SOVRUMMET!!

Det blev inte så mycket med att ha en lugn dag idag. Fick ett ryck och lyckades storstäda och fixa i hela huset. Är dock skönt att det nu är gjort. Men gud så trött och ont jag har nu i hela kroppen..
Blir att spendera resten av kvällen i soffan helt utslagen och förhoppningsvis blir det en tidig kväll i säng..


Här kommer lite bilder från vårat sovrum.

 Hoppas att vi snart får lite bättre ekonomi så vi kan kasta den tjocka tvn som tar plats i hörnet och istället köpa en liten platt tv att sätta på väggen..

















Svar på Fråga!

Har ni några funderingar på namn till blivande lillebror? Har ni några namnförslag?



Vi har pratat om lite olika pojknamn, men har än så länge inte kommit överens om något. Jag personligen är jätteförtjust i LEVI. Dock tycker inte Kim om det namnet.
När vi väntade Ellah hade vi Noah som alternativ på pojknamn.. Lukas är också ganska så fint..Högst upp på Kims lista är Liam.

Blir svårt det här. Att hitta ett namn som vi båda verkligen vill ha!!
Men tror det lutar mest åt Levi, då jag känt från första början att det minnsan är en liten Levi i magen!!. Och eftersom det var Kim som valde namnet Ellah så har jag lite förtur på namnvalet :D



Har ni några fina förslag??


MATLÅDA!!

Måndag och idag spenderar vi dagen hemma i lugnans ro med tvätt och lite fix. Kan vara skönt att få en vilodag såhär efter en fullspäckad helg.
Jag slipper till och med laga middag till familjen, då vi fick med oss en stor matlåda hem ifrån Morfarn och Karin igår.. Underbart!



Pestokyckling


Pasta med oliver, soltorkade tomater och ruccola sallad.



Mammas eller pappas??

Det är många som tycker att Ellah är extremt lik Pappa Kim.  Men visst är hon väl Mammas flicka?? Hon har iallefall lyckas få mina mörka ögon. Det är ju nått :D





Undra vad lillebror kommer få för färg på ögonen. Mina bruna, pappas blåa eller Ellahs grön/bruna, vad tror ni??


SAGA!!

Sitter här i soffan helt utslagen efter dagen. Lyssnar på Kim som ligger inne i Ellahs rum och läser en godnattsaga för henne. Det får mig att le och tänka på hur mycket jag egentligen älskar dom. Tänk att sådana små saker, kan bli så stora och betydelsefulla :) Älskar att lyssna eller se dom tillsammans. Mina två största hjärtegull <3


Pulkaåkning!!

Vi har precis kommit hem efter en lång och underbar förmiddag i Pulkabacken uppe i Ånnaboda. Jag luktar precis som man gjorde efter skogsvandringarna i skolan. Grillrök!
Men det smakade riktigt gott med grillad korv efter att sprungit upp och ner i backen.
Tack familjen Alvarsson/Svensson och Wennström/Herbertsson för en härlig dag!!!









Ellahs favorit kille Romeo busar med henne som vanligt :)




Nu blir det att byta om snabbt och sedan bege sig till Morfarn på Söndagsmiddagen!!


BARNKALAS!!

Ellah hade en super rolig förmiddag på Kevins kalas som utspelades sig på Skojlandet. Vilken unge har inte kul där? :)
Hon var helt slut när vi kom hem och lyckades sova 3 timmars i middagssömn.




FREDAGSMYS!!

Ikväll blev det inte mycket till Fredagsmys för Ellahs del. Vi hade underbart sällskap av MAria och dottern Nathalie här från tidig eftermiddag till kvällskvisten. Ungarna leket och lekte i flera timmar och hade så kul. När det väl var dags för dom att fara hem satte vi oss framför tvn för att börja kvällsmyset. Efter bara fem minuter hör jag tunga andetag nere från Ellahs fotölj. Där satt hon så sött och sov som en stock. HElt slut efter allt lekade och stohej!!





Syskonvagn=Check!!

Igår eftermiddag hittade vi en annons på blocket angående en syskonvagn. Precis en sådan vagn som jag mest fastnat för.
Så i förmiddags tog vi oss en tur till Askersund för att titta på den. Den var fräsch och knappt använd, och det bästa av allt var det billiga priset. Så vi kunde inte annat en att slå till..





Det blev den här :D


Magbilder!

Gick i Tisdags in i V.27.

Känns som om magen redan är extrem?? Vart ska detta sluta? Det är ju 13 veckor kvar. Hujedamej!!









Nu vart precis min Sparrissoppa klar.. Mm vad gott det ska bli!!!


En sockerbagare!!

Kände mig ovanligt pigg i eftermiddags. Det lixom kliade i fingrarna på mig. Vad kunde då vara bättre en att slänga ihop lite bullar samt Muffins?? Det är alltid bra att ha frysen full av godsaker, så man har att bjuda på.

Ellah sprang fram och tillbaka från köket och lekrummet i mellan åt för att få sig en smakbit.


Provade med lite Nonstop i några.






Kalas dags!!

Idag fick Ellah en inbjudan! En inbjudan om barnkalas nu på Lördag, på skojlandet för att fira Kevin som blir 3 år.
Kevin går på Ellahs dagis och han har bjudit hela avdelningen. Kommer nog bli ett jätteroligt kalas med många barn :D


Tusen tack!

Vill bara säga Tack till mina kära vänner och bloggläsare som lämnar så härliga och underbara kommentarer. Älskar att komma in och se vad ni skrivit.. Ibland gör ni hela min dag!!! <3


ALFONS ÅBERG!!!

Inget dagis för Ellah på hela veckan. Vi väljer att ha henne hemma, trots att hon inte har någon feber. Vi vill att hon ska känna sig ordentligt pigg och kry innan allt drar igång igen. På så sätt kanske hon håller sig friskare längre. Vi kan ju alltid hoppas :D

Kim har turen att vara ledig idag. Så vi valde att överasska Ellah med att gå på Bio.
 En sån där kort film på ca 30 min. Medans Kim skulle hämta ut biljetterna sprang Ellah runt och runt inne på Filmstaden och försökte leka med varenda unge. Hon var helt lyrisk och pekade på varenda affisch med teknade filmer.
Väl inne på bion satt hon still, tittade på filmen och drack sin lilla festis. Jag kunde inte hålla mig för skratt där hon satt och såg så liten ut och skulle vara med och kommentera saker som hände på filmen :)
Dock fick vi gå ungefär 5-10 min tidigare då Ellah plötsligt fick myror i brallan..!!
En hel mysig förmiddag!!





Tv dag!!

Förutom en snabb handling har vi mest spenderat dagen i soffan med att försöka kurera oss. Eller oss och oss, Ellah.


 Vi har hunnit sett en hel del film. Det har visats Pippi, Tellitubbies och Nalle Puh. Eller Muuuu som Ellah säger :)



Tempade Ellah ikväll och febern är nu borta igen.. HOPPAS att den inte vill komma tillbaka på ett bra tag!! Håll tummarna!!!


Rösta på Ellah som omslagsbaby till Vi föräldrar!!

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=38683

Gå gärna in och lägg en röst på Prinsessan!! Då blir hon jätteglad <3 <3 <3


Klippkort på USÖ..

Vårdcentralen skickade oss vidare till USÖ för undersökning och en massa tester.

Där fick man som vanligt sitta och vänta i evigheter innan det äntligen hände något. Sen däremot gick det ganska så fort :) Det togs prover hit och dit och det ända dom kunde komma fram till i slutändan var att Ellah hade luftrörsinfektion. Allså ingen bakterie eller liknande som gör att man kan bli frisk av Antibiotika. DOm trodde det kunde vara ett vanligt virus. TRODDE!  Läkaren sitter sedan och säger rakt i ansiktet på mig att det är oroväkande och konstigt att hon blir sjuk med hög feber och kräkningar så ofta. Inom det normala var att man kunde få feber 1 gång i månaden. Det kallades typiskt ``Dagisbarn``!!!..
 Ellah som har feber upp till 4-5 gånger i månaden. Vad kallas det då?? Onormalt.??.
Det gör mig iallefall orolig då dom två sista läkarna vid besök på Akuten tycker att det är oroväkande, men att dom hoppas på ett vanligt virus.. VADÅ hoppas??
Nu har vi iallefall blivit lovade att om Ellah nu blir sjuk igen inom så kort tid ska vi bli skickade till någon som ska ta en massa tester utöver dom här ``vanliga`` barn sjukdomarna.. Som Mamma blir man såklart sjukt orolig. Är det konstigt att man inte kan lita på läkarvården?? När det ända dom verkar göra är att tro och hoppas.. Om läkarna själva tycker det är underligt, varför gör man inte då fler tester?? För dyrt??






Mammas hjälpreda i köket!

Igår hade jag en pigg och busig tjej här hemma. Tänk att det kan vända så snabbt!!








HATAR det här!!

Det var inte länge Ellah fick vara frisk. Precis en dag för att vara exakt. Imorrse vaknade jag upp oerhört trött men mycket glad, då jag hade en hel del kul planerat att göra idag medans Ellah skulle vara på Dagis.
Insåg ganska snabbt när vi vart uppe ett tag att så skulle inte bli fallet.  Tog febern på en rödrosig Ellah och den visade 39.6. Förutom en väldigt trött och febrig Ellah har hon nu kräks 5 gånger :/ Vi har fått en tid hos doktorn och nu hoppas jag att dom kommer fram till vad det kan vara. Tycker så synd om henne!!

Nu har hon precis somnat av utmattning och jag själv tänkte ta och sanera vardagsrummet då både soffan och hennes fotölj fick sig en varsin pizza!!


REDAN BORTA!!

Natten har varit lite otäck. Ellah har legat inne i våran säng. Hon var så varm så en annan började svettas och fick ligga utan täcke. Även vid flera tillfällen inatt började hon gny och prata i sömnen. Antar att det var den höga febern som spelade henne ett spratt.. Lite otäckt tyckte jag allt att det var.

Men nu till den goda nyheten. Trots superhög feber hela natten är hon nu mitt på dagen helt feber fri. Hoppas verkligen att det håller i sig så vi kan få en normal vecka...


NEJ NEJ NEJ!!

Jaha, here we go again!!!
Ellah har fått feber IGEN.. Den här gången fick hon vara feberfri i exakt 1 vecka..
Om man tittar tillbaka och räknar så har Ellah haft feber minst två dagar varje vecka i 4-5 veckors tid.  Hon är frisk i nästan en vecka och sedan slår febern till igen, och så håller det på!!

Vi märkte redan på middagen hos Pappa/morfar att Ellah började bli rödblommig om kinderna och såg hängig ut. Vi började misstänka att hon fått febern, men hoppades såklart att så inte var fallet.
Hemma igen tog vi febern och den visade 39.5..

Ska det behöva vara såhär för att hon går på Dagis??


Nöjd liten tjej!!

Hemma hos Morfar och Karin väntades idag ett namnsdagspaket till Ellah. I paketet var det en fin Pippiservis.
Ellah som tjatar håll i huvdet på oss om PIPPI varje dag blev superglad..:D





Tusen Tack kramar från Ellah <3


Bambi på hal is!!

Idag har vi spenderat förmiddagen ute i det soliga vädret med våra kära vänner Mia och johan med familj. Vi var iväg till skridskobanan som ligger alldeles intill deras hem.
Ellah åkte sko skridskor, då vi inte hittat några skridskor i hennes storlek.

















Vi han också med en värmande fika hemma hos Mia och Johan innan vi for vidare hem till Morfar på Middag.


Svar på Fråga!

Men oj vilka söta, vart hittade du dom?

Dom hittade jag på Lindex!! :D


Baka baka liten kaka!

Är det Ellahs dag så är det!! Vad kan då vara bättre en att baka ihop en massa chokladbollar?. Alla vet ju att Ellah älskar chokladbollar :D
Hon var jätteduktig och ville gärna hälla i alla ingredigenserna i skålen. Men när vi sedan kom till själva rullningen av bollarna, var hon mest upptagen med att äta dom :)





Hon lyckades iallefall göra några chokladbollar som inte hoppade in i munnen. :)






Ellah har namnsdag!!

Idag är det inte vilken dag som helst. Utan idag är det Ellahs alldeles egna dag!!
Dagen till ära gjorde vi en härlig familjeutflykt upp till Ånnaboda.  Ellah som inte åkt pulka i någon backe förut skrattade så det hördes lång väg. Med tiden blev hon tuffare och tuffare och ville högre och högre upp i backen. Tillslut fick vi säga stopp då hon ville vara högst upp på toppen med dom stora barnen :D
En riktigt härlig förmiddag med strålande sol har vi haft!!


















Inne i raststugan och värmer oss.



Gott med varm choklad och smörgås!!


http://www.youtube.com/watch?v=wI-gk4vw63w

En film på Ellah i pulkabacken!!


Chokladboll!

Vi hann lagom komma hem ifrån stan då jag får ett samtal från min bror.
Han var sugen på att träffa Ellah, då det var länge sedan dom sågs. Vi som ändå inte hade något annat inplanerat hoppade in i bilen igen och begav oss till ett fik där bror så snällt bjöd oss på fika.

Ellah fick välja helt själv vad hon skulle ha. Det blev en Apelsinfestis och en chokladboll. Jag som trodde hon skulle välja det största hon såg. Hon är som sagt en liten gottegris.:D  Men inte det inte. Hon var smart nog att slå på det säkra kortet med att ta något hon redan smakat.








Morbrors ögonsten..


Lunch på Creperiet!

Vaknade upp imorrse och kände mig hyfsad frisk. Tillräckligt frisk för att äntligen lämna hemmet för en stund.
Mötte upp Jessica (från föräldragruppen) med son utanför Creperiet för en lunchdejt.
Det var riktigt skönt att få komma ut en stund och samtidigt få ha lite kvalitetstid med en kär vän. Det var välbehövligt efter snart 2 veckor inspärrad i hemmet..

Hittade 2 fina pjymaser till superbilligt pris på stan.

Visst kommer dom bli fina ihop Storasyster och lillebror!


Lite om Ellah!


ELLAH 1 ÅR OCH 8 MÅN.

Våran lilla solstråle som sällan eller aldrig är arg.
Hon har blivit en liten pysseltjej som gärna sitter långa stunder och målar, pusslar eller leker med playdoo deg. Helst ska någon vara med och måla, någon som kan rita en massa katter :)

Att leka i sitt kök är också en stor favorit just nu. Vill gärna bjuda på mat (låsas mat) och vill se oss säga Mmmm. Det får henne att le och se så stolt ut.

Att ta på sig en fin Prinsessklänning och gå runt med här hemma eller på Dagis är något hon mer en gärna vill göra. Helst flera gånger om dagen..

Hennes ordförådd har blivit helt otroligt stort. Hon förvånar oss med nya ord varje dag.

Hon somnar oftast utan några som helst problem eller krångel på kvällen. Pippidockan, minst 3 nappar och en filt ska vara med i sängen.

Har blivit en liten tv tjej som mer en gärna sitter en stund och myser i sin fotölj framför Bolibompa.













Ellahs outfit!

Har funderingar på att börja med Ellahs Dagens outfit igen.. Någon som saknar den??


Body från LINDEX.
Byxor från LINDEX.
 
Strumpor från ULLARED.




FAVORITEN!!

Ellah har dom senaste dagarna blivit helt Pippi tokig. Hon har en Pippidocka som ska sova brevid henne varje natt. Det har hänt någon gång att vi glömt bort att ge henne dockan precis innan läggning. Då har hon minnsan påminnt oss med att ropa i högansky PIPPI PIPPI.. :D
Och nu två dagar i rad direkt efter Dagis har hon letat rätt på Pippi filmen.  Hela filmen ska hon se innan hon ens kan tänka tanken på att sätta igång och leka..


Ellah sitter just nu i denna skrivande stund och tittar på Pippi..


Så här inne sitter hon tills filmen är klar. Ibland kan hon vända sig om och ropa Pippi några gånger för att försäkra sig om att en annan också kollar på filmen..



Längtar redan!!

Jag längtar så till Mars månad. DÅ har nämligen jag och Liza http://mrsalvbage.blogspot.com/ bestämt att vi ska åka iväg en dag på Barnmässan i Karlstad.. Verkar superkul!
Någon mer som har lust att följa med kanske? :)



MVC Besök!

Igår var det som sagt dags för besök hos barnmorskan.. Jag fick höra bebisens hjärta slå för första gången. Åhh så underbart.! Jag kunde bara ligga på britsen med ett leende och lyssna :)

Alla kontroller och tester såg bra ut. Dock så hade jag lågt järnvärde, vilket jag redan misstänkte. Så nu är det bara att börja ta järntabbleter.. Hatar att käka dom. Man blir så himla förstoppad :D





Svidande ögon!

Blir ett snabbt och kort inlägg då jag har något konstigt med ögonen. Det svider riktigt ordentligt. Precis som om man skulle kollat under klorvatten en hel dag eller inte ha sovit på flera dagar. Förstår ni hur jag menar??

Har idag varit på besök hos min Barnmorska. Allt gick bra. Berättar mer om besöket imorgon!!


Natti Natti!!


Varför ha badkar när det finns toalett?

Visst var det som jag trodde. Ellah var uppe i badrummet och gjorde hyss.
Hon hade plockat ut alla mina blivande amningsinlägg och lagt ut över golvet samt badat i toaletten.. Ja, ni läste rätt. Badat i toaletten..




Hela huvudet måste hon har doppat i toaletten.. Trevliga unge :D


Fick såklart bli en dusch på direkten..







Trollunge!!

Mitt lilla bustroll har kommit hem ifrån dagis! :D



Nu hör jag minnsan en liten flicka sitta och fnissa inne i badrummet. Antar att hon hittat på nya hyss där inne. Bäst att kika efter!!


GRAVID KALENDER!

Gick idag in i V.26 och imorgon väntas det ett nytt besök hos MVC. Tror vi ska lyssna på hjärtljudet för första gången. Spännande. Att få höra sitt barns hjärta slå för första gången är magiskt! <3







Bebisen sparkar ovabrutet.! Ellah var inte ens i närheten av att sparka lika mycket som sin lillebror :) Antar att ett väldigt aktivt barn väntar oss..
Förutom att jag just för tillfället är sjuk så mår jag i graviditeten väldigt bra. Orken har börja komma tillbaka.  Jag känner sug till att laga mat, baka, dona osv. Förut var jag alldeles för trött för att ens tänka tanken..
Håller på lite smått med att indreda babyrummet. Bättre att börja nu och vara klar i god tid. För av erfarenhet vet jag att om ett tag kommer jag ha ont överallt och min ork kommer vara nere på minus...

Ellah verkar redan längta efter sin bror. Dagligen kommer hon och ger magen en massa pussar. Det värmer i Mamma hjärtat!! <3


Sjukstugan!!

Fick nyss ett samtal från min älskade Sambo. Stackarn, nu är han också sjuk :/ Blir förmodligen att han går hem ifrån jobbet..
Tur att Ellah är och leker av sig ordenligt på Dagis, så hon står ut med två sjuka föräldrar när hon kommer hem :)


Underbart gott!

Här hemma har vi precis avnjutit en super god middag. Den bestod av ungsbakade potatisklyftor, morötter, paprika samt rostad vitlök över och till det Pepparbiff med beasås! SÅ gott!
Nu sover Ellah och det är nu dags för oss att sätta på första filmen, krypa ner i soffan och njuta med dom tända ljusen.. <3


Glad alla <3 dag mina kära!!

Känns jobbigt att nu när Ellah äntligen är frisk är en annan sjuk :/ Tycker synd om henne som idag har fått gjort det mesta för att roa sig själv. En annan har legat största delen på soffan och försökt vila.
Blir nog skönt för henne att komma tillbaka till Dagis imorgon. :)

Eftersom jag är dålig blir det varken Bio, resturang eller något liknande ikväll. Även om det hade vart underbart med lite egen tid för mig och Kim. Istället ska vi laga ihop en god middag vi ska avnjuta alla tre med tända ljus osv. Sedan när Ellah somnat blir det kramkväll i soffan framför några filmer Kim ska hyra efter jobbet. Blir nog en mysig Alla hjärtans dag trots allt!






Fick bli Pizza istället för god Söndagsmiddag!

Ellah valde redan imorrse att hon minnsan inte skulle ta av sig sin favorit Pjymas. Så med det sagt har den vart på hela dagen :)
Min med för den delen :D
Eftersom jag vaknade upp sjuk har alla dagens planer gått i krash. Vi skulle i förmiddags hem till Ellahs gudföräldrar, och eftermiddagen skulle vi spendera hemma hos Ellahs Morfar på Söndagsmiddag som vanligt.. Hatar att behöva ställa in saker man sätt fram emot.

Så vad har vi gjort idag istället?
Kollat filmer, myst, busat (mest kim som fått stå för bus delen) och ätit Pizza..



Supergott med Pizza!





Sådana här dagar när jag är sjuk är inget sig likt. När brukar jag tillåta Ellah att äta mat i soffan? ALDRIG! 
Men hon verkade uppskatta det :)

 


Spa al`a Ellah!

Ellah vaknade upp för första gången på snart en veckan utan feber. Däremot är nu jag sjuk :/ Dock ingen feber peppar peppar för att den inte heller ska komma. Har jordens huvudvärk samt jätteont i halsen.

Ellah tyckte synd om sin sjuka mamma idag, så hon bjöd iväg mig på ett härligt spa :)


Hon började med att täppa upp ett varmt bad.


Hon skrubbade mig sedan från topp till tå.


Det syns på kläderna att hon jobbat ordentligt. Världens bästa spa värdinna! :D




Rätta dansrytmen!

Ellah är just nu galen i musik. Så fort hon hör någon låt så börjar hennes lilla kropp hoppa och dansa :) 


http://www.youtube.com/watch?v=H3e1lKF5v-Y

Klicka här för att sen en underbar film!!


Lördag..

Godmorgon! Här hemma har vi precis ätit frukost och är nu i fullgång med att välja kläder, borsta tänder osv. Vi ska ta oss en liten Roadtrip idag. Första stoppet är Bröder till Bröder. Kanske att man kan hitta någon snygg möbel man kan köpa och måla om och ha in till Lillebrors rum?
Är nämligen i fixar tagen här hemma med att inreda just lillebrors rum.





Basta är underskattat!

Efter yttligare en natt med gap och skrik har det inte gjorts mycket här hemma. Är alldeles för trött!

Senare ska jag möta upp min Mamma för en runda inne på Mega. Sen följer Ellah och jag med hem till henne medans Kim ska träna.
Ska passa på att basta när jag ändå är där. Helt själv i min ensamhet!! SKa bli SKÖNT!!!


Prinsessans kläder

Några av sakerna som blev köpta till Ellah igår!







En fin sommarklänning!



Dom här kläderna är det meningen att hon ska ha i vår/sommar..


Jobbiga dagar!!

Har varit några intensiva dagar här hemma med sjuklingen. Hon är som ett plåster på mig. Jag får inte duscha, gå på toa eller göra något ifred. Hon ska vara med vart jag än går!!
Idag kände jag mig nästan lite kvävd och jag behövde verkligen några få timmar alldeles för mig själv.
Så jag lämnade man och barn här hemma och begav mig ut i snöovädret för en eftermiddag på Mariebergs köpcentrum..
Fick med mig lite kläder hem för presentkorten jag hade. Till mig, Ellah och blivande lillebror. Dock ingen till min Karl :)



Fortfarande feber!!

GOD NATT hälsar en febrig och mycket trött Ellah.



Natten till idag har varit en natt ifrån helvetet. Ellah har skrikigt, bråkat och vägrat sova. Ingenting fick henne nöjd! Våran lilla sjukling!
Det har märks tydligt på Ellah idag att hon är påvärkad av att vara sjuk. Hon blir lätt ledsen, gnäller och hon har inte mycket till ork i den lilla kroppen!!



FOTOVÄGGEN!

Jajjemen. Den så kallade fotoväggen har fått yttligare bilder.


Trappen!

Såhär blev det på väggen uppför trappan.





Meningen är att med åren så kommer det komma fler stora foton. Lillebror måste ju få vara med någonstans :D
Korten är 50/70 ..


Ellahs Mommo!

Snälla Mormor kom förbi i helgen med nya fina gardiner till Ellahs rum. Jag hade själv hittat tyget på Ikea några dagar innan. Eftersom jag varken har symaskin eller är speciellt bra på att sy, så gjorde snälla Mormor det!!




Svar på Fråga!

Den översta bilden, där hon springer på stranden, är så himla fin! Vart är den tagen?

Den är tagen i somras då vi var i Grekland :D


Bebis mys!

Eftersom Ellah har varit feberfri hela dagen, och jättepigg i eftermiddags valde vi att åka hem till Anna (min gamla dagisfröken, samt min mammas bäste vän) för att titta på lilla ny tillskottet i familjen. Vi blev bjudna på både mat och fika. söt hon var lilla Alva. Massor med hår hade hon och hon såg precis ut som en söt liten trollunge!!
Ellah ville gärna klappa och gosa med henne..



I Mormors knä och beundrar lilla Alva.



Nu när vi kom hem ikväll har dock Ellahs feber smygit sig på igen..
Tur att hon är så pigg och glad ändå! <3


FOTO!!

Idag kom det ett paket på Posten.
Det var en massa foton som vi beställt för ett tag sedan. Bla en del förstoringar som ska pryda väggen uppe i trappan.







Får ta ett nytt kort imorgon och visa hur det blev!!


Köket är klart!!

Ellah känns plötsligt frisk!. Febern är borta och hon är pigg, leker och stojar och hon har inte ens tid att sova middag, tycker hon.
Idag har hon hjälpt mig och Kim i köket med att foga. Att hon mest är ivägen tror jag inte hon vet om :) Men vi lyckades i mellan åt locka med barnprogram eller en massa pussel..
Äntligen blev vi klara! Jag personligen är riktigt stolt över oss själva. Inte trodde jag att vi på egen hand skulle kunna kakla om ett helt kök.. Men vi lyckades!

Före:




Undertiden:




Efter:




Det blev ett mycket ljusare och fräshare kök!!



Ska försöka ta kort på hela köket dom närmsta dagarna och visa :D


Konstig dag!

Igår Måndag började dagen riktigt bra. Vi tog det lungt hela morgonen jag och Ellah, för att sedan ta bussen hem till Jessica.
Vi tog en snabb kopp kaffe och sedan tog vi en promenad bort till Öppna Förskolan. Ellah var pigg som en nötkärna och sprang runt från leksak till leksak.
Efter sångstund, fika och bus begav vi oss ut på en promenad upp på stan jag och Ellah. Vi skulle fördriva tiden i ca 1 timme på att Pappa Kim skulle komma och hämta oss från jobbet..
I första butiken vi går in i hör jag hur Ellah börjar harkla. Sen från ingenstans stod det som en fontän ur henne. Hon spydde ner hela sig, åkpåsen samt vagnen.. Jag gjorde så gott jag kunde med att tvätta rent och sedan var det bara att vänta på att Kim skulle komma. Under den korta tiden hann hon kräkas yttligare en gång.
Sedan fortsatte kräkandet i flera timmar. Tyckte SÅ himla synd om henne då all mat tagit slut och hon tog i så hon blev helt blå i ansiktet och så kom det äklig gala..
Det otäcka var att hon på bara någon sekund somnade in i min famn och det gick verkligen inte att få liv i henne. Både jag coh Kim skakade på henne, men inte ville hon vakna inte.
1177 tyckte vi skulle åka in till akuten på en gång.
Där spenderade vi sedan hela kvällen och halva natten. Det togs massvis av olika prover. Men proverna visade inget ovanligt och Läkaren kunde inte tala om vad dte var.. Han hoppades att det var maginfluensa som hon hade, men det var samtidigt konstigt sa han eftersom hon inte var dålig i magen och att hon hade så pass hög feber..

Här hemma har vi haft en ganska så vaken natt. Ellah har faktiskt sovit bra och har tack och lov inte kräks något mer. Men jag låg och lyssnade efter minsta lilla ljud ifrån hennes rum. Vilket såklart gjorde att man inte fick många timmars sömn.
Nu idag Tisdag mår Ellah mycket bättre. Hon är fortfarande varm och har tråligtvis feber. Men hon orkar busa och leka på precis som vanligt!!!



Sjuklingen i pappas trygga famn på sjukhuset.

Sover lite mellan läkar kontrollerna!!

Många tårar fälldes! Starka lilla Pluttan!!


Pusskalas!

Klicka här!!

http://www.youtube.com/watch?v=PRpE2VBqwCE



En film på Ellah som dansar till Melodofestivalen och ger sedan den blivande lillebror lite pussar :D


SÖNDAGSMIDDAG!

Ni vet när man varit iväg och badat, blir man sådär trött och seg i kroppen?
Då kan jag lova er att det var oerhört skönt att åka direkt från badhuset hem till Pappa/Morfar och Karin för att äta Söndagsmiddag.
Var inte direkt så jag tackade nej till att slippa laga mat idag :D


Mys med Morfar!!


Lilla Apungen!!

Ellah var helt lyrisk när vi kom till badet. Hon ropade efter Mimmi (hennes baddräkt) så fort vi kom in i omklädningsrummet, så den åkte snabbt på. Jag fick sedan skynda mig att byta om för att hinna med henne in i dushrummet :)

Var en hel del barn i poolen. Väldigt stimmiga och högljuda dessutom. Så den lyriska Ellah förvandlades till en liten apunge som satt klistrad runt min hals.  Till och från glömde hon bort hur stimmigt det var och började plaska och leka i vattnet. Men det var dock för väldigt korta stunder.. Vi får satsa på att åka dit någon annan dag,då det är mindre folk.









Badhuset!

Nu är vi i fullgång med att packa badväskan här hemma. Men innan vi far iväg till badet blir det ett snabbt besök på Bauhaus för att inhandla lite mer kakel :D

Trevlig och skön Söndag på er alla kära läsare!!


Familjekväll..

Blev lite senare middag ikväll, då vi hållt på i köket hela dagen. Tur att Ellah sov sin middag betydligt senare en vanligt, så hon orkade med.
Det blev en uppersittarkväll för hennes del tillsammans med Mamma och Pappa :) Vi åt mat, snacks och kollade melodifestivalen. Ellah dansade och hoppade i soffan till varenda låt :)












Hoppas vi klarar det!

Äntligen, idag började vi med förändringen av köket. När vi flyttade hit i höstas hade vi turen att få helt nya köksluckor samt nya fina bänkskivor. Men det var ett gammalt och gräsligt fullt kakel som satt. Så vi bestämde helt enkelt att köpa ett snyggare och finare kakel att sätta upp. Vi hade turen att hitta ett riktigt billigt och bra kakel ute på Bauhaus i veckan. Så idag har vi hållt på hela dagen med att kakla. Återstår att se hur slutresultatet blir, då varken jag eller Kim har gjorde det här förr...

Så här såg kaklet ut som satt uppe.




Visst är det grymt fult??


Lägger upp bilder så fort vi fått klart i köket :)


FREDAG...

Vi har nyss kommit hem ifrån en myskväll hemma hos Mia och Johan med barn. Mia bjöd på underbar middag samt en super smarrig efterrätt.
Älskar att se Ellah springa i hälarna på Noelia (3år) och Romeo (5år). Hon känns så trygg när hon är runt omkring dom. Dom ler, skrattar, leker och tar hand om varandra hela tiden.
 Man ser i deras små glittrande ögon kärleken till varandra.
Romeo hjälper Ellah så fort hon behöver hjälp med nått. Han kommer oftast spontant fram och ger henne kramar och pussar.. Att tittat på Ellah , kan göra en lycklig i flera dagar. Det strålar om henne och man ser hur mycket hon tycker om Romeo.

Hatar att jag glömde kameran här hemma. Hade kunnat fått så fina bilder på ungarna ikväll...



En gammal bild på Ellah och Romeo..


Skrikig tjej...

Har en supertrött tjej här hemma som bara vill vara med Mamma. Ikväll duger inte Pappa.:/
Men hon har inte riktigt något val ikväll. För strax ska jag in till stan och träna gymnasterna.

Har uppdaterat inlägget om Ellahs ord. Kommer på nya ord hon säger hela tiden. Så uppdaterar där ibland :D




En lugn eftermiddag i hemmet!

Idag hade vi ingenting uppbokat på eftermiddagen. Så just nu sitter vi i soffan med en skål vindruvor och kollar på en film jag och Ellah <3
Kändes som om hon behövde en liten mys stund, då det var en väldigt trött tjej jag fick med hem från Dagis. Hon hade bara sovit i ca 30 min, och det är alldeles för lite..






För 1 år sedan!

FEB -10



FEB -11


Vattenmelon!!


Syskonen Logan och Mercedes.





Eftersom vi åkte direkt efter Dagis hem till Liza så fick barnen lite mellanmål när vi kom fram..
Sen var det fullfart på dom hela tiden tills vi åkte hem framåt kvällen..
När John (Lizas man) kom hem efter jobbet/träningen förvandlades han till ett monster. Mercedes och Logan tyckte det var superkul, medans Ellah blev rädd och hoppade upp i soffan brevid mig och Liza och gömde sig :) Men hon kunde ändå inte låta bli att titta upp och skratta åt honom i mellan åt :D

Tack Liza och Julia för en härlig dag!!


Playdate i eftermiddag!

Mätt och belåten! Har precis avnjutit en god lunch, som var rester från gårdagens middag..
Nu väntar jag på att Kladdkakan jag precis tog ut från ugnen ska svallna, så jag kan njuta av en kopp kaffe och lite fika :)
Direkt efter Ellah slutat Dagis vid 14 åker vi hem till Liza för att umgås och leka :D



Byta Dagis???

Känner mig lite ledsen just nu. Ringde precis kommunen angående att byta dagis till efter sommaren.
Både Ellah och vi trivs SÅ himla bra ute på Karslunds förskola. Att dom har utevistelse som intrikning är för oss ett stort plus. Dom hittar alltid på en massa roliga saker. Saker som dom flesta andra Dagis aldrig ens kommer på tanken att göra.. ( Jag vet, eftersom jag själv jobbar inom det yrket)
Men vi känner också att det förmodligen inte kommer funka för oss i höst. Vi kommer då bara ha en bil att åka i. Hur ska jag komma fram och tillbaka till Karslund med 2 små barn??
Det skulle verkligen undelätta att ha ett Dagis inom gång avstånd, så jag kan packa ner barnen i en vagn och ta en promenad.

Men det är med en klump i magen jag ringde kommunen och ställde oss på kö här i Lillån.. :/
Visst, Förskolorna här är säkert toppen bra också.. Men nu VET vi ju att Ellahs nuvarande Dagis är toppen, och hon älskar alla sina vänner...

Men kanske bäst att byta medans hon bara kommer vara två år och inte fått sig några riktigt nära vänner. Värre att som 4a åring byta kanske??

Gör vi rätt?? Hjälp mig!!!


Orden börjar rulla på ...

Ellahs ordförådd blir större och större för varje dag som går. Blir förvånad över hur fort det går. Jag känner att jag inte riktigt hinner med, samtidigt som det är väldigt kul..

Mamma
Pappa
Ellah
Titta
Sitta
Tomte
Katt
Vovva= Vovve
Häst
Mera
Jacka
Tack
Hej
Hejdå
Ban=Banan
Bäpple= Äpple
Den
Ä de= är det
Ramla
Pippi
Tutte
Boll
Bada
Mat
Kaka
Apa
Kom
Ett
Mormor
Aj Aj
Ja
Nej
Moffa= Morfar
Hoppa
Borta


Det här är orden jag kommer på att hon säger. Förmodligen har jag kanske glömt bort några. Men då uppdaterar jag och lägger in dom här senare...

På bara någon månad har hon lärt sig dom flesta av orden.. Shit vad fort det går!!
Hon har även börjat med lite tvåords meningar. Som Ä de = Är det   Mamma, Titta   Pippi sitta  osv..






Bildregn från Skojlandet!

Hade en hel skön eftermiddag på Skojlandet med Jessica och Milton.
Garvade flera gånger åt Ellah så tårarna sprutade. Hon är bra tokig ibland :)


Vem bor i huset?


Är det du, Ellah?


Jaaa, Tittut!!






Hopp Hopp




Hej, Mamma...






Milton, Ellahs kompis från föräldragruppen.


Senare hände det något konstigt inne på Skojlandet. Helt plötlsigt började det växa något på Ellah. OCh innan vi visste ordet av det hade hon fått rejäla bomber till tuttar :D





Både Ellah och vi hade superkul åt det här.
Hon tog tag i tuttarna (bollarna) och började små dansa.. GARVADE så jag nästan kissade på mig..



Visst lyser det bus om henne??


<3<3<3




PIPPI!

En natt då Ellah inte vaknat en ända gång! Tjohoo! :D

Vi hade god tid på oss imorrse för att sitta och mysa i soffan innan det var dags för Dagis.
Självklart ska Pippi vara med. Hon är verkligen favoriten här hemma just nu. Pippi hit och Pippi dit :)




Titta Mamma..




EFtersom det inte blev något Skojlandet i Fredags, så ska vi ta det idag istället, direkt efter Dagis!!


Kladdkaka är ju SÅ gott!

Det bjöds på både det ena och det andra hemma hos Sofia igår. God lunch, smarrig fika, trevligt prat och en massa bus och spring på barnen. Vi kom dit på förmiddagen och åkte inte hem förens sena eftermiddagen då vi skulle hämta Kim från jobbet 16:30.
Ellah ville inte åka hem när det var dags att fara. Vilket är ett gott tecken på att hon haft super skoj!!
TAck Sofia för en super härlig dag!!






Wilma.


Elias. Det skiljer precis 1 dag mellan honom och Ellah.










SÅ gott!!!


RSS 2.0