MIN DAG!

Sicken härlig dag jag haft hittills. Allt det trots att den startade med lite otur! Var imorrse iväg på promenad runt fina Oset tillsammans med än o finare Liza :) Åkte sedan hem till bästa vännen Mia som bjöd på lunch.
Nu sitter jag här hemma med två goa ungar som inte är tyst en sekund och försöker förbera inför kvällens klädparty :D
HÄRLIG TORSDAG!!


SVAR PÅ FRÅGA!

Hur länge har du sålt me and I? vore roligt att se kläderna här i din blogg.

Jag började jobba den här säsongen!. Men har handlat där sedan min dotter föddes för snart 2.5 år sedan.
Världens roligaste jobb!! Hur många går till jobbet med ett leende??























HÄR är ett litet utbud av höstens kollektion. Ellah orkade inte med längre. Fick faktiskt muta med lite godis för att ens få henne att ställa upp att byta om så många gånger.. Sicken morsa jag är :D
Finns också en massvis av snygga kläder till oss vuxna också.. Får helt enkelt lägga upp bilder på dom när Kim är hemma och kan fota mig :)


DAGIS DAGS!

MIN fina tvååring redo för en dag på dagis!




DAGENS OUTFIT!





Tröja från HM
Yogapants från ME&I
Strumpor Pippi från ÅHLENS


UTSIKT!

Efter jag hämtat hem trollungen från dagis, tog jag med mig barnen och åkte upp till Svampen..
Dte första Ellah sa när hon fick syn på Svampen var Oooooojj inte hoppa där uppe.
Ja det vore man som Mamma väldigt tacksam för :)
Jag tog mig en gudomligt god pasta och Ellah som både ätit lunch och mellanmål på dagis nöjde sig med en fika. Chokladboll skulle det vara, Såklart!


Bilder kommer ikväll. Nu hinns det inte med. Ett klädparty väntar :D


Snart 2,5 år gammal!

Varmt välkommen härliga trots, eller inte. Man tror att mitt barn kommer då aldrig komma in i någon gnällig trotsålder. Men OJ så fel vi har :)
Från ingenstans får man höra Mamma, dum! Frågar man varför man är dum? har hon inget svar, haha. Bara dum helt enkelt!!
Vi får dagligen höra på ett illvrål om hon inte får sina vilja igenom. Har blivit en del gnäll och ibland känns det som om hon vill vara bebis igen. Vill att jag ska mata henne osv. Men den delen kanske har att göra med konkerans ifrån lillebror??
Dagarna innehåller inte bara en massa trots. Tvärtom, just nu är hon även inne i sin mysigaste period. Vill sjunga, leka rolllekar och viktigast av allt, att mysa i soffan. Varje kväll lägger hon huvudet på sne, tittar på mig och säger. Snälla mamma, MYSA soffan.
Fredagar är veckans bästa dag i Ellahs ögon. Då vet hon att hon får äta popcorn, ligga i soffan och kolla film. MYSA, som hon säger :)
En så länge har jag inget problem med att hantera trotset. Ser det lite som en utmaning och en naturlig del i Ellahs utveckling. Visst kan hon reta gallfeber på mig ibland. Men oftast är det lätt att hantera! 

Har era barn vart inne i någon härlig period, eller är dom det nu kanske?


Framtidsplaner!

Ellah har redan bestämt vad hon ska bli när hon blir stor. Kan ni gissa vad?








FILM

Lite kvällsbus innan läggning!!



Han låter sååå gooo när han börjat skratta!!


LITE LYX!

Har ikväll unnat mig en liten spa behandling. Men eftersom det varken finns pengar eller tid för att gå till ett riktigt spa. Får man helt enkelt ordna det på egen hand :)




SÖNDAG!

Igår kväll hade jag en supermysig kväll ihop med några av mina tjejvänner. Vi lagade mat och satt sedan och pratade om gamla härliga historier ända in på natten :)
Sitter nu i soffan och tittar på ungarna som ligger på golvet. ELlah  pratar med Kidhan och tycker det är suoerkul att han ger henne gensvar. Mamma, han skrattar, Mamma han pratar med mig!
Kaffe var det ja. Inte mycket sömn denna natt. JÄSP!


Självklart tända ljus en sådan här grå och trist morgon!


SKRUTTISAR!

Mina fina skatter imorrse, iklädda i likadana pjymaser!


Somnade i systers älskade famn.





ÄLSKAR ER TILL MÅNEN OCH TILLBAKA!


FREDAGSMYS!

Vi har haft en Fantastisk eftermiddag hemma hos Fam Alvbåge. Bus, spring, tv-spel, skratt, mat, fika är några av orden som våran eftermiddag/kväll innehöll!


Kidhan softar i knät på John..


Tv-spels dags.




Ellahs drömprins Logan..











Kim och Logan hjälps åt att spöa John i tv-spel.




Pratglada killen..






Tjejerna ute och går med sina bebisar :)


Hej Mamma..


Nu sover barnen gått i sina sänger efter en hel del bus :) Kim och jag fortsätter fredagmyset i soffan framför en film..


3månader!

Aj Aj min lilla kille fick två onda sprutor igår på 3 månaders kontrollen. Är inte van att se honom så ledsen, han är ju alltid en sån glad liten kille.. Men skönt nog vart han snabbt sitt gamla vanliga Jag igen :) Såklart att man får skrika sig röd av ilska och smärta.. Dumma Sprutor!!
Nya vikten 6640 gramm, nya längden 62 cm. Nu ligger han inte under kurvan, utan precis på vad gällande vikten.


Snickeboa

Satt vid datorn och fixade lite inför jobbet. Tyckte plötsligt att det blev ovanligt tyst och att Ellah tog väldigt lång tid på sig på toan. Tysthet brukar vara ett tecken på att något är fel..
Mycket riktigt var det ett hyss i görningen. Mamma, titta jag sminkar mig.







FÖRÄLDRAMÖTE!

Ni får inte tro att jag gått och dött för att det är lite dålig uppdatering nu.. Har haft lite mycket med jobbt och annat bara, så tiden har inte funnits.
Strax ska jag iväg på föräldramöte. Meningen var såklart att vi båda skulle gå. Men Kim jobbar och när han kommer hem vet ingen, inte ens han själv.

Hittade min dotter nyss som gjorde ett litet hyss. Aj aj. Lägger upp bilder ikväll på vad det var.. Just nu väntar som sagt föräldramöte!!


Nanna kudden!

Dags att göra mina älskade barn sällskap. Efter en lång dag säger jag nu Natti Natti.


KAN SJÄLV!

Vill minnas att Ellah  var väldigt tidig då hon satt helt själv för första gången. Tror hon var strax över fyra månader.
Fyra månader är väl ingenting tyckte lillebror som slog till på 3 månader istället :)








Efter några minuter fick det vara nog och Kidh återgick till den softa stilen :)


Mysdag med tända ljus!

Med myskläder och tjocksockorna på har vi spenderat dagen i soffan, jag och barnen. Jag sov inte många timmar under natten och var totalt slut. Många filmer, skratt och mys senare kom min bror och hans tjej på besök framåt kvällen och lagade middag åt oss alla. Det tackar vi för :) Kim har varit iväg och jobbat sen igår morrse och kommer inte hem förens inatt..










SyskoKÄRLEK!

Syskonkärlek på hög nivå här hemma.
Ellah är som en liten mini Mamma som tar efter och gör precis som jag. Gråter Kidh är hon snabbt framme klappar honom på huvudet och säger lugn gubben. Letar sedan rätt på nappen och stoppar in den i hans mun.
Omtänksammare och snällare storasyster får men leta efter!!
Ellah vill gärna gosa och leka med sin bror. Visar STOLT upp honom inför folk. MIN bebis, förklarar hon.










Söndag!!

Precis satt mig ner i soffan efter kvällens klädparty. Som vanligt när man haft en massa gäster på besök ser köket ut som ett bombnedslag. Dags att slänga in disken i maskinen snart. Men vad gör väl det, efter en Så trevlig kväll :) Det ända var att det blev lite stressigt ett tag, då Kidh inte var nöjd i babysittern och ELlah kladdade runt med en kokosboll. Barnen skulle egentligen inte vara hemma, utan borta med Kim. Men han blev tvungen att jobba, så det fick bli som det blev!

Innan kvällens party var vi hemma hos Morfarn på Söndagsmiddag. Kunde inte vara kvar speciellt länge. Men vi hann mätta våra hungriga magar med god mat och efterrätt på det :)


















Lillebror och storasyster <3


Lördagsmys.

Har varit iväg på jobb i stort sett hela dagen. När jag kom hem nu ikväll blev det hämtmat och nu är det Lördagsmys i soffan. Ellah sov tydligen lång middag idag, så det blir uppesittarkväll för hennes del.







Viktigt att dockan ska synas :)


FREDAG!

Kim och jag hade en hel del planerat under dagen. Såklart ringer hans jobb in honom, precis när vi lovat Ellah en myskväll med film och gott att äta med oss båda. :/
Får istället försöka göra det´mesta av det planerade själv och sedan har vi bjudit över Madde och broshan ikväll på Fredagmys. Vilket gjorde Ellah lycklig igen. Och har vi tur, hinner även Pappsen hem innan Ellah somnar.. <3


Blir en skön fredag, med sköna mjuka kläder och inget smink...


Kidhan

Våran lilla Kidh som precis blivit fyllda 3 månader. På sin dopdag för att vara exakt :)
Oftast en väldigt glad och harmonisk liten herre. Som sällan är ledsen. Älskar att få full  uppmärksamhet, som tyvärr blir alldeles för sällan som barn nummer två. Börjar skratta med smittande härligt ljud, pratar och jollrar flera gånger om dan.
Min älskade son. Mamma älskar dig!
KIM KIDH VINCENT



Älskade vänner!

Jag och barnen har haft en super härlig eftermiddag och kväll. Både Liza och John ligger mig varmt om hjärtat, och deras barn såklart :) Dom tar sig tid att leka  och gosa med barnen, våra barn. Jag tycker det är helt fantastiskt!. Är sällan vuxna tar sig tid att verkligen leka och busa med barn. Speciellt någon annans barn. Kramas, pussas, sitta i knät och mysa är något Ellah gör naturligt med både John, Liza och barnen. Vilket får mig att bli alldels varm i hjärtat!

Ellah vill att Liza ska göra allt. Mamma får absolut inte ta på skor, hälla upp ett glas saft, torka av eller något. Det ska minnsan vara Liza.. Som om hon inte har nog med sina egna tre haha.


Barnen leker riktigt bra ihop och det är sällan det är något gnäll. Ja, förutom lite nu ikväll, då alla tre blev supertrötta  :D (Förståligt)


Liza med Kidhan.


Milli- Valentina med fina Mamman.






Tar ut den sista lilla energin som fanns kvar. Ellah somnade sedan gott i bilen påväg hem. Tur att pjymasen redan var på :)





Tatuering.

Nu har jag fått en till trogen Öskare i familjen!






PLAYDATE!

Nu åker jag och Kidhan för att hämta upp Ellah på dagis. Direkt därifrån åker vi ut till fina familjen Alvbåge för en playdate samt middag :) Tyvärr kunde inte Kim följa med som planerat. Jobbet ringde självklart passande in honom! :/

Nu ska jag se till att INTE glömam kameran ::D


GALEN??

Nu ska ni få höra. Ni komemr tro jag är galen. Det tror iallefall Kim :)
Kom på en ide som jag grubblat lite över några dagar. Varför ska jag och Kim ha det största sovrummet? När vi spenderar minst tid där inne.
Idag slog jag helt enkelt slag i saken och började flytta över våra gerjor till Kidhs rum och hans grejor till vårat.  Min plan är att göra ena delen av rummet till Kidhs sovdel och mys del och den andra halvan av rummet till lekhörna för båda ungarna.
Allt det här började egentligen med att dom har alldeles för mycket leksaker, samt en stor ruschekana som just nu står på tomten.
Vi har haft ett lekrum under trappen, men det har jag nu gjort om till mitt eget lilla krypin (Kontor). Så nu finns det inget utrumme för alla leksaker. Just därför denna ide!
Men jag tror det kommer bli bra tillslut. Det ända jag inte kommer känna mig hel nöjd med. Är att Kidh får våran tapet som var vald till vårat sovrum. VIll ha mer barntapet där inne.. Men just nu finns varken pengar eller orken till att göra något åt den saken..
Visar bilder när det är klart. Förhoppningsvis imorrn :D


BILDER!

Tjohoooo! Min kamera är äntligen tillbaka i min ägo!


















Mina fina idag!


Nu kommer ni åter igen få bilder dagligen!!


MATDAGS


Tar en paus i målandet (målar ett bord) för att mata en hungrig liten kille :)


KÄRLEK!


Två av mina fina!


TRÅK

Har inte alls lika stor glädje att blogga längre. Längtar SÅ sjukt mycket efter min kamera. Inläggen blir så nakna och tråkiga utan foton. Är också mycket lättare att slänga upp några bilder om vad vi gjort under dagen. Som sagt en bild säger mer en 1000 ord!
Vi var förbi Elgiganten en snabbis idag, och fick där reda på att kameran förmodligen kommer nu på Fredag! JIPPI!

Tog mig ut och sprang igår, som jag sagt att jag skulle. (Stolt) Tänkte även göra likadant ikväll, men tror ärligt jag står över.
Hade nog inte kommit hem igen, så mycket som stormen Katia blåser!



MÅNDAG!

Äntligen börjar jag känna mig frisk ifrån denna förskylning. Den har hållt i sig i snart två veckor. Fyy bubblan.
Så ikväll blir det att återgå till min dagliga springtur. Har blivit alldeles för mycket onyttigt nu under sjuktiden.

Strax ska jag och barnen åka iväg till Öppna förskolan, där vi ska spendera våran eftermiddag!


HELGEN LIDER MOT SITT SLUT!

Igår kväll efter dopet hade vi Fam Stenby (Kidhs gudföräldrar) Fam Wickman/Nilsson (Min bror och Madde) samt Fam Alvbåge (nära vänner) här för en trevlig kväll. Vi bjöd på mat ifrån Grekiska kolgrillen, det smakade förövrigt hur gott som helst. Vi drack några glas vin och spleade roliga sällskapspel. Vi höllpå enda in på natten! Tack för en fantastisk kväll!
Imorrse var jag inte vidare pigg. Men dagen har rullat på i gott tempo, så jag har inte hunnit kännt av tröttheten. Hade tidigare idag ett klädparty och sedan har det varit söndagsmiddag hos Pappa/Morfar och Karin.

En magisk helg!!



DOPDAGEN!


Vi kunde inte fått ett mer perfekt dop! Kidh var nöjd hela tiden. Ellah skötte sig galant och ville gärna vara framme med oss i kyrkan. Hon hjälpte även till att hälla upp dopvatttnet :) Madde och Sebban sjung fantastiskt. Jag och många andra gjorde allt för att inte börja böla. Det var SÅ vackert!
Tårtorna som min Mamma hade gjort var superfina och all fika jag hade bakat räckte gott och väl till alla. Yes!
Vi fick fira denna fantastiska dag tillsammans med vår släkt, familj och vänner. Kan man begära nått mer?
En helt underbar dag helt enketl. Som faktiskt inte innehöll speciellt mycket stress, utan mer lugn och harmoni.
Tusen tack för att ni ville dela denna dag med oss och yttligare ett stort tack för alla fantastika presenter!


























En av dom fina tårtorna!

Eftersom min kamera ej har kommit tillbaka ifrån lagningen, så fick jag använda mig av bilder som familj och vänner tagit!!





SOFFHÄNG!

Idag är det den stora dagen för Kidhan. Dagen med stort D.
Dopet börjar inte förens vid 16 uppe i kyrkan, så ungarna passar på att njuta av lugnet framför en film.
Själv är jag i fullgång med förberedelser och annat som ska hinnas göras.

Kanske ses vi i eftermiddag?






FRÅGESTUND!!

Vi kör igång med en härlig frågestund under helgen. På Söndag kväll kommer jag sätta mig ner och svara på alla frågor. Förhoppningsvis många och spännande frågor :)
Något ni undrar om mig, mina barn, mitt jobb, mitt hem eller annat så börja fråga!
JA, ni får vara anonyma :D

Fråga här i kommentarsfältet ellet på min mejl [email protected]


Nya frillan!

Har hunnit klippa mig, shoppat kläder till morgondagen, dukat och fixat iordning i församligshemmet. Nu väntas det bakning och städning i hemmet. Pusst, känner att det här kommer bli en lååång natt.
Imorgon ska Prinsen döpas, och då ska ALLt vara perfekt! :)



MYCKET ATT GÖRA!

Laddar med en stor kopp kaffe! Denna dag kommer bli allt annat en lugn :) Både jag och Kim ska klippa oss, vi ska handla det sista inför morgondagens dop, städa huset, baka, duka i församlingshemmet osv, Ja ni hör ju :)
Hörs ikväll gott folk.!!


Baka.

Idag efter dagis började vi baka inför Kidhs dop, som är nu på Lördag. Idag blev det Kärleksmums gjort!
Ellah skulle hälla i varenda ingrediens. Det fanns inte en chans att jag fick sköta det själv :)




Godast är såklart att få slicka ur bunken.


Prinsess!

Idag gjorde jag nånting som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag är sko tokig vad gällande skor till Ellah. Hon har ett x antal skor, vinterstövlar osv. Jag är förövrigt väldigt noga med vad det är för slags skor. Converse är lite utav en favorit :) Tycker hon ser så cool ut i dom.
Men trots massvis av skor har hon inga bra dagisskor. Så idag fick Ellah själv välja ett par skor hon ville ha.
Till min förskräckelse valde hon ett par skor jag sagt att jag aldrig ska köpa till mina barn. Det blev ett par Prinsessskor, Såklart!!
Jag gillar inte när det är för mycket gulligull bara för att det är ett par tjejskor. Men jag hade ju lovat Ellah att själv få välja, och lycklig blev hon. Hon ville sätta på sig dom direkt och var noga med att hon skulle visa sina dagiskompisar vilka fina skor hon köpt.. Stolt tjej!!


BUSUNGE!

Ellah den lilla busen hittade visst något gott i skafferiet.




En mumsmums. Såklart man passar på att gå lös i köket. Mamman ligger ju ändå sjuk på soffan :)

Tyvärr kassa bilder, då kameran fortfarande ej kommit tillbaka :( Hoppas den är tillbaka innan Kidhs dop på Lördag!


Fortafarande!

Dålig uppdatering, i now. Mina förhoppningar om att vakna upp frisk gick inte vägen. Är verkligen dunderförskyld, och ligger mest nerbäddad i soffan. Imorgon kväll har jag yttligare ett klädparty, och det ska jag inte missa!! Vila, vila och vila så ska jag snart vara friskt!


Hate It!

Snorar och hostar, ussh för att vara sjuk. Har legat hela dagen i soffan och kollat film efter film. Känns som om det har gjort värkan. För jag inbillar mig att jag börjar känna mig lite bättre.
Finns ingen tid att vara sjuk i veckan, då jag ska jobba, baka och fixa massa till helgens dop.
Frisk imorrn då!!


ÄLSKA DIG!

Kvällsmys i soffan med älskade Ellah.





Ellah tittar på mig och säger. ÄLSKA DIG. Behöver jag tala om att man blir varm i kroppen och känner sådan STOR lycka.
Älskade barn. Ni gör Mamma HEL!


SJUKLING.

Igår Fredag tyckte jag lite synd om mig själv. Vaknade nämligen upp sjuk :/ Antar att mina älskade barn smittat mig, såhär i efterhand. Mådde lite bättre av en alvedon och sedan att vännen Becka kom förbi med fika och för att umgås <3
 Eftermiddagen spenderades mest i liggläge på soffan för att piggna till någerlunda inför kvällen. För då fick vi besök av min älskade Mamma, bror samt hans flickvän Madde. Vi åt gott och satt uppe till sent på natten och pratade om en massa historier från när vi var små. Alltid lika kul att prata om :)

Idag Lördag vaknade jag upp utan röst. Fick lite smått panik, då jag idag skulle ha ett klädparty hemma hos bästa Liza. Men med en kopp kaffe och lite frukost i magen kom rösten så smått tillbaka.
Förskyld som en tok kunde jag glatt åka iväg på Partyt. Superkul som vanligt :)


TOKAN!

Min Morfar heter Björn! Det hade Ellah stolt berättat till sina fröknar idag. Kunde inte låta bli att skratta när fröknarna berättade det. :) Det lixom kom från ingenstans!
Våran härliga tokfia!


SPRINGTUR!

Ikväll förvånade jag mig själv med att komma ut på en löparrunda. Trodde ärligt talat jag skulle falla pladask och dö efter hälften. Men jag kämpade mig igenom!




När jag ändå var i tränartagen passade jag på att göra plankan.


GODMORGON!

Uppe med tuppen för att fixa iordning Ellah inför Dagis. Tycker det är en svår årstid att klä barnen. Tittade på termometern och den visar bara 9 grader. Framåt eftermiddagen är det förmodligen nästan upp mot 20 grader.
Så vad ska hon ha på sig? Överdragsbyxor eller inte?Fleccetröja eller ej.. Ja, svårt är det :)





Snyggt att tvätten hänger på tork i bakrunden :)



Trollungen redo för en dag på Dagis..  Dags att åka!!


RSS 2.0