Krångel.

Internet har strulat hela kvällen, så jag återkommer imorgon med inlägg om Bvc besöket samt om våran underbara dag!!
God natt!


Sommarstugan!

Har precis varit på Bvc med Kidh. Berättar mer om hur det gick vid ett senare inlägg, för nu ska vi åka ut till Leken. Där väntar lite släktingar för bad och häng :)


En LÅNG dag på Julita!

Varje år har tydligen Ellahs dagis en sommarutflykt tillsammans med barn och föräldrar. Förra året hade dom vart på Eskilstunas djurpark, men iår var det Julita som stod på kartan :) Hela den här och förra terminen har dom haft Pettson och Findus tema på Ellahs dagis, just därför vart det Julita. För på just Julita gård bor Pettson och Findus.
Ellah hade superkul hela långa dagen, trots den varma hettan. Lekte med alla sina vänner, matade djuren, hälsade på Petsson och Findus, sprang och klättrade för full rulle.
Jag hade fullt upp vissa stunder, då Kidh ville ammas ,samtidigt som Ellah plötsligt ville springa och leka. Som tur var fick jag hjälp vissa stunder av Ellahs helt underbara fröknar som höll ett öga på henne. <3
Hade två mycket trötta barn i bilen påväg hem, som såklart somnade på 2 röda :)














Pettson!


Ellah skulle visa Pettson sin Pinne hon hittat :)


Pettson och Findus hus!





Leker i Pettsons kök.







Vi började resan kl 9:30 imorrse och var inte hemma förens 17:15. Det blev en lång men väldigt lyckad dag!


Älskar er!

Stolt storasyster, som gärna vill pussa, krama och bära lillebror hela tiden!


Mina fina skatter!

Två trötta barn som somnade i bilen påväg hem från en superrolig eftermiddag hos Liza och John med barn!









Hade ganska så svårt att få Ellah att somna nu ikväll. Väldigt förståligt då hon sov till 18 tiden och ska sova igen vid 19. Nu var hon istället uppe till 21 tiden innan hon somnade...


Tropisk eftermiddag hos Fam Alvbåge!

Uj uj, så mycket spring i bena det varit på barnen i eftermiddags. Alltid lika kul att se!
Det har varit så varmt så mestadels sprang dom runt som små nakenfisar eller hoppade i poolen. Är det sommar så är det :)
Jag och Liza fick äntligen chansen att prata lite om våra förlossningar, som det förövrigt bara skillde två dagar på. (Milli 2 dagar äldre)
Bebisarna Kidh och Milli låg nöjda i skuggan och sov, eller nöjda och nöjda. Kidh ville helst ligga i famnen och tutta mest hela tiden kändes det som. Matglada killen!
En härlig sommardag med underbart sällskap, glada barn och goa jordgubbar :)




Milli


Kidh



Jag var stressad och glömde såklart kameran hemma. Bilderna är från Lizas blogg http://minbebis.com/blogg/tripptrapptrull/


Varm Tisdag!

Här hemma har vi sovit middag och är nu redo att möta det vackra vädret. Vi åker ut till fam Alvbåge för att spendera dagen där med massa bad och lek.


Under parasollet!

Äntligen har solen och värmen kommit tillbaka. Jag och barnen har vart ute på våran lilla tomt hela eftermiddagen. Jag satt för det mesta i skuggan med Kidh som helst ville ligga i famnen hela tiden (konstigt nog), medans Ellah badade, lekte i sandlådan och åkte rushekana.
Lyckligtvis vart han nöjd en stund så jag kunde laga middag till mig och Ellah samt pussla och ägna lite tid till henne.
Pappsen kom hem lagom till middagen och blev sedan hemma hela kvällen :D




Isglass i värmen är uppskattat.





Härlig kväll i solen!

Vi har trevligt kvällsbesök av min bror Kiffe (Fiffi som Ellah säger) och Madde. Har precis avnjutit en god grillmåltid och ligger nu utslagna i soffan och inväntar Johan falk filmen som strax börjar. Till filmen ska vi gotta oss i lite goa gubbar med grädde :)


Kiffe och Madde.


Måndag idag!

Godmorgon!


Bestämt oss!





Nu äntligen har vi kommit på vad du ska heta, våran Prins.
Du ska få namnet KIDH. (Kid)

KIM KIDH VINCENT!



Blev en underbar dag!

Igår bestämde vi att idag skulle vi spendera hela dagen ute vid Skagern. Kims Mamma har ställt dit en husvagn som ska stå där en månads tid och vi skulle dit för att hälsa på och umgås. Men imorrse när vi gick upp och såg regnet ösa ner var jag inte ett dugg sugen på att åka iväg. Men eftersom det var planerat att vi skulle åka så packade vi ner regnkläder och extra kläder och for iväg..
Nu i efterhand är jag nöjd och glad över att vi valde att åka. För när vi började närma oss möttes vi av knallblå himmel, strålande sol och 25 grader varmt.
Istället för hoppande i vattenpölar för Ellahs del blev det bad och lek i sjön :) Tänk att det kan skilja så på vädret bara 8 mil ifrån...













Mätta och belåtna från både grillning och fika for vi hemmåt framåt kvällen. Lagom när vi kom hem vände Kim i dörren och for iväg på jobb. Hoppas att han kommer hem imorgon!!


Såhär dagen efter!

Imorrse när Ellah kom in smygandes till vårat sovrum var man allt annat en pigg. Jag har legat hela natten med feber och frossa. Fick nämligen mjölkstokning igår kväll pågrund av kylan :/ Men fick liv i en allt för trött Kim som tog Ellah så jag kunde ligga kvar i sängen och ta igen mig lite. När det sedan var dags för Ellah att sova middag kom Kim in och lade sig igen. Och där låg vi till kl 13 då Ellah vaknade :) För skönt!
Under dagen har vi legat som döa sillar i soffan. Jag med feber och Kim med huvudvärk (bakis). Som man bäddar får man ligga :D Ellah har vart ovanligt seg hon också och har nöjt sig med att ligga och mysa med oss i soffan framför tecknande filmer.
Lagom till kvällen när jag började känna mig frisk igen fick vi besök av Mamma/mormor och Anders som nyligen kom hem från Kina. Dom ville såklart få se på sitt nya lilla barnbarn samt lämna en massa presenter till oss alla fyra. Ellah blev så himla glad åt att träffa dom igen. Mormor är lite av en favorit! :)


Öppnar presenter.






Våran knasfia till dotter.






MIDSOMMARAFTON I ALL SIN ÄRA!

Vi hade en helt underbar och rolig Midsommarafton. Den startade igång vid 13 då vi intog silllunch, sedan fortsatte dagen med lekar, dans runt midsommarstången, grillning och musiktävlingar, allt detta i trevligt sällskap. En perfekt midsommarafton!!
Lilleman sov hela dagen, och ibland fick man påminna sig själv om att han faktiskt var där.  :) Ända gången han var vaken var en kort stund på kvällen. Konstigt nog lyckades både Ellah och lilleman sova som två stockar på kvällen medans det var musiktävling igång. Det gapades och herjades en hel del. Men dom fortsatte sova så sött, ända tills vi åkte hem runt 2 tiden på natten..
Tack alla inblandande för en kanondag!!










Lite dans iform av små grodorna.








Ingen mindre Björn en Ellah :)


Mina fina <3


Ussh, klarar knappt av att se mig själv på foton när jag fortfarande är så fet. Längtar tills jag får börja träna igen!


Utsikten från Altanen..


I fullgång med lekar. Alla bjuder på sig själva :)






Dom tre muskutörerna, alla i likadan keps. En present från Faster Åsa som vart i USA.






Första badet!

Vi startade Midsommarafton med ett bad för att snygga till oss :). Premiärbadet för lillkillen. Ellah tyckte det var kul att få tvätta och bada lillebror. Hon sträckte på sig lite extra och såg så stolt ut!!




Hip hop kanske?

Att dansa är något Ellah ofta gör här hemma. Alltid när hon hör musik ska hon springa upp på övervåningen för att ta på sig en av sina prinsessklänningar. Det är tydligen något som behövs för att kunna dansa :)
Idag fick hon dock dansa utan klänning. Dumma Mamma sa nej eftersom vi strax skulle göra iordning oss och åka iväg. Men det gick ju även utan!


PRINSEN 2 VECKOR IDAG!

Tänk att idag blir Prinsen hela 2 veckor. Oj så fort tiden går!
Han är för det mesta en väldigt nöjd kille. Dom få gångerna han skriker, ja då är han hungrig :)
Ellah och lillkillen är rena motsatserna mot varandra, när Ellah var i samma ålder. Hon ville jämt vara i famnen, hatade att åka bil eller ligga i vagnen. Och det jobbigaste var att det kändes som om hon aldrig sov. Hon ville helst vara vaken hela tiden.
Lillgrabben är precis tvärtom. Han sover ofta och ganska länge, älskar att ligga i vagnen och har inga problem med att åka bil.
Tänk så olika det kan vara :)

Första nätterna hemma vaknade han ungefär varannan timme och ville ha mat. Nu den senaste veckan kan det gå upp mot 4-5 timmar innan han vaknar och är hungrig. Dock har han en vaken tid på kvällen, då han gärna vill tutta hela tiden :)
Men idag vet jag inte riktigt vad det är med honom. Han har sovit i stortsett hela dagen, och nu då han brukar vara vaken så sover han igen... Kanske blir det en vaken natt??


Såhär dagen innan!

Idag har vi ägnat dagen åt förberedelser inför morgondagen. Klippning för Kim och lite smått inhandlat i skor och klädesväg för min del.  Nu är det bara packningen kvar, sedan är vi redo att åka iväg för att fira Midsommar.!
Midsommarafton kommer vi fira ute i Leken (sommarstugan) tillsammans med släkten på Pappas sida. Vi har firat ihop varenda år så länge som jag kan minnas. Alltid lika mysigt!
Det kommer bli en hel del god mat, lekar, dans runt stången osv. En perfekt Midsommar för både stora och små! :)


Kvällsbesök!

Ikväll fick jag finbesök! Det var Tingeling som hade vägarna förbi.






Rolig dag!

Ellah hade haft en toppen dag med sin Farmor och faster. Mycket riktigt hade hon blivit bortskämd med både det ena och det andra. Med sig hem fick hon en fin Fiffidocka. Den har hon inte släppt på hela kvällen :)

Här kommer en film från tidigare idag då Ellah leker med en mycket populär födelsedagspresent.


Mysigaste som finns!

Det ligger en liten goding i min famn och sover <3




Första träffen med bvc sköterskan!

Sicken urgullig och härlig Bvc sköterska vi fått. Hade kunnat suttit med henne hela eftermiddagen här hemma och pratat :)
Lilleman väger nu mer än när han föddes. Vilket tydligen kunde vara ovanligt då han var stor när han föddes. Men har man grädde i mjölken så har man. Ny vikt 4890. Han passade även på att kissa där han låg på vågen. En stråle som träffade hela köket. haha Fick sedan skura överallt.
Tog även upp med sköterskan att ena prinsens öga får han inte upp lika mycket som det andra. Det är mer hängade eller hur man nu ska förklara. Vi fick en tid till Doktorn nästa vecka för undersökning.

Här på bilden kan ni se hans öga..

Våran enögda bandit som vi kallar honom för <3


Picasso i farten!

Picasso har idag gjort ett nytt konstverk. Denna gången på en tröja som ska visas upp för hela världen!











 Ellah tyckte det var superkul att måla på kläder. En populär födelsedagspresent helt enkelt :)


Hel dag med farmorn!

Här hemma är det lugna gatan. Prinsen ligger och sover, Kim är iväg på jobb och Ellah har en hel dag med sin Farmor. Kan gissa att hon blir ordentligt bortskämd :)
Ska se till att få lite gjort här hemma undertiden. Senare i eftermiddag får vi besök av Bvc sköterskan som ska väga och mäta lillgrabben..



AJ AJ!

Har precis kollat på filmen från förlossningen. Vi filmade aldrig när vi fick Ellah och jag kände att det var något jag saknade. Jag hade minnesluckor och Kim med för den delen, så mycket från den förlossningen är suddigt. Därför valde vi denna gången att ha med oss filmkameran. Kameramannen (Kim) lyckades bättre en vad jag trodde han skulle göra :)
Hade verkligen blandande känslor när jag tittade på den. Inte konsigt jag hade ont mellan bena till för bara någon dag sedan. Lillkillen satt verkligen fast, och dte var otäckt att se på film hur dom drog och drog i honom och hur jag skrek rätt ut!! Ja, Kim filmade där nere,  HAHA



Börjar bli tokig!

Herregud! Börjar faktiskt få lite smått panik. Våran Prins blir 2 veckor på Fredag och vi har än o inte något namn till honom.
 Mitt förslag ligger just nu på KIM MIOH VINCENT. Men Kim tycker verkligen inte om namnet Mioh, medans jag känner att det är hel rätt för våran lille grabb. Får helt enkelt fundera lite till..

Men visst vore det fint med barnens namn?

KIM ELLAH JOLINE
och
KIM MIOH VINCENT


FILMER!

Imorrse framför Bolibompa






Kramkalas med lillebror, som sker ett x antal gånger om dagen <3


Bebis Ellah!

Det där med att jag skulle lägga mig för en kort vila när Kim kom hem från jobbet, riktigt så blev det inte. Jag struntade helt enkelt i det, då Kim skulle tillbaka några timmar senare för yttligare jobb. Ville helldre passa på att göra något hela familjen istället. Det där med sova, det får man helt enkelt göra när man blir gammal :D
Istället åkte vi iväg för att äta middag ute på en resturang. Får erkänna att jag var alldeles för trött för att egentligen laga mat, så när Kim kom med förslaget nappade jag snabbt på :)
Nu är han tillbaka på jobb och båda skatterna ligger och sover så gott. Lite ensam tid för mig= datatid och tvtid :)


Kommer ni ihåg den här lilla Prinsessan?? Är precis 1 år sedan, och gud så liten hon ser ut. Rena rama bebisen ju!
Våran lilla Ellah, som nu redan är 2 år gammal!


Trötter i dom sju dvärgarna!

Har aldrig längtat så mycket efter min karl som jag gör/gjort idag. Sov som en kratta inatt, vilket resulterade i att när Ellah ville hoppa upp 6:15 imorrse hade jag inte lyckats somna än :/
Har under dagen gjort allt för att inte somna till i leken, blöjbyte osv. Så fruktansvärt trött är jag idag, helt sjukt!
Men nu är det bara 1 timme kvar, sedan är min älskade hemma från dagens jobb. Behöver jag tala om att jag ska lägga mig en stund i sängen för lite vila?? :D


Inhandla!

Tror det får bli en tur ut till Ikea under dom närmsta dagarna för att inhandla en pall. Ellah börjar bli tung att bära upp till handfatet varje gång man ska tvätta henne, samt att hon självklart vill vara med och byta blöjor och fixa på lillebror då han ligger på skötbordet. Hon ser alldeles för rolig ut när hon går in i badrummet för att hämta sin potta. På den ställer hon sig sedan på kanten för att nå upp och se lillebror bättre, där han ligger på skötbordet.
Kanten på pottan är inte direkt den bredaste och det ser ser superkul ut där hon står och balenserar :)


Sol och regn om vartannat!

I eftermiddags styrde vi kosan in mot stan. Vi började med en lunch/fika på Hälls uteservering medans solen värmde. Sen blev det också en sväng över stan, där jag fick med mig en klänning hem till mig själv :) Det var väll det enda vi hann köpa, sedan ringde nämligen Kims jobb och vi blev tvugna att åka hem. Men vi hade en mysig stund så länge som den varade :)

Nu sitter jag här ensam i soffan (Kim på jobbet och båda barnen ligger i sina sängar och sover) och väntar på att kvällens film ska börja. Får dock se om jag orkar se klart hela. Den börjar ju inte förens kl 21:30.




Härlig Söndag!

Började gårdagen (Söndag) med en mysig fika uppe på stan med mina härliga gymnaster. Vi hade en härlig avsluting för terminen och jag passade även på att få säga Hejdå, då jag den kommande terminen inte kommer vara så aktiv. Känner att det inte hinns med för tillfället.
Lillgrisen och jag åkte sedan hem för att hämta upp Pappsen och Ellah för att fara ut till Leken (sommarstugan) där vi åt Söndagsmiddag hos Morfarn och Karin!!
Är extra skönt att få komma bort och bli lite bortskämd med god mat och dyligt såhär som nykläckt trött tvåbarnsmamma :)


Bästa Morfarn skojar som vanligt!








Sover som vanligt :)


Myspys med lilleman!

Vi sitter och varvar ner i soffan efter en hektisk men mycket trevlig dag! Dock blir det strax sängen, är totalt slut!!


Lillebrors..

Lillebrors presenter!









Bildregn från en kalasdag!!

Vilken underbar kalasdag vi fick! Att vi har så många nära och kära som vill vara med och fira Ellahs 2-års kalas gör mig rörd! Tack alla underbara vänner och familjemedlemmar för att ni gjorde Ellahs dag helt magisk.
Det var en nöjd och superglad tjej vi hade hela dagen. Åt massor av bakverk, lekte och stojade med alla sina vänner..
Ellah blev helt klart bortskämd med alla fina presenter hon fick under dagen. Lite av det hon fick var golvpussel, lera, kläder, filmer, cykel, dvd-spelare till bilen, handväskor, pärlor, mm.
Trot eller ej, men även jag fick fina saker av min helt underbara vän Mia, i form av ansiksmasker, badboll och goa praliner från chokladfabriken. Fick även ett presentkort av Kims Farmor. Hon tyckte jag skulle skämma bort mig lite. Och det har hon rätt i :)
Lillebror fick också en hel drös av paket från nära och kära från alla håll och kanter!!

Tusen tack från oss alla fyra!




 Världens finaste tvååring <3




















Kims Farmor Gullan med lillebror.




Prinsen..


Lilla Milli som är 2 dagar äldre en våran pojke. Lizas och Johns tredje underverk.








Vi hade tur med vädret, så ungarna kunde springa ut och in bäst dom ville.


Fina vännen Mia.




Fiskat i fiskdammen.






 Senare vankades det fotboll på tvn iform av Halmstad-Ösk.




En del av Ellahs paket..


Morgonfirande!!

Sent igår kväll slog jag in Ellahs paket. Meningen var att vi skulle överraska henne imorrse med att öppna presenterna i sängen. Men tidigt imorrse hade en nyfiken och morgonpigg liten tjej smygit ner för trappen. Kan ni gissa vad vi hittade när vi kom ner strax efter??


Där kvar på bordet låg endast presentpappret kvar. :)


I paketet var det en ny Pippifilm, en badring samt lite gottis som kinderägg!

Hon hade iallefall inte hittat den största presenten, som vi hade gömt i köket.
Åhh, så glad hon blev när vi kom smygandes med den :)




Så här glad kan man se ut när man fått en rushekana av Mamma och Pappa!

Vi lyxade till det med att äta frukost tillsammans (mamma, pappa och Ellah)  framför barnprogram, medans lillebror låg kvar på övervåningen och sov vidare..


Jordgubbsbakelse!!

Supermysigt att ha Farmor och Stellan här i eftermiddags. Ellah tyckte detsamma som inte lät dom sitta still allt för länge :)

Presenterna hon fick gillades skarpt! Pärlor med pärlplattor som självklart skulle göras direkt, fina prinsesssmycken som skulle pryda kroppen på en gång samt en rolig bok med kattljud. En mycket nöjd och glad tjej delade ut en massa kramar innan dom for hemmåt.








 Trivs i gammelfarmors famn..





Somnade alla tre (jag, Ellah, lillebror) här hemma sent i eftermiddags och gick inte upp förens 17:30. Så det får helt enkelt bli en liten uppesittarkväll för Ellahs del ikväll. :)


Fredag med ösregn!

Om en stund får vi besök av min Farmor (barnens gammelfarmor) med man.  Dom kommer hit för att fira Ellah med lite fika och presenter, eftersom dom inte kan komma imorgon.
Senare blir det förmodligen en massa förberedelser till morgondagens kalas!

Just nu håller ett pusskalas på här hemma.. Pappa Kim ska fara iväg på jobb och kommer inte hem förens Ellah sover..


Härlig eftermiddag med mina två ögonstenar!

I eftermiddags provade jag mina nya vingar som tvåbarnsmamma och begav mig ut till Mariebergs köpcentrum. Lite skrämmande var det allt. Skulle lillebror skrika hysteriskt medans Ellah klättrar i och ur vagnen eller något sådant?
Men så blev det inte, mina ögonstenar skötte sig galant <3 Lillebror sov sig igenom hela rundan, förutom en kort matpaus. Och Ellah var nöjd och glad hela tiden. Vi avslutade shoppingrundan (som inte blev något shoppat) och firade in sommarlovet (slutade dagis idag) med en varsin Happy meal jag och Ellah. Tänk att något så litet som Happy meal kan göra en så glad? :) Köpte sedan med oss massor av jordgubbar hem till Ellahs stora glädje. Jordgubbar är nog det bästa hon vet :D

Senare under eftermiddagen tog vi också en tur till lekparken för att baka lite sandkakor. Det funkade iallefall en stund, innan lillebror började skrika efter mat..

Tackar gudarna för mina fina barn. Är SÅ lycklig att få vara mamma till dessa underverk. Även om dom kan köra slut på en ibland :)






Bästa grannar!

Vi har ett äldre par till grannar som Ellah avgudar. Speciellt gubben (Roland) för han skojar gärna till det med henne eller bjuder på en glass. Varenda dag ska vi stanna och prata med dom tycker ELlah. Har till och med hänt att Ellah börjat gråta för att dom inte vart hemma när vi gått förbi :) Igår plingade dom på våran dörr, och med sig hade dom ett paket för att hälsa lillebror välkommen! Supergoa grannar helt enkelt, som jag tror både Ellah och lillebror kommer få en hel del skoj med!!


Förlossningsberättelse!!

Hade svårt att somna natten till Torsdagen 9 Juni. Kl 3 började jag få lite värkar, men dom avtog efter ca 1 timme. Jahopp, ingen bebis idag heller tänkte jag besviket och somnade sedan.
På morgonen när jag sedan skulle gå upp på toaletten för att kissa, kom det sista av slemproppen. (Den som gått under en veckas tid) det kom även som en massa vatten och så fortsatte det under dagen. Precis efter vi hämtat Ellah från Dagis ringde jag in till förlossningen för säkerhetskull för att höra om det kanske var vattnet som börjat sippra??
Vi fick snabbt en tid för att komma på undersökning. Så vi lämnade ELlah här hemma med min bror och hans sambo Madde. (Dom var ändå här och skulle grilla med oss).
Efter en gynundersökning konstaderades att det förmodligen inte var vattnet som börjat sippra. Men hon avslutade med att säga. Det är nog dax snart.. Åhh tänkte jag. ÄNTLIGEN!!
Vi far hem och åt god grillad mat och åkte sedan framåt kvällen ut till Coop Forum för att inhandla lite gott att smaska på framför kvällens film. Klockan var nu slagen 19:00 tordags kväll och medans vi gick runt mellan godishyllorna började jag få kraftiga värkar. Vissa började kännas så pass mycket att jag vart tvungen att stanna och andas.
Väl hemma började värkarna komma mer regelbundet. När kl var slagen 20:30 vart jag tvungen att be Madde och Bror åka hem och hämta grejor för att sova kvar. (Dom skulle vara barnvakt åt Ellah)  Började få riktigt ont och ville komma in till förlossningen så fort som möjligt. Eftersom man är omföderska var jag lite orolig över hur snabbt det kunde gå.
Kl 21:45 blev vi inskrivna på förlossningen och efter en gynundersökning kunde dom tala om att jag var väldigt mjuk och var öppen 4-5 cm.
Efter en kort stund började jag andas lustgas. Värkarna denna gång var mycket värre än när jag fick Ellah.
Efter någon timme var jag öppen 7 cm och då valde barnmorskan att ta håll på mina hinnor.
Shit vad värkarna blev intensiva direkt. Dom kom hela tiden kändes det som. Jag hade valt redan innan förlossningen denna gång att prova på ryggbedövning. (hade inget med Ellah) Jag ville prova på för och nackdelar med båda :D
Barnmorskan tyckte det var onödigt, då hon trodde det skulle gå riktigt fort. Men jag envisades och fick min ryggbedövning. Hann inte ha den speciellt länge innan krystvärkarna började, så kan inte tala om ifall det hjälpte eller ej. Kim tyckte dock se stor skillnad på mig :) 
Kl 1 på natten började jag krysta. Lillkillen låg lite konstigt så det tog några riktiga värkar för mig att få ner honom den sista biten i förlossningskanalen. När väl det väl var gjort kom han som blixten. Barnmorskan fick hålla emot och trycka in honom igen. Han kommer alldeles för fort sade hon. Släpper jag nu och låter honom komma så spricker du totalt. Så där fick han sitta i någon värk innan jag fick trycka ut honom. Dock satt han sedan fast med bara huvudet ute  (precis som med Ellah) så barnmorskan fick slita och dra för att få ut guldklimpen. FY farao vad ont det gjorde. Trodde seriöst att hela mitt bäcken skulle följa med ut..
Väl ute Fredag kl 01:17 mådde han bra och vi beskådade vårt lilla underverk. Kim var snabb med att kolla så det verkligen var en pojke. Och visst var det en liten dräng, med största pungen dessutom. Till Pappas stolthet :)
Även denna gång slutade förlossningen i operation, då moderkakan envisades med att sitta kvar. Barnmorskan hade försökt allt för att jag skulle slippa operation. Vi provade akupunktur och olidliga försök med att få ut den. Fick bara gilla läget och inse att nu var det dags igen. Men denna gång kände det inte alls lika hemskt som sist. Barnmorskan hade vart lyhörd med att jag ville vara med och väga och mäta bebis denna gång. Och så blev det :D
Lämnade sedan våran 4835 kg och 52 cm långa kille med ett huvud omfång på 37,5 cm hos Pappa Kim och åkte ner på operation. Efter några timmar var jag tillbaka och vi möttes upp på BB där vi blev inskrivna.
Fick efter några timmar besök av läkaren som berättade att jag hade förlorat så pass mycket blod som 2.6 liter blod och behövde blodtransplantation. 
 Vi blev sedan kvar på BB under hela helgen och lilleman var även inskriven på Neo dom två sista dagarna. Han andades för fort. Men nu mår han alldeles utmärkt och jag med för den delen. Förutom mörbultat och trött såklart!
















9 dagar övertiden så kom han äntligen. Fredag 01:17 föddes våran vackra Prins efter ca 5 timmars värkar och 3 timmar inne på förlossningen. Använde lustgas samt ryggbedöving. Behövde tillslut bara sys 1 litet ynka stygn trots den stora bjässen till son :)

Någon jag glömt eller något ni undrar över,? Så är det bara att fråga på!!


Snart kalasdax!

Efter Dagis idag bestämde jag mig för att slå på stort. Det behövdes ju bakas till kalaset på lördag, och även om det skulle vara lättare att göra det när Ellah inte är hemma, så vet jag ju att hon älskar att vara med att baka. Så självklart fick det så bli! 
 Vi bakade kanelbullar och en massa goa chokladbollar. Åhh så hon längtar till kalaset.
Vissa stunder gick smidigare en andra. Lillgrisen ville helst vara i famnen hela tiden. Vilket resulterade i att han mestadels hängde på armen, samtidigt som jag försökte hålla koll på en klåfingrig Ellah som gärna ville stoppa fingarna i smeten hela tiden. (vem vill inte det)  Men med mycket tålamod och kärlek så gick ju även det här!! :D Och framförallt hade jag en mycket glad och nöjd tjej! Det slår ju allt, hur trött och slut man än kände sig vissa stunder.










Bjuder på denna trötta och tjocka bilden på mig, just för att Ellah är SÅ söt!




Disken tog Ellah hand om :)




Och för alla inblandade så är kalaset NU på lördag istället. Samma tid och adress :D


Den kommer ikväll!!

Ikväll när jag förhoppningsvis får lite lugn och ro kommer jag slänga upp förlossningsberättelsen här på bloggen :) Så håll utsikt!!



Han ser inte precis ut vara nyfödd våran guldklimp :) <3


Hoppas på att måbra snart igen!

Nu är vardagen i fullgång igen. Kim var åter tillbaka på jobbet tidigt imorrse :/  Våran första tanke var såklart att han skulle vara hemma dom där 10 pappadagarna. Men eftersom han blivit hemma nu i över 2 veckor i väntan på lilleman så måste tyvärr pengarna komma i första hand. Vi kan inte precis leva på luft!!
Får helt enkelt försöka att vila när Ellah är på Dagis 9-14 Tis-Tors denna vecka.
Det var förövrigt en superglad tjej jag lämnade på dagis imorrse. Hon tjatade hela gårdagen på att få komma dit och leka med sina vänner. Hon visade stolt upp sin lillebror och var noga med att förtydliga med min, min. Såklart :)

Eftermiddagen har vi försökt fördriva med massa jordgubbar och lite film. Dock lite svårt att underhålla ett litet energiknippe till unge, medans man själv knappt orkar stå. Hoppas min ork snart är tillbaka. Har/får så himla dåligt samvete av att jag inte är den mamman till Ellah som jag vill vara.. Noll energi helt enkelt!!









Nu är kl snart slagen för en tur ut till glassbilen. Vi hör den låta här i närheten och Ellah står och hoppar av förtjusning :)


Namn!

Hjälp min Mamma och Pappa att välja ett namn till mig!!!





Att det ska vara så himla svårt att hitta det rätta namnet. Vi har lite olika namnförslag, men vi vet fortfarande inte riktigt om något passar våran gosse....
Håller på att bli tokig. Vi kan ju inte kalla honom Lillebror för jämnan. :)

Är jag en MIOH eller en LEVIH kanske??


Mina två guldklimpar!

Igår Söndag blev jag utskriven från BB och fick åka hem :) Åhh, så underbart!  Dock blev lilleman bara hemskickad på permission, då andningen forfarande går lite fort.
Men imorrse kl 9 på återbesökstiden såg alla värden och andning bra ut, så nu är även lilleman utskriven. Skönt!

Har fortfarande inte kommit ikapp med sömnen, så är fruktansvärt trött hela tiden. Känner mig som världens vrak. Men efter några dagar här hemma hoppas jag det har hunnit blivit bättre. Har ju två vakna och gosande barn nu på nätterna, så det tar nog ett tag innan jag vänjer mig med så många vakna timmar. Men ack så mysigt.







Ellah visar sig vara en superstolt storasyster som helst vill pussas,kramas och hålla bebis hela tiden! <3


ELLAHS födelsedag, hurra hura hurra!

Grattis på 2 års-dagen älskade dotter! Mamma och Pappa älskar dig till månen och tillbaka! Vi önskar vi kunde firat hela dagen med dig!
Blev som sagt ett litet kalas här på BB. Tur i oturen att hon bara blir 2 år och inte riktigt förstår att det är idag hon fyller år. Nästa Lördag blir det Storfest istället :D Det är hon verkligen värd!














NU är han här!!

Äntligen är han här, våran Prins. Han föddes kl 1.17 natten till Fredagen. Dagen innan storasysters födelsedag!
Efter ca 5 timmars värkar och 3 timmar inne på förlossningen så kom bjässen. Hela 4835 gramm, 52 cm lång och ett huvudomfång på 37 cm. Behöver jag tala om att det gjorde förjävla ont att krysta ut honom?? :)

Vi har snart legat inne i 2 dygn och vi blir kvar minst en natt till. Lillen (som fortfarande är namnlös) har några värden som inte är helt 100. Men det är absolut inget att oroa sig för. Dom tror det kan ha att göra med att han är så stor, samt hade det jobbigt när han skulle komma ut till världen.

Saknar Ellah så in i norden. Idag kom hon hit en sväng så vi kunde fira hennes födelsedag med lite paket samt Tårta:) Lyckligaste Prinssesan! :) Morfar, Karin, Jossan samt barnvakten Madde var med på det lilla kalaset.

Förlossnings berättelse kommer när vi är hemma igen!

Är super tacksam för Bror och Madde som tar hand om Ellah så fint medans vi ligger här. Tusen Tack <3



Världens BÄSTA barnmorska!!


Superstolt syster!






Våran tur??

Har haft värkar i lite mer en 3 timmar nu.. Dom kommer ofta och är intensiva som tusan.. Om en stund åker vi iväg till förlossningen för att få smärlindring, och förhoppningsvis kommer en bebis inatt!! Håll alla tummar!!


Lurad en än gång!!

Imorrse var det en ybberlycklig Ellah som stolt bar på sin lilla kasse med glass i till Dagis. Idag skulle dom fira att hon fyller år på Lördag. Tänk vad lycklig man kan bli av att få bjuda sina vänner på glass? :D
Ska bli kul att höra hur hon haft det när hon kommer hem om en stund..

Det är en bråkig bebis vi har i magen. Vaknade inatt exakt kl 3 av kraftiga värkar. Dom blev tätare och tätare och det var omöjligt för mig att ligga kvar i sängen.. Gick ner på undervåningen och traskade runt och kollade lite på datorn. Efter ca 1.5 till 2 timmar avtog värkarna.. Va FAN!!
Har kunnat sova under förmiddagen och just nu känner jag inga värkar överhuvudtaget. Det verkar aldrig bli bebis här hemma :)
Men det finns en dag jag INTE vill att han ska komma, och det är nu på Lördag, då Ellah fyller år. Tror ni inte att han kommer tajma att vilja komma då?? Skulle inte förvåna mig!!

Trevlig Torsdag gott folk!!


HOT HOT HOT!!

Igår fick vi inte mycket gjort här hemma. Jo, förutom lite bakning på kvällen.  Det var sådan enorm värme här på baksidan av vårat hus, så vi kunde inte göra annat en att sitta i en varsin solstol och glo :) Jag förmestadels i skuggan.
Ellah verkade inte bry sig ett dugg om den heta värmen. Hon sprang runt som en liten nakenfis hela dagen och njöt för fulla drag..  

Vi avslutade sedan dagen med grillat och Jordgubbar. Mumma!!


 
Mycket vätska ska intas..










BEBIS INATT!!

Verkar som om alla mina gravida vänner sprungit om mig på upploppet och fått sina små bebisar. Inatt var det dags för Bästa vännen Liza att få sitt tredje underverk. Det blev en liten flicka. Det hade tydligen gått riktigt snabbt. 40 min efter att hon lade upp ett blogginlägg var Prinsessan ute!
Ska ta reda på mer detaljer när dom fått sovit ut och vilat upp sig..
TUSEN TUSEN Grattis Kramar till HELA familjen Alvbåge, Mamma Liza, Pappa John, Storasyster Mercedes och storebror Logan!!


Vattenmelon och bad!

Sov bort hela förmiddagen. Kim fixade iordning och körde iväg Ellah till dagis, så jag kunde få sova. Behöver jag tala om att jag njuter av att ha honom hemma? :)
Jag som var orolig att behöva ligga ensam inne på förlossningen, pågrund av hans jobb. Men nu ringer hans jobb inte ens honom, just för att han ska kunna vara med när det händer! :D

Sedan Ellah kom hem från dagis har vi njutit av värmen. Vi fixade iordning Ellahs pool, och där har hon sprungit i och ur i flera timmar.. Kim passade också på att ta sig ett dopp. Jag blev bra sugen på att hoppa i jag med. Men valde att inte besvära grannarna med den synen :D
Nu däremot går åskan för fullt och regnet hänger i luften. Så nu blir det att baka kanelbullar till Ellahs födelsedag istället. Vet ju inte när jag får tid till det annars..











Avnjöt lite gott på altanen..


Bloggpaus!!

Har sett att det blivit en liten paus i bloggandet. Bäst att uppdatera så ni inte tror jag ligger inne på förlossningen. (Tyvärr)

Igår (måndag) morrse var jag säker på att vi skulle få åka in under dagen till förlossningen. Vaknade av kraftiga värkar och det var nästan som en Ahhaa upplevelse och i samma stund tänkte jag. Just det, det är SÅ här det känns att föda barn.
Men besvikelsen blev stor när värkarna helt plötsligt försvann. Under dagen hade jag sedan molande mensvärk, men inget som jag led speciellt mycket av.
Det knakar och låter konsigt ifrån magen, vilket jag tycker är superobehagligt, men normalt antar jag??

Hela gårdagen gick jag allså i hopp om att +6 dagar övertiden är väl tillräkligt, idag sker det!!
Men här sitter jag nu Tisdag och känner inte ett skit :/
Hade jag mått bra och inte haft den förskräkliga foglossningen hade jag inte suttit dag ut och dag in och klagat som en BITTERFITTA!. DÅ hade jag tagit det lungt och njutit av sista tiden som gravid och ensamtiden med Ellah. Men eftersom så INTE är fallet, så håller jag på att bli tokig!!
Orkar Inte ett skit, känner mig som världens sämsta vän, fru och Mamma.
Har ONT dag som natt och kan knappt gå.
Så snälla bebis. INTE 14 dagar överiden denna gång också!!


SUPERGLAD TJEJ!

Vi hann lagom hem från Söndagsmiddagen så kom Mamma/Mormor och Anders för att fira Ellahs två års dag. Dom är bortresta till Kina nästa helg, så vi tog firandet idag istället.
Bästa Mormor hade bakat en så fin Tårta till Ellah. Tror ni hon blev glad när hon fick se att det var Mimmi på tårtan? MIMMI MIMMI.
Efter lite god fika tog vi en tur i området med Ellahs födelsedagspresent. Grannbarnen kan slänga sina bobbycars i väggen, för nu är det Ellah som äger gatan :D


Tårtan!







Behöver jag tala om att hon älskade sin födelsedagspresent??


Efter en dag med fullfart från morgon till kväll, ska jag nu sussa kudde!!


Söndagsmiddag intagen i sommarstugan!

Direkt efter förmiddagens besök hemma hos Svärmor åkte vi vidare ut till Pappa/morfars och Karins sommarstuga för Söndagsmiddag. Det var nog den godaste middagen jag ätit på lääänge.. Färsk potatis, grillat kött, massa såser och en supergod sallad med allt möjligt gott i.
Vi hade inte tid att stanna så länge, då Ellah skulle firas här hemma. Men lite bus och stoj med Morfar han Ellah med glädje med.. Moffa Moffa, kom kom. Undra hur ofta hon sagt dom orden idag? :)









Babygos!

Åhh, så söt hon var lilla Brooklyn. Kim övade sig på att hålla bebis. Han har glömt bort hur det är :)
Ellah var inte så intresserad av sin lilla kusin konstigt nog, utan lekte mest med Kims småsyskon. Det skulle gungas och lekas i sandlådan i stortsett hela tiden vi var där. Självklart tog hon sig iallefall tid till att gosa med Farmors favorit hund. :)






Pappa Tommy




Kim försöker väcka minnet till liv :)


Lilla Sessan Brooklyn.


SÖNDAG!

Idag har vi en fullspäckad dag framför oss. Vi har hållt på hela morgonen med att baka, till kvällens gäster som kommer för att fira Ellahs 2 års dag 1 vecka tidigare.
När vi är klara med bakningen ska vi åka ut till Svärmor där även Tommy och Sanne kommer vara. Så allså ska vi få träffa och gosa med deras lilla mirakel som föddes i veckan. Ellahs lille kusin :)
Sedan ska vi fara vidare ut till Pappa/Morfar för söndagsmiddag och sist men inte minst hem igen för lite kalas för Ellah :D
Bilder osv kommer ikväll..
Ha en underbart solig söndag gott folk!!


VARMT VARMT!

Höll på att rinna bort, där jag satt och tittade på Gymnastik. Trodde det skulle vara svalare inne än vad det var ute. Men där trodde jag visst fel :)
Ellah fick vara med mig till en början. (Sen kom Kim och hämtade henne) Hon skötte sig förvånadsvärt  bra och satt o klappade och hejade på varenda lag som kom in på golvet. Råkade jag för en sekund sluta klappa, påminnde hon mig snabbt. Klappa, Mamma, Klappa.
Sena eftermiddagen/kvällen spenderade vi utomhus med lite lek innan det var sänggdags för ELlah.
Men just nu kommer hon ner från trappen hela tiden. Hon vill minnsan inte sova..












BÄSTA GYMNASTER!!

Var säker på att förlossningen skulle dra igång inatt. Hade värkar som kom och gick under flera timmar. Sen helt plötlisgt försvann allt bara :/
Jag hoppas att det kanske kommer tillbaka under dagen?
Nu ska jag se till att ta en iskall dush och hoppas på att jag vaknar till, sen beger jag mig in till stan för att kolla lite härlig gymnastik, I form av mina tjejer som ska tävla. HEJA HEJA MINA BÄSTA!!




KVÄLLER!

Här hemma har vi ikväll avnjutit en supergod grillmiddag tillsammans med min bror och Madde.  Nu har vi  precis kollat klart på Sverige matchen, samtidigt som vi njöt av en massa goa gubbar med grädde :) Ellah har precis somnat, så nu blir det lite vuxentid framför en bra film..

Trevlig Fredagkväll på er!!


UTEDAG!

Besöket hos Mvc imorrse gick bra som vanligt. Det var skönt att höra att bebis sjunkit ner och är nu fixerad. Han går inte att rucka ett dugg sade hon.. Åhh då är han iallefall redo att komma ut snart :) Hoppas vi!! Kim och Ellah gjorde äran att följa med idag. ELlah tyckte det var superspännande att lyssna på lillebrors hjärtljud :)
Vi åkte sedan ut direkt till Kims Mamma där det blev att vi spenderade resten av dagen. Jag satt för det mesta i en solstol i skuggan och orkade inte göra ett skit rent ut sagt. Skäms inte för att tala om det längre :)
Ellah var i himmelriket hos Farmors alla djur. Hon gosade med hundarna, åkte häst och vagn och busade med Kims små styvsyskon..











FREDAG!

Svettigt värre inatt. Mamma, Pappa, Ellah, dockan samt Pippidockan har legat tillsammans i sängen och sovit. Mycket mysigt med väldigt trångt :)
Ska strax bege mig till MVC. Förhoppningsvis för sista gången.. :)


FILMKVÄLL!

Känns som om man bara väntar på att förlossningen ska starta. Det är psykiskt jobbigt,och man kan inte riktigt slappna av :( Försöker göra saker för att inte tänka på det så mycket. Men jag lovar er, det är MYCKET svårt. Speciellt när man inte orkar göra så mycket.

Ikväll har vi iallefall bestämt oss för en riktig myskväll bara vi i familjen. Vi har varit iväg och hyrt filmer, köpt god mat som vi strax ska slänga på grillen. Sen ska vi bara mysa alla tre i soffan så länge som vi orkar <3

Ellah fick välja en film helt själv. Jag är inte förvånad över hennes val. Då hon sista tiden blivit väldigt förtjust i allt som har med Prinsessor att göra..


GRATTIS!!

Inatt vid halv 3 tiden efter ca 30 timmars värkar fick Tommy och Sanne sitt lilla mirakel. En liten flicka som ska få namnet Brooklyn. Har sett bilder på henne och gud så bedårande hon är.

Tror ni man längtar efter sin bebis nu då?? ÅHHHH JAAAA!!


Bada är livet!!

Syns det att jag älskar att bada? :)











Jag tjatade hela förmiddagen på att jag ville bada. Tillslut hade Mamma inget val en att fylla upp badkaret med vatten och slänga ner mig :)


Tycker SÅ synd om henne!

Sedan vi börjat ge Ellah medecin imot förstoppning har det blivit mycket bättre. Men fortfarande vissa dagar/kvällar försöker hon bajsa men inget händer. Hon tar i så mycket att hon blir helt slut efteråt och svetten sprutar på henne. Oftast somnar hon till direkt efter av ren utmattning..

Sent igår kväll runt 23 tiden vaknade Ellah och var helt förtvivlad. Grät och skrek aj aj.. Visst försökte hon få till nummer två.. Efter mycket kämpande lyckades hon äntligen!! Mammas hjärta!



Helt utmattad!!

Uttråkad karl...

Kims jobb har inte ringt honom på en vecka, för respekt att vi snart ska ha barn. Jag njuter varenda sekund han är hemma och kan hjälpa till med hemmet samt Ellah. Men jag förstår hans frustation att vilja jobba eller göra saker. Börjar väl bli långtråkigt att bara vara hemma.
Men, jag försöker iallefall lugna hans nerver genom att försöka orka med att göra saker under eftermiddagarna.. Idag for vi t.e.x hem till Mamma/Mormor och Anders efter vi hämtat Ellah på dagis för att fira att han fyllde år igår. Gratts Anders! 


Ellah som är livrädd för mopeder och motorcyklar vågade efter mycket prat sitta på en motorcykel. Men bara för en kort sekund :)




Kollar när Anders åker iväg på motorcykeln.




Kusin påväg!!

Vi fick nyss ett sms utav Kims styvbror Tommy. Dom har precis kommit in till förlossningen, så under dagen får dom nog sitt lilla underverk. Om inte min förlossning vill sättas igång under dagen, spricker våra planer om att ligga inne på BB tillsammans :/
Man blir lite avundsjuk när andra åker in för att föda, medans man själv sitter kvar här hemma!!

Ska tänka på dig Sanne under hela dagen.. Kämpa på!!!


RSS 2.0