BABYBOOM!

Det är riktig babyboom i våran bekanskapskrest just nu. Är flera nära och kära som väntar både sitt första och andra barn, superkul. Samt att det är en hel del av våra vänner som precis fått barn. I veckan döck det ner två inbjudningar till dop :) Kul.
Det är nu när alla runt om börjar få barn man blir påmind om att vi faktiskt är vuxna och inga tonåringar längre. Glömmer ofta bort att jag faktiskt om en månad blir 26 år. Hallå 26?? Kom ihåg när man var runt 15 och man tyckte dom som var runt 25 var suuuuupergamla :D





Kläder till Mamman!

Har klickat hem två klänningar till mig från nätet. Meningen är att jag ska ha på mig en på julafton, och skicka tillbaka den andra.
Vilken tror ni kommer vara snyggast på mig?? Behöver råd från er läsare :)

Ska ha en svart kavaj till.


Den här är Röd!



Nåå? :D

Blev även dessa skor till. Hoppas dom passar mina klumpar till fötter!


FRISK!

Äntligen ser vi ljuset i tunneln :) Ellahs vattenkoppor har börjat torka och inga fler koppor är påväg. Jippi! :)






Hundratals skorpor finns på hela hennes kropp. Värst är nog i hårbotten.


Älskade Storasyster!

Du är bäst min älskade storasyster!





SYSKONKÄRLEK!


MÅNDAG!

Konstigt nog får jag en inre stress såhär intill jul. Har inte alls speciellt mycket kvar att göra, har pyntat det mesta, köpt klart alla julklappar utom två. Så vad är jag stressad över?? Hmm, man ska ju njuta!

Vaknade upp helt otroligt bra imorrse, eller imorrse? det var mer förmiddag måste jag erkänna :) Ellah och Kim kom in smygandes med en frukostbricka samt tre superstora röda rosor. <3 Blev massa mys och bus i sängen tills Kidh vaknade efter sin middags sömn en stund senare. Under dagen har vi julpysslat, jag har varit på stan och fixat massa kort som ska vara julklappar och så har vi haft Mormor och Anders här på snabbvisit ikväll som hämtade våra fiskar...

Nu ska jag hoppa i kojs, att jag aldrig lär mig att lägga mig i tid. Hur vuxen måste man bli??



FÖRSTA ADVENT!

Första advent idag!. Det kan man inte tro om man tittar ut genom fönstret, riktigt tråkigt och regnigt väder. Hoppas att snön kommer snart :)
Firade den här dagen med massvis av julpyssel hemma hos Morfar och Karin i samband med söndagsmiddagen.




Som sagt, inte ett pyssel att välja på :)






KOMMENTAR!

Vilka fina kort! :-) Jag läser din blogg dagligen och jag måste säga att du verkar vara himla trevlig! Jag har själv en liten dotter på snart 4 månader och tycker att din blogg är inspirerande. Hälsningar från Lovisa i Örebro

Blir sååååååå glad och lycklig när jag får sådana här kommentarer ifrån er läsare! TUSEN tack Lovisa! <3


STARK LITEN GOSSE!

Vet inte om Kidh försöker håna sin stackars Mamma här hemma??. Han gör nämligen plankan oftare en vad jag gör numera. Ett tecken på att jag borde sätta igång igen? :D


Såhär kan han stå ett flertal gånger om dagen innan han lyckas komma upp i krypställning.


 Kan inte minnas att Ellah kom upp i krypställning såhär tidigt? Man ska inte gämföra sina barn, men det är lätt att man gör det :) Kul att se hur olika det kan var! Mina två hjärtan! Mitt ALLT!


PEPPARKAKOR OCH MIDDAG HOS MORMOR!

Det har varit en tuff natt för Ellah. Gråtit, gnällt och rört runt som en proppeller i sängen, jag vet då hon sov inne hos oss inatt..
Tröööööötta steg vi ändå upp imorrse när Pappa Kim skulle till jobbet vid 6:30.
En stund senare somnade både Kidh och Ellah för att fylla på med lite energi och själv tog jag det i samband med en stor kopp kaffe :)
Båda barnen var pigga och utråkade när dom vaknade, så vi åkte till Mormor där vi bakade pepparkakor. Vågar annars knappt lämna hemmet, för risk att smitta någon..







Lillgrisen somnade mitt i maten!



Hur länge kommer det dyka upp fler koppor på kroppen?? Känns som om det blir fler och fler för varje timme, snart är hon täckt av dom, stackarn..


FOTOGRAF I KUMLA!

Vi trotsade Ellahs sjukdom och åkte iväg för att ta kort hos fotografen som planerat.
Fick en hel del bra bilder, detta trots att Ellah satte sig på tvären och ville abslout INTE fotograferas. Antar att mycket har med att hon är hängig och inte känner sig kry, plus lite blygsamhet för fotografen..

Vi bytte kläder ,tog enskildakort, syskonkort, familjekort samt julkort, och allt detta för bara 400 kr.. Kan rekommendera till alla! www.bornefoto.blogspot.com

Här kommer ett litet smakprov!















Det svåra kommer bli att välja ut kort som nära och kära ska få i julklapp..
Som sagt, detta var ett litet smakprov från alla foton som blev tagna.



PRICKIGKORV!!

Bara sedan imorrse har det ploppat upp massor av nya prickar. Ellah verkar inte lida så fasligt över dom, kliar inte eller så. Men det som hon verkligen lider av är alla prickar (blåsor) som sitter i sjärten och vid hela snippan. Nu ikväll har hon gråtit och varit så ledsen över hur ont det gör när hon ska kissa osv.. Såååå ont det gör i hjärtat!




Är påväg att dyka upp massor av nya prickar. FÅr gissa att hon kommer ha en hel del imorgon bitti.


TIDNING!

Såg ni mina troll i Örebroarn idag?? :)


VATTENKOPPOR!



Upptäckte några blåsliknande prickar igår kväll på Ellah. Förstod nästan på en gång att det rörde sig om vattenkoppor, då det är några på Ellahs dagis som haft det för precis 2 veckor sedan.
För våran del gör det inget, då det kan vara skönt att få det avklarad. Men vi var och umgicks med två härliga mammor med barn från Ellahs föräldragrupp igår. Dom kanske inte uppskattar lika mycket att eventuellt nu har blivit smittade! Vet om två veckor om dom klarat sig eller inte..
Undra om Kidh kommer bli smittad? Och Kim vet inte om han haft vattenkoppor, blir inte vuxna väldigt sjuka??? Kanske får passa upp på alla här hemma, då bara jag verkar haft vattenkoppor!!





Kommer fler och fler prickar. En så länge har hon klarat ansiktet! Peppar Peppar, då vi ska fotograferas imorrn. HAHA


BVC BESÖK!

Igår var vi iväg till Bvc för vanlig 5 månaders kontroll samt sprutor med Kidh. Aj, aj så ont han fick. Grät sådär hjälplöst och satt sedan och snyftade en bra stund efter, så man skulle tycka lite extra synd om honom. <3
Stora killen är nu 67 cm lång och väger hela 8030 kg. Våran guldklimp helt enkelt.










GAMLA KORT!

För er som inte vet hur jag såg ut innan jag fick barn, och för er som glömt..
Kommer ni ihåg denna kropp???. Trodde jag drömde när jag nyss hittade bilden. Tänk att då när detta kortet togs var jag inte alls nöjd med min kropp. HAHA tänk om man kunde sett in i framtiden sa Kim, då hade du varit MEGANÖJD!! <3
Taget ca 7 månader innan jag blev gravid. Sen gick jag upp 32 kilo och yttligare 5.5 kilo med bebis 2. HElt otroligt! Gick totalt upp tillsammans från båda graviditeterna allså 37.5 kilo. Är ju för sjutton en hel människa.. Nu väger jag 17 kilo mer en när bilden togs!!!
Drömma om att få denna kropp kan man ju göra, men en vacker dag så kanske :)


Taget i Thailand!!


VILKEN ÅLDER??

När har era barn kommit i kiss och bajs åldern?? ELlah tycker just nu att bajs är hel roligt.
Ellah: Mamma, baajs
Mamma: Nää, så säger man bara på toaletten
Ellah: Nee, bajs bajs bajs bajs, mamma, bajs bajs bajs.
??????




Mimmi eller Musse kanske?

Igår satte jag Ellah för att pyssla så jag samtidigt kunde fixa lite här hemma. Lämnade rummet för en kort stund och möts utav detta.!





Tror hon missuppfattat vart man egentligen ska måla :)



Älskade trollunge, full med hyss!!


BESVIKEN!!

himla besviken jag är över gårdagens fotografering. Fotografen kändes bara stressad och tyckte bilderna blev bra när Ellah satt rätt upp och ner och rörde inte en min. För en kort stund tog hon handen över munnen och gav ifrån sig ett fniss utan dess like= bra och personligt foto, för det är Ellah. Fotografen sa snabbt och lite irreterat bort med handen ELlah, vilket gjorde att hon bara såg rädd och osäker ut på bildern!!
Kanske hade jag för höga krav, då fotografen förra året var kanon. Men dom flesta verkade vara missnöjda igår :/

SÅ nu på fredag har jag istället bokat tid hos en fotograf i Kumla som tar, lyssna nu noga 400 kr för 1 timmes fotografering. Vi får byta kläder hur många gånger vi vill och kan ta både syskonkort, enskilda kort samt familje kort och allt detta ingår i dom här 400 kronorna, smat att man får alla bilder med sig på en cd-skiva!!
Blir kortet bra ska jag verkligen rekommendera detta till ALLA med adress och hela köret.. Håll utsikt på fredag! :)


Älskar er till månen och tillbaka!

Nu får ni hålla utsikti  tidiningen Örebroarn. Tror minnsan att mina små älskade troll är med där inom snar framtid!



Fotot taget på A-foto för någon vecka sedan.


FOTON!

Tidigt i eftermiddag väntas det fotografering för mina små troll. Öppna förskolan fixar nämligen att Collage foto kommer dit såhär precis innan jul varje år.. Kanonbra, och betydligt billigare en om man skulle gå direkt till Collage och fotografera.
Hoppas på många bra pch härliga kort att välja bland :)
Mamman har lite problem med vad jag ska ta på trollen. Hmmm, får ta en ordentligt funderare!!

Förra årets kort på Öppna förskolan!


Förhoppningsvis hinnar jag ta både ensamkort och syskonkort idag!


ENSAMTID SPENDERAS MED SHOPPING!

Åkte en sväng i förmiddags helt själv ut till Mariebergs köpcentrum. Snacka om avslappnat. Inget gnäll, inga matpauser, kissapauser och inget jagande efter barn :) LYX!!
Jag som inte skulle köpa något till barnen kund einte låta bli, som vanligt :)
Ellah fick bland annat en kappa, halsduk och nya boots.
Titta vilken snygging! :)






Blev även lite andra klädesplagg till henne. Men det får bli julklappar :)

Kidhan fick sig också lite nytt, bland annat denna coola mössa. Ellah har faktiskt en likadan hemma, så när  minusgraderna börjar kyla på kommer dom matcha varandra perfekt!!


Klänning minnsan!

Ellah skulle promt ha på sig klänning med paljetter idag.! Ja, varför inte sa Mamman :)




Dansar och spexar inför alla i soffan hos Morfarn.









Trött kille som somnade lagom till vi skulle åka hemåt.





Godmorgon!

Redan Söndag, snacka om att helgen bara svishar förbi. Denna morgon startade klockan 6 med högläsning från Ellah. Hon tyckte lillebror behövde höra en bra bok såhär på morgonkvisten :)
Nu sitter vi ner mysade i soffan hela familjen med en massa tända ljus som värmer i mörkret framför en film. Länge sen både jag och Kim gick upp tillsammans på morgonen. <3 Alltid någon som passar på att få sig en sovmorgon.. Jäääsp, kanske skulle legat kvar i sängen..
Får bli en stor kopp kaffe på det här, så man orkar med dagen!!


Snart är det jul här i vårt hus....

Börjar så smått komma iordning med lite julstämmning här hemma!











Upplevelse!

Åkte i förmiddags iväg till Childrens i Hallsberg med Mia och Johan med familj. Påvägen dit släppte vi av Pappa Kim som blev tvungen att jobba istället :/
Lyckad dag som hade massor att erbjuda. Ellah och Noelia fiskade, handlade, red, lekte konditori, gick i mörka rummet, lekte tandläkare, brandmän och mycket till. Barnen var nöjda efter dagen och vi med :) Lätt att vi åker tillbaka!






Provade på att vara både kund och kassörska.




Världens lättaste unge. Var glad och nöjd hela tiden.




Johan blir undersökt av våra döttrar :)











Nu ska jag avnjuta en ryggmassage på 30 min som min älskade har lovat mig! Trevlig helg, vänner!



Gårdagen

Ellah och jag ägnade början av fredagskvällen till att baka saffransbullar. Vi lyckades riktigt ordentligt, för dom var supersmarriga. Ellah bestämde att Lolo (Roland) och Katie våra bästa grannar skulle få ta del av dom goda bullarna. Vi knackade på deras dörr och dom blev glatt överraskade :)
Kidh levde rövare på golvet under hela baket och Pappsen var iväg på jobb..


Bakmaskinen låter för mycket, tycker Ellah.















SVAR PÅ FRÅGOR!

Hur många är vi som följer din blogg?
Jag har ungefär ca 130-150 trogna läsare varje dag. Vissa dagar kan jag komma upp till 300 läsare, men det är oftast om en vän har länkat mig på sin blogg eller jag skrivit något riktigt intressant :)

Funderar ni på fler barn i framtiden?
Läs svar på den frågan i tidigare inlägg.

Hur går det med ditt projekt med att gå ner i vikt?
Blir så frustrerad. Står verkligen helt still på vågen, trots mindre portioner och mindre onyttigheter. Mitt projekt med att bara dricka drinkar i två veckor sket sig verkligen. Spydde av bara lukten från dom, och mat är för gott för att leva utan..
Efter jul ska jag och en vän börja träna minst 3 dagar/kvällar på gym med gympapass osv. Hoppas verkligen att vi håller vad vi lovar och inte låter latheten ta över!!
Några tips på hur du/ni gått ner i vikt efter graviditeter?? Efter Ellah gick jag ner automatiskt, men nu j-vlar sitter skiten fast..


SVAR PÅ FRÅGOR!

7: Hur ser du på din kropp nu efter två graviditeter?
Ja, vad ska man säga. Har en mage som är full av bristningar, fått hängigare tuttar och väger ca 18 kilo mer en vad jag gjorde innan första graviditeten. Men någonstans måste man lära sig att kroppen har förändrats och även om jag går ner alla kilona så smånigom kommer jag aldrig se ut som jag gjorde innan. Att jag alltid kommer ha bristningar osv stör mig faktiskt inte värst mycket, det är bara ett bevis på mina underbara troll. Dte jobbigate är kilona!!

8: Om du och Kim ska göra ngt tillsammans utan barn, vad gör ni helst då? 
Det blir oftast bio eller en mysig hemmakväll. Mycket för att jag ammat eller varit gravid i ca 3 års tid. Men nu när jag ammat klart och inte är gravid kommer det bli en hel del dejter som vi gjorde förr. En hel dag på snowboarden i storstenshöjden, en utekväll på krogen, lasergame osv :) Något vi saknat båda två!!

  
9: Vilken är din favoritfärg, och hur kommer den fram i ert hem?

I inredsningsväg är vit den absoluta favoritfärgen. Vita vägar med svartamöbler, som dock så småningom ska bytas till vita möbler. Tycker om ljust och att man skapar färg i ett rum med ex gardiner, ljus och kuddar.. Kan fota rummen om ni vill??

10: Om du var tvungen att välja mellan att för resten av livet ha rakat hår eller att aldrig få sminka dej igen. Vilket skulle du välja då?
Helt klart att leva utan smink. Skulle se förjävlig ut med rakat hår haha. Eller är det tillåtet att få ha peruk? Då skulle jag nog välja rakat hår!!


Fredagsfeeling!

Gordmorgon härliga Fredag!! Här är vi i fullgång med musik som får en att le och doftljus som luktar enda in till grannen :). Inte vilken musik som helst heller, utan julmusik :) Idag ska det sättas upp julgardiner och ljusstakarna ska fram och sprida lite ljus i mörkret. Har även lovat Ellah att vi ska baka lussekatter och julpyssla! Vilken härlig fredag, men först en kopp kaffe.

Fick sova bra inatt, kanske det som gör mig så glad och pigg? :) Kidh somnade 7, vaknar vid 22:30 och får mat sen sover han till 6:45 imorrse då Ellah vaknar och börjar schoa och stimma. Sen satt dom i Kidhs rum en lång stund och jag hörde hur dom garvade ikapp båda två. Ellah kan vara en hejare på att skoja med lillebrorshan <3





Härlig fredag på er!! Kramar från oss!


Home sweet home!

Mycket trött men nöjd över Ullaredresan. Fick så gott som alla julklappar färdighandlade. Det är inte en vi har att handla till precis :)
Varje jul handlar vi till ungefär 25-30 olika personer. Och det är våran närmsta familj som är med räknad och inte vänner. Då kan ni förstå att det går åt en hel del pengar.
Blir lätt så med skilda föräldrar och stor släkt på bådas våran sida. Man får lixom dubbelt upp. På både gott och ont :)
 Har varit vaken sedan halv 3 inatt, så sängen lockar en hel del..
 Natti Natti!!

Köpte mig en tidig julklapp till mig själv..
Kanske inte värdens snyggaste eller hetaste plagg, men absolut det skönaste.!! Alla borde ha en sådan här mysig heldress hemma att dra på sig om kyliga kvällar... Vem ser dig hemma lixom?? :)




Godnatt!

Då är det snart dags att lägga sig i sängen och försöka få några timmars sömn. Kan inte minnas senast jag gick och lade mig såhär tidigt. Klockan står på 2.30 och 3 går bilen mor Ullared. Förhoppningsvis får jag dom flesta julklapparna köpta!!
Svarar på dom sista frågorna imorrn kväll.


Onsdag!!

Idag har Ellah bio på Dagis. Då kan ni tänka er att det inte var svårt att få iväg henne imorrse :)

Inatt åker jag till Ullared. Jippi. Är lite av ett paradis för mig. Jag vet, jag är galen!! :D



SVAR PÅ FRÅGOR!

Fick en hel del olika frågor, skoj!

1: Hur länge har du tänkt vara mammaledig?
Skulle vilja vara mammaledig ända till barnen börjar skolan. Men det funkar ju inte riktigt så. Förhoppningsvis till augusti blir jag hemma, då Kidh ska börja på dagis.

2: Är tanken att du ska kunna försörja dej som Me&Iförsäljare eller blir det att söka annat jobb sen?
Drömmen vore att kunna göra det. Men i dagsläget är det bara ett extra jobb som ger lite extra inkomst vid sidan av föräldraledigheten.  Jag kommer även söka andra jobb, men försöka ha kvar det här som ett extra jobb. För det är SÅ roligt!!

3: Om du vann en resa för hela familjen vart skulle du då vilja åka, om du kunde välja vart som helst i hela världen?
Oj, vilken svår fråga. Finns ju massvis av ställen. Det skulle garanterat bli på något varmt ställe men också där vi kan uppleva saker. Jag är mer för Afrika och Asien och sådana ställen. Men kanske Usa och samtidigt gå på Disney world??

4: Skulle du kunna tänka dej att klä Kidh i rosa? Klänning?
Skulle absolut kunna klä honom i rosa. Han hade faktiskt på sig en hel rsoa pyjmas igår :) Klänning skulle han få ha på sig hemma eller på dagis under lek osv men inte annars tror jag. :)


5: Finns det några planer på ett bröllop för dej och Kim?
Från min sida finns det alltid planer för det. Har alltid drömt om ett stort fint bröllop. Tyvärr ligger det mycket pengar bakom ett bröllop, och så ska Kim vilja gifta sig också :) Han tycker nämligen att det är så onödiga pengar och man älskar inte varandra mer för att man gifter sig. På så sätt har han ju rätt. Men det är ändå något jag skulle vilja göra!! Fick du svar på frågan??


6: Är ni nöjda på barnfronten nu eller kan man tänka sig att det dyker upp några småsyskon så småningom?
Visst kan jag känna sug efter en till, trots att jag lovade mig själv på förlossningen att aldrig skaffa en till.
Men jag tror att vi är klara. Känns som att två barn är ganska lagom för våran familj, iallefall nu.
Men man ska aldrig säga aldrig :)

Finns fortfarande en hel del frågor jag inte svarat på. Det gör jag senare :)


Mmm så gott!

Det här med mat är riktigt gott!! Har blivit en riktig hejare på att äta.





Gröten är fortfarande ingen hit, men allt annat. Favoriten är blåbärspure som efterrätt, precis som Ellah hade när hon var i samma ålder.
Så fort han får smak av blåbär börjar han försöka greppa tag i skeden, gapar och härjar för att få mer så fort som möjligt :)


HEDRAD!

Jag ,lilla jag har fått en bloggaward. Superkul. Tack Sofia, det värmer i hjärtat! :)



Varför började du blogga?
När jag gick hemma dom sista månaderna innan vi skulle ha Ellah, satt jag ofta och läste på olika bloggar. Sen var det faktiskt Kim som frågade varför jag inte startade en egen istället. Och på den vägen är det :) Är en slags dagbok för mig, och det är så kul att gå tillbaka i tiden för att se vad som hände osv. Barnen kan när dom blir stora följa varenda dag ifrån deras liv. Mäktigt!

Vilka bloggar följer du?
Som sagt för flera år sedan kunde jag sitta och läsa och komma in på alla möjliga slags mammabloggar.
Dom jag nu följer flitigt är mest vänner eller bekanta till mig, men har jag tid över kan jag även glida in på andra mammabloggar :)


Vilken är din favoritfärg?
På kläder till mig själv är det Svart som är favoriten. Men ska jag bara välja en färg bland alla så känns det som om Röd skulle spegla mig ganska bra. Älskar kärlek, värme och jul och vad är mer rött en det??

Vilken är din favoritfilm?
OJ, så svårt. Finns en hel del filmer jag tycker om. Kan faktiskt inte välja just en film.
Är mycket för Beck, Wallander osv där det alltid kommer nya filmer hela tiden.
Älskar komedier som Baksmällan. Kan garva ihjäl mig :) Just nu finns det bara en film jag är intresserad av att se, och det är nya Twilight filmen. Som så många andra kan jag gissa.?? :D

Vilka/vilket land skulle du vilja besöka?
Det finns många länder jag vill besöka. 
Jag skulle iallefall vilja åka tillbaka till Usa, finns ju SÅ mycket kvar att se.
Att åka till Afrika och gå på Safari vore ju en dröm!
Älskar att resa och så fort barnen blir lite äldre och vi har råd, så kommer vi åka iväg på en resa. Skulle lätt kunna luffa runt någon månad med barnen. Skulle vara härligt!


Nästa steg i den här awarden är att skicka den vidare till och tipsa om fem stycken bloggar.


Liza
är en av mina allra bästa vänner. Vi försöker att träffas så ofta vi kan och våra barn älskar att leka med varandra. Kommer dock bli mycket mindre tid tillsammans, då dom snart flyttar till Göteborg :(
Här får man följa henne och vardagen som 3 barnsmamma och vad det innebär att vara gift med Sveriges bästa fotbollsmålvakt.

Carro min farbrors fru samt Kidhs gudmor. Bor i Stockholm och skriver kort och gott om vad som händer och sker i deras vardag med, hus, barn och resor.

Kajsa är en nära vän till Liza som jag bekantat mig med hemma hos just Liza. Här skriver hon om sitt ganska så hektiska liv som journalist, trebarnsmamma och föredetta fotbollsfru. För mig har hon alltid en massa bollar i luften och är förundrad över hur hon orkar med allt :)

Viktoria är en vän till min farbror sedan lång tid tillbaka, och det är genom honom jag börjat läsa hennes blogg. Hon har blivit Sveriges största matblogg och förutom en massa goa recept får man även ta del av hennes liv med hus, man, barn och en hel del resor.

Rebecka är kusin till mig och bor i stockholm med sin familj. Här får man följa henens vardag om hur det är att vara tonåring med allt vad det innebär. Skola, fest, vänner, shopping, träning, plugg osv :)

FRÅGESTUND!!

Satt igår kväll och läste igenom gamla blogginlägg. Superkul! Ni var så frågvisa förut, vilket jag kan sakna lite :) Ni frågade om allt från mig och Kim till Ellah, vårat hem osv.
Så nu kör vi igång med en frågestund. Fråga precis vad DU vill!! Jag besvarar så gott jag kan :)


Ny vecka!!

Godmorgon alla där ute! Här hoppade vi upp vid 6 då Ellah kom in hoppandes i våran säng. Nu sitter jag och barnen och myser en stund framför tvn, vi har precis kört pappa Kim till jobbet. Jäsp, är trött efter att bara sovit ett par ynka timmar inatt.  Kaffe på det här så ska jag nog klara dagen :)
I Eftermiddag blir det en tripp till Öppna förskolan!


Grattis alla Pappor!

Ellah och Kidh firade bästa Pappan med presenter. Det blev en ny Kaffekopp där det stod hur cool och bäst han är som Pappa, den var proppfull med godis. Det blev också en barnbok Jag älskar dig pappa som blir Kims och Ellahs nya bok att läsa om kvällarna :)
Efter att Kim blivit firad åkte vi vidare hem till Morfar på Söndagsmiddag, där även han blev firad.








Mysa, Mamma!

Helgen är absolut bäst tycker Ellah. Då får man nämligen vara uppe lite längre och mysa i soffan som hon säger :)
SÅ mysigt när hon somnar brevid en och man kan gosa och snosa på henne i evigheter!





Somnade till Så mycket bättre.


En dag med många skratt!

Förutom eftermiddagens klädparty jag var iväg på har vi haft en lugn och skön Lördag här hemma.


















VÄRMER I HJÄRTAT!


Var på utvecklingssamtal på Ellahs dagis igår.
Fröken Sara berättade lite hur dom upplevde Ellah och hur hon var som person på dagis. Måste säga att jag är oerhört stolt över våran dotter.
Sara berättade att Ellah var en mycket klok och duktig tvååring.  Hon är tydligen jätteintresserad av samlingarna, vill gärna räkna, sjunga och lära sig färger. Hon väljer oftast att leka med dom som är några eller ett par år äldre, vilket vi redan visste om. Hon leker mycket rolllekar som ex Mamma, Pappa barn.
Fröknarna behövde ibland påminna sig själva om att Ellah faktiskt bara är två år gammal, och att dom i vissa fall inte ska ställa så höga krav. Det behövde dom tydligen jobba med sa Sara..
Hon äter som en häst och gillar det mesta :) Ska absolut gå på toaletten själv. Hon kan själv säger hon :) Vilken hon också kan!
Duktig på att leka både ute, inne och i skogen och hon är sällan den som sitter still och inte vet vad man ska hitta på. Låter fantasin flöda och behöver inga leksaker som hjälp.
Om Ellah är still mycket en dag eller lite gnällig vet fröknarna direkt att något är fel.= Sjuk. För annars är Ellah alltid glad, positiv och sprudlande av energi.
En liten hjälpreda som gärna påminner dom andra barnen om dom gör något man inte får göra! 
Vi är så oerhört stolta över dig våran dotter.
2 år och 5 månader gammal. Kan räkna till 10, kan dom flesta färgerna, pratar nu på som om det inte fanns någon morgondag med en massa meningar och rent tal, blöjfri både på dag och natt sedan några månader tillbaka!
KIM ELLAH JOLINE





Kläderna från Me&i SÅKLART :)


FINASTE JULGRANEN!

Lite av julpysslet Ellah gjorde när hon var sjuk.


Ljuslykta.


Pynt till julgranen




Med dessa fina pynt kommer granen bli något alldeles extra :)


DISKA

Här hemma delar vi upp sysslorna riktigt bra.




Själv tog jag sovmorgon :)


TÄNDER??

Kidhan har dom två senaste dagarna varit gnällig och inte alls på humör. Sover dåligt och är inte ett dugg lik sig själv.
Kan det vara tänder på G??

Här är några dagar sedan, då han fortfarande var sig själv. Go och glad, våran knubbis!










Pysselstund!

Fick hämta hem en sjuk och febrig Ellah ifrån Dagis. Så surt att hon är sjuk igen. Hoppas dock att det bara är feber och ingen öroninflammation eller annat som gör att vi måste ta yttligare en vecka med pencelin.
 
Istället för en tripp till kumla för en playdate som planerat, fick det bli en eftermiddag med julmusik och julpyssel. Mys!





Slutresultat på pysslet får ni se imorrn :)


Smygstarta??

Har dom senaste dagarna haft sådär härlig mysig julkänsla i kroppen. Vill spela julmusik, julbaka mm. Borde man inte få tjuvstarta med att julpynta lite smått? :) Man ska väl hinna njuta av det innan man ska plocka ner det igen..
Har iallefall kommit en bra bit på julklappshandlingen. Där är det bara bra att vara ute tidigt :) Ellahs del är i stortsett redan färdighandlat..

Någon mer som är lika jultokig som jag??


18:30

Lite gymträning innan läggdags.









Bortskämda!

Igår på Söndagsmiddagen var även min Farfar där. Det var nämligen hans födelsedag och dagen till äran gjorde Ellah med lite hjälp av Karin en smarrig tårta till efterrätt! Jammi!!





I knät på Morfar.



Glömmer bort hur bortskämda vi egentligen är med Söndagarna. Hur skönt är det inte att få komma till ett dukat bord med nylagad middag som toppas av en smarrig efterrätt samt att barnen får en full dos av bus.
Lyxigt värre!


SÖNDAG!

Godmorgon härliga Söndag!! Trött som en Zombie, men får dock skylla mig själv. Hade en dejt med världens snyggaste kille igår och vi kom inte i säng förens runt 2 inatt. Mysigt var det iallefall, åt gott, kollade filmer och mös uppkurade i soffan till skenet av alla värmeljus :)
Ellah sov till 6:20 imorrse, måste ropa JIPPI! Hoppas hon förstår att hon ska fortsätta åt det hållet? :)

Kidhan vårat energiknippe som alltid är nöjd och för det mesta glad.
Kan gissa att det inte tar så lång tid innan han springer runt med den här?







Så liten men ändå så stor. 5 månader om bara några dagar.


Måste spexa som vanligt :)



En dag för våra änglar!

Sent igår eftermiddag gjorde vi som så många andra, tog en tur till kyrkogården för att hedra våra Nära och Kära som gått bort!!











Vi saknar och tänker på er!


HJÄLP ÖNSKAS!!

En svullen hals och hinkvis av kaffe=min förmiddag!
I ungefär en veckas tid har Ellah vaknat runt 4:30 - 5 och vägrar (kan) inte somna om. Jag försöker verkligen med allt. Men inget verkar fungera eller bita på den mest envisaste ungen i världen :)
Tycker fem är alldeles för tidigt att gå upp, men när man tänker efter att hon faktiskt somnar 19 varje kväll och sover till 5 så får hon ändå 10 timmars sömn. Vilket märks är gott och väl för henne, även om dte inte är på långa vägar tillräkligt för mig :)
Visst känns 5 väldigt tidigt?
Imorrse hade vi iallfeall väntat oss betydligt senare uppgång för Ellah, ´men shiii vad vi misstog oss. Igår kväll var Ellah uppe alldeles för länge, då vi var borta hela kvällen. Hon somnade inte föresn runt 23:30 men ändå hoppar hon upp 5 imorrse.. Fem timmars sömn är för lite, att hon inte förstår det..
Någon som kan hjälpa oss? Någon som känner igen det här med sina egna barn? Är det en period som går över? (Hoppas)

Måste bara säga att jag har jordens bästa kille. Tror jag säger det alldeles för sällan. Han hoppade upp och tog barnen så jag har kunnat sova hela förmiddagen, trots det att han själv inte hunnit sova så mycket. OCh nu ska ni få höra, just nu står han och steker pannkakor till oss :)
Älskar dig Kim!!


Fredagshäng!!

Nu far vi iväg hela familjen på en mysig kväll med middag och sällskapsspel hos ett par vänner :)


Hej Torsdag!

Guldklimparna klarade av morgonens fotografering för Örebrorn galant. Det svåraste var att bara välja ut en bild. Tillslut slog vi till på den första vi verkligen fastnade för. Brukar vara bäst så!

Nu har jag övertalat en ledig Kim att vi ska Höststäda hela huset. Sådär tråkigt grundligt med dammning, skurning av golv osv, men SÅ nödvändigt!

Ikväll är det klädparty :D Längtar! Så som jag älskar mitt jobb!


Hon får mig att dö av skratt!

Har varit en skön och mycket kreativ dag. Har hunnit med både det ena och det andra medans Ellah var iväg på dagis. Det gjorde att jag kunde ägna eftermiddagen helt åt mina barn... Det har dansats knasiga danser och läst böker. Tänk att en snart 2.5 åring kan få en att garva så mycket?? En liten clown=Ellah.










Förutom korten på prinsen hade jag en film på Ellah när hon dansade crazy. Tankarna var att jag skulle lägga upp den. Men får helt enkelt hoppa det, då hon mitt i filmen slänger av sig sina trosor och dansar runt och säger Nakenfis nakenfis.. Ni skulle DÖ av skratt om ni fick se den.. Men vågar inte lägga upp den. Vet inte vad det kan vara för äkligt folk (pedo) som kommer in här och läser. Ska inte bjuda på några nakna barn inte!!


Trevlig Onsdag!

Precis lämnat av Tingeling på Dagis. Där möttes vi av Prinsessor, monster, Piippi, doktororer, Spindelmannen och en hel del annat :)
Medans Ellah förmodligen har en yberrolig dag på Dagis ska jag passa på att sortera Kidhs alla kläder. Packa upp nästa storlek som ligger i kartong osv..
I eftermiddag innan hämtning av Ellah ska det tas en promenad med Liza runt Oset :)


JULSHOPPING!

Knappade nyss hem lite julklappar till barnen. Eller barnen och barnen det blev till Ellah. Ni måste gå in på www.blaelefant.se dom har SÅ sjukt bra och fina leksaker, inredningsaker osv.

Är det bara jag som totalt förälskat mig i såna här fina träleksaker?











Blev också pärlor till våran pysseltokiga unge :)





Eftermiddag med bus och skratt!

Medans Mamma (jag) och Pappa (Kim) ägnat största delen av eftermiddagen till städning och andra tråkigheter så har barnen gosat och roat varandra. Ellah älskar när Kidh skrattar och försöker prata med henne.. Mamma, bror pratar med mig!! sägs med det största leendet. 
Stolt tjej som älskar sin lillebror över allt annat. Ett flertal gånger om dagen får både lillebror och vi höra hur mycket Ellah älskar oss. Hon kommer ofta spontant upp i knät med en kram och säger mamma, älskar dig. Likadant även till Kim och Kidh. <3 Goaste ungen!!




Dom urgulliga kläderna Kidh har på sig, är såklart från Me&I :)







Vardagslyx..

Medans Kim var uppe och läste godnatt saga för Ellah, passade jag på att göra en liten överraskning.
När han kom ner hade jag dukat upp ost, kex, vin och vindruvor, samt ett hav av tända ljus i vardagsrummet.


RSS 2.0