VILKEN DAG!

Har varit en effektiv eftermiddag här hemma, efter en förmiddag i väldigt lugnt tempo :) Medans Ellah var på dagis passade lill prinsen och jag på att få oss lite vila. Blir helt slut av att vara vaken så mycket på nätterna. GÄSP!
Eftermiddagen körde jag istället på all in och storstädade hela huset, samt klippte gräset och tog in alla uteleksaker till föråddet osv. Mycket hurtig. (Klappar mig själv på axeln)
Nu ikväll efter barnen somnat har jag även varit ute på en promenad samt kollat över allt med jobbet, skrivit ut viktiga papper osv.. (Klappar mig själv på axeln än o en gång) hihi

Nu ska jag lägga och gosa ner mig i nybytta sängkläder. Kan vara nått av det skönaste som finns! :)

Inläggen blir lite nakna. SAKNAR kameran SÅ mycket!!


TUFFETÅGET!

Tut, tut, här kommer tuffetåget!





Ellah har hittat ett stort intresse för att bygga tåg. Hon tar alla sina gung och åkleksaker och ställer efter varandra.  Sen säger hon stolt att hon byggt ett tåg. Mamma, pappa kolla tåget! :D
Vet inte vart hon fått det ifrån? Kanske bygger dom tåg på dagis?
Även när hon lägger pussel är det viktigt att bitarna ligger på rad, som ett slags tåg.


Tisdag!!

Hinner inte med i dagarnas tempo. Har t.e.x i flera dagar tänkt sätta mig ner i lugn och ro och kolla igenom allt som hör jobbet till, baka till Kidhs dop mm. Men känns som om jag bara hinner tänka och så är dagen redan slut..
Idag har vi iallefall hunnit med en träff med Prästen för att kolla igenom det sista inför dopet. Tror det kommer bli jättefint! :D
Kidhan verkar idag må mycket bättre, och borde vara frisk imorgon. Skönt!!




VÅGEN!

Hade nästan glömt bort veckans vägning. Kanske för att Kidh varit sjuk, eller enbart för jag vet att jag fuskat en hel del i helgen??
Vågen visade iallefall + 0.2 kg
Fyy på mig!! Nya tag denna vecka!!


HEMMA!

Efter ett flertal timmar inne på akuten med provtagningar är vi äntligen hemma och barnen sussar skönt i sina sängar. Det var som vi misstänkte, ett vanligt virus.
Med alvedon i kroppen har han nu fått lite ro i kroppen och kunde somna. Lilla Plutten. Han har gråtit, skrikit och svettats hela dagen.  :( Hoppas få en frisk pojke snart!








AKUTEN HERE WE COME!

Då blir det till att spendera denna Måndagskväll inne på akuten. Lilla Kidh har fått hög feber och vägrar att äta :/  Sjukhusrådgivningen skickade oss vidare till akuten, då så små barn alltid ska kollas av doktorer.
Hoppas att dom inte hittar något allvarligt fel, utan skickar hem oss igen..
Håll tummarna för Kidhan!


Älskar att jobba!!

Kan inte få nog att prata om mitt jobb. Det är ju bara för kul. :) Hade ikväll ett klädparty här hemma hos mig. Trots lite sena avhopp blev det en riktigt lyckad kväll!!

Tänkte visa er lite av höstens kollektion.

"Höstens tema är en underbar skog i höstskrud. Där hittar du kramgoa kaniner, flugsvampar och otroligt söta ugglor. Allt i härligt lekfulla me&i-färger."

















Ett litet urval av massvis av kläder!!


Tre små gummor skulle gå en gång...

Det blev trots allt en sväng till Noramarknaden idag. Herregud, vad folk! Man kunde ärligt talat knappt ta sig fram. Tur att jag inte tog dubbelvganen. Det hade aldrig gått!
Kunde inte kolla på speciellt myckte, pågrund av allt folk. Men lite fyndade jag iallefall :)
Det blev två helt bedårande mössor till barnen. SJälvklart matchande!. Sen blev det också  en vinteroverall till Kidh, som tur var på rean..




ÖNSKELISTA!!

Har fått en hel del förfrågningar om önsknigar till Kidhs dop den 10 Sep.

Presentkort på Babyproffsen uppskattas mycket. Där har vi hittat en hel del fina saker till hans blivande rum.

Presentkort på Ikea. Behöver b.l.a en byrå och lite annat till hans rum.

Mössa från http://inovadesign.se/ en blå eller svart med stjärna.

Någon mobil eller leksak till barnvagnen (som hänger så barnet ser).

Nappar från Lundmyr (finns på babyproffsen)

Gåstol

Skallra, bitleksak osv.

Sängkläder med moln.


En blå spargris. Finns en här http://www.prickenplutten.se

Svart vita byxor från Lundmyr (finns babyproffsen eller www.Lundmyr.com)





Hoppas att det här hjälper er som undrat? =)







Kärlekshälsning!!

Ellah är redan bestämd med att hon har en Pojkvän. Lite tidigt kanske :) Men mycket roligt!
Här skickar hon honom en hälsning. Killen vid namn Logan.



Lek och skoj i kameran!

Kim ligger och sover efter att ha jobbat hela natten. Fick nyss reda på att han ska jobba hela helgen :( Tråkigt!
Om Ellah blir frisk till imorgon och vädret är bra åker vi nog en sväng till NoraMarken.

Lite lek med webbcameran!












Dagis=Sjuka barn!

Känns som om dom flesta har väntat in lönen. Kanske har alla känt sig lite små fattiga såhär efter semstern?  För när vi var iväg och storhandlade igår var vi inte direkt ensamma där inne, trots att vi åkte mitt på dagen. Löning= ingen bra ide att handla :)

På kvällen var det dags för mig att jobba igen. Så, kul! Kidh fick följa med mig, då klädpartyt var hos en nära vän, som abslout ville gosa med honom :) Ellah fick vara här hemma med Madde (brors flickvän) och leka o mysa. Fick dock ett sms lite längre in på kvällen. Madde trodde att Ellah kunde vara sjuk, då hon somnat på soffan.
Väl hemma efter jobbet tog jag febern på en mycket varm dotter. 40.2 visade den :( Resten av kvällen fick allså spendera med att ta hand om sjukt barn. Alltid när Ellah har feber så kräks hon. Och så gjorde hon även igår. Kan lova er att våran nya vita matta är allt annat en vit!! :)

Idag Fredag mår hon tack och lov mycket bättre! Fortfarande feber, men inte alls lika hög och det märks inte ens på henne.. Pigg glad och tjatar som aldrig förr :)


Härlig kväll!

Har precis kommit hem från första jobbkvällen. Måste säga att hur mycket jag än älskar att vara hemma med mina barn, behöver jag det här. Har inte känt så förens ikväll. Tänk att umgås med vuxna, dricka kaffe, skratta, prata och ha det allmänt trevligt. Vara Therese för en kväll, och inte  jämt Mamma Therese.

Kläderna denna kollektion säljer som smör. Det roliga är att Me&i klassas som ett klädföretag som mest säljer barnkläder. Men denna säsong säljer vi mer vuxenkläder en någonsin. :) Superkul! Kanske har det med samarbetat av cecilia Blankens att göra??

 Imorgon kväll är det dags för ett nytt klädparty. Då hemma hos fina Becka!

Nu= Film och vindruvor!


PRATGLAD!

Kidh börjar le och prata mer och mer för varje dag. En så länge låter det som små klena försök till prat, men han försöker :) Leendet går desto bättre. Så fort han får uppmärksamhet från någon så bjusar han på ett leende.

Tycker det ser så roligt ut den första månaden dom ler. Kan inte direkt säga att det är sött??

Pratar..










DAGENS OUTFIT!


Byxor från ME&I
Tröja från ME&I




Body från HM
Byxor från HM
Strumpor från MEGA
Dregellapp från MEGA


Tillbaka till verkligheten!

Idag var det Ellahs första dag på Dagis efter semestern. Måste erkänna att det faktiskt är riktigt skönt att få komma tillbaka till alla rutiner och tidigar mornar. Längtar lite efter höstkylan, mysa upp sig i soffan under en filt med tända ljus :)
Det hade iallefall gått jättebra idag, och hon ville såklart inte åka hem när jag kom för att hämta henne. Trodde faktiskt hon skulle vara lite avaktande imorrse. Men inte hon inte :) Hon sprang in, och fröken fick påpeka att ska du inte säga hejdå till Mamma?? Jo, Hejdå Mamma. Sen såg jag bara två ben som rörde sig som trumpinnar bort mot gungorna!! <3

Samtalade med Ellahs fröknar imorrse, och vi valde att prova på utan blöja även där. Kan ju lätt bli att hon är så inne i sin lek att hon glömmer bort att gå på toaletten. Jag sa att dom fick välja hur dom vill göra.  Ska dom exempelsvis på utflyckt, kanske det underlättar med blöja? Men idag hade hon iallefall gått utan blöja hela dagen och även sovit utan.. Ingen olycka sked på hela dagen!! Mammas pärla börjar verkligen bli stor! OMG hänger inte med!!!


MATCHDAG!

Strax ska jag och barnen åka iväg till Behrn Arena. Ni vet väl vad som händer där?? Fotbollsmatch, såklart. Ösk möter Mjällby ikväll, och som vanligt är vi på plats med Liza och barnen :)







Redo och laddade inför matchen!!


VÅGEN!

Ny vecka, och vi vet väl alla vid det här laget vad det betyder? Vägning såklart!
Vågen visade till min förvåning - 1.8 kg. Det måste jag säga att jag är riktigt nöjd med. Har denna helg slarvat en del, då det varit kalas både fredag, Lördag och Söndag :) Fy mig!

Har totalt gått ner 6,2 kg på tre veckor.. Uppmuntrar mig själv med en klapp på axeln :)


HOPPBORG!

Hittade en film och lite bilder i videokameran från kalaset igår. En videokamera vi lånat av Mamma, som man även kan fota med.


Vem har roligast, John eller barnen?? hihi






MAT MAT MAT!



Nu åker jag och mina knasiga barn iväg på Söndagsmiddag hem till Pappa/Morfar.. Självklart blir Mannen också med. Men han åker direkt dit  från sin fisketur han är på.


En dag att minnas!

Vilken fullspäckad men härlig dag vi fick igår. Först trevligt besök av min mamma med man och sedan Kims Farmor och småkusiner, för att fira att han fyllt år. Framåt eftermiddagen for vi hem till finaste Fam Alvbåge, där det var barnkalas för Logan. Där bjöds det på massor av fika, fiskdamm, hoppborg, lek, spring och härligheter. Ett perfekt barnkalas!! Ellah började såklart gråta när det var dags att bege sig hem. Rädslan för hoppborgen hade precis släppt och hon och dom andra barnen var i fullgång med att hoppa :/
Kvällen spenderades hemma i goda vänners sällskap, med god mat och sällskapspel :)

Bilder från kalaset. Alla tagna från Lizas blogg (då min kamera forfarande är sönder).




Födelsedagsbarnet!


Lilla Milli-Valentina






Min fina Prinsessa.




Minstingarna roar sig på mattan.


Lekfarbrorn John med deras minsting.


Fina Liza (Värdinnan) http://minbebis.com/blogg/tripptrapptrull/



Tack alla inblandade för en härlig dag/kväll.. <3


KALASFIRANDE!

Sitter här med en kopp kaffe och försöker bota min huvudvärk. Hade helst av allt legat i sängen och sovit, då jag inatt inte sov det minsta. Även om båda barnen krånglat en del inatt så kan jag inte bekylla dom för att jag inte fått sova.. Har otroligt mycket som snurrar runt i mitt huvud just nu, och hur trött jag än er så lyckas jag inte somna. Någon som känner igen sig?? Eller är ni såna som lyckas somna hur som och var som helst?? :)
No time to rest! Idag är hela dagen uppbokad. Om en liten stund får vi främmande som ska fira våran 25 åring här hemma :)
Eftermiddagen ska vi spendera hemma hos Familjen Alvbåge där vi ska fira fina Logan som blivit 2 år. Och som om inte allt det kalasendet vore nog, så får vi ikväll besök av massa vänner för att umgås, beställa hem någon god mat, spela sällskapsspel osv. Kan nog bli en riktig lyckad och härlig dag, trots en mycket trött Mamma (jag).

Här kommer lite bilder från kalaset igår. Vi valde att fira Kim ute hos hans Mamma, då Kims styvbror fyller år på samma dag. Det roliga är att han också blev 25 år :) Så istället för att ha ett kalas här och ett hemma hos Tommy (Kims styvbror) så slog vi ihop det, så slapp Kims Mamma och Styvpappa med familj dela på sig!!






Kidh hos faster Moa.









Barnens kusin Brooklyn.


Kim bytte bebis för en stund :)

Ne, nu måste jag fixa lite här hemma innan folket kommer!! Ha en bra Lördag gott folk.



FÖRSLAG, TACK!

Imorgon är det Fredag, och det är fredagen då min Kim fyller 25 år! Hade tänkt överrraska honom med frukost på sängen. Men fick idag reda på att han har tandläkartid supertidigt imorrn. Så den iden tänker jag skita i :)
Har iallefall ägnat kvällen åt att baka bullar, vilket är Kims favorit fikabröd. Slängde också ihop en supergod rulltårta med massa bär.

Har noll ide`r om vad jag ska köpa åt honom i present. Någon som har förslag?


Ny dator!

Känner mig alldeles naken utan min systemkamera. Jag bär verkligen med den överallt. Mest för att kunna ta kort till bloggen :) Visst känns bloggen helt tom utan foton??
Får helt enkelt försöka ta mer foton med min sketna mobil istället. Lånar kanske Kims, den är inte bara lite bättre, utan mycket bättre. 

Idag har vi vart iväg till Elgiganten, där fick vi  med oss en ny dator hem :). Den vi har nu är helkonstig och kommer paja vilken dag som helst. Det är farligt det här med att kunna ta avbetalningar :) Fast o andra sidan kan jag nog tycka att det är bra på samma gång. Vi var verkligen i stort behov av en ny dator, då jag framförallt behöver den i nya jobbet. Det fanns inte en chans att vi skulle kunna betala den kontant, då vi inte har massor av pengar kvar när alla räkningar er betalda. Om det ändå är räntefritt, är det då så farligt att ha en avbetalning?? Den är ju ändå betald om några månader....




Jobbsamtal.

Har suttit hela kvällen från 18:30 till 22:30 i Utbildning över telen. Nu har jag lärt mig hur ordersystem osv fungerar. Så från och med nu är jag en färdig Me&i Säljare :)





Mina Fina Två!

Jag vet att man som förälder tjatar och tjatar om sin kärlek till sina barn. Förlåt, men jag kan inte få nog av att tala om hur sjukt myckt mina fina barn betyder för mig. Dom ÄR mitt allt!!
Den dagen man blir Mamma, det är då man förstår innebörden av ordet ÄLSKA!!










Rycker du mig i håret brorsan??




Besiktigad och klar :)



Bvc besöket i förmiddags gick bra. Dock måste vi börja med lite ersättning som tilllägg, då Kidh bara gått upp 140 gramm på lite mer än 2 veckor. Men han är bra knubbig trots allt. :)
6025 kg och 59.5 cm lång och 40.8 i huvudomfång. Våran stora Prins!


Onsdag!

Godmorgon. Det blev inte många timmars sömn inatt, så jag laddar denna dag med en stor kopp kaffe och hoppas på att piggna till någorlunda.


FILM.


Tidigare idag vände sig Kidh från mage till rygg flera gånger. Hoppades att få med detta på film. Men han var tydligen svårflörtad :)


STOR KÄRLEK!



Ellah, min älskade dotter som den senaste tiden blivit en riktig Mammagris här hemma.

Nu tar vi med oss lillebror och Pappan och åker och handlar en sväng! Behöver lite nödvändigheter till mitt jobb :)


Sommarens sista kväll!


Lördagens kräftskiva innehöll allt en perfekt kväll ska ha. Trevligt sällskap, god mat, lekar, pratstunder, snapsvisor, partyhattar, skratt och glädje!
Det enda som jag saknade var min Kim (som jobbade) och ett glas gott vin. Körde ju på alkholfritt hela kvällen eftersom jag körde bil.
Men oj så kul vi hade det!!
















NY VECKA!

Måndag och ny vecka, vilket betyder vägning!
Vågen visar -1,4 kg. Det får jag vara nöjd med. Har som sagt varit på både barnkalas och kräftskiva i helgen :)

Har allså på två veckor gått ner 4,4 kg.

Trots godissug och annat kämpar jag vidare. SKA lyckas nå mitt mål!


Min bäste vän!

Nu åker vi iväg till Elgiganten och hoppas att dom kan rädda Kameran, och att försäkringen fortfarande gäller!


KLÄDPARTY!

Jaaaaaa, jag fick jobbet!!!
Är oerhört glad och superladdad för en spännande höst. Jag är numera säljare för Me&I kläder!! :)

www.meandi.se


Min tur?

Önska mig lycka till. Om en timme ska jag ha en jobbinterljuv över telen. Det är ett jobb som jag verkligen vill ha, som är Kul och skulle passa mig perfekt.. En liten extra inkomst såhär under mammaledigheten! 
Berättar mer sen :)


Kvällsmys hos Mormor!

Ellah som tjatat i veckor på att få sova över hos Mormor, blev igår superglad över att Pappa vart tvungen och jobba och Mamma (jag) skulle bort på kräftskiva. Mormor ställde såklart upp att vara barnvakt. Tack!
Tack vare det kunde jag ha en superrolig kväll med mina vänner. (bilder kommer senare)

Fick nyss ett samtal från en energisk Ellah som försökte berätta vad hon och Mormor gjorde och vad dom hade gjort igår. :)
SKa bli kul att se henne om en stund. Ska bara mata Kidh, sen far vi och hämtar storasyster <3


NEJ NEJ NEJ!!

Min bäste vän måste in på operation :/ Han är nästintill helt död!!



Hoppas bara jag har försäkringen kvar!! Det visar sig. Håll tummarna för att allt går bra och min vän snart kommer hem igen :)


GLASSBAR!

I förmiddags när vi var uppe på stan värmde solen så skönt, vi var ju då bara tvugna att prova på Örebros nyaste ställe. Glassbaren min syster och jag!
Kanske inte det bästa att äta när man börjat tänka på vad man stoppar i sig.:) Men åhh så gott det var! Och en dag i veckan (Fredag eller Lördag) har jag ju som godis dag. Detta fick allså bli mitt godis för veckan!!
Ni som bor i Örebro måste åka och dit. Lovar att ni inte blir besvikna!!


Ellahs val av glass. Självklart eftersom ett kinderägg hörde till.


Min!  Delicatobollsglass,dumleglass och mjukglass med topping på.


Kims.





TOPPEN HUMÖR!

Härliga Fredag, välkommen!
Har lockat med mig Kim ut på promenad i rask takt. Behövdes en del övertalning. Han har fobi till att röra på sig tror jag minnsan :) Efter en snabb promenad i solen beger vi oss sen in till City där det väntas shopping av födelsedagspresent till Romeo. Ikväll vankas det kalas för grabben!! Tyvärr kan Pappa Kim inte följa med, jobb väntar honom. Jag och barnen får helt enkelt åka på Kalas själva!!


Våran fina dotter!!

Har kännt dom senaste dagarna att Ellah har varit i väldigt stort behov av lite ensam tid med mig och Kim, utan lillebror.  Visst älskar hon sin bror över allt annat. Hon vill pussa, krama, bära och gosa med honom mest hela tiden. Men har märkt att hon blivit lite gnällig och vill gärna sitta i knät så fort jag måste amma Kidh.
Så i eftermiddags lämnade vi bort Kidh till Madde ( min brors flickvän) i några timmar och tog med oss bara Ellah för att bada..
Jag badade dock inte, utan satt på kanten och kollade glatt på när Ellah och Kim skrattade högt!
Ellah verkade vara nöjd över eftermiddagen, men frågade roligt nog efter lillebror flera gånger. Hon tyckte minnsan att han också skulle vara med <3 <3 <3


Stora tjejen som numera tar på sig det mesta själv. ELLAH KAN!


Gå ner i vikt.

Är trött på alla extra kilon man lagt på sig under graviditeterna. Måste leva med sanningen att kroppen kommer nog aldrig bli helt återställd. Framförallt inte med alla bristingar som jag har över hela magen. Men den kan ju iallefall bli snyggare och fitare en vad den är nu :) 
 För en vecka sedan bestämde jag mig för att tänka på vad jag stoppade i mig. Jag har slutat att äta bröd till frukost, slutat med glass och godis på vardagar samt tänkt på att ta lite mindre portioner mat.
Nu efter en vecka visar vågen - 3 kg..
Mitt största mål är att gå ner yttligare 20 kg. Men för att jag ska orka fortsätta känna mig motiverad och kämpa har jag för varje 5 kg jag går ner ska jag lyxa till det. T.e.x gå till frisören, massör, fixa naglar osv.
I förmiddags packade jag med mig barnen i vagnen och begav mig ut på en promenad i raskt tempo. Var ingen lek att gå i uppförsbacke med dubbelvagnen. Den väger bly! Medans jag svettades och flossade som en annan kärring satt/låg barnen gött i vagnen. Ellah skulle visa och prata om allt vi såg längst vägenoch Kidh sov som en liten Ängel.
Tror ni jag orkar ut imorrn med??






Vaken???

Vad gör jag fortfarande vaken måntro? Klockan är snart 1 på natten och här sitter jag. Borde verkligen lära mig att lägga mig i tid. Men såhär sent på kvällen är ju den enda ensamma tid man har. Och det är mycket som viljas göra då. Kolla någon film,kolla datorn, göra viktiga saker, bara få vara en stund själv helt enkelt..
Men NU måste jag slänga igen datorn och försöka få lite sömn innan sonen vaknar och vill ha käk!

Godnatt!!


En saknad Becka på besök.

Idag har vi haft besök av fina vännen Rebecka med dottern Charlie.  Var ett tag sedan Ellah och Charlie lekte sist, men Ellah verkade minnsan inte haft några problem att känna igen sin kompis :) Hon hade dock lite svårt att dela med sig av sin kära dockvagn idag(MIN MIN). Men efter att Mammsen (jag) pratat och förklarat att man delar med sig till sina vänner, löste det sig och eftermiddagen var räddad! Fem minuter senare var ju ändå ingen unge intresserad av den :D






Gobiten Charlie. Som vi förövrigt klippte luggen på idag :)


Kidhan var som vanligt nöjd hela dagen.


Rebecka med barnen, som förövrigt tyckte det var en jättebra ide av mig att ta in kanan. (Eller inte) :D




Innan Rebecka senare på eftermiddagen åkte hem kollade vi igenom min förlossningfilm med Kidh. Får ont bara jag tänker på den. Aj Aj..
Undrar om den fick henne att inte vilja skaffa några fler barn? haha.. En sån film visar man iallefall bara till sina närmsta <3


GRATTIS!!

Grattis älskade son på din 2 månaders dag!! Våran fina prins!


FOTOMODELL

Över på att bli modell?. Jag tog fram kameran och Ellah började själv hitta på olika poser :)






DAGENS OUTFIT!


Tröja från ULLARED
Hängslebyxor från HM.


FILM.

Mina fina guldklimpar!


HEADER!!

Trott eller ej, men jag har lyckats att göra en header till min blogg Aldelles själv :) (stolt) Dock ser den inte rktigt ut som jag vill och sitter lite väl långt till höger. Men med hjälp av Kim imorrn kanske det blir bättre..
Nu bjuds den iallefall på nyare bilder..






Vilken är finast? Förslag 1 eller 2??


INTE MYCKET GJORT!

Vågar man erkänna att idag har varit en riktig slöardag? Jag har legat i sängen i stort sett hela fömiddagen. Jag kunde inte sova, men jag låg där och bara njöt :) Tur att Kim blev hemma under dagen och kunde ta barnen.
Eftermiddagen blev inte mycket kreativare. Har småplockat lite och lekt med barnen, mer en så har faktiskt inte orkats med..

Nu sover båda barnen gott i sina sängar och Kim har åkt iväg på jobb. Själv sitter jag här i soffan och unnar mig lite vindruvor!

Mina fina i sina goa pjymaser precis innan läggdags.




Eftermiddag på Berhn Arena!

Som vanligt när Ösk spelar hemmamatch var jag och barnen på plats i sällskap med Liza och kidsen. 
Måste säga att det var oerhört trevligt att ses igen, såhär efter 2 veckor ifrån varandra :)
John (Målvakt och Lizas man) lyckades hålla nollan i mål och Ösk vann med hela 4-0 mot Häcken.
Glada och mycket nöjda kunde vi lämna Arenan och åka hem..


Frossar i Russin :)


Fina killen Logan. (Ellahs blivande man)


Tack underbara Liza för att du vill dras med oss match in och match ut :D

http://minbebis.com/blogg/tripptrapptrull/
LIZAS BLOGG!


MIDDAG.

Ikväll lyxade jag och karln till det med lite småplock till middag framför en film.
Blev en god sallad, revbenspjäll, vindruvor, brieost och kex. Jammi!





Bara Rosevinet som fattades. Glömde bort att systemet var stängt :/


Hårigt husdjur.

Tidigare idag var vi på kalas för att fira min kusin Timmy som blev 18 år. Grattis!
Väl där var vi ju bara tvugna att gå upp på hans rum för att kolla in hans husdjur. Inget djur som jag skulle vilja gosa med direkt. Ellah ville gärna se på den, men ville absolut inte hålla. Förstår henne fullt ut :)








MORMOR!

Tack bästa Mamma, Svärmor och Mormor för en härlig eftermiddag.




SKOJ!

Utanför Mormors hus fanns det en sån rolig vattenpöl!








LÖRDAG!

Idag låg jag och Kidh kvar i sängen lääänge. Vi gick inte upp förens kl 11. Han har blivit täppt i näsan och sover däför väldigt dåligt på natten. Så den missade sömnen tog vi igen i förmiddags, medans Ellah och Kim levde rövare på undervåningen.
Idag ska jag ta tag i tvättberget, samt röja bland barnens kläder. Ta bort sånt dom vuxit ur osv.
 Men innan vi tar tag med dom tråkiga sysslorna så åker vi hem till Mormorn och hälsar på. Vi har inte varit där på över 2 veckor. Det är något väldigt ovanligt. Min Mamma är min bäste vän och vi gör allt ihop..
Ellah tycker vi ska åka till Mormor NU!!, så det är väl bäst vi gör det.. :)





Kvällsrutiner!

Den senaste veckan har jag börjat att lägga Kidh i sin säng (eller vagnsdelen då vi var på semster) ungefär vid 19-20 tiden redan. 
Förutom en napp i munnen vill han ha en snuttefilt nästan uppdragen över huvudet. Han ser så gosig ut där han ligger och kramar om sin lilla filt <3
Oftast kommer han till ro och somnar själv utan det minsta lilla gnäll. Vissa kvällar kan man behöva springa upp och ge han nappen 1-5 gånger innan han somnar..
Hoppas och tror att det kommer fortsätta lika bra. Vore oerhört skönt att få in kvällsrutiner såhär pass tidigt innan han ens blivit 2 månader gammal. På Ellah fick vi inte till några riktiga rutiner förens jag slutade amma henne vid 8-9 månaders ålder. Innan dess kunde hon vara uppe till 23-24 tiden om hon bara ville.






ÄLSKADE VARENDA SEKUND!

Efter några sköna och avkopplande dagar ute i Leken är jag nu hemma och tillbaka här på bloggen :)
Barnen och jag åkte ut i Tisdags och Pappa Kim kom ut i Torsdags kväll, och så åkte vi tillsammans hem i eftermiddags.
Vilka underbara och soliga dagar vi fått njutit av. Helt otroligt! Jag och Ellah har ätit frukost på altanen med strålande sol, varenda morgon. Vi har badat, Ellah har lekt med mina småkusiner (som har stuga i närheten), Kidh har varit allmänt nöjd hela tiden.. Jaa, vad ska man säga.? Vi har helt enkelt haft det TOPPEN! Riktigt skönt att få avbrott från verkligheten ett par dagar (telen och bloggen) och bara vara..




Åker båt med Carro (Farbrors fru)


Kusin Robin (Bobbin som Ellah säger)

Njuter av frukosten.












Robins storebror Denniz.





Nu back at home har jag massvis av tvätt att ta hand om. Hann aldrig tvätta efter resan i Smyge innan vi for vidare på nästa. Ni kan ju tänka er tvättberget? Tur att det ska bli regn i helgen :)


TISDAG MED SOL!

Har hört rykten om att det ska bli fint väder hela veckan. Så idag tar jag med mig barnen och flyttar ut till sommarstuga i Leken för några dagar.. Där kommer det bjudas på massa bad och lek med mina småkusiner för Ellahs del.. Kanske kan jag få lite tid till att ligga i solen mån tro?
Önskar att Kim kunde följa med ut. Men han måste jobba :/


Våran prins!

Kidh är nu 1.5 månad gammal. Helt otroligt hur fort tiden går. Jag tycker han börjar likna sin syster mer och mer för var dag.
Han är för det mesta en väldigt nöjd och glad kille som är oerhört lätt att ta hand om. Han har nu i lite mer än en vecka bjudit oss varenda dag på hans fina leende. Han har också försökt börja prata, och visst kommer det små ljud efter mycket koncentration :)
Lillkillen väger nu hela 5880 kg och är 56.5 cm lång! Våran guldklimp!








FISKA!

I Fredags valde vi att åka ut med en fiskebåt som jag åkt flera gånger förr, för att fiska Torsk. Kim älskar att fiska och jag ville att han skulle få uppleva hur det är att få en stor torsk på kroken. (Känns som om att dra upp en haj)
Men vi måste haft otrolig otur. Inte en ända på hela båten fick någon torsk. Allt berådde tydligen på det blåsiga vädret vi lyckades tajma :(
Men helt tomhänta blev vi inte. Ellah lyckades med min hjälp dra upp en sill som fastnat på kroken :) Ellah var superlycklig för fångsten och ville absolut inte kasta iväg fisken till måsarna. När jag sen kastade den över bord skek hon Mamma, hämta den. :)












Tosselilla!

En ynka dag fick vi som sagt fint väder i skåne. Denna dag passade vi på att åka till Tosselillas sommarland. Dom hade verkligen allt. Djur att titta på, tivoli, gokart, massa stora lekparker och sist men inte minst det gigantiska badlandet. OM ungarna hade skoj!! :)












Även dom STORA barnen roade sig :)







Jag hade sett fram emot hela dagen att få hoppa i badet och svalka av mig. Vad händer? Självklart hade jag glömt bikini trosorna hemma. Var ganska så avundsjuk på Kim som åkte kana efter kana :)






















En jättelyckad dag fick vi som bjöd på både det ena och det andra..


MIN Nallebjörn!



I måndags for vi in en sväng till Malmö för lite shopping eftersom det regnade. Där hittade vi till barnens stora glädje en Nallebutik där man gör sin alldeles egna nalle. Man får välja bland ungefär 15 olika nallekroppar och sedan får man tillsammans med en som jobbar fylla nallekroppen så hård eller mjuk man vill ha den. Man får sedan lägga i ett hjärta i kroppen och sedan sys den igen. Sen får man välja bland hundratals kläder och skor vilka man vill köpa till. Efter mycket letande lyckades iallefall Ellah bestämma sig för ett plagg. Det blev en rosa finklänning med ett par rosa skor till. Såklart!
Den älskade nallen fick heta Wilma och är nu med i stortsett överallt! :)









Fyller nallen med ludd.


Kramar och blåser på nallens hjärta.




Tre nöjda och glada barn tvättar och fixar med sina nallar.






SMYGEHUK!



Nu är vi åter hemma igen efter en kanon vecka i Smygehuk. Vi kunde dock haft lite bättre tur med vädret. Men i gott sällskap och med glada och nöjda barn så är väl det en bagatel? :) Vi lyckades ju roa oss endå, även om en dag på stranden hade suttit fint.
Under dit resan skötte sig barnen gudomligt. Inte det minsta gnäll eller gråt på hela resan. Hemresan blev dock lite jobbig för dom och Kidh skrek säkert den sista timmen hem ;/ Väl hemma och vi hoppde ur bilen blev båda barnen snabbt glada igen :)
Varenda dag denna veckan har vi njutit av bageriets nybakta bröd till frukost. Bageriet ligger bara ett stenkast från vårat hus. Så varför inte lyxa till det? :)
Vi har hunnit med både det ena och det andra under veckan. Fiske, shopping, lek, promenader, bad och massa annat trevligt. Långa sena uppe kvällar för oss vuxna, som resulterade i trötta föräldrar på morgonen. Men SÅ trevligt!! Tack underbara Johan, Mia och barnen för en fantastisk resa. Detta får vi göra till en tradition!!

























RSS 2.0