Recept!

Det har kommit förfrågan om receptet till brödet!  HÄR kommer det!!

Super enkelt och riktigt gott!!

Margarin eller smör 50g.
Mjölk eller vatten 6dl. Vi valde mjölk.
Jäst 50g.
Salt 1 tsk.
(Socker) 2 tsk.
Vetemjöl eller Grahamsmjöl 1 1/2 liter. Vi tog hälften av båda.
Pensling: Vatten.

Smält det fasta matfettet i en kastrull och häll i mjölken eller vattnet. Värm till fingervärme.
Lös upp jästen i en bunke tillsammans med lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av degspadet, salt, och eventuellt socker. Rör i ca 3/4 av mjölet. Arbeta degen med maskin eller för hand. När degen börjar släppa från kanterna är den klar. Låt stå i ca 30 min under en duk på jäsning.
Sedan är det bara att göra vilken form du vill på bullarna. :D

Jag valde att ha på Linfrön på mina, då det ser lite godare ut..


 Se nu till att baka i helgen.. Lycka till!!!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken grad på ugnen och hur länge ska brödet vara inne? :)

2011-03-12 @ 07:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0