VALBORG!!

Idag har vi haft en helmysig dag hela familjen. Kim skulle egentligen jobbat, men blev ledig :D
Vi började att spendera dagen uppe på stan. Vi tog en supergod lunch och Kim passade även på att klippa sig. Sedan gick vi vidare till Stora holmen där vi spenderade några timmar med karusellåk, glassätande, klappade djur, lekte osv, sen blev det alldeles för kallt och vi valde att åka hemmåt.

Nu sitter vi här nerbäddade i soffan och myser. Vi har valt att inte gå att titta på någon majbrasa iår. För det första är det alldeles för kallt och för det andra ska Ellah sova och vi orkar inte. Istället ska vi beställa hem mat och njuta framför en bra film jag och Kim :) Det känns som ett mycket bättre alternativ! :)

Bilder kommer upp senare.. Har blivit nått fel!!


Fy för fästingar!

Här om dagen hittade vi Ellahs första fästing. Den var pyttelitet och hade precis satt sig fast på kroppen. På axeln för att vara rätt.
Efter många försök lyckades vi iallefall få bort den med hjälp av varandra (Kim och jag) och en pincett.
Ussh, hatar dom små äkliga krypen.
Kim blev alldeles nojig efterråt och tycke sig se fästingar överallt på hans kropp. Han undersökte området kring pungen riktigt noga . Han hade hört att dom gillar att sätta sig där :D Som tur var hittade vi inga fler!!



Fredag!!

Vi fick idag glädjande besked vad gällande Kims försenade lön :D Skönt!
Med det här vädret och med dom glädjande beskeden känner man sig plötsligt som världens lyckligaste :)

Imorgon valborg planerar vi att spendera dagen ute på Stora holmen. Det kommer vara en massa saker för barn att göra. Karusseller, klappa djur, lekparker, fiskdamm, chokladhjul osv.. Hoppas på att Kim blir ledig ifrån jobb så vi kan spendera dagen ihop.. Vad som händer på kvällen har vi inga direkta planer för än.


Vi klarade det!!

Vi lyckades! Dom smackade smaskens :)








Ellah tyckte dock inte om frostingen. Syns det kanske? :D


BAKAR!!

Ikväll får vi besök av min bror och hans flickvän. Håller vädret i sig tänkte vi äta ny grillat kött ute på altanen. Smaskens!
Visst vore det väl gott med en god efterrätt eller lite fika efter maten? Just nu är Ellah och jag i fullfart med att baka Cupcakes! Får hoppas dom blir goda :D
Blir nog inte speciellt många cupcakes, då Ellah älskar att provasmaka smeten. Och visst är väl smeten det godaste med bakning??


Dålig vana!!

Ellah har mer eller mindre aldrig sovit i våran säng från det att hon var 8 månader. Men nu tre nätter irad har vi haft sällskap av världens finaste i sängen. Kim tycker det är supermysigt att hon ligger där när han ska krypa ner för att sova. Jag med för den delen :) Men jag har lite svårare att sova när jag har henne rullandes och sparkandes brevid mig.. Men ack så mysigt!
Dock är det inte bra att hon vänjer sig att somna och sova inne hos oss. Det fungerar lixom inte i längden.
Nej, nu får jag sätta stopp! Hur mysigt det en är så måste vi sluta. Imorgon får hon somna i sin säng igen!!

Sover era barn i eran säng??


Mysig eftermiddag!

Tror jag fick med mig världens goaste och busigaste unge hem från Dagis. Dom senaste veckorna har dte blivit mest gnäll när jag kommer för att hämta hem henne. Egentligen är det bra, på så sett vet jag att hon trivs. För hon vill verkligen inte åka hem. Men ska inte förneka att det är oerhört jobbigt vissa dagar, kan ju inte precis röra mig smidigt.
Men idag möttes jag av en glad liten fis som kom springandes med armarna i luften och ropade MAMMA. (varm i hjärtat)
Sedan vi kom hem har vi busat, kramas och bara haft det super mysigt rent utsagt. Ellah ska krama och Pussa på Mamma hela tiden <3
Älskar att få spendera egen tid såhär med Ellah nu innan lillebror anländer.



Tänk att snart är du storasyster!!


Magen!

Vill bara tacka för alla bra tips angående Ellahs mage! Nu får det bli en tripp till apoteket för att köpa lite olika droppar som ni rekommenderat!

Så får vi hoppas att detta vill ge sig snart..


En liten Ellah <3


Förnya bloggen!

Känner ni som jag att det borde vara dags för en ny header till min blogg? Förnya med lite nyare bilder osv.
Det är påväg! :D Har en som jobbar med den just nu. Väntar ivrigt på att den ska bli klar..


Tisdag idag!!

  1. Kim var ledig ifrån jobb även denna dag. Kors i taket!! Får passa på att njuta av hans sällskap, för snart far han iväg på jobb igen. Och vem vet hur länge han blir borta då??

    I förmiddags avnjöt vi en lunch på en uteservering medans Ellah var på Dagis. Underbart att få sitta ute och känna att sommaren verkligen är påväg. Dock vet jag inte om vi var speciellt nöjda över maten. Det var lite och väldigt dyrt. Nej, dit går vi nog inte fler gånger!
    Eftermiddagen spenderade vi ute med att städa ur bilen på massa skräp samt lek och bus på baksidan.
    Kvällens middag bestod av grillat kött, sås och en stor god sallad. Jammi!!
















    Känner ni som jag, att dagarna bara flyger förbi?? Börjar få lite panik över saker och ting som ska hinnas göra.

    Apropå nått helt annat. Någon som kanske har en liten grässklippare eller handjagare att sälja? Gräset växer som ogräss här hemma :D


Dagis paniken!!

Nu har vi bestämt oss angående Dagis byte eller inte. Om vi gör rätt får framtiden utvissa.
Vi gjorde en lista på för och nackdelar på båda förskolorna.
Karslunds förskola (nuvarande)
Fördelar: Jättebra dagis, Ellah trivs, bra pedagoger, gör mycket med barnen, 1-5 åringar.
Nackdelar: Att man behöver ta bilen dit.

Förskolan i Lillån. (Nya)
Fördelar: Nära med gångavstånd, Bra planlösning inne på förskolan.
Nackdelar: Är en 1-3 års avdelning, var av att det kommer vara 9 små ettåringar av 13 barn. Allså inte många för Ellah att leka med. Dom kan inte göra så många utflykter då dom har så många SMÅ barn. Inga saker på gården som gungor osv då detta dagis bara är ett tillfälligt dagis (tydligen) tills det finns plats på dom andra förskolorna igen...


Som ni ser så är väl det ända som skulle få oss att byta Dagis i detta nu vara att det är så nära. Jag slipper i höst packa in två små barn i bilen för att köra till Dagis. Vilken frihet att kunna gå..
MEN vi känner att et INTE är värt det!!
Ellah får helt enkelt gå kvar ett tag till på sitt dagis :D Vi känner att lite farande och flängade och krångel i bilen är värt det!!!




Det ska ju vara skönt att bajsa??

Blir så himla frustrerad!. Sedan i julas har Ellah drabbas av förstoppning till och från. Dom sista 7 veckorna har hon bara lyckats bajsa när vi ger henne medicin iform av en tub som förs upp i rumpan med något medel i.
Ellah gråter förstås helt förtvivlat och skriker aj aj. Att man som Mamma behöver göra sin dotter så illa gör en riktigt illa i hjärtat :(
Doktorn har tagit prover på om det kanske är Gluten hon har. Men fick svar förra veckan att det förmodligen inte var det, då blodprovet inte visade nått. Enda sättet att få reda på till 100% säkert om man har gluten är att ta ett tunntarmsprov, vilket doktorn inte tycks behövs..
Nu måste vi allså ringa och tjata håll i huvudet på vårdcentralen att dom ska gå vidare med det här.. Det kan ju inte vara normalt att ELlah ska försöka och försöka i ett flertal dagar med att bajsa utan att något kommer?. Hon blir alldeles röd i ansiktet, svetten sprutar och oftast så gråter hon förtvivlat.. Dte hela har blivit en ända stor ond cirkel!! Mammas lilla hjärta! Tycker SÅ himla synd om henne. Kanske låter det som ett litet bekymmer med förstoppning?. Men skulle ni se hur hon besväras av det skulle ni förstå...

Har förövrigt provat med alla tips jag fått om att få igång en trög mage. Vindruvor, russin, messsmör, päron you name it, men inget fungerar!!!






Svar på Fråga!

Måste bara slänga in en fråga, vart har du köpt den coola jackan Ellah har?


Den är köpt på Lager 157 här i Örebro :D


Sommarvärme ute i Leken!

Kan man begära bättre väder? Och på det, en ledig karl :) Kim har fått vara ledig hela påskhelgen. Underbart!!
Idag har vi ätit årets första påskbord!!. Mums, så mycket gott Pappa/Morfar och Karin hade lagat iordning. Kändes bokstavligt talat som man rullade från bordet.
Ellah har kört hårt med sin stackars Morfar hela dagen lång. Han fick minsann inte sitta ner i många sekunder innan hon var där och drog upp honom igen. Han skulle såklart leka och skoja med Ellah hela tiden... Moffa Moffa Kom, har vi hört ett x antal gånger idag.. Skruttan <3


Nu kan man till och med använda magen att ställa glas på..



Kim njuter av en öl i solen.




Dom två bästa i mitt liv <3






Trött liten tjej i Morfars trygga famn..



Nu ska jag hoppa ner i sängen och sova brevid min man som redan lyckats somna. Hör hur taket lyfts av hans snarkningar. Hur ska denna natt bli? Jag kan verkligen inte somna när han låter som 30 grisar i en svinstia. Får buffa på honom och hoppas at han slutar..


Just precis nu i denna skrivande stund lever lillebror rövare i magen. Jag ser hur hans fot trycks ut från min mage och jag kan lixom ta tag runt hans fot.. Lite scary faktiskt!!


Påskdagen!

Godmorgon! Här hemma har vi börjat morgonen i lugn och ro. Ellah sitter och plockar lite bland alla hennes påskägg hon fått av nära och kära. Idag väntar yttligare ett ägg :D Hon är i himmelriket!!

Hela gårddagen var fullbokad och gick i ett, då vi på eftermiddagen var hemma hos moster med hela släkten för lite påskfirande.
Även denna dag är fullbokad. Vi ska snart åka ut till Leken (sommarställe) för att fira påsk med Pappa/Morfar med familj. Även släktingar från stockholm är där, så det kommer nog bli en hel del lek och spring på barnen :D

Har ni också såhär fullbokat runt högtider??

Konstigt nog har Ellah dom sista två nätterna sovit bättre. Fast en hon kommit i säng senare en vanligt!! Annars brukar hon nämligen sova sämst och vakna hundra gånger när man inte följer dom dagliga kvällsrutinerna..


En underbar gårdag!

Eftermiddagen/kvällen igår var helt underbar! Alla ungarna lekte jättebra ihop och sprang mer en vad dom satt still :)
Karlarna lyckades efter en lång stund skruva ihop grillen så vi kunde börja med maten. Allt blev tillslut mycket lyckat. God grillad mat med färsk potatis, sallad och sedan en smarrig efterätt..

Som värd för kvällen fick jag underbara blommor av både Fam Alvbåge och Svennson/Alvarsson. Tusen tack!







Kim försöker fatta sig på instrutionerna.












Mästergrillarna!!






Ellah hann somna innan alla hunnit åka hem. Hon var helt slut efter en super rolig eftermiddag och kväll. Jag och Kim med för den delen. Vi somnade sedan i soffan båda två :)


Påskakärring!!

Ellah och jag har precis kommit in efter att gått en liten Glad påsk runda :)
Ellah tyckte det var mycket spännande och lämnade glatt över sina påskbrev.. Att sen få pengar och godis gjorde hela hennes dag! :D










PÅSKAFTON!!

Glad påsk!


Ellah har precis letat rätt på sitt påskägg som påskharen varit här och gömt. Lyckan när hon hittade den var stor :)





I ägget fanns det två efterlängtade nagerlack, russin, Hello Kitty tandborste, solhatt och såpbubblor.




Nu ska jag sminka iordning söt liten ELlah till en gammal påskakärring. Sen ska vi ta och gå våran lilla gata med 6 hus. Borde väl vara lagom nybörjartur? :)




Gravidmage!

Gravid i V.35 och magen växer med stormsteg!


Ska ta nya bilder på magen ikväll. Dom här blev inte riktigt bra, då dom inte är tagna direkt från sidan.

Lillebror som annars svänger runt i magen som en elvisp har dom sista dagarna varit mindre aktiv. Antagligen börjar han få mycket mindre plats och svängrum??
Har en halsbränna som kommer och går från dag till dag. Vissa dagar känner jag inte av den medans andra dagar vill jag bara dö för att det gör så ont.
Men nu ska det väl inte vara så länge kvar förens du är här hos oss? Bara att stå ut med alla plågor som halsbränna, foglossning, humörssvängningar, svullna ben och fötter, värk i magen och lite till den sista tiden.  Nu är det bara upploppet kvar!!
HEJA HEJA!!


Långfredag!

Idag är Kim ledig! Jippi! :D

I eftermiddag får vi besök av Fam Alvbåge samt Fam Svensson/Alvarsson för lite påskfirande :)
Tänkte vi skulle inviga den nyköpta grillen. Om nu Kim får ihop den hihi. Har även köpt ett varsitt litet påskägg till barnen som dom kommer få leta efter. Får se om påskharen hittar något bra gömställe..

Nej, jag har verkligen inte tid att sitta här just nu. Här ska städas samt bakas en smarrig efterrätt. Om jag nu lyckas vill säga!! Första gången jag gör denna efterrätt!


Fullt upp!!

Sorry kära läsare. Dagen har gått i ett hela tiden, så någon tid till datorn har inte funnits.
Är SÅ trött, nu får det bli sängen. Återkommer imorgon med bilder på magen och lite till :D
Sov gott!!


Skärtorsdag!

Blir inget Dagis för Ellah idag ändå. Vi vaknade kl 5 imorrse av Kims väckarklocka och hade båda svårt att somna om efter det. Vi lyckades slumra till lite mellan 7 och 8, och vill då inte stressa för att hinna i tid till Dagis.  Hon får helt enkelt följa med alla saker som ska göras idag :D

Men innan vi börjar med allt som ska göras, går vi förbi det nya dagiset och kollar in läget! Hoppas att det känns bra!


Mycket ska hinnas med!

Imorgon väntas en hektisk dag. Är massor som ska handlas samt fixas med här hemma. Kan gissa mig till att jag inte kommer vara ensam om att åka och handla imorrn.? Jag och resten av Örebros befolkning kan jag gissa!!
Jag hade först tänkt ha Ellah ledig ifrån Dagis imorrn. Men efter att hon var med mig idag för att handla lite småsaker har jag tänkt om :D Det är omöjligt att handla med henne nu. Hon tycker såklart att det inte är speciellt kul och så har hon myror i hela brallan, kan inte sitta still..
Får helt enkelt se till att få det mesta gjort mellan 9-14 få Ellah är på dagis!


GLAD PÅSK!!



Födelsedagsfirande!

Igår kväll Tisdag var vi hemma en stund hos Pappa/Morfar och Karin för kvällsmiddag samt fira Jossan som blev 17 år.  (Jossan är Karins yngsta dotter)

Ellah körde rocktemat :)






Ellah och Jossan!


Behöver råd!!

Har ett litet dilemma. Eller litet och litet,för mig är det stort. Fick hem en lapp igår om att Ellah fått plats på en förskola här i Lillån. Jag tog vägen förbi Dagiset påväg hem till Pappa/Morfar igår kväll. FY, det såg inte roligt ut. Kan ioförsig ha att göra med att det öppnade i Januari och att dom inte fått alla utesaker än. Tänkte iallefall gå förbi där i eftermiddag med Ellah för att kolla in hur dom har det och hur dom arbetar. Vill absolut inte byta dagis bara för bytandes skull. Visst skulle det vara superbra att ha gångavstånd till Dagis i höst, då jag kommer ha två barn att släpa på :) Men Ellahs nuvarande Dagis är toppen bra. Dom gör utflykter så gott som varje dag och det viktigaste av allt. Ellah trivs SÅ himla bra där.
Får helt nekelt se hur vi gör. Men just nu är jag fruktansvärt splittrad. Vill ha en förskola som är BRA, där dom gör saker med barnen och inte bara sitter av tiden som fröknar. Har vart med om det allt för mycket, då jag själv jobbar inom det yrket..


HJÄLP!!!!!!


Tandläkarbesök!!

Idag är den stora dagen här! Ellah ska strax iväg på sitt första tandläkarbesök :) Får se hur det kommer gå. Jag kan gissa mig till att hon inte ens kommer vilja öppna munnen.:D  Hon tycker ju som sagt inte om människor i vita rockar. Det har man ju förståelse till efter alla läkarundersökningar hon har fått genomgått.
Efter tandläkaren ska jag snabbt göra om Ellah till en liten Påskkärring.. Dom har lite påskfirande på Ellahs dagis idag! Skoj :D


BAKNING!

Efter dagis firade vi in Påskveckan med att slänga ihop en Kladdkaka jag och Ellah. Hon älskar att vara med och baka. Hon ska minnsan hälla i alla ingredienser själv. Kul att hon fått Mammas intresse för bakning :) Sen att få ta del av det sista i skålen är ju inte fyskam det heller :)







Vi anvjöt sedan en bit av kakan tillsammans med en klick grädde ute i solen :D

Underbart att sommaren snart är här!!


Piggelin!

Trots att Ellah kom i säng sent igår och vaknade till en gång under natten skulle hon ändå upp kl 06:00 imorrse. Tur att någon är morgonpigg här i huset!
Nu laddar hon för en dag på Dagis med en ordentlig frukost. Jag hade väl snart tänkt göra detsamma, men är så trött :) Direkt efter jag lämnat Ellah på Dagis väntas ett besök hos Barnmorskan för min del.. Spännande! :D


Förutom att Ösk lyckades förlora matchen igår hade vi ändå en riktigt trevlig kväll. Aldrig kul med förlust såklart :/ Vi hade turen att få sitta själva inne i en Loge så ungarna kunde leka och springa fritt och vi kunde samtidigt kolla ut över fotbollsplanen!!




Söta Mercedes.



Vid ett tillfälle stod alla tre barnen och tittade ner på allt folk som gick och ropade Pappa till alla karlar dom såg gå förbi. Kan lova er att det är en hel del killar på en fotbollsmatch :D








Logan som precis stoppat in en stor banan i munnen :)




Solen är skön solen är toppen!

Förutom ett besök i en park för lite lek tillsammans med Jessica och Milton, har jag även hunnit träffa min efterlängtade vän Rebecka :) In en stund på öppna förskolan för sång och fika har även hunnits med. En mycket bra och kretiv dag helt enkelt!!











Nu ska vi packa lite leksaker samt lite smått att äta för att sedan åka in och kolla på Ösk matchen! Ellah lyckades även denna matchdag sova sen middag. Så nu är hon laddad till tusen! :D


Hus ska det vara!

Älskar verkligen att bo i hus. Även om det för tillfället är ett Radhus :) Vilken frihet det är med en egen liten trädgård.  Jag sitter för tillfället ute på altanen i den sjukt varma solen, medans Ellah ligger inne på sitt rum och sover middag.. Underbart!!


Soliga härliga Måndag!

Nu gör vi, som förmodligen många andra? Packar med oss en liten matsäck för att spendera hela dagen ute i det underbara vädret.
Får hoppas att Ellah vill göra som jag tänker, att hon ska sova en sen middag. Ikväll ska vi nämligen följa med Liza och barn till Berhn Arena och förhoppningsvis lyckas heja fram Ösk till en till seger!


SÖNDAG!!

Idag har vi haft en helt underbar dag ute i solen. Ellahs farmor kom på besök under förmiddagen, så då avnjöt vi lite gott kaffe i lugnans ro i solens värme. Under eftermiddagen fixade och donade vi lite i trädgården. Min karl kan vara riktig händig när han lägger manken till :)
Tog under dagen jättefina fina bilder på Ellah när hon lekte och satt så stolt på sin nya små utemöbler. Men något måste blivit fel, för bilderna är borta :( Tråkigt nog!!

Imorgon hoppas vi på MASSOR av sol. För visst blir man otroligt glad och energifull av detta väder??


FINT!

Ellah älskar att få sina naglar målade. Eftersom hon mindes klart och tydligt att farmor målade dom sist hon var där ute, så var hon inte sen med att sätta henne i arbete :)








MEGA STOLT!!

Måste bara skryta lite över min kloka lilla flicka som växer så det knackar här hemma. Under några timmar mitt på dagen bytte vi ut blöjan mot ett par trosor. Ingen olycka skedde och det gjordes till och med nummer 2 i pottan! Vi började dansa. hoppa och jubla och gav henne en massa beröm.
Hon sken upp som det största sol jag sett, sedan hällde vi i det i toaletten vinkade och sade hejdå. Det tyckte hon var superkul!! :D


Farmor Nina!

Nu far vi ut till Ellahs Farmor på landet för en härlig eftermiddag..


Fotbollsstjärna!

Idag gjorde Zlatan oss äran att vara med på morgonens Hoppis och Skuttis!!









Hade som vanligt en härlig Lördagsförmiddag med härliga Familjen Alvbåge.. Ellah tröttnade ut både Mercedes och Logan med att vilja hålla deras hand hela tiden. Tillslut fick Liza ryka in och erbjuda sin hand istället. Som tur var funkade den likabra :D


Bilen in till Örebro!

Här hemma laddar vi batterierna med en ordentlig frukost. Även denna Lördag beger vi oss in för lite morgongympa på Friskis och Svettis iform av Hoppis och Skuttis :)


BLÖJFRI I SOMMAR??

Ellah och jag har haft en lugn och skön Fredag hemma. Kim snodde med sig bilen till jobbet imorrse, så vi kunde helt enkelt inte ta oss någonstans.

Våran duktiga lilla tjej har gått utan blöja hela dagen här hemma. Första gången hon behövde gå på pottan ropade hon kiss, sen satte hon sig helt enkelt bara på pottan och det kom massor.  Dom andra tre gångerna har hon ropat kiss och gått mot badrummet men inte riktigt hunnit fram. Jag har allså fått torkat kiss ett x antal gånger under dagen.
Men mej gör det inget, då jag tycker hon är duktig som känner att hon behöver kissa även om det betyder att hon inte riktigt hinner fram i tid. En blöjfri dam till sommaren kanske??

Nu sussar Prinsessan sött i sin säng och jag och Kim (som nyss kom hem från jobb) myser i soffan..






Svar på Fråga!

Jag menar inte att låta som en suris men jag tycker att det är så trist att man måste kalla vänskap mellan flicka och pojke för kärlek. Varför inte bara låta dem vara kompisar utan att tolka in annat och lägga en massa förväntningar på dem, och med det säga att killar och tjejer kan inte vara "bara" kompisar? De kanske blir världens bästisar utan att det nånsin blir nåt romantiskt. Och det vore väl jättebra! Jättefina barn i alla fall! (förlåt att jag är anonym, men jag kom in här lite av en slump)


Hej du Anonyma läsare :D
Ellah har en hel drös med vänner (pojkar) som bara är just kompisar.  Hon pratar speciellt om fyra pojkar varje dag här hemma. Att vi kallar Logan och Ellah för ett kärlekspar är väl inget att haka upp sig på.?
 Just nu är det så att Logan är Ellahs kille. Det säger hon nämligen själv :) Om dom nu i framtiden bara vill vara vänner så är det självklart tillåtet. (Inte tror jag att hon redan valt sin drömman? Men kanske :) )
Men som sagt av alla hennes pojk vänner så säger hon MIN KILLE om Logan. Varför skulle hon inte få säga så?? Är inte precis att vi kallar alla Ellahs pojkvänner för henns killar. Utan det är just bara Logan!! <3


Jag tror dom sitter och smider bröllopsplaner!
Eller vad tror ni??


GAAHHH!!

Vad trött man blir. Här sitter vi på sena kvällen och halvsover i soffan framför tvn. Vad tror ni händer?? Vi flyger upp av jordens smäll ifrån köket.  Vi går in och möts av synen att hela vinstället ramlat i backen. Varenda jäkla flaska var sönder... Vin i massor, som en sjö och glas i HELA köket!!
Efter evigheter av moppandes och dammsugning sitter vi nu åter i soffan. Får försäkerhetskull gå en vända med dammsugaren och moppen imorrn bitti!!


Eftermiddag med maskar och småkryp!

Trots att solen gick i moln så fort vi kom hem till Fam Alvbåge var det ändå riktig behaglig temperatur ute. Så vi blev kvar flera timmar ute på gården. Grabbarna roade ungarna med att leta småkryp, busa osv så kunde jag och Liza för en gångsskull få lite tid för oss själva med att snacka lite goja :)
Blev även en fika ute i friska luften innan vi begav oss in i värmen. Väl där inne sprang ungarna upp på övervåningen och började busa. När det sedan var dags för oss att tänka på refrängen och åka hem, fick vi bokstavligt talat bära ut en gallskrikandes Ellah till bilen.. Hon ville verkligen inte åka hem. Hon var så fruktansvärt ledsen att det gjorde ont i hjärtat på mig.
Även den dummaste människan skulle kunna se hur mycket hon älskar sina vänner Mercedes och Logan! <3






Bustrollen. Bild tagen från Lizas sida (http://minbebis.com/blogg/tripptrapptrull/)

Kärleksparet..




Ellah ute och går med en av dom tre hundarna.


Sunshine!!

Kim kom upp och körde iväg Ellah till dagis så jag kunde lägga mig en stund. Jag lyckades efter någon timmes försök iallefall somna en stund. Nu ska jag väl ta mig igenom dagen utan att somna.
Strax ska vi hämta Ellah från Dagis och sedan åker vi vidare ut till Bästa familjen Alvbåge för en playdate ute i solen :) Ellah älskar att komma dit och träffa sin kille Logan och sin stora förebild Mercedes!!


Torsdag!!

Ellah sitter i sin matstol, käkar frukost och laddar inför en dag på Dagis! Vi ser självklart på morgonens favorit program, nämligen Musses klubbhus.
Kim kom hem sent igår efter att ha jobbat borta i några dagar. Så fort han vaknar ska jag byta av me honom. Jag ska nämligen krypa tillbaka till sängen och förhoppningsvis få några timmars sömn. För natten bjöd på NOLL!!

Hoppas på att solen kommer fram och gör mig pigg idag!!


Mulen men varm eftermiddag!

Härlig Playdate! Det märktes ganska kraftigt på Ellah att hon fått vara hemma under förmiddagen och laddat batterierna. För hemma hos Jessica var det fullfart. Hon sprang runt, runt för att jaga Milton, som förövrigt tyckte det var superkul :)
Innan vi begav oss hemmåt blev vi bjudna på kvällsmiddag. Man tackar inte precis nej till att slippa laga mat :D






Kullerbytta på gång.


Bebismagen i V.34



VILODAG!

Stoppade lite i det vardagliga med att ha Ellah hemma från Dagis idag. Hon var så fruktansvärt trött igår eftermiddag, plus att hon inatt vaknade till och hade det svårt att komma till ro och somna om.  Kände att hon var i behov av en vilodag hemma med lång middagssömn. :)
Så vad har vi gjort hittils idag jag och Ellah?? Ärligt talat har vi bara kollat film och sovit middag i nästan 3 timmar. Underbart för oss båda!!
Nu har vi däremot precis ätit lunch och ska strax åka in till stan för en Playdate hemma hos Jessica.



Drömmar!

Flera nätter irad har jag drömt om att jag är inne på förlossningen och föder. Kanske är det kroppen som förbereder sig? Minns att jag hade samma slags drömmar när jag väntade Ellah.
Men dom senaste drömmarna har vart lite skumma. Jag drömmer nämligen om att det är en flicka som kommer och inte någon lillebror som Barnmorskan tror sig sett. Får helt enkelt vänta och se vad det är för ett litet Mirakel som väntas oss.. 
Får dock hoppas att Barnmorskan sett rätt vad gällande kön. För här hemma finns det nu en hel drös med fina pojkkläder :D





Kläder i storlek 50-56. 


Gnällig Badgroda!!

Fick med mig jordens gnälligaste unge hem från Dagis idag. Hela eftermiddagen har gått åt till gnäll, gnäll och gnäll. Ända gången hon var riktigt glad var i kvällsbadet :) Mammas hjärta!! Var länge sedan jag sett henne så trött som i eftermiddags. Blev tvungen att lägga henne en hel timme innan sin vanliga läggningstid för att inte plåga henne för mycket.. Hon kan absolut inte fått mycket sömn på Dagis idag..















ZARA.COM

När Zara butiken försvann från Örebro blev jag allt lite ledsen. Dom har för snygga kläder till barn.
Hittade lite smått och gott på nätet som jag ska beställa till Ellah när barnbiraget kommer. Har dock inte bestämt mig helt för vad jag ska köpa. Finns alldeles för mycket fint att välja på..














Godnatt!!

Kim blev som sagt ledig från jobb hela dagen. Men för några timmar sedan ringde dom honom och nu ska han jobba hela natten. Hoppas han ser till att hålla sig vaken så han inte kör i diket.
Själv har jag precis kollat på En unge i minuten och Big brother. Tänk att man kan fastna så på ett sktiprogram som Big brother. Helt sinnes!!
Får rysningar i kroppen när jag tittar på En unge i minuten. Tänk att man snart ligger där igen. Helt otroligt!!

Ne nu är det dags att gå och nanna kudde. Ellah ligger inne i våran säng så det ska bli extra mysigt att krypa ner i sängen :)


Kändes som sommar!

Idag har det verkligen känts som rena rama sommaren ute.
Vi spenderade flera timmar i Lekparken med lek i solen. Ellah tyckte det var superkul att både Mamma och Pappa var med och lekte. Hon ropade på oss ett flertal gånger och visade vad vi skulle göra :)


Starka tjejen.














Rebecka fick förhinder och kunde inte ses idag, så vi ska ses imorgon.
 Istället fick vi kvällsbesök av Paret som bodde här i huset innan oss. Dom skulle hämta lite saker dom lämnat kvar och så fick dom självklart lite fika innan dom begav sig hem..


MÅNDAG IDAG!!

Sade precis till Ellah att nu var det dags att sova lite middag. Hon satte armarna i kors, tittade på mig med en arg blick och sa NEJ.
Jag förklarade att om du ska orka leka ute sedan måste du först sova. Hon verkade förstå poängen och tog med sig en napp upp och lade sig själv i sin säng. :D En släng puss hann hon med att ge påväg upp för trappen <3

Det är så kul att man kan prata och förklara saker och ting numera med henne och man ser att hon verkligen förstår..


Ser ut att vara varmt och härligt väder även idag. Kim är ute och byter till sommardäck på bilen medans jag sitter och latar mig i soffan :D
Min tanke är att tvätta medans ELlah sover middag. Sen ska vi ut och leka i någon fin park hela familjen. (Om nu inte Kim ska jobba)
Senare i eftermiddag får vi fin besök av efterlängtade Rebecka och lille Charlie <3


TO DO List!!



Har gjort en liten ATT GÖRA lista, som ska hinnas göra innan lillen anländer om ca 7 veckor.




Sandpappra och olja in matbordet.
Rensa uteförrådet.
Fixa tomten på ogräss, sand, löv osv.
Plantera blommor.
Hämta hem lillebrors vagga.
Måla vaggan vit.
Måla om utemöblerna.
Måla listen i köket vit.
Köpa en byrå in till lillebrors rum.
Tvätta bilen i och utvändigt.
Byta till sommardäck.
Köpa bilbarnstol till lilleman.
Fixa iordning och inreda uterummet.
Måla staketet.

Är som sagt en hel del som ska hinnas göra!. Eftersom Kim jobbar så pass mycket får jag se vad jag får göra själv och vad vi kan göra tillsammans..

Hoppas på att han blir ledig idag med så vi kan fixa allt med bilen iallefall :D


Lördag med massa skoj!

Efter dagens Hoppis och Skuttis vårstädade vi huset och satte oss sen ute i solen för att invänta fikabesök av Jessica,Vigge och Milton.
Det var otroligt skönt och avkopplande. Vi satt i lä så ingen blåst kom fram och solen värmde en hel del :)
Ellah roade sig med att vattna blommorna i rabatten. Våran duktiga lilla Trädgårdsmästare! <3







HAHA snyggingar!









När våra fikagäster begav sig hemmåt for vi vidare hem till Familjen Alvarsson/Svensson på lite utelek. Där blev vi kvar i stortsett hela kvällen. Vi åt middag,  pratade och hade det allmänt mysigt!








Sådana här dagar när Kim blir ledig, blir det som sagt att vi gör en hel del. Tror vi hållt igång och gjort saker sedan Ellah vaknade kl 6 imorrse..
Nu är jag trött och önskar er en Godnatts sömn!!


Morgongymnastik på Friskis och Svettis!

Våran morgon gick i fullt tempo. Nämligen med massa spring, dans, hopp och skutt. Pappa Kim blev med, vilket var superkul.
Ellah passade förutom på att ha gymnastik att kramas, hålla hand och gosa med Logan och Mercedes. Helt otroligt hur mycket hon tycker om dom ungarna :D
Liza (Mamman) är förövrigt också en stor favorit. Vi får höra dagligen en massa prat om Liza, Liza, Liza. Ta åt dig nu Liza :D







                     

Hoppa och skutta!!

Nu har vi fått frukost i våran magar. Dags att sätta på sig gymnastikkläderna och fara in på Hoppis och Skuttis :)
Kim blir (förhoppningsvis) ledig från jobb idag så han blir med :D


KÄRLEK!!

Två nyvakna troll efter middagssömnen. Jag själv passade på att få lite vila när Ellah skulle sova idag. Gud så skönt!


Fredagmys på Berhn Arena!!

Nu ikväll har vi varit inne på Berhn Arena och hejat fram Ösk till en seger :)
Kim satt ute med sina vänner på läktaren medans jag och Ellah satt med Liza och hennes barn inne i värmen uppe på Resturangen. Tack vare att hon är en (fotbollsfru) och har småbarn har hon tillgång till att kunna sitta inne. Vilket är toppenbra, för där kunde barnen roa sig med varandra, leka, pyssla och springa runt som vildingar :)
Tack Liza för en underbar kväll!!


Vi träffade på Stor Ella som var där för att heja på sin Pappa ( en av spelarna). Här sitter stor och lill Ellah tillsammans för att Heja på Ösk :)






Logan och Liza..



Nu blir det sängen och förhoppningsvis lite sömn. Imorgon bitti satsar vi på att komma iväg på Hoppis och skuttis! Om nu inte ELlah skulle slå på stort och ta en sovmorgon=vilket är väldigt ovanligt :D


Svar på Kommentar!!

Saknar dig//Mia

Saknar dig också Gumman.. Vi får se till att ses dom närmsta dagarna.. <3


Nya möbler!

Dom här möblerna blev det!!
Tack alla dom nära och kära som gav mig presentkort i födelsedagspresent så vi kunde köpa dessa möbler!


Hektisk dag!

Med en härlig start på dagen i form av frukostbuffe med min älskade karl så blev dagen riktigt bra, trots noll sömn inatt.! Tempot har varit på högvarv hela dagen, vilket ioförsig har vart väldigt bra, annars hade jag nog slocknat :D

Förmiddagen: Efter frukosten åkte Kim och jag ut till Mariebergs köpcentrum för att inhandla möbler till vårat lilla uterum. (Hade presenkort sedan min 25 års dag). Vi spenderade sen hela förmiddagen med att skruva ihop möblerna. Vi hann lagom bli klara till Ellah skulle hämtas hem från Dagis.
Eftermiddagen: Fick besök av Jessica och Milton direkt efter Dagis. Vi lagade iorning lite gott Mellanmål i form av Våfflor :)
Kvällen: Ute i Hallsberg på Kalas för att fira min kusin Sara.

Fullrulle vill säga!!









FRUKOSTBUFFE!!

Tror seriöst inte ens att jag fått sova en timme inatt. SÄMSTA natten på länge.
Strax ska vi ta och lämna Ellah på dagis, sedan åker Kim och jag vidare upp på stan för att inta en stor frukostbuffe på Java. Med lite god frukost och en stor kopp kaffe ska väl den här dagen kunna bli bra ändå :)


GRAVID KALENDER!

v.33




Behöver SOL på min bleka kropp..

Är just nu i V 33. Tiden går otroligt fort, även om jag i dagsläget skulle vilja att den gick fortare.:)
Foglossningen blir bara värre och värre. Vissa dagar kommer jag knappt upp ur soffan, upp för trappan eller knappt kan röra mig. Eftersom jag inte hade någon foglossning med Ellah har jag inget att jämnföra med. Men FY f-n för detta!!
Som tur är har jag fått låna en TENS apparat som gör det lite bättre.
Lillebror sparkar och har sig dygnet runt i magen. Hans speciallare är att ligga under dom högra revbenen och trycka allt var han har. = känns som om revbenen ska gå sönder..

Men snart älskade son är du här hos oss! Åhh så vi längtar. Blivande storasyster pussar och kramar magen dagligen.. <3 <3 <3





Svar på Fråga!

Fick du någon niiice bild på oss som körde, elr blev de bara suddigt ? ;P

Några bra bilder på er gymnaster blev det. Här kommer dom! :D









Här är lite bilder på när mina älskade gymnaster tränar!!


Onsdag en utedag!

Efter vi hämtat hem Ellah från dagis vid 14 tiden tvingade jag kvar Kim ute för att fixa iordning på gården. Vi hann med en hel del. Och på det rensade vi även ut förrådet. SÅ skönt att det är gjort.!!
Vi kom inte in förens vid 18:30 tiden och då var det dags för Ellah att hoppa ner i ett bad på direkten. Hon var smutsig och kladdig efter att hållt på att leka med löv, jord, kvistar osv. Vattnet var allt annat en rent när hon hade badad klart :D

Visst är väl våren äntligen här?? Solen värmde så skönt nu ikväll där vi stod och krattade och hade oss!




Pratar med lillebror..

Som jag misstänkte hade Ellah inte lyckats bajsa något på dagis. Stackarn hade försökt flera gånger, men inget kom :/
Fick ge henne medecin så fort vi kom hem. Efter bara 10 min lyckades hon äntligen!! Vilken lycka :D Genast vart hon på bättre humör. Framåt kvällen vart hon dock väldigt gnällig igen. Antar att det tagit på hennes små krafter att efter försök och åter försök blivit alldeles svettig men inget har hänt.
Nu hoppas vi att magen håller sig bra ett tag framöver.

Ikväll har vi äntligen fått träffat Tommys och Rebeckas lilla mirakel. SÅ söt hon var, och så liten.
Åhh vad det fick mig att vilja träffa dig nu, våran älskade lilla groda.. Kom nu :D


Hej Lillebror..


Han är hemma!

Nu är äntligen Familjen komplett igen :) Pappa Kim är hemma efter några dagar ute på vägarna. Får se hur länge han blir kvar hemma?
Ellah har inte träffat honom en, så antar att vi kommer mötas av en väldigt glad liten tjej när vi snart ska hämta henne från Dagis.

I eftermiddag blir det nog till att ge Ellah medecin mot förstoppning igen :( Ett flertal gånger igår samt idag hon hon börjat storgråta för att dte inte går att bajsa.. Tycker SÅ synd om henne och skulle göra allt för att få ta över hennes smärta. Får vänta och se vad fröknarna på dagis säger. Har hon lyckats bajsa eller ej??


Trötta Måndag!!

Förstår inte vad det vart med mig och Ellah idag?. Vi båda har vart oerhört sega och trötta .Kanske har det med våran tidiga morgon att göra plus en del krångel inatt. 
Har mest blivit filmer, mys, ritning, matlagning och bad för våran del. Skulle fixa uteförrådet idag, men soffgos med Ellah kändes mer lockande!








Vackraste varelsen på jorden <3



SVAR PÅ FRÅGOR!

Vet de varför värkarna försvann?

Neej det vet dom inte :( Och inget stod heller i förlossningsjournalen, bara att dom försvann.


 Hur tog de ut moderkakan? Vaginalt eller med operation genom buken?

När jag skulle bli nersövd så uppfattade jag det som att dom skulle göra operationen genom buken. Men när jag vaknade upp och skulle kolla på min mage fanns där inget ärr :) Så det blev en vaginal operation!

 Vad jobbar Kim med egentligen?

Han jobbar som lastbilschafför. Det blir ofta långa körningar och han är oftast borta flera dagar i sträck.




KARLA VÅRDCENTRAL!

Blev en tidig morgon för mig och Ellah eftersom jag skulle in till Sjukgymnasten. (Fick till och med väcka henne)
 Ellah trodde först det var hon som skulle bli undersökt och började ropa NEJ så fort läkaren närmade sig. Kan berätta att hon blev glatt överraskad när vi gick därifrån och hon upptäkte att INGEN hade klämt och känt på henne. (Det har hon fått nog av)
Sjukgymnasten skickade med mig en tens apparat hem. Ska använda den flitigt här hemma och hoppas på en lindrigare foglossning...

Nu ska vi krypa upp i soffan och kolla på en film. Ellah kom nämligen nyss med en dvd i högsta hugg. Hoppas på att vädret blir bättre till i eftermiddag så vi kan gå ut på tomten och leka lite :)


SÖNDAG IDAG!

Eftersom Kim åkte iväg på jobb tidigt imorrse fick Ellah snällt följa med mig på dagens Gymnastikträning.(För att träna mina gymnaster)
Som tur är stortrivs hon i gympahallen. Hon ska hoppa, springa, göra kullerbyttor och prova på det dom stora tjejerna kan. Förhoppningsvis håller intresset vid sig och jag får min vilja igenom om att hon blir en gymnast :D Hon ska minnsan gå i Mammas fotspår!!















Nu på eftermiddagen/kvällen har vi haft besök av min bror med flickvän. Jag lagade iordning en middag till oss som fick mer en godkänt:D Vilket alltid är kul!!

Tidigt imorrn bitti har jag fått en tid hos Sjukgymnasten. Får hoppas dom kan hjälpa mig med foglossningen. Är lite nervös för hur det kommer gå att ha med sig Ellah :) Antar att hon inte har någon större lust att sitta still och kolla på Mammsen :)


HÄR kommer svaren på era frågor!

Hur många barn vill ni ha?
Jag skulle vilja ha tre barn.! Kim är fast besluten om att det räcker med två. Vi får helt enkelt se vad framtiden har att utvisa :)

Vilket är ditt drömyrke?
Jag är utbildad barnskötare och har alltid tyckt om att jobba med barn. Min dröm var ett tag att starta egen privat förskola. Den planen finns fortfarande lite i mina tanker. Men om jag ska vara helt ärlig så har jag inget speciellt yrke jag känner till 100% att det här är JAG..
Min dröm är isåfall att jag ska kunna vara hemmafru undertiden mina barn är små. Vissa tycker jag är knäpp i huvudet som VILL vara hemma och ta hand om hus och barn så länge. Medans jag känner att det här är JAG till 100%. Jag älskar att spendera tid med hemmet, barnen, matlagning, bakning osv. Kalla mig gammaldags, men det är så jag känner. Tyvärr har vi inte ekonomin för att jag ska kunna gå hemma efter föräldraledigheten. Får se vad som händer och sker. Kanske kommer jag på med tiden vad jag vill jobba med???

Har ni några namnförslag till lillebror?
För bara någon månad sedan hade jag bara ett namn i huvudet, och det var LEVI. Det kändes lixom helt rätt med det namnet. Men nu är det en på Ellahs dagis som fått en bror som dom självklart döpt till Levi. Och för varje gång jag träffar den här lille Levi som förövrigt inte är våran Levi börjar det helt plötsligt kännas lite fel med det namnet. Men vem vet? När våran lille kille kommer ut kanske dte är världens finaste LEVI??
Men jag håller iallefall på att kolla efter lite olika alternativ om nu inte LEvi skulle kännas rätt. Jag har fastnat mer och mer för JAMIE. Men alla förslag jag kommer med passar inte Kim i smaken. Han är fast bestluten om att LIAM är det finaste namnet.. Det tåls att tänka på det här med namn.. Kom gärna med fler förslag :D

Hur tänker du inför nästa förlossning, mer/mindre nervös denna gång?

Ärligt talat är jag mycket mer nervös nu en med första gången.
Mycket är pågrund av lite saker som gick fel sist. Mina värkar tog slut så fort Ellah huvud kom ut. Efter mycket dragandes från barnmorskorna och rejält krystande från min sida (utan värkar) så kom hon ut välbehållen våran lilla skatt.
Men eftersom jag inte hade värkar kom heller inga eftervärkar, så ut kom allså ingen moderkaka. Jag fick ganska så akut åka ner på operation och lämna min lilla Skatt efter att bara sett henne i någon minut. Bara tanken på att det HÄR kan hända igen skrämmer mig. Men det som skrämmer mig allra mest är att Kim just nu jobbar ungefär 6 av 7 dagar på en vecka. Han är inte i närheten av att kunna ta sig hem till Örebro på kort varsel, då han oftast är i Finland, Helsingborg, Gävle osv. Vad gör jag om förslossnigen startar?? Ska jag ligga på förlossningen helt själv?? Bara jag tänker på det här så börjar jag nästan gråta och får panik. ALDRIG att jag vill föda fram våran lille son helt ensam!!
Varför skulle jag tajma in att få värkar just en dag som Kim är hemma? Skulle inte tro att den chansen är speciellt stor..
Ska prata om det här med min barnmorska på nästa kontroll. Får se vad hon har att säga som kan lugna mig lite..


Vad vill Kim att lillebror ska heta.

Liam eller Zlatan :D






Hoppas ni blev nöjda över svaren! Nu tackar jag för mig :)


GYMNASTIK!!

Ellah och jag har precis kommit hem ifrån Hoppis och Skuttis. I början stod hon mest still och kollade in läget (precis som jag misstänkte) men sedan förvandlades hon till en dyraselkanin. :) Hon hoppade, skuttade, dansade och sprang hej vilt. Man blev alldeles varm i hjärtat när man såg hur underbart kul hon tyckte det var.
Jag var helt färdig när det väl var slut, men Ellah ville bara fortsätta och fortsätta. När Merecedes och Logan lämnade gymnastiksalen valde hon iallefall att följa med ut :)
Får försöka åka iväg nu varje Lördag så länge som jag orkar. Ellah hade det ju SÅ kul!! :D



SLUT!

Nu avslutas frågestunden!! Imorgon så fort jag får tid ska jag sätta mig ner och svara på era frågor!! Ska bli skoj :)


Dansuppvisning!!

Vi har haft en helt fantastisk eftermiddag/kväll hemma hos underbara Liza och John. Vi blev bjudna på en supergod middag, som Liza stod för. Hon kan det där med att laga mat :) Barnen hade det superkul och sprang ibland runt som vildingar. En och en annan galen dans bjöd dom också på :) Kolla dansfilm inne på Lizas blogg http://minbebis.com/blogg/tripptrapptrull/
Ellah var totalt slut och somnade såklart på stört i bilen påväg hem. Antar att hon kommer drömma om sin drömprins Logan inatt :)






Kim torkar upp efter barnen :)




Nu får det bli sängen och hoppas på en bra nattsömn. Imorgon bitti blir det Hoppis pch Skuttis med Liza och barnen. Ska bli skoj och se vad Ellah tycker om det! :)


1 april!!

Kim är äntligen ledig :) Fram till kl 18 iallefall, sen får vi se om hans jobb ringer..

Ellah ligger och sover middag och laddar med en massa energi till i eftermiddag då vi ska hem till Familjen Alvbåge på Skoj och Fredagmys :)

Ikväll avslutar jag frågestunden. Så fortfarande har ni chans att få eran fråga besvarad!!

Har ni blivit lurade idag? Såhär på 1a April??


Bjuder på några gamla bilder på Ellah!






När man ser gamla bilder på Ellah inser man hur stor hon blivit!


RSS 2.0