Kanon dag!

Vi hade en super härlig eftermiddag hemma hos Liza. Ungarna busade för fullt. Det var kul att se, för sist var Ellah lite blyg både för Mercedes och Logan. Men idag var det fullfart på alla 3 :)
När vi skulle bege oss hem lätt det såhär.
Jag: Ellah kom nu gumman vi ska åka hem.
Ellah: NEJ
Jag: Jo Ellah. VIll du inte följa med Mamma hem??
Ellah: Nää Näää
 Tillslut fick jag muta med att hon skulle få hålla bilnyckeln. Då gick allt mycket smidigt och bra :D

Blev sen en ordentlig storhandlig påvägen hem, så nu är hela kylen proppfull!!



Kiss Kiss!

Ikväll körde vi på Pottan igen. Vi har tänkt att Ellah får sitta på den en liten stund innan hon ska sova, bara för att vänja sig. Och vet ni vad?? Ikväll kom det massor av kiss i pottan. Det är ändå bara andra gången hon sitter på den. Behöver jag tala om att Kim och jag vart stolta som två stora tuppar. Vi klappade händerna, jublade och berömde henne. Hon sken upp som jordens största sol!!! :D




UMGÅS!!

Sitter och väntar på att ELlah ska vakna från sin middagssömn. Så fort hon vaknar så ska vi åka hem till Liza med barn för att umgås. :)
Kim skulle egentligen blivit med, men eftersom Lizas man John är bortrest så tyckte han det var bättre att stanna hemma. Kan bli risk för mycket tjejbabbel annars säger han.. Vadå, det vet jag inget om hihih






REA!!

I söndags då det var Annandag jul hängde vi på låset ute i Mariebergs Galleria. Mellandags rean började och om vi skulle få något att ha vart man ju tvungen att vara där i tid innan allt folk hunnit komma.
Jag som hade presenkort på Cubus och HM, hittade en hel del till mig själv. Jag köpte två stora påsar för ca 500 kr styck. Massor av kläder fick jag för pengarna :D  Nu har jag till och med 1000 kr kvar i presentkort som jag inte gjort över med än.
Kim hittade ett par nya jeans samt en skit snygg skjorta och lite till. Dock var bara ett plagg på rean :D
Självklart köpte vi några plagg till Ellah samt några till bebisen :D Åhh så kul att handla bebiskläder!!

Eftersom vi inte vet könet på bebisen än fick det bli neotrala färger så som Grönt och Brunt..



Ellahs kläder. Klänning som hon nu har två likadana av fast i två helt olika strl. Toppen bra! Farfarströja samt en helmysig Pjymas.


Fleccebyxor samt tjock skön tröja för bara 75kr. Och två mössor för 10kr. Som hittat!


50 kr för världens sötaste body och 50 kr för skönaste byxorna. På sista tiden har jag börjat ÄLSKA brunt på babykläder. I mina ögon passar det både en pojke och en flicka..


Premiär!!

Ikväll provade Ellah sin potta för första gången. Dom senaste dagarna har hon varit väldigt intresserad av både Pottan och toaletten. SÅ nu ikväll lät vi henne prova på. Hon satt en bra stund och tittade i en bok och lekte med sin docka. Kom dock inget i Pottan. Men det tar nog ett bra tag innan det gör det!!


KALASDAGS!!

Ellah som i vanliga fall brukar somna runt 11 när hon ska sova middag somnade inte förens halv 1. Så bio idag kunde vi bara glömma! Antar att vi tar det imorgon istället :)
Men däremot så ska vi om en timme fara in till stan hem till Pappa/Morfar och Karin. Idag är det Karins födelsedag och vi är dit bjudna på både lite middag samt massa fika.

Om vi inte kommer hem försent ikväll så lovar jag att jag ska ta kort på vad Ellah fick i Julklapp av alla våra nära och kära. Samt lite av vad jag och Kim fick :D


BIO!!

Imorgon förmiddag funderar jag och Kim på om vi ska ta med oss Ellah på BIO :D
Vore super mysigt. Finns en barnfilm som bara är 30 min lång. Vore en bra film att starta med och prova på hur det skulle gå.
Vi får packa med oss en Festis och lite Russin till ELlah så sitter hon nog still under hela filmen..





Filmen heter VEM??


JULDAGEN

Såhär dagen efter julafton och i å med att vi kommit i säng väldigt sent resulterade i en lång sovmorgon. Jag vaknade först av alla vid kl 12:00.
Fick sedan väcka Ellah vid 13:20 som var svårväkt. Tror hon kunde sova bort hela dagen om hon så hade fått. Men vi skulle vara borta på yttligare ett julfirande kl 14. Denna gång var det hemma hos min Moster. Där väntades fler mostrar samt kusiner med familjer. Vi åt god mat samt hade massa roliga musiklekar :D
Denna kväll fick dock inte bli lika lång som den förra, då jag ville att Ellah skulle komma i säng i hyfsad tid. SÅ vi avrundade och åkte hem runt 19 tiden..
Kim kom inte hem förens runt 12 slaget på natten. Han hade vart på julfirande hos sin systers pappa...



Myser med lilla Katten som hon fått i julklapp av sin Farmor..


Inviger dom fina kläderna som Ellah fått av sin Gammelfarfar i Julklapp. Köpa barnkläder är något han är bra på :)













Lilla Clownen..





JULAFTON!!!


Här kommer äntligen lite uppdatering på bloggen efter ett litet Jullov :D

Julafton och vi hade inte ställt klockan eftersom Ellah brukar vakna senast runt 8a. Men just denna dag vaknade jag först av alla och klockan var redan då 10:15. Fick börja med att väcka både man och dotter då vi skulle vara borta hos Kims mamma redan vid 11.
Vi tog den ändå hyfsat lungt och började med lite mys i soffan med att öppna paket från våra julstrumpor :)






I strumpan fanns det en bok, en cd-skiva, kavel samt playdoodeg.
Ellah ville helst börja leka med degen direkt. Men vi hade ju som sagt ganska bråttom så det fick bli ett snabbt bad för henne istället och sedan skulle finkläderna på :)

Vi for sedan iväg till Kims mamma där vi åt en sen frukost med massa godsaker. Vi hann umgås en stund samt dela ut julklappar innan det var dags för oss att fara hem till min Farmor där den mesta av släkten på Pappas sida var.
V började med att titta på Kalle Ankas jul som är ett MÅste i mina ögon hihi. En tradition är ju till för att följas. Eller hur?? :)
Sedan åt vi massor av god mat, samt lite mer mat, fika och godis :) Blir alldeles för mycket mat och annat under julen. Men gott är det!!

Tomten kom framåt kvällen och hade med sig massor av paket. Vi alla måste ha varit ovanligt snälla iår :)
Ellah var först lite avvaktande mot tomten. Satt i mitt eller Kims knä och tittade på honom på avstånd. Men efter att följt med henne upp för att hämta den första julklappen släppte det sedan och hon var fort framme när Tomten ropade hennes namn. Efter några vändor lärde hon sig också att ta i hand och tacka också.. Just i detta ögonblick kände jag en stor våg med känslor välla över mig. Jag var SÅ oerhört stolt över min lilla Tös!! <3 <3 <3






Pappa, Farbror och Farmor förbereder för julbordet.




Fjantfian..
















Sitter i Pappas knä och kollar in tomten som precis kommit.


Pappa följer med fram dom först gångerna för att hämta paketen.


Sen sprang hon ju som sagt fram själv, och till och med tackade :D
















Vi hade en underbar Julafton. Vi åkte inte hem förens kl slog 1.30 på natten. Ellah som hade varit pigg och glad hela kvällen och inte velat sova, somnade på stört så fort bilen startat :)








JULRFIRANDET NUMMER 3

Juldagen idag och Julafton är redan över. Strax ska vi åka iväg för julfirande nummer 3. Det blir hemma hos moster med familj med flera mostrar och kusiner för julbord och mys :D
Innan vi kan bege oss måste jag väcka Ellah som fortfarande sover sedan inatt. Blev en mycket sen kväll för henne igår då hon var superpigg glad och inte ville sova. Hon somnade inte förens vid 1:30 inatt då vi åkte hem från julfriandet.
Men nu är kl strax efter 13 och då är det dags att gå upp. Eller var tycker ni?? hahaha



Bloggar senare om Julafton och om idag!!!


Lilla Julafton 23 Dec!

I Torsdags (23) firade vi som sagt Julafton hemma hos Mamma/Mormor.
Vi hade en lugn och trevlig kväll med mycket mat, julgodis och julklappar.
Jag vart supernöjd över mitt paket som innehöll en stor hushållsmaskin. Nu kan jag äntligen baka massa satser bullar, bröd och annat utan att Elvispen vi har hemma börjar lukta bränt och ryka. HAHA

Ellah fick en hel del paket av Mormor och Anders som vanligt. Mycket nöjd blev hon över allt, men favoriten blev nog Duplo legot. Det lekte hon med en stund på kvällen innan det var dags för henna att sova.
Vi andra ( jag, Kim, min bror, hans tjej, Mamma, Anders och Anders son) satt uppe i flera timmar och spelade lite roliga sällskapsspel till kl slog över midnatt. DÅ var det sags att bege sig hemmåt. Det var ju som sagt en dag imorgon också, och då självaste JULAFTON!!!














PRINSESSAN!!


Granen hemma hos Mormor.




Piano tjejen..


Ellah älskar Mormors alla tomtar!





















JULHÄLSNING!




Det här kortet valde vi som årets julkort.


Klappar!

Vi har precis kommit hem efter att ha firat Jul hemma hos Mamma/Mormor.
Just nu är jag så sjukt trött att jag varken vill eller orkar lägga upp något längre inlägg med bilder osv. Det kommer förhoppningsvis imorgon om vi hinner :D

Har precis lagt i paket i ELlahs julstrumpa. Eller jag? Det var tomten såklart :D
Ska bli så kul att se min lilla Prinsessa vakna upp och lysa som en stjärna över alla paket hon ska få öppna.
Och sen Äta en mysig frukost tillsammans bara vi tre, tända ljus och mysa..
Sedan är hela Julafton fullspäckad och vi kommer nog alla vara helt slut när kvällen lider mot sitt slut..


Ne, nu somnar jag snart här sittandes. Godnatt!!


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!


Lilla Julafton!

Krångel tösen har krånglat en del inatt också. Dock inte alls lika mycket som för några nätter sedan, så vi tog en liten sovmorgon imorrse.

Nu är det frukostdags och sedan lite undanplockning. Vid 12 ska vi se till att vara inne i stan då vi ska möta upp Kim. Jag är iallefall klar med alla julklappar, men har kläder till mig själv att köpa. Något fint jag kan ha på mig över jul. :D

I eftermiddag ska vi fira Julafton hemma hos Mamma/Mormor :)


Svar på Fråga!

Hej! vart köper du dina "gnuggisar" ? Texterna till väggarna alltså :)


Hej. Dom beställer jag över Internet på en sida som heter WWW.DEKOR.SE
Dom har massor av fina texter att välja på, så jag rekommenderar det varmt!!





Resturang besök.

Vilken god middag vi ätit nu ikväll. Blev både förrätt, varmrätt och efterrätt. Är Proppmätt!!
Maten smakade ljuvligt och jag ger den 5 av 5 poäng :D


Loppan som spelar clown som vanligt :)






Ellah älskade förrätten som bestod av mjukt bröd med smällt ost på som man doppade i Tsatziki.
Tsatzikin var den stora favoriten :D














I pappas knä och äter efterrätt...


Trött flicka hos Gammelmorfar..



Grattis Jörgen på 50 års-dagen!! Och tusen tack för den goda maten!



JULKORT!!

Vad kul det är nu om dagarna när man går till Brevlådan. Alla räkningar är betalda = inga obehagliga överaskningar :D Och så får man sådana underbara Jukort från Nära och Kära. Igår kom det två och idag kom det yttligare fyra styckna :D
Tack alla underbara <3


FOTON!

Idag kom det fina kort på Posten. :D
Korten är tagna förra månaden på Öppna förskolan.




Resturang!!

Fick i stortsett dom sista klapparna klara idag. Ska bara in en snabbis imorgon för att köpa den allra sista klappen som är till min Pappa :)

Just nu har jag precis tilllagat några julklappar. Japp ni läste rätt. Jag har allså gjort något i julklapp till några kära. Vart ärligt talat riktigt bra och det smakade ljuvligt. Hoppas att det blir uppskattat :D Nu ska jag bara dekorera dom fina glasskålarna och sedan är det klart.


Det blev allså Fikonmarmelad. Det passar perfekt till tex Ost och kex.
Fick tipset ifrån Viktoria http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen
Gå gärna in och läs. Hon har en massa goda recept på både mat och godis :)



Ne, nu ska vi ta på oss finkläder och bege oss in till stan där vi ska fira Kims morbror Jörgen som blir 50 år. Det blir god mat på en fin Resturang :D



Lite inredning!

HALLEN!



Än så länge är det ganska tomt i hyllfacken. Har fortfarande några få kartonger kvar att packa upp som jag försökt förstränga :D




En fin korglykta.



Ellahs hand och fotavtryck lyser upp i hallen :D










Så nu har ni fått sett lite av våran hall :D
Någon annan dag kommer det bilder på fler rum. Vem vet, kanske redan imorgon....


ÄLSKAR DIG!!

ÄLSKAR DIG TILL MÅNEN OCH TILLBAKA!!



Får vara ärlig och säga att jag hinner inte med i ELlahs utveckling. Allt går fruktansvärt fort nu och samtidigt som jag känner mig stolt som en tupp över allt som ELlah lär sig hela tiden känner jag även ledsamhet.. Ska det gå så här fort??
När slutade hon med att vara en bebis?
Hon pratar hela tiden. Mycket tydliga och bestämmda NEJ hör vi varje dag :)
Hon har blivit väldigt bestämd och vill gärna göra dom saker hon bestämmt sig för, även om vi säger åt henne att hon INTE får.. :D


ÄLSKADE SKRUTTUNGE!! DU kommer bli världens bästa STORASYSTER!!
Så som du tar hand om alla små, klappar, pussar och är så försiktig.


JULGODIS!!

Idag kom det till yttligare två sorter julgodis i dom fina glasburkarna.
Jag slängde ihop Rocky Road samt Snickerskakor.
Nu finns det fyra olika sorter Marknadsnougat, Bounty, Snickerskakor och Rocky Road, det får allt ta och räcka. Det fanns även Knäck men det har jag lyckats ätit upp redan hihi..



Snickers.


Rocky Road.






MARDRÖMMSNATT!!

Öj öj vart ska jag börja?? Antar att nattens äventyr har med att gårdagen inte bjöd på någon middagssömn för Ellah= Övertrött..
Hon hade svårt att komma till ro igår kväll, vilket aldrig brukar hända. Hon somnade, vaknade och skrek, somnade om och så höll det på fram till kl 24:00 då vaknade hon och skrek och vägrade (kunde) inte somna om. I flera timmar höll hon på och bara gappade rätt ut. Hon fick tillslut ligga inne hos oss. Men det hjälpte för en kort stund. Sen började det om igen.. :( Någon gång vid 5-6 tiden somnade hon äntligen om..
Kim som är sjuk sov på soffan hela natten och var snäll och tog Ellah som konstigt nog vaknade 7:30 och var pigg som ett yrväder och körde henne till Dagis..

Jag har nu fått legat i sängen några timmar på morgonen och vilat, så nu orkar jag iallefall med dagen!!

Ska strax hämta hem vilden från Dagis och sedan ska vi spendera eftermiddagen åt en massa bak :D

Om jag var på bra humör inatt?? OO jaa.. Eller INTE!!!



Julstämning!!

Här kommer en liten julshow från Ellah :D



Tyvärr ganska mörk bild.. Får ta och skaffa mig en videokamera. Kanske jag skulle önskat mig i julklapp. Dum jag är!!


Massvis av skoj!!

Så här dagarna före Julafton känns det som om det är massor som ska hinnas med.
Den där julkänslan man hade när man var liten och allt bara pirrade i kroppen finns inte på samma sett som vuxen :/ Och det är jag ENORMT besviken över. För jag ÄLSKAR allt som hör julen till..
Idag tog vi paus från allt julstök, julhandling, bakning osv och bara umgicks med underbara människor.

Vi började morgonen med att åka och möta upp Rebecka, för att vara råd till ett bilköp. Vi åkte sedan och tog lunch och direkt därifrån vidare till Öppna Förskolan på julavslutning.
Ellah lekte av sig rejält efter att ha varit hemma hela förra veckan. Det här behövde både hon och jag :)
Efter gott fika, bus och stohej åkte vi vidare till Jessica från Föräldragruppen på yttligare en fika hihi. Maria (föräldragruppen) med barn kom också över...

Vi har haft en super härlig dag :) Är dock HELT slut nu. Får garanterat bli en tidig kväll i säng..
Imorgon väntas det Dagis för Ellah igen och julbak för min del :D


Bilder från Öppna förskolan!!
















Bästa vännerna busar med varandra :D


Julgranen på plats!!

Den här helgen har verkligen bara sprungit förbi.
Idag hade jag så mycket planerat att göra. Men tiden räcker lixom inte till.
Så dom sorter av julgodis jag har kvar att göra får jag ta och göra på Tisdag istället :D

Har idag varit super effektiv. Har inte suttit ner på hela dagen känns det som. STOR städade hela huset. Allt, you name it.  Och har tvättat 100 maskiner med tvätt tror jag :D

Nu ikväll när allt var fixat och klart tog vi tillsammans fram granen och klädde den.. Ellah var super duktig och försökte så gott hon kunde, även om det betyder att hon mest förstörde egentligen :)














Iår valde vi att bara köra med rött i Granen. Förutom dom få snöflingor vi satte dit..


Vi lade sedan in alla klappar under granen. Är inte precis en julklapp vi inhandlat..











Älskade trollunge <3


Det här inlägget är från IGÅR ( Lördag) kväll!!

Phuuu. Är helt slut efter den här dagen. Det ska bli oerhört skönt att lägga huvudet på kudden om en stund.
Hoppade upp tidigt imorrse med en pigg och strålande liten Ellah. Vi mös en stund i soffan innan vi vart tvugna att göra iordning oss.
Ellah skulle få vara hemma hos sin Morfar och Karin i några timmar medans jag och Kim skulle springa in och ut i butiker för att handla dom sista julklapparna.
Men det var bara jag och Ellah som lyckades komma iväg. Kim låg och sov som en stock och var ganska så fyllesjuk efter gårdagen.. Tyckte inte ett dugg synd om honom :D haha

Hann iallefall med dom flesta klapparna och har nu bara ett fåtal kvar att handla. Känns rikigt skönt :D
Eftermiddagen ägnade vi åt att tvätta, rensa, städa och sånt där skojsigt..

Varken Kim eller jag orkade laga mat ikväll så vi skämde bort oss med att köpa hem Kinamat :D Det hade jag förtjänat efter allt spring i butiker, samt allt fix här hemma.. Vad Kim hade gjort för att förtjäna det vet jag inte? hihi Kanske för att han helt enkelt är UNDERBAR!!!


Julshopping!!

Här hemma går barnkanalen varm på mornarna :)
Ellah har precis sluckat en vällingflaska och sitter just nu och leker med sin låsas mat. Jag ska minnsan smaka på varenda liten bit tycker hon :D

Ska strax hoppa in i duschen och snygga till mig lite. Ellah ska vara några timmar hos sin Morfar och Karin nu tidigt på förmiddagen. Jag och Kim ska hänga på låset ute på Mariebergs köpcentrum för att handla dom sista klapparna..
Sen blir det nog även en vända på stan för min del. Men då tror jag att Kim och Ellah åker hem och leker :D

Ha en trevlig Lördag allihopa!!


Hur lätt som helst!

Var inte några som helst problem att vara barnvakt åt Charlie. Förstår inte vad föräldrarna oroat sig för :D


Två söta flickorn som väntar på att vi ska ut och åka..



Nu sover Ellah, så nu är det dags för lite Fredagsmys.
Har tagit fram dricka samt lite gott att äta som jag ska njuta på framför filmen Gladiator.
Kim är ute på äventyr så kvällen har jag för mig själv :D


FREDAG!

Godmorgon!
Ligger i soffan och kollar på när Ellah leker. Hur orkar hon? Jag är SÅ himla morgontrött att jag inte orkar göra nånting. Hon måste fått sin pigghet  av Pappsen.. Han var nämligen väldigt morgonpigg som liten.

Tidigt i eftermiddag kommer Rebecka hit och lämnar Charlie. Hon har fått jobbtid och det finns då ingen som passar Charlie. Det är självklart att jag och Ellah ställer upp :D


Lite frukost på det här vore gott!!!


Här kommer några bilder från mobilen..







Ni är bäst!!!


Hade igår kväll gymnastikavslutning. Tack alla tjejer för en rolig termin. Ni är bäst :D
Och tack en än gång för presenterna.. Kom väl till användning :)


Julkort!!!


Nu är alla julkort postade. Blev en hel del :)


JULGODIS!!




Gjorde lite julfint med några glasburkar från Ikea.
Satte på rött sidenband och lade sedan ner julgodis i dom :)



En så länge är det Bounty och Marknadsnougat i burkarna. Har två till här hemma som också ska fyllas av något gott :D





PEPPARKAKA!!

Ellah var superduktig hos doktorn, trots blodprov och annat jobbigt. Som belöning fick hon med ett Bamse klistermärke hem av doktorn. Det bar hon så stolt på :)
Av mig fick hon en pepparkaka hon tjatat hela morgon på. Efter dagar av gnäll orkar man till slut inte höra mer. Då gör man vad som helst för att slippa höra det i några minuter :D
Det godaste på pepparkakan och det ända man ville åt var såklart glasyren..











När det mesta av glasyren var av slickad så ville hon inte ha mer :)





Ellah fick hostmedecin utskriven av doktorn. Hon hörde att det var fullt med slem i hennes lungor och ville hjälpa henne få upp allt :D
Om hon har urinvägsinfektion får vi vänta några dagar att få reda på....


Sjuk??

Precis som dom andra mornarna den här veckan har Ellah vaknat upp pigg som ett yrväder. Men framåt eftermiddagarna kommer febern åter. ( Vet dock ej med idag). Men idag har vi iallefall fått tid hos vårdcentralen för att kolla om hon har Urinvägsinfektion..
Får hoppas att det går bra. Inte så kul att gå runt med en påse fastklistrad mellan benen.. Men får försöka underhålla och roa henne bäst jag kan :D




TILL SALU!!

Åhh så SKÖNT att denna dag lider mot sitt slut. Min tanke om att jag och ELlah skulle få en mysig stund på stan med att handla klappar, fika osv gick inge vidare. Hade nog jordens gnälligaste unge. Hon satt inte still många stunder utan klättrade ur vagnen hela tiden. Svetten sprutade på mig och jag lät som en sån där arg Mamma som skäller på sina barn. 
Varje Mamma intalar sig själv om att MITT barn kommer aldrig gå igenom den där jobbiga trots tiden.. Jag intalade mig själv det varje dag.. Men shii fick jag.
Tur att hon oftast är världens snällaste och goaste.. Hur skulle man annars stå ut? <3

Så ni som påstår att Ellah aldrig verkar gnälla osv.. NU vet ni att hon minnsan kan hon också :D


Julklappar!

Ellah får bli hemma hela veckan. Den där nedrans febern kommer tillbaka till och från.
Idag ska vi ta en shoppingdag Ellah och jag för oss själva :)  Vi ska försöka handla klart alla Julklappar osv.
Tur att Kim fick lön idag. Vi har verkligen vart hur fattiga som helst hela månad och vi har ivrigt väntat på att den 15onde skulle komma :)

Ikväll blir det fikamys hos Rebecka och Tommy..
Känns som om det här kommer bli en BRA dag :D


GRAVID KALENDER!

V. 16+2


Syns att bebisen ligger alldeles snett i magen :D


Förutom att jag är trött och har supersvårt att komma upp på mornarna har jag den här veckan mått riktigt bra..
Dom sista veckorna har jag äntligen kunnat njuta av att vara Gravid..
Precis nu i denna skrivande stund så känner jag hur lillfisen i magen rör på sig <3


Kim hade jättesvårt att se min mage växa när jag väntade ELlah. Han tyckte det var obehagligt och han tog väl i den någon enstaka gång.
Den här gången är det helt annorlunda.  Han kommer ofta och klappar och stryker över magen. Det känns helt underbart! Den här gången är han mer delaktig i graviditeten och inte alls lika rädd!








Mjöligt värre!

Det blev att vi bakade ett gäng Pepparkakor igår. Ellah var jätteduktig att kavla ut degen och att sedan förstöra det jag hade tryckt.. :D Efter att halva degen var färdiggräddad fick jag ta över och göra det sista själv. ELlah hade nämligen tröttnat och lekte för fullt med sina leksaker..
Men det gick snabbt och smidigt när jag fick göra jobbet själv.

Kvällen spenderade vi hos Mamma/Mormor där vi tillsammans bakade Marknadsnougat.. MMM, Jammi!!!
Självklart skulle Ellahs feber komma tillbaka :/  Knasigt det där. På dagen mår hon ganska så bra och sen på kvällen så poof kommer febern igen..









Pepparkakor!

Likaså denna förmiddag har vi bara legat och gosat samt sovit några timmar :)
Ellah har inte feber idag heller men är ovanligt trött och tokförskyld. Tror jag håller henne hemma hela veckan från dagis :D
Nu ska vi däremot vara lite kreativa och baka pepparkakor. Inte kan vi ligga här och slappa hela dagen??


IDOL!!

Ellah har tack och lov inte haft feber på hela dagen. Men trots det var vi båda trötta och sega och har legat i soffan hela dagen. Haft en supermysig dag helt enkelt :)
Ellah får ändå bli hemma från Dagis imorgon. Känner att hon behöver en dag till hemma fråna allt ståhej från Dagis då näsan fortfarande rinner och hon hostar.


Ne, nu ska jag byta om sedan bege mig på ett möte angående Gympa planering.


Just nu springer Ellah och jagar Kim för att få kramar. Hon får en kram och pappa Kim springer vidare och Ellah kommer efter för att få flera.. Mycket skratt hörs av dom båda.. Så himla kul att Ellah har Pappsen som sin största IDOL...
Älskar er <3


Hemmadag!!

Idag blir det som sagt en dag här hemma. Ellah har feber och är tokförskyld. Hostar ibland så det låter som hela lungorna ska komma upp :/ Tur att hon än så länge inte verkar lida av det. Hon är faktiskt ganska så pigg ocg glad för att vara sjuk.. Skönt det :D

Vi sitter just nu nerbäddade under ett stort täcke i soffan och kollar barnprogram. Ellah njuter av sin Smotthie hon fick i dagens adventskalender..











Får se vad vi orkar med idag. Jag själv är inte sjuk men helt slut efter helgen och med lite sömn. Men julbaka vore mysigt såhär på Lucia :)


FULLFART HELA HELGEN!

Den här helgen har bara sprungit iväg. Kanske för att vi har vart upptagna i stort sett hela tiden.
Igår (Lördag) var vi hemma hos Mia och Johan med familj och firade lite jul. Vi började dagen med en god fika som hade massor av gott att erbjuda. Vi tog sedan en promenad (allihopa) till affären för att inhandla matvaror till kvällens middag. Det fick bli Tacos. Det är snabbt, enkelt och mycket gott :)
Förutom en massa lek och bus på barnen så delade vi ut julklappar. Ellah fick ett stort paket med leksaksmat. Hon som älskar att leka i kök och låsas äta uppskattade detta mycket..



Leker i Noelias rum.






Vilken tur att jag tycks veta att Ellah ska få precis ett sånt här kök i julklapp. Vad glad hon kommer bli :D





Nu idag Söndag hoppade jag upp tidigt för att åka iväg på gymnastiktävling. Blev sedan en snabb sväng hemma för att fixa iorning sig för att sedan åka iväg på Julkonsert. Vi mötte upp Ellahs gudföräldrar Rebecka och Tommy vid entren, som förövrigt också hade våra biljetter.
Var en bra och mysig konsert, men den lyckades bara underhålla Ellah små korta stunder. Så Kim och jag fick turas om att leka lite, gosa osv för att hålla humöret uppe på henne.

Efter konserten vankades det julmacka och julmust. Då blev det genast mycket roligare tyckte Ellah som hade full shjo med att busa med gudfar Tommy :D

Underbar helg lider mot sitt slut. Är förövrigt helt slut. Så nu blir det en film i sängen sedan natti Natti..


Ellah har haft fortsatt feber både Lördag och idag Söndag. Dock bara 38,5 och den tycks inte påverka henne något. Vilket känns underligt. 38.5 är ändå ganska mycket feber..
Men imorrn ska vi stanna hemma ifrån alla aktiviteter och försöka friskna till.




Fredag kväll.

Ellah och jag hade en super mysig kväll i Fredags. Lite tjejmys helt enkelt :) Ellah orkade vara vaken till strax efter nio. Då pekade hon upp på sitt rum och visade att det var dags att sova..
Blev som sagt plockmat till middag, vilket är en av mina favoriter.  Ellah tycktes också gilla det. Hon skulle smaka på allt, hon kunde inte riktigt bestämma sig för vilket som var godast :)
Lät så otroligt gullig varje gång hon smakade på något. MMMM och sen ett stort leende på läpparna. Kunde inte hålla mig för skratt och satt och små fnissade för mig själv samtidigt som jag kände en stor lycka skölja över mig.

Att sen Jay vann Idol gjorde kvällen bara än o bättre!!!!!









Kl 1 på natten vaknade dock en mycket kokhett Ellah. Febern låg på 40 grader :/ Vart hade den kommit ifrån? Slog till som ett blixnedslag. Hon fick sova brevid mig i sängen hela natten.. MYS <3


Sover sött!

Fredag idag vilket känns underbart. Trots att jag är hemma om dagarna så är det ändå något speciellt med just Fredagar :)
Ikväll ska vi ha tjejmys här hemma. Kim ska iväg på Julbord med jobbet, så jag och Ellah har kvällen för oss själva..
Vi tänkte handla hem lite god plock mat och massa vindruvor att gotta oss med framför Idol. Får dock se hur länge hon orkar hålla sig vaken ikväll..
Förhoppningsvis längre en sin vanliga tid (18:30-19) för jag vill ha lite sällskap.. Men fortsätter hon sin middagssömn lite till så orkar hon nog. För just nu ligger hon här brevid mig i soffan och sover som en liten Ängel och har gjort det i snart 1.5 timme..




STOLT SOM EN TUPP!

Kim kom hem lite senare ifrån jobbet igår så vi fick väldigt bråttom att hinna i tid till Luciafirandet på Dagis. Självklart glider vi in sist av alla. Men vi hann :D
Jag hade klätt både mig och ELlah riktigt varmt då firandet var utomhus. Kim tänkte inte längre än näsan räckte och tog bara på sig ett par jeans och tunna Converseskor.. Hans tår höll på att frysa sönder.. Jag kunde bara glatt säga. Vad var det jag sa!! hihi
Var SÅ himla stolt över Ellah. Hon gick med dom stora barnen i tåget hela tiden. Trodde att hon skulle bli lite ledsen då alla vuxna stod som hökar framför med kameran i högsta hugg. Hon såg dock väldigt chokad ut och stod helt stilla på samma plats under hela framträdandet!!







Våran lilla michelin :)


Såhär stod hon blixt stilla under alla låtar. Antar att hon hade svårt att röra på sig med alla kläder. hihi







Ellah hade med sig både oss, Mormor och Anders samt gudföräldrarna Tommy och Rebecka som gäster :)
Efter firandet och fikat tog vi med oss Tommy och Rebecka och åkte ut till Mariebergs köpcentrum. Dom hade nämligen öppet till 22 igår och hade en hel del rea.. Blev en supermysig kväll!!!


LUCIA!!

Ska strax börja sortera bland ELlahs alla kläder. Har upptäkt dom sista dagarna att hon har blivit extrem lång och endel byxor har blivit lite korta :)

Ska även leta rätt på Ellahs Tomteklänning samt Tomtemössan. För ikväll väntas det nämligen Luciatåg..
Ska bli oerhört kul att se hur hon reagerar. Kommer hon stanna kvar i tåget och sjunga eller börjar hon gråta och vill gå till oss?? Ska iallefall bli superkul. Mitt första Luciatåg som förälder. Kommer bli alldeles rörd av min lilla Pärla <3


Bokklubb!

Ellah fick ett nytt paket ifrån Disneyklubben igår.
Den här månaden var det som alltid en bok samt en ljudskiva till. Men som bonus var det en pysselbok med.


Boken samt skivan var Kalla Anka.

Boken har redan blivit populär hos Ellah. Hon har suttit med den ett x antal gånger och bläddrat i den. Pekar på Kalle Anka och säger den? Hon vill allså då veta vem det är :) Kalle har hon lite svårt för att säga. Men Anka kan hon :D


GRAVID KALENDER!

V. 15+3




Illamåendet har i stortsett försvunnit helt. Kan komma när jag är hungrig, men så fort jag får i mig något i magen går det snabbt över :)
Mår förövrigt ganska bra just nu. Har fått lite halsbränna, men än så länge står jag ut med den :)
Det ända jobbiga är väl att jag känner mig yr i huvudet och blir snabbt anfådd. Antar att det har med att göra att man har mer blod som pumpar i kroppen och hjärtat slår snabbare..
Har tycks mig känna 2-3 sparkar i veckan. Men en så länge har jag inte vart helt säker. Hoppas att få känna snart :D





Onsdag!!

Efter Dagis idag åkte Ellah och jag hem till Maria för att fira Nathalie som blev 2 år för någon vecka sedan. Vi kunde tyvärr inte komma på kalaset som var då..
Nathalie verkade väldigt nöjd över sin present. Den satt dom och lekte med ett tag, innan dom sprang vidare till nästa grej.
Vi blev bjudna på både mat och fika av snälla Maria.. Riktigt huslig :)
Behöver jag tala om att ungarna hade spring i benen. Är så kul att man som vuxen nu mera kan få en liten ensam och lugn pratstund helt själva utan att ungarna klänger längst våra ben. Kul att dom börja få nytta av varandra och kan leka snällt på rummet, utan oss alldeles intill..


Nu ligger jag i sängen och ska kolla på Maria Wern avsnittet på datorn. Några knäck från igår smög jag med mig upp :)




Det här var knäcken som blev igår. Hade hoppats på att det skulel bli fler. Jag råkade såklart, som så många andra spilla ut en hel del. Jäkla formar att välta när man häller :D



Svar på Fråga!

Vilken fin ljusstake. Vart har du köpt den?



Ärligt talat vet jag inte. Jag fick den i julklapp av min bror förra året.
Men jag vet att Entre och Chilistore har några liknande :D


Bye Bye Tomater!!

Under middagen idag åt Ellah några körsbärstomater. Tror att det är dags att vi slutar ge henne tomat. Hon blev rödd i hela nedre delen av ansiktet. Hon har alltid blivit lite småröd, som dom flesta barn är man oftast överkänslig mot Tomater. Men nu har det bara blivit väre och värre. Så Hejdå Tomater!!!


Har hunnit blivit lite röd..


KÖKET!

Här kommer fler bilder av vårat kök :)


Julpyntat och mysigt..


Bordstabletter.


Fruktskål full med Clementiner :)


BADAT!

Var inte så många på Öppna förskolan idag. Vilket var ganska så skönt :) Ellah lekte av sig all energi och jag hann dricka två koppar kaffe och samtala med alla andra goa MAmmor..

Idag fick vi äntligen badkaret vi tjatat så mycket på. Självklart vart jag tvungen att inviga det.
Ellah fick på sig en baddräkt för hon skulle abslout stå brevid badkaret och leka med skummet. :)
Efter mycket lek med skum och ut och inspring för att visa Pappa hur rolig man såg ut fick jag ta av henne kläderna och ta med henne ner i badet :)
MYS MYS!






Mysig Söndag!

Åhh, igår fick vi träffa lilla Novalie. Dom tro sig nu har bestämt ett namn till Tösen :)
Hon var vacker som en liten Ängel.



Ungarna lekte och stojade i vanlig ordning. Dom hann iallefall sitta still i några minuter då det bjöds på fika. :)
Ellah är helt förälskad i Romeo. Man ser hur det lyser i ögonen på henne när dom är tillsammans. :)


Middagssömn!

Efter att Ellah och jag lyckades sova middag i 2.5 timme har vi nu fått lite bråttom.
Tror aldrig det hänt att hon sovit så länge. Men tack och lov för det, för inatt då sov jag inte mycket. Så några timmar nu på förmiddagen gjorde susen :D
Ne, bråttom hade vi ja..
Nu drar vi till Öpnna förskolan för mysig fika pratstund för Mig och massa bus och lek för Ellah. :D



Andra Advent!

Idag är det redan andra advent. Hade hoppats på att vi hela familjen skulle sitta samlade runt köksbordet imorrse och äta frukost och tända det andra ljuset. Men trött som jag är vaknade jag inte förens 9:20 och då hade såklart redan Kim och ELlah ätit frukost sedan länge..

Nu sover ELlah middag och laddar batterierna för en busig förmiddag med sina vänner Romeo och Noelia.
Hela familjen kommer hit och med lilla nytillskottet som tittade ut 3 veckor förtidigt.. Åhh ska bli så mysigt att snosa och gosa med Bebis :D
Får se om dom bestämt än vad flickan ska heta.. Mia och Johan var inte alls förberedda på att deras dotter skulle komma så tidigt. Så något namn, det hade dom inte kommit överens om..





Frostig Lördag!

Vi hade en super mysig eftermiddag ute i Pappas/Morfars sommarstuga. Vi eldade i öppnaspisen och åt gott.
Vi fick också äran att träffa tomten, som kom för att hämta önskelistor. Vi stod ute allihopa runt en brinande eld och drack glögg när tomten kom smygandes från skogen.  Ellah som hade varit super glad blev lite små ledsen och tryckte sig så tätt intill mig hon kunde.. Rädd för tomten det var hon!!








Min bror och hans flickvän Madde.


Ellah, rädd för Tomten.






Efter att Tomten gått blev det fullfart på Ellah igen. Man kan verkligen säga att hon bjöd på en show inne i stugan som fick oss alla att skratta tills tårarna sprutade :)
Hon dansade och spexade, och vi har nog aldrig sett något roligare förr :)


LÖRDAG!!

Idag har jag haft en trögstartad morgon. Ellah och Kim hoppade upp vid 7:30 och jag själv kom inte upp förens kl 10. Sedan dess har vi kollat film (BOLT) och myst i soffan med lite lek och bus.
Men nu är det dags att plocka undan lite här hemma ifrån gårdagen samt slänga in några maskiner med tvätt..

I eftermiddag ska vi åka hem till Pappa/Morfar och Karin för middag. Efter middagen ska vi alla gå ut på gården, tända en brasa och sedan kommer Tomten för att hämta Önskelistorna. Får se om ELlah blir rädd för tomten iår??
Tycker det är en rolig tradition dom börjat med. Att få träffa tomten för att lämna in sin önskelista kan nog göra det mer verkligt för barn.. Att tomten faktiskt finns :D


FREDAGSMYS!

Igår kväll hade vi myskväll. Vi tände ljus och tillagade en supergod middag.  Jag tog mig till och med ett glas Rosevin (alkoholfritt såklart).








Dom superfina julglasen.


Rosevinet var supergott..





Ellah var sedan uppe 1 timme längre än vanligt. Hon satt i sin lilla fotölj med en skål med vindruvor och en smottiefestis. :D

Jag lyckades övertala Kim om att vi skulle se Idol och INTE fotboll denna kväll. Så jag fick som jag ville :)


KÖKET!

Det är många som har velat se hur vi har det här hemma. Än så länge har jag inte lyckats med att tagit kort när det är som mest städat här hemma :D hihi
Men här kommer iallefall några kort ifrån väggarna i köket.. Ni får nöja er med det så länge... :)


Vägg i kök.


Vägg 2


Vägg 2.


Vägg 3.


MAGEN!

VECKA 14 + 4



Provsmaka!!

Någon som gillar att vara med i köket när Mamma bakar :)













Julgodis!

Ellah och jag har forfarande på oss våran Pjymas :) Vi har haft en supermysig morgon med Kramar och mys i soffan. Nu har vi snart tänkt att baka lite julgodis.. Får se hur mycket vi hinner göra. Är alldeles för mcket jag ska göra till jul. Ungefär 8-10 olika sorter :)











Tror det får bli Knäck, Snickers och Marknadsnougat idag!!


Förövrigt tror jag vi behåller pjymasen på hela dagen!! :D



Mysig eftermiddag!

Hade en mysig eftermiddag hemma hos Rebecka. Vi tog en fika och gosade ner oss i soffan och snackade lite skit medans barnen lekte hej vilt..
Är så kul att se att Charlie och ELlah har blivit så mysiga mot varandra, ska pussas och kramas hela tiden :)



















Även jag fick mig en liten puss :D



Tack Rebecka  för att du är den du är <3


Eftermiddag hos Rebecka <3

Nu är det snart dags att hämta hem Pärlan från Dagis. Sen ska vi bege oss hem till Rebecka och Charlie för lek och bus. Direkt därifrån ska vi hämta upp älskade Kim efter jobbet och åker sedan ut till Farmor Nina för en trevlig kväll.. Kims syster Moa kommer hem efter 3 månaders resa i Asien. Så det ska bli kul att få höra alla historier :)


1a december!

Ellah har sovit minst halva natten mellan mig och Kim i sängen. Händer inte speciellt ofta. Så jag låg och snosade på henne och njöt hela natten. Trots att det inte gav så mycket sömn..

Nu har Ellah precis öppnat första luckan i julkalandern samt öppnat sitt första paket i adventskalandern :)


I paketet var det en liten katt.




Julkalandern från Dagis.


Chokladkalendern.




RSS 2.0