Det ska ju vara skönt att bajsa??

Blir så himla frustrerad!. Sedan i julas har Ellah drabbas av förstoppning till och från. Dom sista 7 veckorna har hon bara lyckats bajsa när vi ger henne medicin iform av en tub som förs upp i rumpan med något medel i.
Ellah gråter förstås helt förtvivlat och skriker aj aj. Att man som Mamma behöver göra sin dotter så illa gör en riktigt illa i hjärtat :(
Doktorn har tagit prover på om det kanske är Gluten hon har. Men fick svar förra veckan att det förmodligen inte var det, då blodprovet inte visade nått. Enda sättet att få reda på till 100% säkert om man har gluten är att ta ett tunntarmsprov, vilket doktorn inte tycks behövs..
Nu måste vi allså ringa och tjata håll i huvudet på vårdcentralen att dom ska gå vidare med det här.. Det kan ju inte vara normalt att ELlah ska försöka och försöka i ett flertal dagar med att bajsa utan att något kommer?. Hon blir alldeles röd i ansiktet, svetten sprutar och oftast så gråter hon förtvivlat.. Dte hela har blivit en ända stor ond cirkel!! Mammas lilla hjärta! Tycker SÅ himla synd om henne. Kanske låter det som ett litet bekymmer med förstoppning?. Men skulle ni se hur hon besväras av det skulle ni förstå...

Har förövrigt provat med alla tips jag fått om att få igång en trög mage. Vindruvor, russin, messsmör, päron you name it, men inget fungerar!!!






Kommentarer
Postat av: Ditte.

Thea hade ju samma problem. Hon föddes ju förstoppad och var det tills i September tror jag, när vi fick ett bra laxermedel som hon får äta varje dag. Omnilax heter det! Be om att få prova det. Dom gjorde ju massa med tester på Thea, och vi hade mjölkproteinfritt i flera månader, men det hjälpte inte. Så be om att få prova det! Är en "Pulverpåse" som man blandar i dryck eller fil & liknande. Hoppas hon blir bättre snart och får den hjälp hon behöver!!

2011-04-25 @ 22:19:39
URL: http://[email protected]
Postat av: Mia

Tycker så synd om henne :( testa Katrinplommon. Annars kan ni testa med laktulos . Det använde vi till noos i ca 2 år när hon hade jobbigt. Kram

2011-04-25 @ 22:34:23
Postat av: Sofia

Våra barn har ju tyvärr haft samma problem i perioder, vi har då gett LAKTULOS, det är ett bulkmedel som man kan ge varje dag, receptfritt. Det är snäppet innan laxermedel, och påverkar inte tarmen som laxermedel. Man får justera mängden lite och se när man får önskat resultat. Det är som sirap, sött och gott. Och det kan man blanda i vilken dryck som helst.



Hoppas ni får ordning på hennes mage snart! <3

2011-04-25 @ 23:05:47
URL: http://sofiagranstedt.blogg.se/
Postat av: Anonym

Usch vad jobbigt, läkarna måste ju kunna tipsa om nått laxerande hon kan ta via munnen. Katrinplommonjuice är ju bra och dricka och sån pure sen går det åt mycket vätska så dricka extra mycket vatten vilket du säkert redan vet. Hoppas de löser sig för Ellah!

2011-04-26 @ 16:03:44
Postat av: Anonym

Hej.

Läser din blogg ibland.

Vi har haft samma problem under 1 års tid med vår son. Vi har prövat ALLT och varit på olika läkarbesök osv.

Laktulos funkade till en början, men smakar sött och tillslut gick det inte att lura honom att dricka det.

Tillslut fick vi tips på Laxoberal droppar som finns receptfria på apoteket. Smakar ingenting och droppas enkelt i valfri drycker eller välling. Vi fick börja med 8 droppar och sedan trappa ner.

Funkade TOPPEN. Nu är vi nera på 4 droppar om dagen och han mår så bra och bajsar igen.

Jag vet vilken helvete det där är.



Lycka till!!

2011-04-26 @ 22:25:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0