Kom igen nu!!

Jaha, då kan vi som många andra och jag själv trott börja räkna + dagar. Har idag gått 40 fulla veckor. Så imorgon börjar +1 dagen... Hur många dagar övertiden tror ni jag går innan bebis vill titta ut??

Har konstigt nog aldrig kännt så mycket förvärkar, tryck neråt och liknande som nu, den sista veckan. Varje kväll lägger jag mig ihop om att det ska starta. Men lika besviken vaknar jag varje morgon!!


28 grader varmt och Pigg Mamma!!

Yeees, inatt har jag lyckats sova några timmar, och på det sov jag yttligare en stund efter att Ellah var lämnad på dagis.
Äntligen har jag haft ork till att hitta på något. Vi har hämtat hem sand till Ellahs sandlåda, så nu kan hon äntligen leka i den :) Fixat lite i trädgården/inne och haft trevligt besök av min lillebror och hans flickvän Madde.
En superhärlig eftermiddag/kväll med bad, lek i sandlådan, supergod mat och sist men inte minst kom glassbilen till Ellahs stora förtjusning.
Precis en sådan här dag jag behövde!! SOL, VÄRME, SÖMN, KÄRLEK!

















Bror tog över rollen som grillmästarn!



Ivrig och laddad till tusen!

Har en glad och lycklig tjej här hemma som springer runt med sin lilla ryggsäck. Idag vankas det utflykt på dagis med egen liten matsäck. Ellah är superladdad och väntar bara på att kl ska slå halv 9 så hon får åka till Dagis :)


Ellah med Farmors hund!



Bilderna är från igår då Kim och ELlah var ute hos farmorn och hälsade på!!



Vill vara som Pappa!

Pappas flicka minnsan!





Beundrar sig själv i Pappas keps :)


Farmors hästar!!

I förmiddags tog Kim och Ellah en tur hem till svärmor, så jag kunde få vila lite i lugn och ro.
Det var en mycket trött men nöjd tjej som kom hem. Hon hade fått klappa alla hästarna, och det gillas :)



Magen V 40!

NU får du gärna ta och komma ut, älskade unge!!





Nu är jag trött på denna mage och alla smärtor som hör där till. Vill jag inget annat en att förlossningen ska sätta igång. Idag är det 2 dagar kvar till beräknad BF, och ska jag lita på barnmorskorna så föder jag tidigast om 1 vecka :/ Går man över tiden så pass mycket som jag gjorde med Ellah, ska jag nu räkna med minst 1 vecka övertiden!! Får hoppas att dom har FEL FEL FEl!! :D


SOVA SÖTT!

Trött tjej efter en busig dag!!




MORS DAG!

Efter en o än natt utan sömn, var jag imorrse inte på det gladaste humöret. Kände mig totalt slut och orkelös att jag började gråta en skvätt. Mycket känslor inom en nu såhär i slutet av graviditeten. Ellah som var inne på sitt rum och lekte hörde att Mammsen var lite ledsen. Hon hoppade snabbt upp i våran säng, torkade mina tårar och sa Så Mamma, inte ledsen. Började nästan gråta mer för jag blev SÅ rörd. Tack bästa Prinsessan!
Har sedan under dagen blivit uppvaktad med blommor, massage och Pizza. Tack bästa dotter och underbara Kim för att ni gjorde min Mors dag, trots en seg start på dagen!! <3 <3 <3





ÄLSKAR DIG!!

Min stora Pärla!! <3








Om bara 3 veckor blir du 2 år gammal. VÅRAN stora fina tjej!!

När födelsedagen närmar sig lägger jag ut Ellahs önskelista för er det berör.. Vet att ni brukar vilja ha det :)


MARIEBERGS KÖPCENTRUM.

Kim blev ledig från jobb hela dagen :) Älskar när han är hemma och kan hjälpa till såhär i slutet av graviditeten.
Jag kunde som sagt bara legat i soffan hela dagen. Men Kim blev snabbt rastlös och tjatade med mig ut till Mariebergs köpcentrum för en stund. Kan inte påstå att det gick speciellt fort för mig att gå. Folk stannar till och med upp för att stirra på mig. Antar att det ser otroligt roligt ut när jag svajar fram, och inte minst med jätte magen i vädret..
Orkade inte gå speciellt länge, så efter nån timme åkte vi hem och avnjöt massor av jordgubbar med grädde! Fredagsmys!!



Ellah hittade ett par skor hon ville ha..Dock lite stora!


Paket på posten!

I eftermiddags knackade det på våran dörr. Ellah var såklart väldigt snabb med att springa dit för att se vem det var. Det var posten som kom förbi med ett paket till Ellah. Äntligen är dom här! Ellahs nya fina skor ifrån Zara.com.

Självklart skulle hon sedan springa runt i sina nya skor i flera timmar :) Supernöjd tjej!




Molnig Fredag!

Kim har varit ledig ett par dagar från jobbet, vilket har varit helt underbart! Jag har kunnat legat kvar i sängen på morgonen och tagit igen sömnen jag missat på natten. Idag hoppade jag inte upp förens kl 12:30, fy skäms :)
Skulle vilja hitta på nått skoj idag, men samtidigt bara ligga hemma i soffan. Kroppen orkar verkligen ingenting just nu.
 Får se om Kim får bli ledig hela dagen och vad vi isåfall hittar på..


Nu ska det betalas räkningar!!


Trevlig fredag på er!! <3


VÅRFEST!!

I eftermiddags bjöd Ellahs dagis på Vårfest. Alla avdelningar, var för sig ställde sig upp inför alla föräldrar och sjung några sånger. Kan inte påstå att Ellah sjung speciellt mycket :) Men hon var med uppe hos sina kompisar och var superduktig!!
Efter att alla avdelningar gjort sitt blev det lek i massor på gården. Efter massa spring och bus tog vi en god fika och avslutade sedan dagen med fiskdamm innan vi begav oss hemmåt. Tänk vilken tur med vädret vi haft idag med strålande sol.  Det som blåst och vart så kallt hela veckan. Kunde inte begärt mer en dag som denna!



Ellahs avdelning..








En av favorit vännerna på dagis.


Trots åldern!

Under kvällen tror jag Ellah haft öronen fulla av smuts. Hon har nämligen inte lyssnat mycket på vad jag sagt till henne, mest gjort tvärtom. Säger jag, sluta kladda med maten. Kladdar hon såklart mer än innan.
Testar, testar och åter testar.
Vet att alla föräldrar har olika metoder vad gällande uppfostran. Här hemma kör vi med en Time out och det funkar superbra enligt oss.
En time out enligt oss är att hon ska sätta sig på golvet, trappen en stol eller var som helst och sitta där tills vi kommer och hämtar henne. Vi förklarar då varför hon får sitta där, sedan säger hon förlåt och kramar oss och sedan är allt bra igen..


Oftast kan det låta eller se ut så här!
Mamma: Ellah sluta kasta alla kritor på golvet.
Ellah tittar på mig och fortsätter kasta kritor på golvet.
Mamma: Ellah, om du inte slutar kasta kritorna på golvet får du ta en time out.
Oftast så slutar Ellah bara jag ger henne alternativet att sluta eller ta en time out. Men ibland fortsätter hon med hysset och jag får då sätta henne på en time out.
Mamma: Mamma satte dig här på en time out för att du inte lyssnade och fortsatte kasta kritor.
Sedan går jag därifrån och låter henne sitta där i ungefär 1 min.
När jag kommer tillbaka förklarar jag att dte du gjorde är INTE ok. Sedan ger hon mig en kram, säger förlåt och plockar sedan snällt upp alla kritor.

Jag och Kim peppar peppar för att det ska fortsätta såhär. Tänk den dagen hon vägrar göra som vi säger trots en time out eller liknande??

Hur gör NI hemma när barnen inte vill lyssna eller bara bråkar? Någon speciell metod??



Supertrött Ellah precis innan läggning.


SANDLÅDA!

När vi kom hem från Dagis idag stod Liza med barnen och väntade på oss. Dom var här för att lämna över en överraskning till Ellah, nämligen en sandlåda :D
Barnen har fått en ny som är jättestor, så nu behövde dom inte den här lilla längre. Den kommer dock bli perfekt här hemma hos oss som inte har så stor trädgård.


Googlad bild.

Som om det inte var nog med en sandlåda fick Ellah också kläder.
En snabb favorit blev den här.



Den ser SÅ himla skön ut. SKulle vilja ha en likadan själv :)


Tusen Tack Liza och John för Allt!.
Tack vare er kan Kim och jag nu köpa något annat till Ellah i födelsedagspresent. Nämligen en efterlängtad Rushekana :D


MAMMA, BUBBE!!

HÄr hemma är vi riktiga jordgubbsälskare allihopa, speciellt jag och Ellah. Men, finns det något godare?? Tror inte det! :)
Igår när vi var iväg och handlade köpte vi med oss årets första gubbar hem. Tror dom var i från belgien och dom var verkligen supergoda. Saftiga och söta!
Vi sparade några bubbar (som Ellah säger) till idag, så i eftermiddags njöt vi av en varsin tallrik.

Jammi!!



Hus??

Ikväll ska vi iväg på en husvisning :) Spännande!!


Hem till sina ``nya`` vänner!

Så fort vi kom innanför dörren ifrån Dagis sprang Ellah raka vägen till fiskarna. Nu skulle det matas och pratas med dom :)








TRÖTT!

Är så fruktansvärt trött att jag helst av allt vill sova. Jag har försökt nu i snart 3 timmar men pågrund av den här jädra halsbrännan jag lyckats fått kan jag inte somna :( Det gör sjukt ont!!

Pigg man kommer känna sig imorgon!!


Ellah har fått husdjur!!

Ikväll överraskade vi Ellah med ett alldeles eget akvarium.
Tror ni hon blev glad? Ååååå ja :)
Jämt när vi varit hemma hos Mamma/Mormor och Anders har hon direkt velat matat deras fiskar. Hon tycker det är superkul att ta hand och mata dom.
Eftersom Mormorn flyttar till ett nytt hus nästa vecka, fick vi äran att få med oss några fiskar hem.
Det tackade vi inte nej till, då både Kim och ELlah kommer stå med sina ansikten tryckta mot akvariumet. Jag har dock inte förstått det roliga med fiskar än :) Men visst är det vackert och färglatt!!


Hoppa Hoppa!

Efter en förmiddag/eftermiddag inomhus styrde vi kosan hem till Mia och Johan med familj efter att Kim kommit hem från jobbet.
Den nya studsmattan blev snabbt en hit. Blev lite tjafs barnen imellanåt vems tur det egentligen var att hoppa :D
Alla ville såklart hoppa helst hela tiden..







Tyckte mig igår att lite utav slemproppen gick. Mycket riktigt var så fallet. För nu ikväll har det kommit mera.. Håller nu tummarna för att det snart ska sätta igång!! Orkar inte vara gravid längre :)


Kom ihåg tävlingen!!

Ni får inte glömma bort tävlingen som pågår.
Gissa vikt och längd på lillebror!

Självklart väntas det ett pris för den som gissat närmast!!


Börja gissa!!! :D


VINST!!

Har under dagen idag mått jättekonstigt. Kännt mig illamående och haft menssmärtor till och från.  Jag hoppas såklart att det är förlossningen som börjar närma sig. Men sådan tur har man väl inte :)
Efter lite vila under dagen valde jag iallefall att åka iväg med Liza på kvällens Ösk match. Innan matchen svängde jag och Ellah förbi mina underbara gymnaster på träningen för att hälsa på. Har tränat dom så länge jag kan minnas, men har sedan en månad tillbaka gjort ett uppehåll då jag känner att jag inte orkar. Superkul att få komma till hallen en stund :)

Ösk-Gais matchen blev en riktigt höjdare, då Ösk lyckades vinna med 3-1 :)
Ellah stod vissa stunder vid fönstret och hejade, men mestadels var barnen upptagna med att busa med varandra.










Fina Mercedes.






Urgulliga Logan i Mamma Lizas famn.


Tillsammans på BB???

Igår på sena eftermiddagen fick vi besök av Tommy (Kims styvbror) och flickvännen Sanne. Vi hade en super trevlig kväll med årets godaste grillning. Tidigare under dagen var Kim iväg och köpte Entrecote till oss alla. Åhh, den smakade som om den kom från himmelriket!! Kunde slickat rent tallriken :)
Blev också en hel del prat om förlossningar, såklart. Sanne och jag är nämligen beräknade att ha barn samtidigt. Skulle vara superkul om vi låg inne på förlossningen eller BB tillsammans. Speciellt eftersom Papporna till barnen, Kim och Tommy som är styvsyskon fyller år på samma dag på samma år, och nu är deras barn beräknade att komma samtidigt!!
Visst vore det väl lite komiskt och häftigt?



Idag Söndag ångrar jag bittert att jag städade som jag gjorde igår. Kan idag inte gå ordentligt. Gör SÅ fruktansvärt ont att jag får knapra alvedon för att klara av smärtan.
Men, nu är det bara 1 vecka kvar till BF.. Jag tror knappast det är sant. Det har gått så himla fort denna graviditet...


Städar lördag!

Här hemma är vi i fullgång. Jag storstädar inomhus medans Kim målar klart altanen. Tror vi delade upp det lite ojämt. Han får njuta av solen och en kall öl i handen samtidigt som han kan utföra sitt jobb. Själv går man här inne med dammsugaren och moppen som sällskap..
Det här ska göras nått åt saken.. MYCKET massage ikväll :D



I love kläder!!

Fick lite köpt på shoppingrundan tidigare idag. Prio ett var egentligen en ny skötväska. Men jag måste erkänna att jag är alldeles för snål. Den billigaste kostade 600 kr? Då var den inte ens snygg eller hade några speciella och bra fack. Nej, det kändes som ett rån, så jag struntade helt enkelt i det :)
Istället blev det lite smått och gott inne på Ikea så som, ramar, plastmuggar, tillbringare och en karaff. Hittade även ett nytt vardagsrumsbord för en billig peng som Kim får följa med och köpa..
Självklart blev det även lite kläder köpt till mina 2 älsklingar (Ellah och bebis).





Blev den här helt underbara tröjan till Ellah. Bästa priset dessutom 49 kr!

Självklart ska även lillebror matcha i samma :)



Blev också matchande kortbyxor till dom båda..


Ellah ville såklart prova sina nya kläder..




Byxor och kortbyxor i ett.




Skulle kunna handla ihjäl mig till mina barn. Älskar att köpa saker till dom :)
Men nu ska jag hejda mig. Ellah fyller år om bara några veckor och lillebror beräknas anlända om bara någon vecka. Kommer nog komma en del kläder då skulle jag tro :D


JUST NU!

Jag och Ellah är i fullgång med att fixa i trädgården. Medans jag målar altanen gör Ellah lite små hyss med att hälla jord där man inte ska ha den.. :)




Börjar man se någon skillnad? :)




Härliga Fredag!!

Godmorgon härliga Fredag! Här hemma startade vi dagen mycket tidigt. 5:30 för att vara exakt. Är så fruktansvärt trött,  ska försöka locka med mig Ellah till sängen för att gosa och sova lite. Önska mig lycka till :D
När jag laddad batterierna med lite energi ska vi sedan kika igång dagen med en hel del som ska göras.
Vi ska fixa i trädgården, shoppa lite till hemmet samt lillebror, tvätta, städa, måla altanen osv. Får se hur mycket som hinns med :)
Får hoppas att Bästa Pappan hinner hem innan Ellah somnar ikväll. Om han ens kommer hem idag??


Grimaserar så fort kameran åker fram :)







MÅSTE FÅ KLAGA LITE!

Har haft några riktigt tuffa nätter!!
 Har haft en enorm och fruktansvärd smärta i rygg och bäcken.  Ibland har det gjort så ont att tårarna börjat rinna av ren smärta.. Åhh vad jag vill att detta ska vara över. Längtar efter att kunna röra mig utan att slå i eller klämma magen vart jag en vänder mig..
Hade lite känningar av foglossning när jag väntade Ellah. Men det var inte i närheten av hur jag har det nu..
Dammsuger jag expelvis bara nedervåningen en kväll kommer jag sedan inte upp ståendes. Jag får allså gå runt som en hund på alla fyra för att dte gör så ont..
Nu har jag stor förståelse till alla er där ute som lidit av rejäl foglossning. Det är fruktansvärt och det önskar jag ingen levande själ!!





Busiga tjejen!


I förmiddags när Kim blev inringd att åka och jobba uppe i Östersund valde jag att spendera kvällen hemma hos Mamma/Mormor och Anders. Skönare för mig att ha lite sällskap och få lite hjälp och avlastning för en stund och för Ellah att busa hej vilt med Anders, Mormor och katterna.
Som vanligt, enligt tradition skulle Ellah duscha med Anders. (Hon gjorde det en gång, och ska sedan dess göra det varje gång hon är där)  Man kunde höra Ellahs skratt lång väg :)
Under kvällen tror jag inte Ellah satt still mer än när vi skulle äta. Hon tjoade och stimmade så mycket att jag började fundera på vad hon fått i sig :D
Efter allt spring och bus under kvällen somnade hon på ca 2 sekunder i bilen.






Väntar på kvällsmat..




Ellah försökte klättra in i kattens lekträd :D






KLÄDER!

Har blivit helt förälskad i dessa byxor till lilleman samt tröjan till Ellah!






Ska vänta och se efter vi betalt räkningar hur mycket som blir kvar. Är ju lite annat som byrå, sandlåda osv som är prio ett.. Men förhoppningsvis kan jag även köpa detta :D


TRÖTT SOM ATTANS!

Har faktiskt varit riktigt skönt att inte ha en massa saker uppbokade denna vecka. Ta dagarna som dom kommer helt enkelt :) Är fortfarande en del som ska göras klart här hemma innan bebis behagar att komma ut, det har då varit skönt att små fixa i lugn och ro.
Trodde dock att jag skulle ha hunnit längre än vad jag gjort. Är så sjukt trött. Håller jag igång en stund måste jag genast lägga mig i soffan en sväng för att vila. (Tycker inte om det)
 Men antar att jag ska lyssna på kroppen och vila när jag väl kan!??

Morgondagens förmiddag har jag iallefall bokat upp. Då ska jag träffa vännen Mia medans Ellah är på Dagis :)
Sedan blir det nog fortsatt plock här hemma...
På Fredag har jag valt att ta en sista shoppingrunda för att inhandla det sista till bebis och hem..


HÄSTAR!

Ska strax gå iväg till MVC på kontroll. Lika spännande varje gång :)

Antar att jag kommer hämta en lyrisk Ellah från Dagis i eftermiddag. Dom skulle nämligen till ett stall idag för att hälsa på hästar och få chansen att sitta på en.. Tänk er det, för en djurälskare som ELlah. EN dröm!!


BB Väskan!

Har precis packat klart den så kallade BB-väskan :)

Till mig!

Morgonrock
Strumpor
Trosor
Linnen
Tröja
Mysbyxor
2 bh:ar
Tofflor
Duschgrejor
Tandborste och tandkräm
Hudkräm
Amningsinlägg
Bindor
Handduk
Hårborste

Till Bebis.
 3 bodysar
3 byxor
1 pjyamas
3 strumpor
5 mössor (svårt att bestämma mig)
Blöjor
2 filtar
Fleecekläder

Lite gott!
 
1 Japp
2 små drickor
Dextrosol



Det som ska packas men ej gjort, är!
Kamera
Filmkamera
Mer gott att äta
Tens apparaten
Läppsyl



Något jag glömt??






Bolibompa!

Kvällsmys i soffan innan läggdags!




Mina fina <3


Skruva tungan är skoj!

Har precis hämtat hem busfröet från Dagis!
Nu blir det en eftermiddag med bus, fix och handling..


Kakor!

Sent i eftermiddag slängde jag ihop två styckna sockerkakor att ha i frysen. Alltid bra att ha om någon kommer på besök. Får dock se hur länge dom blir kvar i frysen. Har en stor gottegris här hemma som gärna äter sötsaker av alla dess slag :) Min lilla gottegris var såklart med mig och bakade. Finns inte en chans att jag skulle få baka ifred. Ellah älskar att vara med i köket och laga mat, baka och diska..




På en av kakorna fick det bli frosting och strössel.
Smakade förövrigt gudomligt!


TÄVLING!!

Nu hoppas jag att alla mina älskade läsare vill vara med och tävla!
Tävlingen går ut på att ni ska gissa hur stor lillebror kommer vara vid födseln. Läng och vikt!

Ellah vägde 4340 och var 52 cm lång och föddes 13 dagar övertiden.

Det väntar såklart ett pris för den som gissar närmast :D


LUNCH!!

Nu åker vi upp på stan för att inta en lunch med min bror och hans flickvän :) Skönt att slippa laga mat ibland!!
Kim kom hem från jobbet vid halv 12 tiden, så även han blir med :) Stackarn har inte sovit på ca 30 timmar och är totalt slut. Men eftersom inget jobb väntar inatt, utan imorgon bitti måste han vända tillbaka dygnet.. Mycket Kaffe helt enkelt och en mycket tidig kväll i säng får det bli.



Måndag!!

Ellah sov till 6:30 idag och har sovit hela natten. Lite roligt att man anser det vara sovmorgon :D

Idag ska vi bara ta det lungt. Kim kommer sova hela dagen då han fortfarande inte kommit hem ifrån nattens jobb. Tror han skulle vara hemma runt 11-12 i förmiddag.
Jag själv ska ängna mig åt hemsysslor som tvätta, städa och möblera lillebrors rum. Men där imellanåt ska jag tillåta mig själv att bara ligga i soffan och ta det lungt. Har dom senaste dagarna kännt mig helt slut. Inte konstigt med tanke på att man bara sover max 3-4 timmar per natt och sedan håller i gång dagarna i ända.
Men denna vecka ska jag se till att inte boka upp lika mycket som jag brukar göra.  Ska mestadels vara hemma, fixa iordning i trädgård och i hemmet så allt är klart när bebis är här!!




Tävlingsdax!

Tänkte lägga upp en rolig tävling här på bloggen imorgon. Så håll utsikt :D


Skoj i lekparken!

Även denna härliga Söndag avslutade vi Söndagsmiddagen ute i lekparken hela sällskapet!
Ingen är nöjdare en Ellah, som har massvis av personer som vill leka med henne. Morfar, Karin och Karins döttrar. Hon fick stå i centrum hela eftermiddagen, vilket var som en dröm. Alltid någon som ville gunga, åka kana, baka sandkakor osv..






Dagen började mulet men slutade med denna otroliga himmel!






BLOND!

Håller just nu på att blondera min fruktansvärda utväxt! Får se hur många fläckar jag missat när det är klart. Har en tendens till att bli lite mörka fläckar här och där..
Att gå till en frisör vore en dröm. Men jag är alldeles för snål för att lägga så mycket pengar på mig själv :)


GRILLA ÄR FÖR GOTT!!

I eftermiddags fick vi härligt besök av Tommy och Rebecka (Ellahs gudföräldrar) och deras lilla Angeli. Tyckte hon hade växt en hel del på den här korta tiden, även om hon fortfarande är mini mini i mina ögon.  himla söt!!
Vi avnjöt en god middag bestående av grillad fläskfile, potatisgratäng, såser och en sommrig sallad.


Mästergrillarn <3












Titta Mamma, vad jag fick av gudfar :)





Nu ligger både jag och Kim utslagna i soffan. Natten har varit det jobbigaste på länge för oss alla :(
Får se om vi kommer överns om något att se på tvn.  Jag skulle vilja se Eurovision song contest medans Kim helst vill se fotboll :D Blir det fotboll tror jag att jag fixar lite i lillebrors rum...


I FIXAR TAGEN!

Trädgårdsarbete stod på förmiddages schema.. Vi fortsatte måladet av altanen, satte ihop utemöbler samt planterade lite blommor och grönsaker. Nu är det upp tilll bevis om det blir några tomater eller ej. Kan inte precis påstå att jag har några gröna fingrar :)


VÅGEN VISAR!

Jaha, då var det ett faktum. Vågen visar 90 kilo. Jippi, or not!!

När jag kom in på förlossningen med Ellah vägde jag 91.5 kilo och var då i V42. Nu väger jag 90 kilo och är  bara i V.38. Kommer allså garanterat väga mer denna gång!!
Men men, denna gång bryr jag mig inte så mycket om vikten. Visst är man och känner sig som jordens största människa. Men jag vet också av erfarenhet att det inte är omöjligt att gå ner allt igen :)
Så ska försöka se det fina i det. Våran lilleman  <3 <3 <3



BB väska!

När jag väntade Ellah packade jag iordning BB-väskan i mycket god tid. Tror det var redan i v 35 eller något sånt :D Jag längtade ju ihjäl mig efter min lilla tös.. Men hon kom ju inte förens V 42 ändå :D
 Jag hade planerat allt i minsta detalj vad som skulle finnas i den.
Nu däremot har jag försökt packa BB-väskan i några dagar. Men jag kommer inte så långt. Kläder till lilleman finns iallefall i väskan. :)
Känns som om halva väskan kan man inte packa förens jag vet att allt är på G. Tanborste, kläder till mig, kamera, gott att äta, dricka osv. Sådant kan jag inte ha liggandes i en väska..

Har köpt hem Mer flaskor och lite godis att packa i väskan. Tror jag köpt hem det 3 gånger nu, men på nått konstigt sett har det förvunnit innan jag packat ner det i väskan :D

Känner mig lite oinspererad och inte lika stressad att ha saker iordning och perfekt denna gång. Hjälp mig, vad ska man egentligen packa i väskan?? Har redan glömt bort vad man ska ha med sig och vad som är bra!


HEADER!!

Det går segt nu!! Vill så gärna ha en ny och fräsch header till min blogg. Den jag har nu är så gammal. Ellah var ju en liten bebis på bilderna.  Hittade en tjej för ett tag sedan som lovade att fixa den för en billig peng.. Men känner att det dragit ut alldeles för mycket på tiden. Tror hon snart haft 2 månader på sig och hon har fortfarande inte ens börjat..

Så nu till er älskade läsare!! Någon som kan eller vet någon som skulle kunna fixa mig en ny header?? Tacksam för många bra alternativ.
Bäst hade ju vart om jag själv kunde fixa om den.. Men har ingen tid just nu till att lära mig!!


PAPPAS FLICKA!

Ni kan tro att det var en lycklig Ellah som krama om sin Pappa nu ikväll. Han har varit borta på jobb i några dagar och Ellah har under dessa dagar frågat efter honom en hel del :)
Hon vart än o gladare när Pappan överasskade med att hoppa i badkaret med henne. SÅ som hon tjatat om det, dag ut och dag in.
Kim har aldrig varit något stort fan av att bada i badkar. Men idag gav han med sig minnsan.
Som dom skrattade, skvätte och hade sig. Ångrar bittert att jag inte sprang efter kameran..

Bjuder istället på lite bilder från Kims mobil!!


Snyggingen!




Karusell på Valborg!




I eftermiddags efter Dagis hade vi en liten träff med Rebecka och dottern Charlie <3
Saknat dig gumman!!


SOVA!

Tjohoooo.. Ellah har sovit hela natten utan att vakna en ända gång. Trodde först det var ett skämt när hon kom in till mig 6:20. Men mycket riktigt, jag såg inte fel. Jippi!!
Hoppas nu att detta håller i sig. För vår allas skull!!


Tummen ner!!

Två stora tummar ner för specialistmödravården. Barnmorskan jag fick prata med var jordens surpuppa, himlade med ögonen och verkade inte ta mig på allvar.. Vissa kanske har valt fel yrke??
Förstod redan från början att jag förmodligen inte skulle bli beviljad igångsättning. Vi alla vet ju att det är bäst om naturen har sin gång. MEN jag trodde ändå hon skulle låsas att bry sig och iallefall lugna mina nerver en anning. Istället mår jag sämre en vad jag gjorde innan besöket.  Jag berättade om min oro att behöva lämna min nyfödda för att åka ner på operation, precis som sist.. Vad tror ni hon säger?.. Ja, det är ju inget jag kan göra nånting åt, och tyvärr är det så att fastnar moderkakan en gång brukar den oftast göra det varje gång! Tack för den!! Var precis vad jag behövde höra, eller INTE!  .



HEJDÅ MAMMA!!

Ser trots allt ut som vi får njuta av värmen en dag till :)

Lämnade en superglad tjej på Dagis idag. Frågade om jag fick en kram innan jag åkte. Näää, hejdå sade hon och sprang iväg ut på gården...

Över till nått annat. Nu är det andra natten vi kör med rullgardiner. Ellah vaknar fortfarande på natten, men hon somnar snabbare om nu än förut. Sedan vaknar hon fortfarade supertidigt (enligt mig) mellan 5-6 tiden och vill helst gå upp och leka. Men tackvare att det nu är mörkt i rummet, kan jag bara gå in med henne igen till sin säng och hon får en flaska välling och somnar om till 7-8 tiden :D Hade vi inte haft rullgardinerna hade hon aldrig somnat om såhär på morgonen..
Hoppas bara att nattvakandet slutar snart också!


Håll tummarna!!

Helt sjukt när man tänker på att idag är det exakt 3 veckor kvar till BF. Tanken på att han snart är här får mig att le det största leendet en människa beskådat. :)
Mamma, Pappa och storasyster längtar efter dig <3

Imorgon väntas ett besök hos Specialistmödravården. Vi ska prata om min önskan om igångsättning, min rädsla att behöva vara själv inne på förlossningen. Har inga höga förhoppningar på något, då jag vet att det är supersvårt att få sin vilja igenom gentemot igångsättning. Självklart är det bäst att låta kroppen säga till när det är dags.(Det skulle jag såklart helst vilja) Men vem vill ligga inne på en förlossning och gå igenom allt helt själv, när det faktiskt finns hjälp att få???


SOLIGA HÄRLIGA TISDAG!

Jag vet att jag tjatar. Men vilken värme vi har just nu. Rena rama sommaren!!. Synd att det imorgon ska bli sämre väder igen :/

Efter Dagis idag åkte vi ut till Liza och John för en härlig eftermiddag i solen. Liza skämde bort oss ordentligt med att springa runt och serva oss med olika godsaker. Jordgubbsvatten, frukt av alla dess slag, smoothie, kaffe och glas. Glöm inte bort att du också är gravid och ska vila dig :)
Jag satt som fastklistrad i solstolen och bara njöööööt av värmen, medans Kim fick ryka in om det var något barnen behövde hjälp med..
Ellah hade skoj. Ungarna busade, badade och kunde springa runt i bara en liten byxa. Skönt att slippa alla dessa kläder!
Tyvärr slutade besöket som dom flesta andra gånger vi ska lämna Mercedes och Logan. Ellah bryter ihop totalt! Men jag kan ändå inte sluta le inombords och tänka, Shit vad hon gillar dom ungarna <3
















Superhjältarna <3






Mina hjärtan <3



Nu ikväll har vi knappt sett synen av Ellah. Hon har sprungit runt i kvarteret med två granntjejer som är i 7 års åldern.  Hon har kommit in på våran tomt ungefär en gång i kvarten för att säga Hej. Sen har hon sprungit iväg igen :)


PREMIÄRDOPPET!

Vilken eftermiddag!
Jag har målat altanen medans Ellah sprungit runt mina ben och lekt :) Våran baksida ligger helt i lä och här blir det säkert uppåt 40 grader varmt en dag som denna. Efter bara en kort stund ute såg jag hur det började rinna svett ifrån Ellahs panna. Kände att det var ett för stort projekt att släpa fram och blåsa upp barnpoolen, som förövrigt ligger längst in i förrådet. Det fick helt enkelt bli den gamla hederliga, iform av en liten tunna.
Ellah älskade det!! :D








Lite inhandling av diverse!

Fick med min bror som sällskap nu i förmiddags. Var skönt att ha lite extrahjälp som kunde se till Ellah medans jag valde bland alla olika rullgardiner. Kunde även springa in själv på Bauhaus och köpa färg till altanen. Ellah och bror satt snällt kvar i bilen.. Tack för sällskapet och hjälpen käre bror. Det underlättar MYCKET att ha med lite hjälp när man knappt kan gå, stå eller framförallt springa efter Ellah.

Väntar nog med att sätta upp rullgardinerna tills Kim kommer hem från jobbet :) Men måla altanen kan jag allt göra. Det är precis vad jag ska göra nu, ut i den härliga solen med penseln i högsta hugg!


PANIK!!!

Nätterna här hemma blir bara värre och värre. Nu går det inte en natt utan att Ellah vaknar, ska komma in till oss och ligga och prata och ha sig. Sedan att hon bara vaknar tidigare och tidigare och vill gå upp på mornarna gör min panikslagen..
Ska jag få någon sömn överhuvudtaget när lilla bebisen kommer? Känns som om jag kommer ha något barn vaket hela tiden!!
Nu blir det en tur för att inhandla rullgardiner, så får vi se hur denna natt blir..


Ellah har förr sovit hela nätter utan några som helst problem. Ibland har hon kommit in i en fas med marddrömmar osv som gör att hon vaknar på nätterna, Men dom här faserna brukar max hålla i någon vecka.. Det här har pågått allt för länge nu...

Någon som har förslag på hur hon ska kunna sova fulla nätter igen, så är jag tacksam :)


Söndagsmiddag!

Karins mat smakade ljuvligt som vanligt. Man rullar därifrån varje gång :)
Ellah lyckades få med oss allihopa ut till Lekparken för lite lek efter maten. Jag kunde bara sitta på en bänk tillbakalutad och njuta av solen, medans Karins barn och bästa Morfarn roade Ellah..  Händer väldigt sällan att jag bara kan sitta på min feta bak och titta på, så jag njöt en hel del vill jag lova :)


Gungar med Morfar.










SÖNDAG!

Denna dag började inte riktigt som planerat. Hade planerat att hoppa upp super tidigt pigg som en mört och få en massa saker gjort på tomten. Men istället började dagen med att jag sovit noll timmar under natten, ont i varenda del av min lilla rygg och bäcken. Så en förmiddag framför tvn fick det bli med mig halvslömrandes, sedan passade jag på att sova middag med Ellah.
Nu är känner jag mig däremot lite piggare och tänkte försvinna från detta hem och bege mig ut för lite sol innan Söndagsmiddagen hos Pappa/Morfar och Karin väntar!!


HELDAG PÅ TRAVET!!

Vilken tur vi hade med vädret igår. Nu är äntligen sommarvärmen tillbaka :) Dock blev det lite för varmt för mig vissa stunder. Kände mig ibland som en stor flodhäst som flåsade runt i jakt på lite skugga.
Det roligaste var att se hur lyrisk Ellah var hela dagen. Hon skulle åka karusell hela tiden, och själv dessutom.
Kim som bara skulle vara med sina vänner i öltältet, spela och dricka öl kunde inte hålla sig borta från Ellah lägre stunder. Vilket Ellah gillade mycket, då hon dom senaste dagarna har blivit Pappas flicka!!













Hejar fram rätt häst!




Alla aktiviteter för barn som karuseller, fiskdamm, hoppborg, ponnyridning osv var gratis. När hände det sist man var någonstans? Nu kunde Ellah åka och hoppa hur mycket hon ville utan att man fick betala en förmögenhet :D Vilket gillades av Mammans plånbok!!


LÖRDAG!

Ska strax packa en väska med lite ombytes kläder, piknik osv sedan far jag och Ellah ut till Travet för att spendera hela dagen! Det kommer vara karuseller, ponnyridning, hoppborg en stor lekpark, en massa skoj för Ellah helt enkelt! :D
Antar att jag kommer möta upp den största delen av min släkt där ute. Dom är alla travtokiga och har något inom trav att göra allihopa!!


Ha en underbar Lördag i solen gott folk! Det ska jag försöka ha :D


Fotbollsmatch!

Nu har vi packat väskan med lite gott att äta och dricka och en hel del leksaker. Nu tar vi bilen in till stan för att möta upp Liza och barnen för en kväll på Berhn Arena.. Heja Ösk!!


KATASTROFEN!

Kom på sent igår kväll att jag lovat er att berätta om händelsen då jag var med i Tsunamin.  Ska försöka få det gjort i helgen! Har iallefall INTE glömt bort det :D


En vän för livet!

Satt och tänkte tillbaka lite på gårdagen då vi var hemma hos Liza och John. Liza och jag har inte känt varandra speciellt länge. Snart 1 år sedan för att vara exakt :) Men det är som om jag känt henne i hela mitt liv. Hon är så otroligt underbar den bruden. Trivs himla bra i hennes sällskap. Känner mig avslappnad och jag kan verkligen prata om allt med henne.  Hon är en sådan vän som skulle ställa upp i både vått och torrt!! Jag har verkligen hittat en vän för livet!! Ellah med för den delen. Som älskar hennes barn!


Godnatt!!

Tyckte väll det tog lite väl lång tid för Kim att läsa bok och natta Ellah!








Mysstund!!

Nu ska jag hämta Ellah från Dagis, sedan åker vi vidare ut till Familjen Alvbåge för lek och mys. När jag berättade för henne imorrse att vi skulle åka dit efter Dagis började hon hoppa och skrika Ja, Ja.. John, Liza. Hon har lite svårare för att säga barnens namn som är Mercedes och Logan :)


RULLGARDINER!!

Idag fick det bli Dagis för Ellahs del. Dock vaknade hon väldigt tidigt, 5:00 för att vara exakt. Men hon har annars haft en bra natt och var pigg och glad.
Denna morgon kom hon in med katruller och tallrikar och skulle bjuda mig på mat. Vem är sugen att leka och låsas äta mat kl 5 på morgonen?? INTE jag!
Hoppas att det är ljuset som väcker henne om mornarna och att hon INTE blir som sin Pappa var när han var liten. Han skulle minnsan hoppa upp vid fem varje morgon, sommar som vinter.
Får ta en sväng till Ikea och inhandla rullgardiner, för persinerna hjälper bara en smula.
Så får vi sedan hoppas på senare mornar framöver!!


Fotograf Sofia!

Hade en härlig förmiddag tillsammans med Sofia.(www.sofiagranstedt.blogg.se) Vi pratade en hel del om b.l.a förlossningar, BB, bra och dåliga erfarenheter om det osv. Sådant prat som bara kan roa två mammor imellan :D Sofia har nyss varit där för fjärde gången och jag själv ligger snart där med värkar och jobbar för att få fram lilla underverket! :)

Ellah var mycket intresserad av lilla Nelly. Skulle krama, vagga henne, gosa med henne osv. Kul att se att hon förmodligen kommer bli en omtäksam liten storasyster.
Sofia älskar att fota, precis som jag. Så hon lånade min kamera och lekte lite med den. Blev en hel del fina kort tagna! Tack SOFIA :D



























Gjorde rätt val om att ha Ellah hemma från Dagis. Hon har trots 2 timmars middagssömn varit supertrött under eftermiddagen.. Mycket gnäll!  Hoppas att den här natten blir bättre för henne.  Vi vill inte ha några marddrömmar tack!


Huvudet neråt.

Det gick bra att ha med sig Ellah till MVC. Hon var såklart supernyfiken på allt och skulle vara med och hjälpa till så mycket hon kunde. Under blodprovet smet hon dock iväg och satte sig på en stol för att titta på. :D
Alla prover, tryck och mått såg bra ut. Nu mäter magen 33 cm!
Jag hade förövrigt rätt angående om bebisen lagt sig tillrätta eller inte. Nu ligger han minnsan med huvudet neråt och det var ruckbart. Tror Ellah var ruckbar ända till förlossningen? :D
Hur har det sett ut för er som fått barn??








Kan bara bli bättre...

Ellah har haft en hemsk natt.! Hon har gråtit och skrikit i omgångar av en massa marddrömmar :( Både hon och jag är väldigt sega och trötta en dag som denna. Ringde Dagiset och sa att hon fick ha en vilodag hemma efter en kaotisk natt. Så istället får hon snällt följa med mig på MVC besöket om en liten stund. Får se om hon vill sitta still. Det visar sig :D
Ska bli spännande och se om lillebror lagt sig tillrätta med huvudet neråt. Har nämligen känts så dom sista dagarna.
Efter Mvc besöket kommer Sofia och hennes lilla nytillskott hit och spenderar förmiddagen med oss. Ska bli sååå mysigt att få gosa och lukta på bebis. Är ju så man längtar ihjäl sig efter sin egna lilla bebis :)


Trött tjej provar lillebrors säng. Min Min sade hon om den :D





Efter en sådan här natt kan jag trösta mig med att det bara kan bli bättre :D



Fin kväll med älskade vänner!

Ikväll har vi haft middagsbesök av våra kära vänner som också är Ellahs gudföräldrar Tommy och Rebecka och deras fina Angeli.
Vi trotsade vädergudarna och satsade på grillning. Vi lyckades faktiskt få en perfekt grillning mellan regnskurarna.
Tyvärr slutade kvällen lite tidigare än vad vi hade planerat, då Kim vart tvungen att åka iväg på jobb..


MUMS!!


Äntligen klar med Prinsens säng!

Är super nöjd med slutresultatet av Vaggan.. Vad tycker ni? Blev den fin?
Nu saknar jag bara en liten rund bebis att vagga på!!






Tisdag!!

Har precis målat Prinsens vagga för fjärde gången. Förhoppningsvis var det sista gången. Så ikväll kommer bilder upp på slutresultatet :D

Vaknade imorrse kl 5:30 av att Ellah kom in med sin lilla servis och skulle promt bjuda mig på kaffe. Ingen tvekan om att hon ärft sin pappas morgonpigghet. Fyra koppar senare hoppade hon iallefall ner i sängen och vi låg och pratade och gosade till kl 7.
Idag är jag en mycket trött men väldigt glad Mamma. Hur kan jag och Kim skapat ett så perfekt barn som Ellah?? För i våra ögon är hon just det, perfekt!




Igångsättning!

Att få tag på Specialistmödravården verkar vara ett stort skämt. Dom hade telefontid idag mellan 10:30 och 12:00, ringde och ringde med tutade upptaget exakt hela tiden..
Har pratat med min barnmorska om att jag jättegärna vill bli igångsatt då Kim aldrig skulle hinna hem om förlossningen satte igång när han är borta på jobb ( typ jämt). Hon såg min oro och kontaktade Specialistmödravården för ett möte och så skulle dom i sin tur bestämma vad som skulle göras..
Så förra veckan fick jag hem ett brev ifrån dom att jag fått en tid. Jag blev lättat över att iallefall få komma dit och berätta hur jag känner osv, även om det ändå betyder att dom inte skulle sätta igång mig.. Men när jag tittar närmare på pappret ser jag att tiden jag fått är 8/6, hahaha då har jag ju gått mer än 2 veckor över tiden.. Hur tänkte dom här?? Det är därför jag suttit i telefon hela förmiddagen..
Får hoppas på bättre telefonlycka imorrn!!


Prinsens säng!

Just nu är jag i fullgång med att förvandla den otroligt fina vaggan som Kims Morfar gjort.
Såhär såg den ut för en timme sedan, innan jag började slipa och måla om den.





Lägger upp bilder senare på slutresultatet!!


Kalas!

Vi lyckades efter en timmes letande ute på Mariebergs köpcentrum i förmiddags äntligen hitta en födelsedagspresent till Pappa/morfar. Det blev lite kläder. Jag personligen tyckte dom var supersnygga, hoppas bara Pappa tyckte detsamma :D

Hemma hos födelsedagsbarnet bjöds det på supergod Ceasarsallad med en massa tillbehör och på den en fika med 3 olika tårtor. Kan lova er att vi blev riktigt mätta och belåtna! Ellah gjorde nästan inget annat en att springa runt och småäta av allt som stod på borden. Hon borde ha somnat riktigt mätt ikväll. Speciellt med en flaska välling på det i magen...





Busungarna!


Min kusin Robin 2år.


Storebror Denniz snart 5 år.





Grattis världens bästa Pappa, Morfar och svärfar!! <3 <3 <3


Magbilder!

På tisdag går jag in i Vecka 37. Snart är tiden inne då du kommer till oss, våran lilla Prins!
Längtar efter att se vem du kommer vara lik :)
Vi älskar dig till Månen och tillbaka!


Tidningen!

Prinsessan är med i Dagens Na tidning :)
Ni kan även kolla in www.na.se och kolla bilder från valborgs firande på Stora holmen, där har vi henne!!


Svar på Fråga!

Springer Kim omkring naken på tomten?

Antar att detta har att göra med att Kim letade efter fästingar på just pungen?
Det skulle vara en syn för gudarna om Kim sprang runt naken på tomten här i radhus längan. Undrar just vad grannarna skulle tänka?? :D
Skämtosido. Även om man har kläder på sig tar sig fästingarna innanför.
 Eftersom dom är såpass små så kommer dom åt överallt, trots en massa kläder!!


RSS 2.0