Mysteriet är löst!!

Dom flesta som känner oss känner till Ellahs problem med magen.. Hon är jämt stenhård i magen och lyckas bajsa 1-2 gånger på ca 2 veckor. Hon är allså jämt förstoppad! När hon väl bajsar så kommer det blod, hon har ont och gråter hysteriskt!!
I vintras tog dom blodprov för att se om Ellah led av gluten då det går i släkten på både min och Kims sida. Proverna visade inget och Bvc struntade helt enkelt i att utreda vad orsaken var..
Nu i måndags på babycafet träffade jag en mamma och vi pratade länge. Hon berättade att hon jobbade som barnläkare på barnkliniken.. Jag passade då på att berätta om Ellahs mage och bad om råd.. Hon berättade, som INGEN annan läkare gjort att ca 40-50 % som lider av gluten ger inget utslag på blodprovet. Man behöver allså gå djupare med röntgen över magen osv. Allså inget som någon erbjudit oss.
Hon rådde oss till att köra gluten fri kost till Ellah en veckas tid. På så sätt skulle vi få reda på sanningen. Lider hon av gluten allergi eller inte??
Under denna vecka har vi kört gluten fritt och har märkt STOR skillnad. Hon har bajsat varenda dag med ett leende på läpparna. Glad och stolt över att dte inte gör ont och att det går mycket lättare en förut.
Ellah är allså allergisk mot gluten.. Samtidigt som både jag och Kim är glada över att äntligen fått reda på vad allt berodde på, så skrämmer det mig.. Det är verkligen mjöl i ALLT känns det som.. Är en djungel och lära sig vad hon kan äta och inte äta..


Kommentarer
Postat av: Sofia

Skönt att till sist iallafall få besked och kunna hjälpa Ellah att må bättre.



Förstår att det känns motgigt att lära nytt. Men efter ett tag antar jag att det blir enklare. När man vet vad man ska handla hem och inte.

2011-10-21 @ 13:20:43
URL: http://sofiagranstedt.blogg.se/
Postat av: lisa Alvbåge

Men vad skönt ändå att veta !! Du får fråga Myggan hihihiihi han e allt man kan ha i mag väg gluten,laktos + något mer :)



2011-10-21 @ 20:01:10
URL: http://minbebis.com/blogg/tripptrapptrull/
Postat av: Johanna

Stackars henne, bajsa så det kommer blod :(

Verkligen skönt att ni fick reda på det, o tråkigt m

Läkarvården som inte hjälper en hela vägen.

Skönt att hon får bajsa o må bättre!

2011-10-21 @ 22:59:46
URL: http://johannajanssonnorberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0