DET BÄSTA SOM HÄNT OSS!

ALL kärlek till dig, älskade Ellah!


Ett rent helvete!!

Idag kunde jag sålt Ellah riktigt billigt på Blocket. Från det att jag hämtade hem henne från Dagis (14:00) tills att Kim kom hem (17:00) har hon gnällt, gallskrikit och skrikit lite till. Hon sög totalt slut på all min energi, och jag kunde vissa stunder tänkt mig att ge bort henne, helt gratis!!!..
När Kim kom hem blev hon magiskt nog jätteglad och var sen busig, lekfull och kramgo med oss resten av kvällen. Skönt att helvetes dagen iallefall slutade bra för oss allihopa. Inge kul att lägga en argsint unge och en Mamma som har noll energi och tålamod kvar...




Ellah hann med en liten sväng om innan läggdags :D


GRAVID KALENDER!

VECKA 14!

BEBIS:Din bebis är 8 cm och väger ca 25 g. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har.

DU :Nu tänjs musklerna och huden ut för att ge plats åt bebisen att växa. Om du fött barn tidigare och tycker att magen är mycket större den här graviditeten så är det helt normalt.Om du vill göra ett fostervattenprov så görs det kring de närmaste veckorna. Det uppstår en massa känslor när du är gravid. Låt din partner och de närmaste få chans att stödja dig genom att prata med dem. Be din barnmorska om hjälp, hon finns där för dig.



JAG:  Den jobbigaste tröttheten är över. Illamåendet har börja avta och är oftast bara på morgonen eller sent på kvällen, eller när jag är extremt hungrig.
Har dom senaste dagarna börjat få halsbränna, vilket jag hatar..
Magen har den sista veckan växt något enormt :)
Humöret går som vanligt upp och ner. Kan börja gråta för små töntiga saker på tvn :)


TIDNING!


Läste ni gårdagens tidning??




Jag och mina tjejer var nämligen med :)


Första advent!!

Jag kom hem runt 20:00 tiden igår kväll. Jag hade förvarnat Kim om att jag skulle komma framåt kvällen och hade bett honom att lägga Ellah för en sen middagslur så hon orkade vara vaken när jag kom :)
 Hon vart helt chokad när hon såg mig. Stod stilla ett tag och bara stirrade på mig innan hon kom springades och hoppade upp i min famn.. Åhh hade saknat henne så mycket!!!

Vi satte oss i soffan alla tre för att mysa och fira första advent. Blev en uppesittar kväll för Ellah som lade sig nån gång vid 21:30.


Ellah fick smaka en bit choklad för första gången.


Det mesta hamnade i händerna och runt munnen :D



Nu ( Måndag) ligger ELlah och sover middag. När hon vaknar ska vi bege oss ut till Ikea för att inhandla lite småsaker. Sen blir det att åka hem och baka iordning något gott till ikväll då jag har Mary Kay partyt :D




TÄVLINGS HELGEN!

Kom hem igår kväll efter en helt fantstiskt och galen helg tillsammans med Gymnastiktjejerna. Dom skötte sig super bra och vi tränare är SÅ sjukt stolta över dom alla. Dom kämpade bra i Kvalet och lyckades ta sig till Final.
I Finalen rättade dom till dom små fel vi hade i kvalet och vi lyckades ta hem en värförtjänt Bronsmedalj!! :D

Tack Brudar för en underbar helg!










En hälsning från Ellah!

Ellah önskar er alla en trevlig helg!





BESÖK..

Igår kväll kom Ellahs underbara gudföräldrar hit på fika.. Dom är helt fantastiska <3





Rebecka öppnar paket som hon fick till bebisen i magen :)


Tack underbara ni för en trevlig kväll..


RECEPT!

Det efterfrågades om receptet på saffransbullarna. Här kommer det :)



SAFFRANSBULLAR!

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (dvs 2 påsar)
ca 15 dl vetemjöl


Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Rör ner saffran. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, saltet, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.



FYLLNING

Smör/Margarin
Vaniljsocker efter smak. ( Jag har mycket)



Blanda ihop Smöret och sockret till en blanding och bred sedan ut det på den utkavlade degen.

Pensla sedan bullarna med ägg och ta på Pärlsocker.

Skicka in dom i ungen och låt vara i ungefär 10 min i ca 250 grader..



Lycka till :D



Reser bort!

Har strax packat klart allt för att spendera en hel helg i Vänersborg tillsammans med mina sköna gymnaster.. Ni får hålla tummarna för oss så vi kommer till final i tävlingen :)
Behöver dock åka förbi Stadium och köpa en luftmadrass. Upptäkte igår att den jag hade läckte luft.. Aj aj.. Så bara att köpa en ny...

Ska försöka få Kim att gästblogga här i helgen.. Vi får väl se hur det går :D
Annars ses vi på SÖndag!!!

KRAMAR!!!


Tävlingen avgjord!

Kommer ni ihåg tävlingen jag hade angående vart Ellah har rest?

Det var en som svarade rätt: Mamma/Mormor

GRATTIS!!!

Dom rätta svaren!

6 veckor gammal: Danmark

8 månader gammal: Finland

1 år och 1 dag gammal: Italien

1 år och nästan 2 månader gammal: Grekland








DANMARK


FINLAND


ITALIEN


GREKLAND.







BEBIS BILDER!

Kom precis hem ifrån Ultraljudet. Åhh vad skönt det var att få se den lille röra på sig och se hur hjärtat tickade. Allt såg superbra ut :)





Är nyfiken på om det är en liten flicka eller pojke som gömmer sig i min mage.  Får se om jag lyckas övertala Kim att ta reda på det på nästa Ultraljud.


Ultraljud!

Imorgon bitti väntar första Ultraljudet :) Är nervös och glad på samma gång. Hoppas att allt är bra med den lille och att jag få se hjärtat slå :)
Älskar att få se sitt barn för första gången. Är så mäktigt!!!


Rädd hela långa dagen!

Ellah hade varit rädd för den nya fröken hela dagen. Hon hade inte fått komma i närheten av henne utan att hon började små gnälla och gick där ifrån.. 
Men som sagt, ELlah är ju rädd för mörkhyade personer..
Men tydligen så kan småbarn vara det? Jag har en vän vars barn är lika gammal som Ellah. Hon är livrädd för mörka personer. Och då är ändå många av hennes släktingar mörkhyade.. HAah dom är roliga!!!


Strax kommer Pappa/Morfar samt Karin och ska vara barnvakt åt Ellah. Jag och Kim är nämligen inbjudna på Invigningfest då det är några vänner som öppnar en butik.. Självklart måste vi gå. Hur ofta händer det något sånt här?? :)

Synd bara att veckans gymnastikträning och sista träningen inför helgens tävling blev flyttad till ikväll SÅ typiskt :/
Men får ju umgås med mina bästa och underbara gymnaster hela helgen :D



Pappa är en superhjälte!!

Ellahs stora favorit är Pappa Kim. Varje dag pratar hon och frågar efter honom. När han kommer hem från jobbet är det en superglad Ellah som springer raka vägen till Pappas famn..
Idag hittade hon en liten leksaksgubbe, tog upp den och visade mig. Pappa Pappa..
Haha jag kunde inte precis se likheten. Men Ellah ser ju på sin Pappa som en Stor superhjälte :)






Ledsen i ögat!!

Kändes jobbigt att lämna Ellah på Dagis imorrse. Hon blev så ledsen när jag skulle åka. Det är inte likt henne. Tror dock att det var för att hon blev rädd för en ny (vikarie) fröken som är mörkhyad och har slöja. Ellah kan vara lite känslig när det gäller både slöjor och mörkhyade. Kalla henne rasist, men tror det handlar om att vi sällan umgås med mörka personer eller folk som bär slöjor.. :)


Dubbel sats av bullar..

Är verkligen helt slut efter dagen. Blev en hel del bakat, så nu är frysen iallefall full.
Blev dock inte så mycket Pepparkakor. Barnen ville helst äta degen istället :)
Var skönt att vi hade besök hela eftermiddagen och framåt kvällen. Hade annars haft väldigt svårt att hålla Ellah vaken, då hon bara sov en halvtimme på Dagis.. Men med kompisar att busa med gick eftermiddagen smidigt utan en massa gnäll...















Jag kände mig lite kreativ så jag gjorde en hel del olika varianter av saffransbullar.




Ellah var duktig och försökte hjälpa Mamma.




Det blev Saffransbullar.

och lussekatter

samt saffrans krämbulle :D

Jammi! Jammi!!!

Någon som nu är sugen på att komma på fika?? hihi


Lussebulle dags!!

Igår var det en stressad dag med många bollar i luften. Kunde slappna av framåt kvällen då allt var klart och främmandet var på ingång.
Slängde ihop en kyklingpaj som vart riktigt god, samt en stor sallad med fetaost, oliver och massa annat gott i och bjöd på.  Vi hade en jättemysig kväll. Annas och Carinas döttrar på 7 år var med. ELlah blev helt förtjust i dom både och ville senare på kvällen inte gå och lägga sig :)



Idag väntas det julpyntning och en massa julbak :D
Vi får sällskap av Rebecka och hennes Charlie, samt Maria och hennes Nathalie.. Hoppas på att barnen leker fint så vi vuxna kan ta tag i baket :D



Längtar efter ett Badkar..

I vårat nya hus har vi 2 badrum men inget badkar. Detta är ett helvete för oss.  Ellah har alltid älskat att bada i badkar och gjorde det säkert varannan dag i våran gamla lägenhet. Nu 'när vi bara har en dusch är det Katastrof med ett stor K när vi ska duscha Ellah. Fattar inte varför hon blivit så rädd för att duscha. Kanske för att hon alltid badade innan?? Hon blir helt förstörd och skriker rätt ut och tårarna sprutar. Oftast behöver både jag och Kim hjälpas åt för att hålla i henne. Hon slingrar sig som en hal ål..
Som tur är ska vi få Badkar hit. Förmodligen denna vecka.. Äntligen!
Då kan vi förmodligen börja njuta igen av lite lek och bus i badet...



GODMORGON!!

Godmorgon på er. Hoppas ni fått en skön nattsömn. Det kan man inte påstå att jag fått här hemma iallefall. Som vanligt satt jag uppe alldeles för länge framför datorn/tvn. När jag vid 24 tiden tänkte gå och lägga mig vaknade Ellah. Sen var det skrik, skratt, bus, bajsande, lite mer skrikande och sedan somnade hon äntligen. DÅ hade klockan hunnit bli 4:00..
Ellah som brukar vakna vid 7 tiden sov till 8:30. Men jag själv vaknade halv 7 när Kim gick upp och kunde inte somna om :/
Bara högga in till dagen är över!!

Strax ska jag ta och fixa iordning min lilla Solstråle här hemma för fotografering. Hmm vad ska jag välja för kläder?? Efter fotograferingen på Öppna förskolan stannar vi för lite Lek och bus med vännerna. Sen hem snabbt för att fixa till ikväll då jag får trevlig och efterlängtat besök av Mamma, Anna ( min dagisfröken samt vän), och Carina :D


Ett litet smakprov av årets julkort. Dock valde vi INTE det här..


En händelserik vecka väntar.

Imorgon börjar en ny vecka som har massor att erbjuda.
Mån: Till Öppnis för lek och fotografering. På kvällen får jag trevligt besök :)
Tis: Inget planerat än så länge.
Ons: På kvällen väntas det stor invigning av Träffpunkt som vi är inbjudna på. Super skoj!
Tors: Ultraljud. (Behöver jag tala om att jag längtar`??)
Fre: Åker iväg på gymnastiktävling.
Lör: Gymnastiktävling.
Sön: Kommer hem från tävlingen och tänkte fira 1a advent med mina hjärtan här hemma <3


MIN DOTTER!!!

Eftersom jag har en dotter på snart 13mån (och således ganska jämngammal med Ellah) är jag intresserad av att läsa om just Ellah. Det verkar som om hon aldrig har dåliga dagar och bara myser tillsammans med er :) Så olika barn kan vara.


Hur ska jag förklara Ellah med ord?? En bestämd, nyfiken och väldigt glad liten dam. Vi får ofta höra att Ellah jämt verkar så glad och nästan aldrig gnäller. Ärligt talat är det så. I stortsett är Ellah glad och busig hela tiden.  Hon är väldigt nyfiken och älskar att utforska saker. Men visst kan även hon ha sina dåliga dagar och vara lite gnällig (oftast om hon är sjuk), men vem har inte det??
Hon är lätt att roa och älskar att man busar med henne. Nu för tiden får man också en massa kramar och pussar. Vilket självklart värmer i Hjärtat.
Ligger jag och Kim och håller om varandra och pussas i soffan är Ellah uppe snabbt som blixten för att mysa hon också. Inte får väl vi mysa utan henne :D
Men visst har hon ett jädrans humör också. Speciellt den senaste tiden. Får hon inte som hon vill brukar hon oftast bli arg eller ledsen. Men det låter vi henne bli. Vi tycker det är viktigt att VI bestämmer här hemma och inte hon. Till slut lär hon sig :D

Men som sagt. Ellah är en liten solstråle och som är väldigt lätt att ta hand om. Men det får vi väl ta igen med nästa barn kanske?? hihi


Tycker om att ni ställer frågor och jag försöker besvara dom så gott jag kan..
Fråga gärna mer om det är mer du vill veta :D


Våran Lördag!

Yes. Idag lyckades jag ta årets julkort. Allt vart dock inte som det var planerat från början. Men har man en sprallig liten tös på snart 1.5 år som inte alltid vill göra som jag vill. Då kan det vara lite svårt :D Men jag hann iallefall fånga henne på några bilder med hjälp av snälla Mamma/Mormor...
Nu har jag och Kim lyckats kommit överens om en bild som vi skickat iväg som årets Julkort.. Längtar tills dom kommer hem :)


Förövrigt idag har jag och Ellah dansat, kollat film och myst hela förmiddage medans Kim var iväg till stan. Eftermiddagen spenderade jag med att fixa här hemma :D Det tar sig.. Snart så kommer det bilder på hur vi har det. Jag LOVAR!! <3




FILM!

Ellah kanske ska satsa på en karriär inom Dansen :D


Lördag is it!!

Vaknade utvilad efter att ha fått en härlig sovmorgon :)
Nu blir det frukost sedan ska jag sätta igång i fullfart här hemma. Idag SKA allt fixas klart. Hänga upp dom sista tavlorna, ta fram prydnadssakerna osv, så vi äntligen kan börja BO utan att se massa kartonger och alla måsten hela tiden..

I eftermiddag blir det en tripp hem till Mamma/Mormor för tagning av årets Julkort. Får se vad vi får ihop för ideer.


MÅSTE SES :D

Här kommer en tidig julhälsning ifrån ELlah till er.. MÅSTE ses. Jag och Kim garvade sönder oss :D
Inte visste vi att ELlah var så här duktig på att DAnsa :D

http://elfyourself.jibjab.com/view/fvehwhd1Qgn1hPQMly08


FREDAGSMYS!

Nu åkte precis Rebecka, Eric och lille Charlie hem. Vi har haft Fredagsmys Delux här hemma ikväll :)
Så skönt att ha så mycket underbara vänner runt omkring sig <3
Ellah och Charlie spexade och lekte Clown för varandra ett flertal gånger under kvällen. Är så kul att se att dom tycker så mycket om varandra. Nu börjar dom ju också få lite nytta av varandra och verkligen leker tillsammans. För bara några månader sedan var dom för små att förstå.


Superkul att fånga Såpbubblor.










Spexar lite :)









Älskade Trollungar!!





Hur min dag har varit i övrigt vill jag inte riktigt gå in på. Kan kortfatta mig med att skriva.
Med mobilen liggades här hemma och jag och Ellah körandes i bilen. Får Punka :/ Ingen stannar. Måste packa med mig ELlah i en vagn, springa till närmsta mack osv...
Tur att kvällen iallefall slutade bra :D


Min Graviditet!!

Hej. Jag skulle gärna vilja läsa om din Graviditet..


Självklart kan du/ni få göra det. Ska försöka bli bättre att uppdatera om den.. Allt går i sånt tempo här hemma med Ellah så ibland glömmer man lixom bort att man är gravid..
Idag gick jag in i V.13, vilket betyder att jag gått över dom 12 mest riskabla veckorna för att få missfall. Vilket känns väldigt skönt.
Mådde riktigt illa i början av min graviditet och kräktes en hel del. Men på första MVC besöket i V.9 fick jag tabbletter utskrivna. Dom hjälpte något otroligt :D
Men nu den senaste veckan har jag inte behövt ta dessa. Jag har klarat mig från illamåendet endå :D Hoppas det förblir så!!

Om exakt en vecka har jag tid för ett Ultraljud. SKa bli SÅ spännande att få se det lilla Undeverket. Se att allt är bra och att det faktiskt finns någon där inne!!


Disney klubben.!!!

Ellah är med i en superbra bokklubb. Varje månad kommer det hem ett paket som vi tillsammans öppnar. I varje paket som kommer hem är det en ny bok samt en cd-skiva till.
Ellah lyssnar alltid på en sagoskiva när hon ska sova. Så då kan det ju inte bli bättre att vi faktiskt får hem en ny varje månad :)
Idag när vi öppnade Paket låg där klassikern Lady och Lufsen samt en Nalle Puh nesessär..








Här ska fotas!!

Dom som än så länge svarat angående vad som vill läsas här i bloggen är alla överens.
Så det blir att ta kort på hur vi har det här hemma och lägga upp.. Kul att ni alla är så intresserade av hur vi har det :)

Fick en fråga om vi köpt huset eller hyr??
Det är ett Radhus vi bor i. Det ligger på ett supermysigt ställe i Lillån. Vi har inte köpt det utan vi hyr det av Öbo. Vi valde att hyra ett hus tills jag fått fast jobb, då ska vi bygga oss ett hus :D





Alla måste svara :D

Den senaste tiden har jag fått massvis av läsare här på bloggen. Så nu frågar jag er alla, gamla som nya läsare. Vad vill ni läsa och se här på bloggen??
Något ni saknar?? :D




Kom igen nu!!

Har en liten tävling till er. Har dock inget pris ,men man vinner ÄRAN :D

Hur många gånger har Ellah varit utomlands?

Vad är det för länder??



Kom igen och börja gissa nu. Ju fler desto roligare :D



Älskade Jul!

Den här dagen vart inte precis som planerad. Efter Ellah dagis var det meningen att vi skulle träffa Liza med barn på Bibblan. Men lille Logan (Lizas son) har förmodligen blivit magsjuk :/ Istället åkte vi hem direkt efter dagis och pysslade och fixade här hemma i väntan på besök av Bästa Rebecka, Eric och lille Charlie. Men inte heller dom kunde komma pågrund av en krånglig barnmage :/
Funderar på om jag istället ska börja julpynta lite smått här hemma? :) Alla vet ju att jag ÄLSKAR allt som har med julen att göra. Det är ju faktiskt bara lite drygt en vecka kvar till första advent. Så småstarta lite måste man väl få göra? :D







Kom precis på att jag måste börja fixa inför årets julkort.. Funderar på hur det ska se ut iår. Några förslag??
Ni som fick julkort från oss förra året vet ju att dte var ett kort på Ellah som var nerstoppat i att paket som glatt tittade upp med en tomteluva över kanten :D Kan inte direkt köra på samma grej iår!!


Här kommer den äntligen!

Ellahs Önskelista!

Pjymas strl 86.
Strumpor strl 20-21.
Klänningar,tröjor, byxor, bodys mm i strl 86-92.
Leksaker.
Ljudböcker.
Dvd filmer.
Ett litet kök från Ikea.



Just nu har jag hjärnan lite överallt. Här om dagen hade jag massa önskningar jag visste, idag är dom borttappade.. Lägger till här om jag kommer på fler :)


Nya Ballerian!

Idag har vi provat den nya Ballerina kakan här hemma. Jag och Ellah ger den 9 av 10 poäng. Kim ger den bara än 1 kanske en 2 poäng.. Provsmaka ni där hemma för att se vad ni tycker :) Men jag rekommenderar den!












Trött dag!

Trött efter natten. Den blev som jag befarade. EN vaken och ledsen ELlah till och från och en väldigt tanksprid Mamma vilket resulterade i att jag möjligtvis fick 2 timmars sömn.
Ellah kändes konstigt nog väldigt pigg imorrse trots att hon var vaken några timmar inatt. Frågade om hon ville till Dagis och leka. Det ville hon såklart. Nickade med ett leende på läpparna :)
Hon har blivit så stor och klok våran lilla tjej. Förstår SÅ mycket!!
Ellah sprang in på dagis och vinkade glatt Hejdå till mig.. Nu är det dock dags för mig att hämta hem henne. Jippi. Saknar henne trots att hon bara varit borta några få timmar... 


Behöver jag tala om att jag längtar till kvällen?? Vill SOVA :D



NI gör mig SÅ lycklig!!!


Love <3

Funderar över hur den här natten kommer bli. ELlah gråter i sömnen till och från och har gjort så i över 1 timme. :/ Lilla Pluttan.. Undrar vad hon drömmer om?
Ne, nu ska jag gå och ta med henne in till våran säng.. MYS MYS. Ligga tätt tätt och mysa..

KÄRLEK!!!


Helt underbart!!

Tror aldrig att det vart så skönt och avslappnande att storhandla som nu ikväll. Jag åkte nämligen helt själv. Jag kunde gå i lugn och ro mellan raderna och välja och vraka. Tror aldrig vi storhandlat såhär mycket någon gång :)
Att handla helt själv ska helt klart göras oftare :D
 Så lungt och skönt!!

Min bror och hans flickvän kom förbi på lunch i förmiddags. Dock blev det en ganska snabb visit då jag och ELlah skulle vidare till Öppna Förskolan. Där lekte Ellah med sina vänner och jag fick mig en skön och trevlig pratstund med mina underbara vänner.

Just det. Ellahs önskelista.. Kom hem sent nu ikväll, så den kommer upp imorgon istället! :D


Första dagen på veckan!!

Hade en jätttetrevlig kväll hemma hoa Pappa/Morfar igår. Var duktig och hade med mig kameran,men tror ni jag använde den?? SÅKLART inte :(

Idag är en fullspäckad dag. Om några timmar ska vi bege oss till Öppna föskolan för att leka och träffa trevligt folk. Efter det blir det storhandling, och sen blir det att släppa av älsklingarna här hemma, så ska jag åka iväg på ett viktigt möte...





JULEN NÄRMAR SIG!

Har fått en massa förfrågningar om Ellahs önskelista.. Ska sätta mig imorrn och spana på den och lovar att lägga upp den här imorgon kväll :)


Ställ frågor och jag svarar..

Hej jag läser din blogg flitigt. Känner inte dig men kom in på din blogg via google och fastna! Kan inte du ta bilder på hur det ser ut i erat nya hus?
(Tycker du inreder så fint från de jag sett)


Jättekul att du läser min blogg :) Självklart kan jag göra det.. Har fortfarande några rum på övervåningen som ska inredas. Men lovar bilder i veckan på hela huset :D


Gamla goa tider!!

Vilken dag :) Så underbart att få träffa Helena igen. Självklart vart det en hel del snack om gamla goa minnen :) Kan inte låta bli att fnissa när jag tänker på det..
Även Mia var med hit :) Jag slängde ihop en Blåbärspaj med vanlijsås som jag bjöd på.  Paj går alltid hem :)

Nu ska vi strax ta och åka hem till Pappa/Morfar för lite Tacos och Farsdag firande!!


GRATTIS PÅ DIN DAG!

Vi startade denna dag med en sovmorgon allihopa. Sen lagade vi iordning Tomtegröt som vi avnjöt tillsammans med tända ljus. En ganska bra start på Kims Farsdag :)
Ellah överlämnade en liten present som hon så duktigt var och köpte i Torsdags. Hon har förstått att Pappa både gillar The och godis. Vad kunde då bli bättre en den här presenten??




En hjärtskål med Polkagrisar och Polkathe :) Bra gjort Ellah!!




Frukostdags!

Tomtegröt, Jammi! Dock rattade Ellah gröten, så det fick bli smörgås för hennes del..


Nu ska jag slänga ihop en Blåbärspaj i väntan på att vännen Helena kommer hit på besök :)


FREDAGMYS PÅ BORTAPLAN!

Vi hade en super mysig kväll i Fredags. Mia är en höjdare på att laga mat. Smakade SÅ gott!
Barnen lekte och myste framför tvn.
Ellah fick för första gången smaka Popcorn. Behöver jag tala om att det genast blev en favorit.. Hon åt och åt och försökte hänga med i Noelias och Romeos tempo som är några år äldre. Hon klarade sig ganska bra :D










Mums!!



Tack snälla Mormor!

Igår kväll när vi kom hem hängde det en påse på våran dörr.  I påsen var det en liten present till Ellah.
Snälla Mormor hade vart iväg och köpt ett par varma och mysiga tofflor. Att bo i hus har sina fördelar, men det blir väldigt kallt på golvet under vinter halvåret.
Tofflorna fick klart godkänt. Ellah har sprungit runt i dom hela dagen :D



Visst är dom helt underbara??


Ellah hälsar tack till sin bästa Mormor <3


Samtal till Bästa Pappan!

Ellah startar alltid varje dag med att ringa till sin Pappa. Oftas kan dom prata länge och väl.
Idag har dte hunnit bli hela 3 samtal till Bästa Pappan.







Jag undrar vad hon säger. Hon bubblar på som bara den och det är få ord man förstår :)


Kan inte tro det är sant!!

Tror inte att det är sant. Kl 11:00 i förmiddags åt Ellah och jag frukost. Vi vaknade första gången 6:50 och vi båda somnade snabbt om efter att Ellah fått en flaska välling. Sedan vaknade vi inte förens 10:40.. Måste tagit på Ellahs krafter att fått vara med på gårdagens gymnastikträning. Minns inte sist vi sov så länge :)
Har en del ärenden som ska fixas här hemmifrån idag.  När det är gjort ska jag rycka mig själv i kragen och börja städa här hemma. Hur kan det bli skitigt så snabbt? Vart kommer all disk ifrån?? Ett mysterium helt enkelt :D

Ikväll blir det middag och fredagsmys hemma hos Familjen Alvarsson/Svensson :D 


Sovmorgon!!

Inget Dagis idag och vi startade därför dagen med en ortentligt sovmorgon både jag och Ellah :)
Nu däremot får vi stressa lite. Vi ska nu fixa iorning oss och sedan bege oss ut till bussen som kommer ta oss till stan där vi ska möta upp Mia.. Senare kommer nog även Rebecka upp :) En trevlig och kall dag vill säga!!


Krångel med bilen.

Hade ju en tanke om att jag skulle fixa lite här hemma när Ellah somnat. En väldigt bra tanke tyckte jag själv. Dock verkar det inte bli så. Den nedrans illamåendet kom från ingenstans och det känns nu som om jag kommer få springa fram och tillbaka till toaletten hel kvällen :/
Får hoppas att det ger sig snart.
Imorgon blir dock en dag med pyssel här hemma. Kanske att vi bakar pepparkakor också jag och Ellah. Vi kommer tyvärr ingenstans imorrn. Kim måste ta bilen med bilbarnstolen i eftersom att ett vinterdäck på forden inte vill sättas fast.. Så inget Dagis imorrn, tyvärr!!
Tråkigt men sant. Men vi hittar nog på en massa skojs ändå!!




Lek i Snön.

Efter Ellahs dagis åkte vi ut till Farmor Ninas gård för att hämta hem vinterdäcken till våran bil nummer 2. Vi stannade ett tag och lekte i snön. Kan inte gissa mig till om Ellah tycker om snön eller inte. Jag ser inte precis någon glädje i hennes ögon men samtidigt blir hon upprörd när vi ska gå in.. Blandande känslor helt enkelt :D













Nu är det dags för läggnings rutinerna. Sen ska jag försöka få lite nytta gjort här hemma :)






Min Man är bäst!

Onsdag idag och då är Kim ledig från jobbet. Hade glömt bort det. Men jag påmindes posetivt imorrse då Kim tog Ellah gjorde iordning henne och körde henne till Dagis medans jag fick ligga kvar och sova :) Inte nog med det, nu är han ute och skottar också.. Jag har allt en underbar karl :D



ÄLSKA DIG, DU GÖR MIG HEL!


Mys.

Nu blir det morötter och gurka med dipp framför Desperate housewives :) Känns som en bra avslutning på denna Tisdag!!


HEj mitt vinterland nu är jag här!

Ellah såg Pappa genom fönstret liggandes i snöovädret och byta däck. Pekar och tjoar att hon minsann vill ut dit hon också. Självklart snäll som jag är bulsar jag på henne alla kläder. Öppnade dörren, men Ellah vände i stortsett i dörröppningen. Dit ut ville hon minsann inte längre :D HAHA förstod henne, det är för sjutton värsta snöstormen.





Favoriten just nu!


Dom flesta vet att jag älskar att handla kläder till Ellah. Hade jag bara haft pengarna skulle jag säkert handla något nytt varje vecka :)
Min absoluta favoritbutik just nu är Lindex. Dom har superfina barnkläder och till rimliga priser..

Just nu har dom en hel del roliga kläder.


Tänk vad skönt att springa runt i en sådan här hemma.. En liten björn :D



Super roliga bodys till December månad.



Den här skulle min lilla bakelse passa perfekt i :)



Supermysig Pjymas.
Ett litet julklappstips. Den här vill Ellah ha i storlek 86 :)



vad har ni för favoritbutiker??




BLODPROV.

Sitter hemma och spanar lite på datorn. Har precis lämnat Ellah på Dagis. Det märktes att hon inte var där förra veckan. Idag var hon lite mer försiktig och ville nog helst följa med med mig hem igen. Men inga tårar eller ledsna miner blev det.. Kändes skönt för min del :)

Strax ska jag ta och gå till MVC. Ussh idag väntas det blodprov. Och inte har jag med mig nån som kan hålla mig i handen ;(
Fattar egentligen inte varför jag är rädd, det gör ju inte speciellt ont. Men sedan jag hade dropp i båda armarna har jag fått fobi för att stoppa nålar i armarna. :/
Men men, det ska väl förhoppningsvis snabbt vara över!



Magen växer!

Visst har jag hört att magen växer fortare och blir större när man har barn sen tidigare. Men att det skulle gå såhär fort kunde jag aldrig gissa!




Bebis V.11


Ute i god tid!

Tro det eller ej. Men idag slog jag in dom första julklapparna.


 


Gamla minnen..

Kom in på min vän Monikas gamla blogg. Den används inte nu och har inte gjorts sen 2 år tillbaka.

Riktigt underbart att läsa och få skratta åt gamla minnen. Vissa saker hade jag till och med glömt bort.
En tid i livet umgicks jag och Monika i stortsett jämt. Vi hade det lika kul om vi så var på roadtrip som när vi bara låg brevid varandra och kollade film <3
Vi pratade om allt..
Jag kunde inte klara mig utan henne.
Sen hon började plugga till Sköterska och jag skaffade barn har vi inte setts så mycket.. Men nu får vi allt ta och boka en dag för lite Thea och Monika prat <3 <3


Hittade det här på hennes blogg!
En kort beskrivning hon skrev om mig.

 Thea existerar bara i ett exemplar!
Vanligt förekommande: På dansgolvet eller i baren med Rosa Pantern.
Kännetecken: Du hör o ser henne. Oroa dig inte
Kontakt? Hon hittar dig. Blir bästis med alla
Unikt: kan bete sig hur som helst- skylla på sig själv o komma undan med det!
Varning: Kan bringa känslor till ytan. Du blir förälskad helt enkelt
Stör: Sämst på o passa tider, planera o svara i telefon
Övrigt: Har kul om vi så halvsover framför tv:n..


Love you Monika Monkan!!

Handla själv framöver :D

I förmiddags var Jag och Ellah en snabb tur till Coop för att inhandla lite som fattades till dagens middag. Det visade sig att den där snabba turen dock blev ganska så lång. Det var rena mardrömmen att handla själv med Ellah idag. Hon stannade till vid stortsett allt och pekade att hon ville ha.  När vi kommit igenom halva butiken och stannar till vid frukt och grönt gick det för en stund ganska så smidigt. Förmodligen för att hon fått en banan att äta på av Coop.
Tillslut var det bara upploppet kvar, den jobbigaste och krävande biten.
Pekar och tar på varenda liten godispåse att hon vill ha.. Blir arg och ledsen när jag säger NEJ.
Fattar inte hur hon kan vara så besatt av godis. Hon har för sjutton aldrig ens fått smaka en liten bit.??
Antar att det ser smaskigt ut med alla färgglada färger på alla påsarna.
Tillslut hade vi lyckats betala för dom få varor vi fått ihop och satte oss sedan i bilen.
Tänkte för en stund ÄNTLIGEN!!


Nästa gång tror jag allt hon får sitta i en vagn :D



Dagens middag!

Tilllagade en av Kims favoriträtt till middag.


(Bilden tagen från internet)

Hemmagjorda köttbullar
Hemmagjort potatismos (potatis till Kim)
Gräddsås
Lingon
Svartvinbärsgele
Grönsaker.

Smakade godare en vad jag mindes :D
Mätta och belåtna blev vi alla tre..


Början på veckan!!

Tror att vi hoppar över Öppna föskolan idag. Ellah har blivit super snorig. Vi tar nog bara en snabb tur till AMS och sen åker vi tillbaka hem och myser :) Förhoppningsvis kan jag bänka Ellah framför en film så jag kan fixa här hemma..


Har tappat all lust att laga mat nu den sista tiden.. Någon som kanske kan komma med lite recept så man får ny insperation??

Testar och Testar gång på gång!!

Här hemma om dagarna har vi just nu en liten tös som börjat testa gränser en hel del. Vilket humör hon har fått!! Vart kommer dte ifrån?? :)
Kan man göra si kan man göra så? Vad kommer Mamma och Pappa att säga.?? Självklart ska hon helst prova på saker som hon INTE får göra.. När vi sagt ajaj Ellah gör inte si eller så. Så börjar hon såklart gallskrika. Men när hon väl upptäcker att hon ändå inte får som hon vill brukar hon ge upp efter en liten stund..

Just nu för stunden är det Pappa Kim som uppfostrar. Ellah vägrar sitta i soffan, utan ställer sig upp och hoppar hela tiden.. Pappa Kim tog precis ner Ellah på golvet eftersom hon inte lyssnade.. Behöver jag tala om att brandlarmet tjuter?? haha



Det ska vara tufft att uppfostra!! :D



Vart är du??

Vart är du Ellah??





Här är jag!!!


Lik far men söt ändå!!

Behöver jag tala om att Ellah är lik sin pappa?? Får dagligen höra att hon minnsan är Pappas flicka. Finns ingen likhet av mig i henne.. Men det vill jag nog påstå att det gör. Lite iallefall. Eller?? :D
Ellah är inte bara lik sin Pappa till utseendet, utan också till sättet.

Nyss höll jag på att skratta ihjäl mig. Ellah hoppar upp i soffan, slänger en blick på Pappa Kim som sitter i hörnet av soffan. Ser att han sitter med armarna bakom huvudet och sitter tillbaka lutat.. Vem tror ni gör likadant?? Jo Ellah såklart. Pappas Flicka!!


Vintern är här..

När det är kallt och ruggigt ute så till och med kylan tränger sig in genom fönstren. Finns det då något mysigare än att värma en stor kopp choklad, sätta sig i soffan omringad av en stor fleecemorgonrock. Det är precis vad jag gjort :D

Men kan inte sitta här och njuta hela dagen. Även om det skulle vara underbart en söndag som denna. Men gymnastikträningen kallar.


Lördagsmys

Nu ska jag njuta av en god kladdekakebit med grädde, tända lite ljus, krypa ner i soffan och mysa.
Hoppas på att det börjar en bra film snart.


Till minne av våra kära!!

Den här dagen har mest gått åt till att försöka fixa här hemma. Konstigt nog så är det en hel del kartonger och små fix kvar. Vart kommer allt ifrån?. JAg trodde allt var upppackat?? :D
Väntar på den där underbara känslan när ALLT är klart. Tavlorna hängda, alla kartonger borta, tomten rensad på skit osv..
Hoppas den känslan får komma innan första advent :D

Jag och Ellah tog en paus i fixandet för att åka iväg till kyrkogården och tända ljus. Vi mötte upp Mamma och Anders och toig sen en promenad till minneslunden.. Gud så fint det är en kväll som denna!

Vi tände ljus för Bäste Morfar, Kims Pappa, Kims mormor, Anders dotter Louise och Kims vänner Jens och Mårten. <3 <3 <3













Ellah var helt faschinerad av alla ljusen.. Undrade i denna stund vad som flög runt i hennes lilla huvud.??


Mysfaktor 100

Nu fredagsmyser vi hela familjen!. Ellah sitter så nöjd i sin lilla fotölj och äter vindruvor. Det var hon själv som valde dom, lade dom i vagnen och betalade för dom i affären :D Hon hade dock lite dåligt tålamod i slutet av affären och förstod inte riktigt varför man vart tvungen att betala innan man mumsade i sig av vindruvorna..
Helst ville hon börja äta dom med desamma..

Nu ska vi tända ljus och fortsätta myset. Senare blir det Idol :D


KLADDFIAN!

Ellah har choklad över hela tröjan, händerna och i ansiktet. Hon fick nämligen tag på Pappas Oboy glas. Där i botten av glaset hade all choklad samlats, och Ellah är inte dummare än att hon stoppar ner händerna i glaset och sen slickar av dom :D

Synd att kameran är kvar i bilen :(


Fullfart hela dagen!

Var länge sen jag åt så god mat som jag gjorde igår hos Farmor. Hon hade även bakat jordens godaste hallon/blåbärs paj.. Tack :)
Ellah vart konstigt nog superblyg när vi kom dit och skulle vara i närheten av mig hela tiden.
Jag som aldrig brukar se henne så blev väldigt förvånad. Men antar att hon inte sovit middag spelande in en stor roll i det hela..
Men trevligt hade vi det och vi åkte verkligen hem mätta och belåtna :D

Hann komma hem om umgås med vårt främmande Sofia med familj en kort stund. Sen var det dags för mig att åka in till stan för att träna gymnastiktjejerna.

Fullrulle hela dagen. Var helt slut på kvällen. Blev lite tv i sängen sen tidigt godnatt!!


MUMS MUMS!

Ellah och jag har Myst och lekt i sängen hela morgonen. Nu är vi redo för att åka hem till min Farmor på lunch.. Ska bli smaskens. Har hört rykten om att vi ska bli bjudna på fiskgratäng. INGET slår Farmors fiskgratäng. SÅÅÅÅÅ himla god!!



Farmors fiskgratäng är den bästa!

Inte bara Ellah som blev helt slut efter den här dagen.. Känner hur svårt jag har det för att hålla mina ögonen öppna. Men sova kan jag inte riktigt göra än. Först ska jag slänga in en maskin tvätt och sedan väntas Greys Anatomy på tvn.. Men sen blir det bingen på direkten..

Ringde Ellahs dagis förut och berättade att hon får bli ledig imorgon.
Jag tänkte ha en mysig och lugn morgon med Pluttan, sen ska vi hem till min Farmor på lunch.. Där kan jag även gissa att det blir en hel del bus, då små kusinerna kommer vara där.



Ellahs mage har nu äntligen blivit bra igen.. Idag bajsade hon bara 1 gång, och det var då FAST!
Skönt!!!


Tröttis!

Att vi hade en väldigt trött liten tjej när vi kom hem idag var väl ingen överraskning. Inte  så konstigt med tanke på att det vart fullrulle hela dagen.
Det första hon gjorde  när vi kom innanför dörren var att klättra upp i soffan för att inta det rätta soffläget.
Kim tyckte det såg mysigt ut, så han kröp upp och lade sig brevid. Sen låg dom där i ca 30 min och kollade barnprogram..



Skön stil hon har :D


Eftermiddag på Bibblan.

Efter lek och buslandet mötte vi upp pappa Kim på stan. Efter en snabb runda på stan ( fattiga) så gick vi in på Biblioteket för en mysstund. Efter en timme kom Liza med barn och gjorde oss sällskap :D


Sagostund.






Jag vet att jag ser trött ut. Jag ÄR trött :D


Ellahs framtida man Logan.


Vi blev kvar i några timmar och begav oss hemåt runt 17 tiden..


Svar på Fråga!

Vad är ett kubtest?

Det är ett tidigt ultraljud i V.10-14. Där kollar man och mäter på barnet för att se hur stor sannolikhet det är att barnet har någon form av kromoson fel.
Men som sagt, vi kollar mest för att vi är nyfikna på att få se den lille :D


Fullrulle på Lek och bus!

Efter mötet imorrse gällande bebis så åkte jag och Ellah vidare ut till Lek och buslandet. Där mötte vi upp Carro med barn (mina kusiner) för en förmiddag i fullfart. Det var proppat med folk där inne. Men det hade man kunnat gissa sig till då det är Höstlovsveckan.
Ellah hade skoj som vanligt. Tyvärr slutade besöket med en sprucken läpp. :( Men med kramar från mamma och en napp gick gråtandet snabbt över :)




Bröderna bus :)








Delar med sig av bollarna till varandra :)












Robin




Bröderna bus igen :D





Denniz klättrade upp för den stora Vulkan och åkte sedan den stora kanan ner.


Dom små försökte hänga efter. Men det misslyckades kraftigt :D

Vi träffade också på Sofia och Kims syster Ida. Superkul :D



FORTSÄTT!

Älskar att svara på era frågor.. Så är det något ni vill veta och är allmänt nyfikna, så FRÅGA på :D


Svar på Fråga!

Varför göra kubtest när du är så ung?

Vi väljer nog att göra kubtestet för att vi är nyfikna :) Mest för att se om det är 1 eller två bebisar i magen.
 Jag som gravid kan inte riktigt slappna av och njuta föerns jag har fått sett ett litet hjärta slå..


Klart och bestämt!

Nu är en del av morgondagen bestämd.
Kl 10:00
Besök angående Kub-testet för bebis.
Kl:10:40 Lek och buslandet med Carro och småkusinerna.

Eftermiddagen kanske vi spenderar på Biblioteket?


BUS..

Har jag berättat att Ellah har blivit helt förälskad i att spola.
Oftast smiter hon in i badrummet när man inte ser. Sen tar hon tag i toalettrullen och drar ut långa bitar för att kasta i toan. Varför hon gör det?? Jo för att få spola såklart :D








Undrade vart Ellah tagit vägen. Självklart hittade jag henne är inne :)


1.5 år och redan KÄR!

Till Ellahs stora förtjusning kommer min lille kusin Robin (jämngammal med Ellah) med familj till Örebro idag.
Vi ska självklart få till en träff med lek och bus :)
Skulle tro att någon mer en Ellah är lycklig över det??
Kolla på videoklippet så förstår ni..


Bajs bajs bajs...

Hoppas att dagens fotografering blev lyckat så att man har några julklappar att ge bort. :)
Hämtade upp Ellah direkt efter fotograferingen. Hon har nämligen haft bajsjukan haha. Hon har haft svår diarre i snart 5 dagar. Bvc säger att det inte är någon maginfluensa, så nu väntar vi med glädje att det ska bli bättre av sig själv med lite ändrad kost..
 
Eftersom det inte blev något dagis som ELlah så mycket sett framemot så åkte vi istället hem till Rebecka och Charlie för Lek och Mys..
Älskar dig Rebecka. Du är en SUPER vän!! <3







P.s
Ellah får egentligen vara på dagis eftersom hon inte är sjuk. Men eftersom jag just nu inte är uppbokad på något jobb kan jag likagärna ha henne hemma. Jag tänker på fröknarna. hAHA inte så kul att behöva byta blöja så fort Ellah fått i sig nått att äta..
Så hörni fröknar, där måste jag väl få lite + poäng?? hihi


Svar på Fråga!

Vilken Öppna föskola går ni till?

Den ligger precis vid Mikaelis vårdcentral :)
Trots att vi inte tillhör Mikaeli längre så väljer vi att gå dit. Där har vi våra vänner från föräldragruppen + en massa vänner man lärt känna där med tiden..


Svar på Fråga!

Var det Lergigan Comp du fick utskrivet?

Ja, den är rena himmelriket :) Äntligen kan man hitta på saker utan att vara rädd för att spy vart man en är. Mår fortfarande dåligt vissa dagar. Men inte alls i närheten av vad det var innan jag började med Medicinen :D


Imorgon är det dags!

Har lite svårt att bestämma mig för vad Ellah ska ha på sig för kläder imorgon. Ska hon ha tofs eller inte??
Det är nämligen dags för det första Dagiskortet att bli taget :D
Spännande.. Skulle vilja se korten direkt. Men får snällt vänta på att dom kommer i brevlådan.


Som varje Måndag!

I Förmiddags fick vi besök av Maria och Nathalie. Vi blev kvar här hemma i några timmar, sedan åkte vi vidare till. Kan ni gissa vad?? Öppna förskolan såklart. Det är ju Måndag :)

Ellah som inte sovit middag på hela dagen, var konstigt nog glad och pigg hela eftermiddagen där borta. Dock somnade hon snabbt i bilen påväg hem :)


Sabina med sin lilla Odette.


Maria och Ellah tog en liten sagostund.


Bäste vännen Charlie :)






Kramkalas <3









När vi kom hem från Öppna förskolan stod middagen redan klar på bordet. Min karl kan allt överraska ibland :D


RSS 2.0