Katastrof här hemma! :D

I veckan får vi nog ta och köpa en grind att sätta upp in till köket. Ellah smiter in dit så fort hon får chansen. Ett kök är inget rum för små bebisar att leka i.. Så det får bli att säkra lite här hemma :)



 Vi har ett till beskymmer här hemma. Ett stort bekymmer för Ellah. Hennes älskade majskrokar är slut. Kan ni fatta? Helt slut, och Mamma och pappa har glömt att köpa nya. Så det får bli en promenad till affären för att handla imorrn. Så Ellah blir nöjd igen :D

Ellahs FAVORITER. Funkar i ALLA lägen.  :D Jättebra att alltid ha med sig i skötväskan och ta upp vid behov.

Imorgon är det måndag och då blir det förhoppningsvis Babysång :) Ellah behöver träna sina stämband lite. hihi
En tur till affären har jag ju lovat Ellah också. Sen blir det nog mest mys och lek..

Nu är det Wallander och Pepsi max för min del.. Natti!


Jammi!

Valet av dagens lunch var populärt. Ellah mumsa och mumsade. Ibland glömde hon till och med tugga, bara svalde. Tokfian. Det är så kul att hon nu äntligen äter mat. Hon tuggar i sig det mesta som kommer i hennes väg.

Det här var dagens lunch!


Slottsgryta med potatis!!


Söndag!!

Här hemma fick Mammsen sovmorgon :) Jag gick inte upp förens kvart över 11 eller nått sånt. Underbart!
Gosade och lekte ett tag med Ellah, sen tog vi på oss och åkte iväg på Mammans gymnastikträning. Tyckte det gick bra, fast en jag var ensam tränare och hade Ellah med mig. Men man fick alltid ha ett öga på Ellah, hon kröp pch klättrade i världens fart. Tur att det fortfarande är sportlov och att gymnastikhallen nästan var tom.. Annars vete tusan hur det skulle gått? Mammas lilla rumpnisse <3 Kim fick lite ensam tid här hemma framför tvn. Hallå, det är ju fotboll hela dagen och det MÅSTE man bara titta på, säger han.. Ellah kunde vart kvar här hemma såklart. Men eftersom jag fick LÅNG och underbar sovmorgon kunde även Kim få lite HELG han också. :D

Nu sover lillgrisen middag. Väntar på att hon ska vakna, för då blir det Söndagsmiddag hos Morfar och Karin som alltid!! Får se om Kim kan slita sig från sin underbara fotbollsdag eller om han blir kvar här hemma. Det får tiden utvisa :D




Så fort man vänder ryggen till ser Ellah sin chans att smita.


Klättra och dra sig upp på Mamma gör ja ofta!!

Pruttfilm på snuttan.

Har inte riktigt förstått det intressanta med att göra pruttljud? Ta ofta i så man nästan spricker. Men Ellah verkar tycka det är fascinerande :) Hon gör det ofta och gärna länge. Det rinner och sprutar dregel överallt! Men hon ser FÖR rolig ut! Här kommer ett filmklipp på hur hon håller på om dagarna/kvällarna.

http://www.youtube.com/watch?v=grwT4IGTUh0

Loppis Lördag!!


I storsett hela dagen har vi spenderat på Loppisen. I dagar har jag försökt förklara för Kim att jag bokat ett loppisbord för att vi ska sälja av lite grejor för våran skull. Varför ska grejorna bara ligga hemma inslängda i garderob eller förådd?, när man kan tjäna lite pengar på det istället. Kim har låtit väldigt tveksam. Han har låtit mest, Ussh vad jobbigt, det kanske är fotboll på tvn, kan vi inte strunta i det?.. Men nu såhär efteråt så säger han.. Åhh Therese det här MÅSTE vi göra fler gånger. Inte nog med att vi tjände pengar utan det var faktiskt rikigt kul.. HAHA plötsligt har han ändrat allt om vad han tyckte/trodde innan. Han har redan nu bestämmt att vi ska tillbaka nästa månad, för att tjäna lite mer sparpengar :) Bra med en så engagerad karl, kanske jag inte behöver göra det mesta själv nästa gång? :D

Ellah var mest i vägen under tiden vi försökte jobba. Hon är inte precis kvar på samma ställe man sätter henne på. Två sekunder senare kan hon vara en bra bit bort. Men under förmiddagen fick hon vara med oss. Hon lekte, sov en stund och försökte faktiskt hjälpa till så gott hon kunde. Hon hjälpte till på sitt alldeles egna lilla sett. På eftermiddagen kom Mormor och Anders och hämtade Ellah. Där fick hon vara och leka tills Loppisen var slut och vi hämtade henne. <3




Vill vara med och hjälpa till :)


Efter allt ståhej, måste man samla lite krafter!!


Kvällens middag! MMM så det var!! Wok med röd och gul paprika, färska champinjoner, minimajs, kyckling och nudlar!!  Kina resturang Trumpetaregatan NÄSTA :D




Tagit på pjyamas och gör oss redo för kvällen.

Mamma jag VILL ha tutte.. Snällla..

Lördagsmys i soffan.


Ikväll kan jag vara uppe ett tag till. Slipper stressa för att gå och lägga mig och aldrig få veta om man får sova något inatt. Älsklingen har nämligen lovat att jag ska få en lång sovmorgon imorgon :D Han börjar skämma bort mig med att det alltid är han som tar Ellah på helgerna, om det inte är som idag då vi båda måste gå upp tidigt. Men en så länge är det ju jag som går upp på nätterna, så det är inte annat en rättvist! Eller?? :D

Älskar er min underbara familj!!



Fredagsmys!

Har precis avnjutit en super god middag. Det gjorde jag bra :) Kim och jag fick sitta i lugn och ro och njuta av maten. Ellah sov som en liten gris :) Hon har bara sovit middag en gång idag och det var ju tidigt i förmiddags, så hon var helt slut och somnade strax innan 18 ikväll. Var skönt att få avnjuta en VARM måltid för en gång skull :D
Nu är Kim iväg och köper några öl som han ska gotta sig med ikväll. Det har han förtjänat tycker han efter en hel jobb vecka,. Och visst har han det <3 Även om jag själv inte skulle ligga i soffan och mysa till med ett par Bira i handen. Ska det vara nått så ska det vara Pepsi Max!! :D
Nu hade jag tänk ta fram det sista av Loppis grejorna som ska tas med imorrn. Sen ska jag bara mysa ner mig i soffan och inte röra på mig på hela kvällen.. Låter riktigt skönt!!!


Idag hade jag och Ellah på oss likadana kläder. Blåa leggings och en svart och vit randig tröja :)

Ellah fredagsmyser med blåbär. Det vart lite utav en favorit på en gång. Nam Nam.



Imorgon blir det att gå upp tidigt för att åka iväg på loppisen. Vi kommer nog komma hem sen eftermiddag skulle jag tro!! Hoppas på att vi får en del sålt så vi inte går back.. Det skulle kännas lite tråkigt :)

Lilla badtjejen!!

Ellah måste ha blivit helt slut efter morgonbadet. För nu har hon snart legat och sovit midag i 2 timmar. Verkligen inte likt min lilla tös.
När hon vaknar tänkte vi ta en promenad hem till Ellahs Mormor och hälsa på :) Sen får Ellah vara kvar där någon timme och leka, medans Kim och jag ska fixa lite saker. Vi ska fara fram och tillbaka från olika ställen, så Ellah har det nog roligare hos Mormor en att sitta still in en bil.

Ikväll blir det Fredagsmys med Familjen <3 Älskar Fredagar!!
Blir Tikkimisala med Bulgur och Nan bröd till middag.. Underbart gott!! Jammi! Kanske ett glas rött vin till?

Nu är det dags att väcka Ellah, och få i henne lite lunch innan det är dags att gå. Hon har sovit tillräkligt nu :)











Fredag!!

Sedan klockan kvart i 8a imorrse har jag hållt på att möblera om helt och hållet i vardagsrummet. Låg igår kväll och tänke hur det kunde se ut om man möblerade om, och så imorrse bestämmde jag mig. HAHA Kim kommer få en chock när han kommer hem. Det ser inte ens ut som samma rum längre :) Men bra blev det!!. Är bara en hylla kvar som ska skruvas ner och sättas upp, men det får Kim hjälpa mig med..

För några dagar sen tog vi det tråkiga bestultet att INTE åka till Thailand. Men det känns ändå bäst. Vi gör ju allt för Ellahs skull. Ellah låg nämligen precis på gränsen till att få ta en spruta mot mässlingen,påssjukan och rödahund, men hon var för liten. Och det finns risk att hon skulle få det om vi åkte till Thailand. Visst chansen är säkert inte JÄTTEstor. Men vill man verkligen riskera det?? NEJ, klart man inte vill. Så vi åker till Asien i Vinter istället :)
Men det blir en annan resa för oss istället i Juli/Augusti till Grekland tillsammans med många från min släkt :) Kommer bli kul för Ellah att få leka med min kusin Robin som är 2 månader äldre. Vi hade vart tvungna att tacka nej till den här resan om vi skulle åka till Thailand, eftersom vi inte skulle haft råd.. Men nu när min bror inte behöver betala Thailands resan så betalar han den här resan för oss istället!!! Tack underbara lillebror!! Vi Älskar dig!!

Nej, nu ska här badas en liten huligan <3


Torsdag med mycket att stå i!

Säger bara SOVA.. Är helt slut efter dagen. Det har gått i ett sen tidigt imorrse. Men sådana dagar är också kul :)
Vi vart kvar hemma hos Maria ett bra tag. Vi kom dit vid 11 och jag kom väl hem därifrån vid 15 tiden. Barnen lekte och vi hade det så trevligt. Maria lagade också till en super god lunch som mättade våra hungriga magar.
När jag kom hem var dte bara att hoppa in i bilen med en stressad Kim. Vi åkte ut på landet och lämnade hans bil, som ska lagas. Tog ett tag att komma fram och tillbaka i det här piss vädret. Väl hemma var det bara att sätta på kaffebrygaren och vänta in Sandra och Sofia, som kom inom 10 min.
Blev en lång och trevlig kväll, med en massa skvaller och gymnastiksnack :D Så det här är första gången jag verkligen sitter ner idag. Det är lungt och tyst, och jag kan till och med höra mina andetag. Underbart. Dottern sover sedan länge och  maken ligger här brevid i soffan och sover han också..
Tror och hoppas på att dte här kan bli en bra natt. Ellah har inte sovit så mycket middag idag, och jag vill hoppas på att hon vill sova igen den tiden inatt. Hoppas kan man ju allt :D

Imorgon har jag faktiskt ingenting planerat. Kan vara riktigt skönt det också.  Det får bli en promenad och Fredagsmys med Familjen <3 Leta rätt på lite mer Loppis grejor får göras också..

Nam nam med Spaggeti och köttfärssås.

Ute på en liten promenad.

Våran lilla PrinsessA!




Torsdag!

Snart dags för mig och Ellah att få på oss lite kläder. Vi går fortfarande runt i pjymas. MYS!
När vi gjort iordning oss tänkte vi gå hem till Maria på en kopp kaffe, och låta barnen leka lite :)
Den här dagen kommer gå i ett. Har en hel del som ska göras. Och jag måste ha hunnit göra allt till ikväll då Sofia och Sandra kommer över hit på mötet som vi fick ställa in i Tisdags..

Ne en Dusch var det, och sen underbar promenad hem till Maria...

Fina bilder <3

Varför sitter jag kvar uppe och glor för? Jag är hur trött som helst och ändå går jag inte och lägger mig. Jag har packat ner en MASSA saker som vi ska sälja på Loppis nu på Lördag. Vi har hyrt ett bord i Golfhallen, så vi tänkte passa på att sälja sånt som vi inte använder längre. Få ihop lite pengar :)

Satt och kollade runt lite på datorn och hittade lite gamla underbara bilder på mig och Kim. Åhh vad det pirrar i kroppen när man tittar på dom. Älskar han SÅ sjukt mycket!!









Älskar dig, nu och föralltid! <3

Shoppat igår!

Dom här fina sakerna vart handlat igår till lilltösen!!


Fina skor till vår/sommar!!


Underbara nappar från Lundmyr of Sweden.

Sådana här byxor fast RÖDA med svart stjärna.

En fin body från Lundmyr of Sweden med texten ÄLSKLIG vart också köpt. Men tyvärr vill inte bilden komma in är på bloggen.
Alla Lundmyr of Sweden kläderna är köpt på Lager 157 här i Örebro. Rekommenderar att handla där. Allt är halva priset mot att handla kläderna på tex babyproffset där dom också säljs.


Onsdag kväll!

Har precis lagt Ellah i sängen och Kim är iväg på Berhn Arena och kollar fotboll. Heja Ösk! Hmm, vad ska jag ta och göra? Tänkte kanske ta och rensa lite bland mina kläder. Finns en hel del som jag inte ens använder längre, så varför ska dom ligga i byrån och ta plats för?.. Nej släng det istället!
Långpromenaden hem till Jessica idag var helt underbar. Det var så himla skönt väder ute. Trodde det skulle vara kallt, men gud så varmt och skönt det var. Rena vårvädret!!
Hemma hos Jessica var det lika trevligt som vanligt. Tack för den goda pajen :) Ellah lekte en hel del med Cornelia (Marias dotter), så kul att se hur dom kommunicerar med varandra. Dom små liven :)


Apar sig som vanligt :D



Var så skönt på våran lilla promenad!!


Lek och bus med Cornelia.



Nej om jag inte ska ta min feta röv och gå och göra lite nytta här hemma..

Imorgon förmiddag ska vi gå hem till Maria. Ta en kopp kaffe och låta barnen leka lite :)



Onsdag!!!

Tack vare min älskade dotter har jag nyss fått byta kläder. Jag har nämligen precis badat henne, och att skvätta så mycket man kan är ju roligast :) Det skvätter verkligen vatten överallt när hon sitter och plaskar i badkaret. Men det är kul att se att hon älskar vatten så mycket! :D
Inatt har Ellah bara vaknat 2 gånger. Helt Underbart! Hon somnade kvart i 7 igår kväll, vaknade vid halv 12 inatt och fick lite mat och somnade om på direkten. Sen vaknade hon kl kvart i 6 imorrse, fick lite mat och somnade om igen. Sen vaknade hon kl 8a, låg då kvar i sängen och lekte. Men kl kvart i 9 hade hon fått nog. Då gick vi upp och åt frukost. En utav dom bästa nätter vi haft här hemma :D

Gott med frukost!



Nu ska här lekas och gosas för fulla muggar. Sen ska vi ut på en långpromenad i det fina vädret. Kl 12 ska vi vara hemma hos Jessica i föräldragruppen på en kopp kaffe. Blir kul för oss mammor att snacka lite goja och för barnen att leka med varandra..

See ya!


Tisdag!!

Eftermiddagen på Mariberg med underbart sällskap var trevligt. :D Trodde det skulle vara mycket fok där eftersom det är sportlov. Men det var ganska lungt och inte alls mycket folk.

Ellah provar ett par solglasögon inne på Lindex :D TUFFING!!

Trött liten flicka inne på LAGER 157!

Jag har bestämmt mig för att trappa ner på ammningen, kanske sluta helt snart? Eftersom Ellah äter både smörgås, yougurt, mat, gröt och välling om dagarna + amning, så känns det naturligt att sluta nu. Jag försöker också amma mindre på nätterna och hoppas på att både Ellahs och min sömn kommer bli bättre. Nu vaknar hon upp mot 8 gånger per natt, och jag orkar inte längre. Vet inte alls om det har med amningen att göra överhuvudtaget. Har försökt nu i några nätter att amma henne 1, max 2 gånger per natt. Annars när hon vaknade förut somnade hon BARA om, om jag ammade henne. annars skrek hon och skrek tills hon fick tutten. Nu när hon vaknar och skriker får jag gå in i hennes rum vyssa henne ett tag och sen somnar hon om... HOPPAS nu bara att hon slutar vakna så ofta.. För gud vad trött man blir av att aldrig få sova mer en 1,5 timme i sträck.. Peppa Peppa!

Satt i soffan förut och tänkte på hur mycket Ellah har förändrats bara den sista månaden. Hon har blivit en liten människa och är ingen liten bebis längre. Hon har fått en himla vilja och ett j-kla humör. HAHA vem kan hon ha fått det ifrån? Hon har ju både sin Mamma och Pappa att brås på. Går saker och ting inte som hon vill ibland blir hon arg och slår i golvet/bordet och med ett himla vrål. Man kan inte annat en att skratta åt henne. Ser så roligt ut att en sån liten människa har sådant temprament. <3


 Nu när Ellah sover tänkte jag och Kim passa på och kolla en film och mysa<3 Så NATTI NATTI!


Tisdag!

Blev ingen lunch med Sandra och Sofia idag. Sandra hade feber och Sofia skulle till sjukhuset, hon hade vart klantig och ramlat och skadat armen. Stackarn! Så det får bli någon annan dag/kväll i veckan.
Istället tänkte vi hela familjen åka ut till Mariebergs köpcentrum tillsammans med Rebecka, Eric och lilla Charlie. :D
Nu insåg jag att jag har lite brottom, visste inte att kl blivit så mycket.
Hörs sen kära bloggläsare!


Får bli en tidig kväll i säng.

Ellah har fått välling och sover nu gott. Var inga protester när vi lade henne i sängen för att sova. Hon lade sig tillrätta och sa inte ett knyst. Älskar såna kvällar!
Nu hade jag tänkt spendera lite tid framför tvn. Det är ju Familjen Annorlunda, och det får inte missas.
Imorgon förmiddag kommer två vänner (gymnastiktränare) hit på lunch. Vi ska planera vad vi ska göra och hur vi ska träna under den här terminen.. Blir trevligt!!

I eftermiddags när vi lekte inne på Ellahs rum lyckades vi fånga på bild när Ellah står helt själv. :) Hon har börjat stå mer och mer helt själv och det är så kul att se. Jag står förstås bakom och vågar inte riktigt gå för långt bort. Lilla Ellah vad du lär dig nya saker HELA tiden..


Duktiga tjejen.. Vi är så stolta!

Här tror jag att Ellah tappade balansen och är påväg att sätta sig!



Röjer som vanligt :D

Här kommer några bilder från Babycafet!

Pappsi och Ellah leker.


MM gott med Hamburgare tycker Ellah.

Fullt påklädda och ska bege sig hemmåt.


Natti Natti!!

Ellahs outfit!

Dagens outfit!


Adidas tröja från STADIUM.
Adidas byxor från STADIUM.
Strumporna har Ellah dragit av sig. Det var tidigare ett par Rosa Barcelona strumpor från BARCELONA.


Babycafet here we come!!

Har lekt och skojat med världens roliagste och mysigaste unge. Snart ska vi packa ihop skötväskan och åka bort till babycafet där det ska sjungas för fullt. Eric och Becka med lilla Charlie gör oss sällskap idag. Yippi! :D Åhh, nu kom Pappa Kim precis innanför dörren :) Då hinner han duscha och fixa lite innan vi ska åka. Han skulle egentligen slutat kl 9 imorrse, men kom hem nu pågrund av vädret. Antar att det är en hel del som har beskymmer att komma fram i tid? Tur att ingen av oss ska åka tåg, för det verkar inte vara någon lek att få komma med. 
Hörs sen kära bloggläsare!!!


Vad dom klarar av!

Man slutas aldrig förvånnas över vad lilla Ellah egentligen kan. Alldeles nyss lekte hon på golvet och jag satt i soffan och fixade lite med datorn. Helt plötsligt så ser jag henne komma upp i soffan. Hmm, Hallå tänkte jag hur lyckas du med det här.? HAHA och vet ni vad min lilla smarta flicka hade gjort? Hon hade dragit fram sitt lilla tåg intill soffan och klättrat upp på det och på så sätt tagit sig vidare till soffan. Herregud, hon förvånnar mig varje dag. Inte visste jag att man kunde vara så smart vid 8 mån ålder. Säger då det, barn slutar aldrig att överasska en. Dom kan MYCKET mer en vad vi tror, och det fick jag bevisat idag!!


Haha kolla vad busig hon ser ut, när hon precis kom upp i soffan. Synd att jag inte hann ta kort när hon klättrade :(

HAHA så här hade hon skjutit in tåget!! <3


Helgen!!

Ellah och jag har vart uppe med tuppen som vanligt. Vi sitter och kollar tv och hejar på Tre kronor. Kanske tillsammans med resten av Sveriges befolkning?? Efter matchen tänkte jag slänga Ellah i ett varmt bad och jag själv tänkte ta en riktigt varm dusch. Är det verkligen lagligt att vara så här kallt?? Helt sinnes!

Kvällen i Lördags hemma hos Eric och Becka var helt underbar! Dock att ta sig dit var inte riktigt lika underbart. Allt gick verkligen dåligt. Började med att bilen inte ville starta. När vi fått hjälp med att få igång den så satt vi fast, och det tog yttligare 15 min :( Att sen hitta en parkering var inte det lättaste. Vi kom nämligen inte in på småvägarna för där var det inte plogat. Efter lite övervägande bestämmde vi oss för att ställa bilen hemma hos Mamma och gå till Eric och Becka. Utan snökaos brukar det ta ca 2 min att gå den korta sträckan. Men denna kväll tog det säkert 20 min att komma fram. Inte helt lätt att dra fram en barnvagn i 1 meters snö.. Det tog inte fram mitt bästa humör precis!! Men när vi äntligen var framme, efter mycket om och men så vart jag befriad och på bra humör igen :)

Gårdagen Söndag spenderade jag förmiddagen på Gustavsviks relax avdelning tillsammans med min Mamma och hennes kompis Anna (Min gamla dagis fröken). Var helt sjukt underbart! Uppskattade verkligen att få lite ensam tid. Bubblade, solade och bastade. UNDERBART! Kim och Ellah var kvar här hemma. Tror ni inte på tusan att hon sover 2 timmars middag på förmiddagen, just för att jag INTE var hemma. Händer nog aldrig. Men klart hon ska passa på när Mamma inte är hemma :)  Vi hann också med storhandling och Söndagsmiddag hos Ellahs Morfar denna dag/Kväll. Jag har haft en riktigt underbar helg!! Tack Alla!!

 


Ska man lita på Kim? Blir vi miljonärer? :D

Fy f-n vilket väder rent ut sagt. Det var inte lätt att ta sig till och från dopet. Vi höll på att köra fast både en och två gånger. Men lyckligtvis kom vi iallefall fram i tid, sist in av alla :) Fint folk kommer alltid sist, eller vad brukar man säga? :) Dopet var fint och Charlie skötte sig alldeles utmärkt, sa inte ett ljud under hela cermonin. Dock kunde inte Ellah vara lika tyst, pratade för fulla muggar  så hela kyrkan kunde höra henne.
Efter dopet bjöds det på fika i församlingshemmet. Shit, vad mycket fika Rebecka och Eric hade fixat. Alla gäster gick nog upp ett par kilon skulle jag tro :) Men gott var det!!
Nu har vi precis ätit en god kycklingwok till middag, som jag lyckades slänga ihop. Gotti gotti!!
Vid 18 blir det att sätta på Tv4 och kolla in travet. Kim har spelat och han tror vi kommer bli miljonärer idag. Vi kan ju alltid hoppas! :D
Efter travet blir det att åka hem till Rebecka och Eric där vi ska spendera kvällen. Så Trevligt!!
Tar med vagnen och hoppas på att Ellah kommer vilja ligga i den och sova. Får hoppas hon går med på det :)

 Mina FINA i kyrkan.



Herregud min j-vla påsmage!!



Nu är det dags att lägga våran lilla trötta tjej så hon får sova lite. Har inte blivit så mycket middags sömn för henne idag, då vi farit och flängt mycket!!

 

 


Ellahs outfit!

Dagens DOP outfit!


Rutig klänning från KAPPAHL.

Svart bolero från KAPPAHL.

Svarta strumpbyxor från ULLARED.

Svarta lackskor från HM.


Ellahs outfit!

Här kommer GÅRdagens outfit!



Rödbody från HM.

Randiga byxor från ELLOS.

Gråa strumpor från HM.


Lördag!

Kvällen igår var underbar! Var så skönt och mysigt att få umgås lite med Kim själv. Filmen Avatar var riktigt bra och Ellah hade vart jättenöjd och somnat utan protester här hemma med Mormor. Kunde kvällen bli bättre? Tror inte det :) När vi kom hem från bion sov Ellah som sagt sedan länge, och jag och Kim spenderade sista delen av kvällen framför Hockeyn. Heja Tre Kronor!!!

Idag är det lördag och hela Familjen Wickman - Vestlin håller på att göra iordning sig. För om ett tag ska vi åka iväg på dop. Det är Rebeckas och Erics lilla Charlie som ska bli blöt om huvudet. Najs!! Ikväll är vi även hemmbjudna till dom där vi ska umgås och mysa! :)

Här kommer några bilder på Loppans egna rum!


Tyvärr är det lite mycket påsar och annat på den här bilden. Vi var i full gång med att möblera och sätta upp en massa saker. Så på den här byrån la vi allt så länge :)

 

Ne nu är dte dags för oss att äta frukost lite snabbt, sen hoppa in i duschen och sen snygga till oss!!




Annons på blocket!

Inatt höll jag på att sätta in en annons på blocket. `` Högljud och osovande bebis till salu``.
Inatt har Ellah krånglat mer en nånsin. Fattar inte riktigt vad det är för fel. Hon är jättetrött och somnar, men vaknar bara 5-10 min senare. Ligger hon i sitt rum börjar hon skrika, ligger hon inne hos oss börjar hon klättra och ha sig.. Hallå mitt i natten?? Är nästan så jag tror hon gör det i sömnen ibland. Bara jag lägger henne till mitt bröst så somnar hon på 2 sek. Sen samma himla visa igen.. Jag blir tokig!! Varför inte sova?? Jag trodde att ju äldre barnet blev, ju mer sov det på natten.. Det stämmer INTE med Ellah iallefall.
Nu sitter jag här i soffan efter 1 timmes sömn inatt. Tror ni man är trött? Åhh ja, helt död! Konstigt nog är Ellah super pigg och härjar runt för fullt med sina gåleksaker. Behöver inte den ungen nån sömn?? Någon som vill låna henne en natt?? HAHAH!!! NEj jag vill nog allt ha henne här endå, även om hon kör slut på mig bokstavligt talat.

Idag är det Ellahs namnsdag också. På nått sätt ska vi fira det, Kim och jag har bara inte kommit på hur. Något förslag??

Hmm vad mer ska göras idag.. Jo Ellah ska få en spruta inför Thailandsresan (hoppas det går bra). Sen ikväll ska jag och älsklingen få spendera lite ensam tid tillsammans. Vi ska gå och se Avatar på bio :) Mys!
Ellah ska vara kvar här hemma och fredagsmysa med Mormor. Blir nog mysigt för båda två !! <3

Nej nu är det dags för Ellah att få frukost. Yougurt och smörgås (Favoriten).

Ingen vanlig dag!

Idag har min älskade dotter Namnsdag!

ELLAH!

Betydelse / ursprung: Lysande, brinnande
Kortform av Helena och Gabriella. Det fornnordiska Ella var ett mansnamn.


Grattis älskade Ellah på Namnsdagen!


Torsdag kväll!

Nu är Ellahs rum äntligen klart. Det tog en hel del tid, men vart mycket bättre. Vi satte upp hyllor, tavlor och möblerade. Fint fint!!
Pluttan har precis fått i sig en flaska välling och ligger just nu i sin säng och sover. Får se hur många timmar hon sover innan hon vaknar upp för första gången nu ikväll/natt. Brukar ju bli en hel del gånger! :D

Fick hem min förlossningsjournal igår. Var riktigt kul och spännande att läsa :) Som att mina krystvärkar satte igång 16:16 och att Ellah var född 40 min senare. Var kul att få läsa vad jag hade sagt under förlossingen om en massa saker. Kan rekommendera att ni ska beställer hem eran, om ni inte redan gjort det!!
Nej nu ska jag och Kim kolla tv och mysa lite innan det är dags för honom att lägga sig.
Imorgon ska vi iväg till Läkargruppen där Ellah ska få en spruta, eftersom vi ska åka till Thailand. Hoppas att det går bra och att hon inte blir alltför ledsen.

Här kommer lite bilder från idag!!

Glad skiten :)


Ellahs 2 små tänder.


Pruttar med munnen!

Dagens middag! Vitlöksbröd, Pastasallad med lufttorkad skinka och Tomat Basilika dressing. Och ett glas rött vin :)

Godnatt alla kära bloggläsare!




Ellahs outfit!

Dagens outfit!


Svartbody från HM.
Svarta strumpbyxor från ULLARED.
Barbapappa klänning fårn ÅHLENS.


Torsdag!

Idag blev det en tidig morgon igen. Kl 5:20 för att vara exakt. Jag gör allt möjligt för att hon ska somna om, men inget verkar funka. Piggelin! Bara för mig att vänja sig, för så här verkar det vara nu. Det märks att hon börjar bli så stor, för förr kunde hon sova middag flera gånger per dag. Men oftast nu sover hon bara 1 gång på eftermiddagen, förmiddagssömnen hoppar hon oftast över. Stackars Mammsen har inte blivit van en :)

Idag har jag och Ellah vart uppe på och ätit lunch på Mummel och Mums med några mammor och barn i föräldragruppen. Alltid lika trevligt!
Nu i eftermiddag tänkte jag ta och möblera om i Ellahs rum. Har lite små ideer och jag tror det kan bli bättre om vi möblerar om lite. Hon har så himla mycket leksaker som knappt får plats, så nått måste göras :)

Här kommer lite bilder som Kim hade på sin mobil!!


Bus och mys med Mammsen!




Inne på Ikea och leker med alla mjukisbollar!!


Ellah med sin lilla docka hon tycker så mycket om :)




Ellah inviger sina nya sulky!

Så himla fin älskade dotter!
 


Ellahs outfit!

Dagens outfit!


Rosa strumpor från DANMARK.
Rosabyxor från DANMARK.
Randigbody från ULLARED.


Onsdag!!

Ellah och Kim sitter här brevid vid matbordet och äter kvällsmat. Själv tänkte jag vänta tills jag kommer hem från träningen, är inte speciellt hungrig just nu. Ellah har verkligen blivit så stor. Hennes favorit är limpa med smör på. Det är precis vad hon sitter och trycker i sig nu, och yougurt såklart!
Vi hade lite problem med att få i Ellah mat förut. Som barnmatsburkar och sånt, hon vägrade allt. Men nu i några dagar har hon ätit burkmat och vanlig mat, och det gillas mycket!!  Så skönt att hon nu vill äta lite vanlig mat och inte bara mammas tutte :D
 
Idag har dagen spenderats med att tvätta och en sväng uppe på stan där vi inhandlade doppresent till lille Charlie. Älsklingen bjöd mig på lunch på Saigon också. Tack baby <3

Nej nu är det dags att byta om till träningskläder och snart lämna mina älsklingar här hemma. Antar att dom sover som stockar när jag kommer hem sen.


Kim på Saigon.

Jag på Saigon.

Ellah sov den mesta tiden på stan.


Ellah äter sin goda kvällssmörgås :)





Tidiga mornar!

Kallt och mörkt, och man är absolut inte sugen på att gå upp från sängen. Men har man en dotter som vaknar mellan 5-6 på morgonen så är det bara att hoppa upp. Ligger kvar i sängen in i det sista. Till slut ligger hon och sparkar, drar och klättrar på mig. Så bara ta tjuren vid hornen och hoppa upp.
Nu sitter jag här i det iskalla mörka vardagrummet under täcket och kollar runt lite på datorn. Ellah leker för fullt på golvet med sina leksaker. Just nu är det Nallepuh tåget hon hålls med. Ellah har nog väkt hela huset med alla hennes låtande leksaker. Godmorgon!!! :D

Tänk om det vore sommar? Då skulle man vakna till ljus och värme så här tidigt på morgonen. Vad mycket lättare det hade vart att komma upp från sängen! Längtar så efter sommaren!!!

HAha nu kom huliganen krypandes hit och står nu och drar i datasladden. Bäst jag slutar och leker med henne istället <3


Fullspäkad vecka!

Den har dagen har bara sprungit förbi. Dagen har ägnats åt städ,städ och mera städ, så nu är det skinande rent här hemma. Underbart!
Vi hann en sväng till Ikea idag också. Åhh vad man önskar man vore rik när man går runt och strosar där inne. Det är SÅ mycket man skulle vilja köpa. Får börja spela Lotto eller nått och hoppas på det bästa :)
Nu ikväll har vi bjudit min Mamma och hennes man på middag. Jag lagade till en super god Lasange med färska lasangeplattor och till efterrätt blev det blåbärspaj med vaniljsås. Dock gjorde jag inte pajen själv. Det skulle inte hinnas med i allt städande man stått i idag! Så det blev färdigköpt, men gud så god den pajen är. Lite utav en favorit som vi ofta åt som små.. Jag drack till och med ett glas vin till maten ikväll. Det var riktigt efterlängtat, man har glömt bort hur gott det smakar! Slurp slurp!

Nu ligger både jag och Kim i soffan och är helt slut i både kropp och själ. Det har vart en lång dag med mycket att stå i. Inte en lugn stund på hela dagen :D Men jag älskar såna dagar!!!
Veckan kommer fortsätta i stortsett samma tempo. Onsdag: Tvätta, sen handla doppresent, sen gymnastikträning. Torsdag: Umgås med Monika och Maria :) Fredag:Kim och jag har fixat barnvakt och ska iväg på bio. GILLAS!
Lördag:
Iväg på dop sen på kvällen hem till Rebecka och Eric. Söndag:Iväg på relaxen med mamma och hennes kompisar, sen träning, sen Söndagsmiddag hos Ellahs Morfar!!


Den goda middagen :)


Ellah åker i sin nya bilbarnstol för första gången. Det gillades! Speciellt att kunna se ut :)


Mina älsklingar <3


Städ Hitler som Kim kallar mig!

Var en riktigt fullspäkad dag igår. Först var vi som sagt och gjorde pass till Ellah. Hihi, var en lite rolig upplevelse. Med många olika försök med att få henne sitta stil på kortet gick det äntligen. Fanns så mycket annat spännande att titta på istället, tyckte Ellah :) Sen for vi vidare på babycafet där det även bjöds på babysång. Ellah skrattar och är världens gladaste unge, hon älskar verkligen när man sjunger. Speciellt `Klappa händerna så fort du kan` det är lite av favorit låten!
Efter några timmar på babycafet åkte vi och hämtade upp min käre lillebror som nyss kommit hem från Thailand. Var så kul att få träffa honom igen <3 Sen åkte vi förbi och köpte mat och åkte hem till våran Mamma, där vi spenderade nästan hela kvällen. Lagom när vi kom hem var det bara att slänga Ellah i bingen och jag och Kim kollade lite tv. Den dagen sprang förbi fort. Men mycket roligt hade vi :)

Idag Tisdag ska här storstädas. Har världens ryck i kroppen och vill få det glänsande rent exakt överallt! Så idag kommer jag mest springa runt med dammtrasan och skurmoppen i högsta hugg :)
Kanske hinner vi förbi Ikea en sväng och inhandla lite småsaker vi behöver. Älsklingen har ju fått lön, så nu har vi lite pengar igen :)
Men jag åker ingenstans förens det är skinande rent här hemma!!!

MÅNDAG!!

Man känner verkligen sig själv bäst. Nu är jag ju super trött idag ändå, för att jag lade mig försent. Visste det skulle bli såhär.. Att man aldrig lär sig!!! Ajja, nu ska jag ta en dusch och hoppas på att vakna till lite iallefall. Sen ska Ellah få ett efterlängtat bad också. Hon står ofta i badrummet och kollar ner i badkaret. Hade hon fått bestämma skulle hon nog sitta där i jämt :)
Sen bär det av till Polishuset för att fixa pass till lilltjejen. Får se hur det kommer gå? Ska bli kul att se.
Sen ska vi hela familjen iväg på babycafe. Haha tro det eller ej, men nu var det Kim som VILLE följa med. Var nog inte så tokigt sist allså :)

Ne nu ska här fixas..

Om man inte skulle ta och sova??

Om jag inte skulle ta och lägga mig för att sova strax? Men i vanlig ordning fastnar man här vid datorn. Det är så tyst, lungt och skönt att få tillbringa lite egen tid. Oftast blir det lite för lång tid, och jag är helt slut dagen efter.
Men vi har en hel del att stå i imorgon, så tid att vara trött har man inte.
Vi ska bla fixa pass till Ellah, städa och gå iväg på babycafet + en massa annat smått och gott!!

Natti Natti! Sov gott!



Söndag kväll.

Nyss kommit hem ifrån Söndagsmiddagen. Alltid lika gott :) Yummi!
Jag hann förbi min Mamma idag en snabbis innan vi åkte iväg på middagen. SÅ kul att få träffa henne igen, som den Mammagris jag är :) Ellah fick en MASSA presenter som Mormor och Anders vart så snälla att köpa med från alla möjliga länder. Ellah tackar!
 Kan varken koncentrera mig eller orkar blogga, så nu får inlägget ta slut :) Nu blir det lite mys med familjen i soffan, innan både karln och dotter ska sova..

Mycket kärlek till er mina underbara vänner, familj och släkt! <3


KÄRLEKENS DAG!

Idag är det Alla hjärtans dag= Kärlekens dag! Det är meningen att man ska ge varandra extra mycket kärlek, mys och kanske presenter?. Jag själv tycker att det kan vara lite roligt att visa uppskattning och kanske hitta på något fint för att visa sin kärlek till varandra <3 Men man får inte glömma bort att visa uppskattning, kärlek och mysa till det även på andra dagar.
Att det finns en egen dag just för Kärleken är väl egentligen jättemysigt? Att ge sin man, fru, familj, vänner och barn, eller vad det nu kan vara? extra mycket kärlek. Visa att just DEN personen är speciell  :) För visst firar vi Morsdag och Farsdag i Sverige? Så varför inte fira Kärlekensdag?? MYS!! <3

Imorrse gjorde Kim iordning frukost till mig. Vi satt i köket hela familjen med The, smörgåsar och massa annat och avnjöt en god frukost ihop! Kan morgonen börja bättre?
Just nu är Ellah ute och går med sitt lilla Tåg här i vardagsrummet och Kim ligger här brevid i mitt knä :)
Ska snart ta och åka iväg för att träna mina gymnaster. Hade helst velat stanna hemma en sådan här dag och mysa med familjen. Men det hinns väl med senare också?? :)
Efter träningen ska vi åka hela familjen hem till Ellahs Morfar på den vanliga Söndagsmiddagen, sen hoppas jag hinna förbi hem till min Mamma ikväll och Kramas lite.. Har saknat henns så mycket, så måste bara få träffa henne!

ÄLSKAR ER MINA ÄLSKADE VÄNNER, SLÄKT, FAMILJ, MAN OCH DOTTER!


2 friska 1 sjuk!

När jag och Ellah kom hem från stan idag väntade Morfar (min pappa) och Karin på oss här utanför. Jag och Ellah åkte med dom ut till Ikea, där vi blev bjudna på lunch :) Eller vi och vi? Jag vart bjuden!! Ellah fick smaka lite av mig. Köttbullar och Potatis! Yummi!!
Sen var Morfar och Platsmormor Karin så snälla och köpte lite bra och ha saker på Ikea som Ellah fick i Alla hjärtans dag present. Ett jättefint stort mjukisdjur, skedar och färgglada ramar till rummet. TACK!

När jag och Ellah kom hem igen sen på eftermiddagen var Kim sjukare en imorrse. Stackarn.! Lagom när vi är friska, blir han sjuk, så typiskt. Men vi fick han på lite bättre humör genom att ge vårat Alla hjärtans dag paket till honom.  Det gjorde honom pigg för stunden. Men det tog inte lång stund innan han somnade i soffan igen. :/
Så nu sitter jag här ensam och dricker Pepsi Max och kollar på Melodifestivalen. Både Kim och Ellah ligger och sover för fullt. Så den där myskvällen får vi ta någon annan kväll när Kim har friskat på sig!!

Imorgon kommer min Mamma hem från utlandet! har saknat henne SÅ mycket! En liten Mammagris är var jag är :) Vara borta från mig i 3 veckor nu, det är alldeles för lång tid!! Men imorrn får jag lite Mammagos igen :D <3

Här kommer lite bilder från igår och idag!


Ellah är ute och går med sitt lilla Tåg!





Lagar tåget??


Nu ikväll tog vi en promenad till affären i Pulkan :)

Påpälsad och varm!


Min och Ellahs present till Kim. Innehöll hjärtgodis och ett gott The där det stod JAG ÄLSKAR DIG! Gott med The nu när han ligger hemma och är sjuk.  <3 Ett fint och personligt kort var med också!


Ellahs outfit!

Dagens outfit!



Vita strumpor från LINDEX.
Rosa byxor från ÅHLENS.
Tröja från HM.


LÖRDAG!

Lördag morgon, och vi har precis ätit frukost. Imorrse var det jag som fick sovmorgon och Kim fick hoppa upp 6:30 för att leka med Ellah. Var skönt att kunna få sova några extra timmar idag, då Ellah har krånglat en hel del inatt. Verkar som dom där underbara nätterna är förbi :/ Inatt vaknade hon ett flertal gånger och vägrade somna om. Men eftersom det är natt och man SKA sova så gav jag mig inte, så efter många långa försök somnade hon äntligen. För att nån timme senare vakna igen. TOKUNGE!!

Nu ska jag och Ellah strax ta en promenad upp på stan. Tänkte komma ut i den friska luften och samtidigt passa på att köpa något fint till ikväll. Jag och Kim ska fira Alla hjärtans dag ikväll. Blir inte så märkvärdigt, då vi har Ellah hemma och inte kan gå på bio, resturange eller liknande. Vi hade tänkt laga god middag, tända ljus och kolla någon bra film. Blir MYS!!

Ellah bus går runt längst bordkanten och soffkanten och river runt på allt hon får tag på :) Våran lilla huligan har blivit så stor. Hon står ibland helt själv och är snart påväg att börja gå. Lilla unge kan du inte vara bebis ett tag till? <3


Ellahs outfit!

Dagens outfit!



Ljusrosa body från HM.
Blommiga byxor från LINDEX.
Strumpor från TEXTILKOMPANIET.


FREDAG!

Nu har vi nyss kommit hem från Willys. Vi har inhandlat lite god mat vi ska tilllaga ikväll, blöjer och en massa annat. Nu blir det en massa bus och Lek med Ellah, sen blir det läggdags för hennes del. Medans jag och Kim lagar middag, tänder ljus och Fredagsmyser <3

Ellah har nu i flera dagar, förutom just nu inatt sovit jättebra. Sover i sin säng hela natten, och bara vaknat 1 gång och vill ha mat, sen somnat om snabbt igen.. Dock har hon vaknat sjukt tidigt, mellan 5 -6 på morgonen och vill gå upp. Men om hon nu börjar sova hela nätter så är det klart värt det :D





Tack och lov börjar man må bättre!

Yes idag är det Fredag. Älskar verkligen Fredagar. Mannen kommer hem från arbetet och man har en hel helg framför sig tillsammans. :) Hitta på roliga saker, mysa och en massa annat, utan att han ska behöva lägga sig för att sova 8 på kvällen.

Idag mår jag mycket bättre, dock är jag sjuk fortfarande :/ Men är helt klart på bättringsvägen. Kim håller just nu på att diska upp våran MONSTERdisk, och jag ska precis börja plocka undan lite här hemma. Hatar att diskmaskinen har gått sönder. Tar sjukt lång onödig tid att stå vid diskkon. Hoppas på att Anders (mammas man) kan laga den när dom kommer hem från utlandet.  För det här måste få ett slut :) Ett lyckligt slut!! hihi

NE nu ska jag hjälpa min underbara älskling med städning, sen ikväll blir det Fredagsmys älskart!

Nu när både Ellah och jag mår bättre igen ,så kommer Dagens outfit komma tillbaka idag :D


Hatar att vara sjuk!

Ingenting har blivit som planerat dom här dagarna. Jag har legat sjuk hela dagen igår och hela dagen idag. Börjar dock känna mig lite bättre, därför jag orkar sitta vid datorn ett tag. Annars har jag bara legat helt still och inte kunnat röra mig. Blää.
Orkade iallefall ta mig till BVC igår. Alltid lika spännande att se hur mycket pluttan har växt. Jag och Kim gissade påvägen dit hur lång vi trodde hon var och hur mycket hon vägde. Jag hade rätt på längden (69 cm), men ingen var i närheten av att gissa rätt på vikten. Vi trodde hon skulle väga något runt 8,4 kg eller nått liknande.
Men Ellah vägde bara 7870 gram, allså bara gått upp cirka 300 g på 2 månader. Både jag och Kim tyckte det lät lite, men sköterskan sa att det inte var någon fara. Hon mår bra och äter bra, så vi skulle inte oroa oss :)

Ne nu MÅSTE jag se till att bli friskt. Finns MASSOR att göra här hemma. Man har inte riktigt tid att vara sjuk när man är småbarnsförälder och hemmafru :D Man kommer efter för mycket. Det ser verkligen ut som en tornado har dragit fram här hemma ;/

Ne nu ska jag gosa med en klängig Ellah <3

Mammagris!

Hela dagen idag har Ellah vart en gnällig Mammagris. Tycker så synd om henne. Hatar när hon inte mår bra.
Nu ikväll när jag var tvungen att åka på möte, vart inte Ellah glad. Hon Gallskrek verkligen och vart jätteledsen. Tror ni man får ont i Mamma hjärtat då?? Kändes som tusen knivar och jag ville bara ta och hålla om henne :(
Åhh Mammas prinsessa!! Kim skickade iväg ett sms till mig vid 18 tiden. DÅ hade hon precis somnat. Trötta lilla tjejen. Blir nog en TIDIG morgon för mig imorgon, om hon somnade såhär tidigt ikväll.

Imorgon hoppas jag att både jag och Ellah mår bättre. Vi har lite att stå i. Vi ska blandannat till BVC för 8 månaders kontroll. Ska bli spännande! Alltid lika kul att se hur mycket hon växt :) Sen ska vi hem till Mamma och ta hand om katten och Posten. Och sen på kvällen är det gymnastikträning för min del. Mår vi bättre blir det även en träff med kompis Maria och hennes dotter Cornelia :)

Nu blir det lite mys med älskling, innan sängen kallar på oss!

Blev tyvärr ingen Dagens outfit idag. Ellah har inte riktigt vart på humör och det har då inte funnits något tillfälle! Hoppas kunna vara tillbaka imorrn!


Ussh för bakterier!!

Ussh och fy. Idag mår jag verkligen inge bra :( Ont i huvud,kropp och hals. Blää för det här. Hatar det!! Hela förmiddagen har jag spenderat framför Tre kronor avsnitt, medans Kim lekt med Ellah. Tur att vi har varandra <3
Imorrse fick man gå upp tidigt. Förstod nästan det igår kväll, då Ellah somnade redan 18:30. Så imorrse ville hon upp och leka kl 6:15. Då var jag en MYCKET trött och sjuk Mamma som fick gå upp och leka lite. Hade tur att Kim kom hem redan kvart över 9 imorrse. Då fick han ta över :D

Ellah har vart SUPER duktig inatt! Hon har sovit HELA natten i sin säng utan att vakna. Åhhh jag är så stolt över lillskiten! Hoppas att det håller i sig. Skulle vara underbart om hon nu skulle börja sova hela nätter.
Nu har vi bara kunnat lägga ner henne i sin säng, sätta på speldosan och gått där ifrån, UTAN protester! Lovley :)
HOPPAS HOPPAS det inte är en engågsföretelse. Det lär vi märka inatt..

Nu måste jag äta något, magen kurrar för fullt!!
Senare i eftermiddag/kväll ska jag iväg på ett möte. Hade sett fram emot att gå på det, men nu känns det bara besvärligt och jobbigt att behöva gå dit när man mår som man gör.. Bara ta sig i kragen och gå!!

Hörs sen kära bloggläsare!!

Bildregn från helgens Kryssing!

Här kommer en massa underbara bilder från helgens resa till Finland! Se och njut!

DAG 1 LÖRDAG!




 Vill vara hos Mammsen juh!!


Plastmormor och jag leker!


Morfar och jag.


En del av det stora sällskapet!






Haha Karin blev uppdragen för att dansa, av denna roliga typ.


Fore ever and ever, baby!!


My love <3


Jossan och Jessika sjunger Kareoke.




Pappa Björn och älskade Kim.


HAHA nu var det dags för Perra och Pappa att inta scenen.!


Pluttan sovandes i vagnen helt ovetande om all dans och musik.

DAG 2 SÖNDAG!


Medans alla andra låg och sov var jag, Kim och Ellah uppe och åt Frukostbuffe kl 7:00.


Grimarserar som vanligt! Våran lilla Loppa <3


Uppe på däck 10 och kollade in utsikten han vi göra innan alla andra vaknade.











I bussen påväg hem, var det många trötta själar!









Jag avslutar med denna underbara film på Min Pappa och Perra som kör ordentligt på Kareoken :D
HAHA dom kanske har fått i sig en och en annan öl för mycket. Vi skratta ihjäl oss!!
http://www.youtube.com/watch?v=Q8d5lDSTEUQ






Börjar man bli sjuk tro??

Blir nog en tidig kväll i säng för min del. Känner mig inte 100%. Trött, ont i kropp och hals. Hoppas inte jag är påväg och bli sjuk. :( Min lilla Snutta är lite dålig. Snorig och feber till och från. Dom där satans tänderna, kan dom inte bara komma upp så hon kan må bra igen. Tycker så synd om henne. Man ser verkligen att hon har ont :(

Vart inget babycafe idag. Maria i föräldragruppen ringde och bjöd dit oss hem till henne istället :) Och det är ju mycket trevligare. Så vi var där och fikade några föräldrar och barnen lekte för fullt. Under den tiden mådde Ellah mycket bra. Antar för att hon fick träffa lite barn och leka. Är ju lite utav Ellahs favorit, att träffa folk!
Kim tyckte inte det var så dumt att följa med ändå. Han hade riktigt trevligt han med, sa han. Och bra är väl det  :D Annars brukar han tyck att sånt där med träffar och fika och grejor kan ju vi mammor göra iställlet. hihi. Men eftersom det inte var så dumt med en kopp kaffe och kolla dottern leke med kompisar, så blir han nog med oftare skulle jag tro.

Ne nu säger jag GODNATT!!

Men först lite bilder från förra veckan!











Ellahs outfit!

Dagens outfit!


Body från KAPPAHL.
Byxor från KAPPAHL.
Röda strumpor från HM.


Kan bara säga SUCCE!

Nu är man åter hemma igen efter en SUPER trevlig och rolig helg ute tills havs.. Vi kom hem igår kväll med bussen vid 7 tiden. Hade varken ork eller lust att blogga sent igår kväll så gör det nu istället. :D
Resan började ju sisådär. Ellah hade fortfarande feber och var ganska trött och gnällig på bussresan upp. Men lagom till vi kom på båten försvann Ellahs feber på en gång. Det gillades :D Jag och Kim gick ner till våran hytt och fixade iordning oss och bytte om lite snabbt, för strax efter väntades en stor middagsbuffe tillsammans med hela sällskapet på 22 Personer. En del hade redan hunnit blivit bra på lyset redan så tidigt på kvällen.
Själv var väl jag den enda på HELA båten som var Nykterist oc festade på Coca Cola :) Men är man Mamma och har med sig sin älskade dotter så finns det inga andra alternativ. HAHA och jag hade exakt lika kul som alla andra, och jag var väl den som mådde bäst dagen efter också. KANON :D
Efter buffen vart det en hel del prat, dans, sjungande och en massa tokigheter för hela sällskapet. Så himla kul var det! Tyvärr var Pluttan jättesvår att få att somna på kvällen. Hon vaknade upp väldigt ofta innan hon väl somnade in djupt. Men när hon väl somnade djupt så sov hon verkligen. Låg i vagnen med sina hörlurar på och snarkade för fullt medans Mammsen dansade.
Under den här resan hände alla möjliga tokigheter. Kolla blandannat ett videoklipp jag ska lägga upp ikväll, på min Pappa och Perra som sjunger Kareoke. HAHA man kan inget annat en att skratta ihjäl sig!
Riktigt kul resa helt enkelt. TACK alla som var med och gjorde den här resan oförglömmlig!!

Nu vet jag varför Ellah hade feber natten till lördagen. För på morgonen såg jag 1 ny tand sticka upp och 1 till påväg. Inte undra på hon är lite gnällig. Gör nog riktigt ont! Pluttan då!!

Bilder och filmer från resan kommer ikväll :D Nu har jag inte tid att lägga upp dom, för jag och Kim ska iväg på babycafet.

Ses sen kära bloggläsare!!

Nu blir det Birka Paradise!

Här äts det frukost, fixas iordning och packas för fullt. Om 2 timmar ska vi vara på stan, för då går bussen som kör till båtterminalen.
Pluttan har haft 40 graders feber inatt. Sov ganska såbra, vaknade för att äta och sen somnade om igen. Hon var verkligen kokhett, man brände sig på henne. Stackars liten :(
Idag har hon fortfarande feber. Dock så märks det knappt. Hon leker, skrattar och är glad som vanligt. Lite mer trött en vanligt bara. Det får bli att packa med alvedon i nesessären för säkerthetsskull. Hoppas hon mår bättre snart. HATAR när hon är sjuk och man inte kan göra något.
Tillbaka angående kryssningen. Det kommer nog bli en trevlig resa tillsammans med min Pappas familj och många av hans vänner, trots en sjuk dotter. Vi har ju med vagnen så hon får väl gosa mest i den.
Ne nu börjar jag och Kim få lite brottom :D
Blir nog inget bloggandes för ens på söndag! ha det bra tills dess mina trogna bloggläsare :)

Tröga föräldrar Ellah har :D

Nu har vi precis lagt Ellah. Eller vi och vi? Kim gjorde det ikväll :) Pluttan var så himla trött. Inte konstigt med 39,3 grader i feber. Stackars Pluttan! Jag och Kim har inte märkt något av att Ellah haft feber idag. Hon har vart glad och charmig precis som vanligt. Det ända är väl att hon inte velat äta speciellt mycket. När vi märkte att hon hade feber var nu ikväll. Vi tyckte hon kändes varm och började bli lite gnällg. Att hon började bli lite gnälligt var inget konstigt, det brukar hon kunna bli såhär på kvällen då hon är trött. Lilla Gumman då. Att du ska ha sådana tröga föräldar som inte förstår att du har feber.. Men det är väl bra att det inte märks på henne så mycket att hon har feber.
Jag hoppas verkligen att febern är borta imorgon. Då ska vi iväg på kryssning med Birka Paradise och kommer tillbaka på söndag. Men har hon febern av tänderna så kan det ju faktiskt gå bort till imorrn, värre är det ju om hon börjar bli sjuk på riktigt.. Får bli att packa med alvedon i resväskan..

Ne nu är det fredagsmys med älsklingen som väntar :D

Det här blev köpt igår!


Här kommer bilderna från köpen igår till Ellah.

Ellahs nya sulkyvagn!



Ellahs fina vårjacka.

Ellahs vårmössa!


Fredag men tvätt och promenad.

Precis slängt i två maskiner tvätt, så nu är det gjort iallefall. Jag och Ellah kom ganska nyss hem efter en promenad. Var ganska kyligt ute, men ack så skönt :) När vi var påväg hem började det snöa. Eller snöa och snöa? Det såg mer ut som små kristaller som kom ner ifrån himlen. Aldrig sett så små gnistrande flingor förut. Såg väldigt fint ut, som taget ur en film.
Nu blir det att åka iväg och köpa fredagsgotti till ikväll :D FREDAGSMYS!

Bilder från våran lilla promenad i det fina vintervädret!


Ellah ligger och gottar sig i vagnen. Lite avis blir man allt :)

Sussar så sött!


Ellahs outfit!

Dagens outfit!



Röda strumpor från HM.
Röda mysbyxor från KAPPAHL.
Pusseltröja från NAME IT.


Fredag morgon!

Godmorgon alla kära bloggläsare! Hoppas att ni får en riktigt trevlig Fredag med mycket mys :)
Inatt har Pluttan sovit hela natten i SIN säng. Det resulterar i en väldigt trött Mamma, men det är det klart värt.
Varje gång Ellah vaknade inatt tog jag antingen upp henne och vyssade henne till sömns eller tog in henne till oss och ammade henne och bar tillbaka henne så fort hon ätit klart. Riktigt stolt över mig själv idag :) För annars brukar jag göra det lättast för mig själv genom att ta in henne till oss och så kan jag snabbt ge henne mat om hon vaknar eller snabbt få henne att somna genom att guppa lite på henne, och på så sätt få så mycket sömn som möjligt.
Men nu har jag bestämt mig för att Ellah ska sova i SIN säng i SITT rum hela nätterna. Tror det lönar sig i längden. Hon kommer sova bättre och vi kommer tillslut sova bättre. Så inatt blir det samma visa för min del :) Men intalar mig själv att det lönar sig och då klarar man det lätt, trots lite sömn. Ellah är ju nöjd med det, och då är VI nöjda med det. Hon sov faktiskt mycket bättre inatt. Inne hos oss vaknar hon mycket oftare en vad hon gjorde inatt. Peppa Peppa!

Vad ska man ta och hitta på idag då?? Hmm jadu ingen anning. En promenad hem till Mamma ska tas iallefall. FYlla på kattmat och hämta in posten. Ikväll är det iallefall Familjemys och Fredagsmys. Yippi!!

Bortskämda unge!

Ganska nyss hemkommen ifrån Klädpartyt hemma hos Sofia. Vad ska man säga? En riktigt trevlig kväll helt enkelt :) Tack Sofia!! Blev en jättefin sommarklänning med matchande skarf köpt till Ellah. Super fin verkligen!  Kommer hem på posten nästa vecka. Bra Bra!

Ellahs nya sulkyvagn vi hämtade ut idag vart invigd på en gång. Vi tog en tur inne på Maribergsköpcentrum. Ellah verkade tycka bra om att sitta framåt vänd istället för att bara se Mamma. Nu såg man ju en massa spännande saker hela tiden :D
Det var tänkt att vi INTE skulle köpa något inne på Mariberg, då vi inte har speciellt mycket pengar just nu. Men självklart vart det de ändå. Vi kunde inte låta bli att köpa en jättefin vårjacka och vårmössa till Ellah. Och vi vågade inte vänta med att köpa det heller, för när jackorna tog slut så var dom slut. Dom beställde inte hem några nya. Hade tänkt tagit kort på kläderna och vagnen så ni hade fått sett. Men självklart har jag glömt både vagn och kläder i bilen. Så det kommer bild imorrn istället.

Ne nu ska jag kolla några avsnitt av mitt älskade Tre kronor, sen blir det bingen för min del. NAtti!

Ellah ute på Marieberg. Verkar tro att det är en till Ellah i spegeln.





Ellahs outfit!

Dagens outfit!


Ljuslila strumpor från HM.
Sparkdräkt från SMÅTTING.


Torsdag!

Får bli ett kort inlägg! Just nu håller Kim på att laga lunch. Det blir hemmagjord potatismos och falukorv i ugn. Duktig karl jag har :) Ellah sitter brevid i sin stol och pratar för fullt med Pappsen som skalar potatis. SJälv hade jag tänkt att hoppa in i duschen och fixa till mig lite. Sen bär det av ut till Mariebergs köpcentrum. Vi ska bland annat hämta ut Ellahs nya vagn :)
 Ikväll blir det förmodligen att jag åker ut till Sofia på klädparty :D


Pajas till dotter!

Nu är vi hemma igen, och håller just nu på att laga mat för fulla muggar. Eller lagar och lagar? Just nu väntar vi på att det i ugnen ska bli klart. Sen blir det matdags.. Yummi!
Slänga Ellah i ett bad ska försökas hinna med innan jag måste iväg på träningen. Nattningen få Kim ta ikväll. Men det går nog jättebra. Vissa dagar går det bättre och snabbare om Kim nattar en om jag skulle göra det. Så det går nog bra.
Jaså, nu var det matdags för Ellah. Kim har tagit fram hennes gröt och ska mata henne nu.. Oh vad nöjd hon ser ut :D

HAha vi har en liten pajas till dotter. Hon har börjat med någon grimars och låter för roligt. Hon måste ha kommit på det idag, för vi har aldrig sett den förut. Men nu gör hon den verkligen HELA tiden.. Man kan inget annat en att skratta :D

Jag försökte filma henne när hon lekte Pajas. Självklart gjorde hon den inte så ofta när jag filmade, men man ser lite :D Se och njut av en glad skitunge!!
http://www.youtube.com/watch?v=EhV3d4YXGQM





Nu måste man återgå till sysslorna här hemma.

Klätterapa.

Nu ska jag strax börja packa ihop här hemma och så ska vi bege oss hemmåt. Matlagning står på schemat. Ikväll blir det Kyckling med ris och sås. Var länge sen, så det ska bli gotti :)
Ellah drar sig verkligen upp på allt. Kan bli lite farligt ibland. Idag har hon ramlat några gånger, men lika envis är hon endå. För en kvart senare ska hon upp och göra precis likadan:) Tokfia!

Satt och tänkte på en sak förut. Tänk att man inte uppskattade att kunna sitta på toaletten med stängd dörr, att kunna ta en dusch när man ville, Kunna äta varm mat, och sova mer en 4 timmar per natt när man inte hade barn.
Nu är det lyx om man kan äta mat i lugn och ro eller om man fått sovit mer en 4a timmar. Så alla där ute som inte skaffat barn en. Njut av dom där stunderna som bara var vardag för en. För när du fått familj så är det LYX om du skulle kunna göra något av dom här sakerna :)

Men trots lite sömn och allt annat så ÄLSKAR jag att vara MAMMA. Det Bästa som finns!!




Ellahs outfit!

Dagens outfit!

Mörkblåa strumpor från HM.
Svarta mysbyxor från ULLARED.
Färgglad body från ULLARED.


Onsdag!

Har suttit under ett täcke hela morgonen. Tycker det är sjukt kyligt här hemma hos Mamma. Några avsnitt av Tre kronor har jag även hunnit sett, medans Ellah har lekt och sedan sovit middag. Underbar och slapp morgon helt enkelt. Nu tänkte jag brygga en kopp Kaffe så man piggnar till lite. Satt nämligen uppe ett bra tag inatt och kollade avsnitt av Tre kronor. Man blir lite av beroende när man väl börjat kolla på det. Svårt att sluta :) Så blev inte mycket sömn för mig. Får dock skylla mig själv. Men ikväll ska jag nog lägga mig direkt efter gymnastikträningen.  Är så trött, och man behöver ju sömn.
 Ne nu ska det bryggas Kaffe och sen ta en promenad i snöstormen. Brrr. Tur att mamma har en Bastu man kan låna sen :)



Bada bastu.

Nu ligger både Pappsen och dottern och sover. SÅ nu är det dags för Mammsen att bege sig ner till Bastun. Kommer bli så himla skönt att bli varm i denna frusna och kalla kropp. Sen blire Pyjams och krypa ner i sängen brevid mina älsklingar och kolla på Tre kronor avsnitt på datorn.. Love my Life :D

Tisdag kväll.

Just ni sitter jag och Kim i en varsin fotölj hemma hos min Mamma och är allmänt sega. Ellah härjar och leker på golvet  i vanlig ordning :) Ikväll blir det en mysarkväll. Tänkte försöka basta när Ellah somnat och sen blir det att ligga i fotöljen och kolla tv resten av kvällen.
Kim har bestämt att vi ska äta Ostkaka till kvällsmat eftersom jag bestämde lunchen. Är inte så jätteförtjust i just det, men det går iallefall ner. Till lunch blev det en super god pastasallad med lufttorkad skinka och massa annat gojs.. Mums :)
Undra om det inte är dags att börja med kvällsmaten snart?. Man börjar bli lite hungrig.. Kurr kurr.

Eftermiddagen hemma hos Sofia var trevlig som alltid! Barnen busade och lekte för fulla muggar. Ellah fick man ha stenkoll på hela tiden, för hon tog sig upp ståendes på allt hon kunde dra sig upp på. Mammas lilla huligan.

Vad har morgondagen att erbjuda? Hmm ja en långpromenad på dagen och sen träning på kvällen. Sen blir det nog att vi sover här hos Mamma imorrn också.. Måste passa på att utnyttja Bastun :)


Ellahs outfit!

Dagens outfit!

Vita strumpor från HM.
Byxor från SMÅTTING.
Mörklila body från HM.


Tisdag!

Vart tyvärr inget bloggandes igår. Hade en hel dag med lek och bus med Ellah, och sedan storhandling med älskling på kvällen. Så hade varken tid eller energi att blogga igår, tyvärr.
Men nu är jag tillbaka igen :D
Jag och Ellah ska strax ta en promenad hem till Sofia i föräldragruppen. Vi är några mammor som ska dit på fika och samtidigt låta barnen leka lite med varandra :)
Kvällen tänkte vi spenderar hemma hos Mamma hela familjen. Blir nog att vi sover kvar där också. Min mamma är nämligen utomlands och vi har uppdraget att ge katten mat och dryck.  Vi tyckte synd om honom att vi bara åker dit och ger mat, och så blir han lämnad själv igen.. Så ikväll tänkte vi vara där och basta, äta gott och bara mysa i mammas stora hus :) Då får katten lite sällskap också!!

Ellah ropade Mamma igår igen :) Alltid när hon blir ledsen och jag måste gå någonstans, så ropar hon Mamma..
Älskar att höra henne säga det. <3

NE nu ska vi strax börja promenera!!

RSS 2.0