RECEPT!

Igår eftermiddag efter Ellahs dagis åkte vi hem till vännen Maria med barn för playdate samt bakning av julgodis.
Det blev marknadsnougat samt snickerskakor, båda går väldigt fort att göra samt är superenkelt! Dessa är ett måste på godisbordet under julen enligt mig :) SÅÅ gott!

Marknadsnougat!

5 dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 ½ dl kakao
½ tsk vaniljsocker

1 ½ dl vatten
125 g kokosfett
5 ½ dl socker

Smält sockret, kokosfettet och vattnet i en kastrull.
Blanda under tiden ihop mjöl, kakao, florsocker och vaniljsocker.
Häll sedan kokosblandningen i mjölblandningen.
Rör snabbt ihop det och se till att det inte klumpar sig.
Häll ut smeten på en plåt med smörpapper på.
Bre ut smeten tills den är ca: 1-1½ cm tjock.
Låt den svalna lite och skär den sedan i bitar.



Snickerskakor!

Ingredienser

10 dl rice crisp eller cornflakes. (jag föredrar cornflakes)
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1 dl strösocker
1 dl sirap

Garnering : 200 gram Mjölk choklad

1.Blanda jordnötssmör ,sirap och socker i en kastrull på spisen,värm tills jordnötsblandningen är mjuk och krämig ( inte koka )
2.Blanda cornflakes, vaniljsocker i en bunke, rör sedan ner jordnötssblandningen.
3.Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut smeten i en form på ca 20 *30 cm.
4.Smält chokladen och bred ut chokladen över kakan.
5.Ställ in kakan att stelna i kylen.Skär fyrkanter med vasskniv.


Kommentarer
Postat av: Sofia

Hur länge håller sgi marknadsnougaten och snickerskakorna? Och hur bör man förvara dom??? :)

2011-12-15 @ 14:43:38
URL: http://sofiagranstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0